Ето го и моето впечатление от вчерашния ден. Първо групите:
Ugly Kid Joe- далеч съм от подобни групи, но не бяха лоши- купонджийски рок.
WITHIN TEMPTATION- третата и последна причина да отида на това мероприятие. Шарън пя превъзходно! Много хубава атмосфера се получи. Както казва един приятел:"На Within им отива да пеят по свечеряване." Звукът беше много добър, което е важно, за да изпъкне гласа на Шарън. Много ми харесаха, нямам думи...
Kaiser Chiefs- тук вече съм на светлинни години от индито, НО трябва да призная, че искрено се забавлявах на щуротиите на Ricky Wilson. Много бяха забавни и енергични и мисля, че сетът им се получи много добре, без да съм познавач на жанра.
GNR- хубава сцена и пироефекти(е, не като на Rammstein, разбира се

), първо това. Изкефих се на класиките, беше емоционален момент, особено когато на November Rain целият стадион бе изпълнен със светлинки. Не съм фен на групата определено и повечето песни не ми бяха особено познати.
Но трябва да кажа кое за мен беше негативното в тяхното изпълнение. Първо, на моменти гласът на Аксел ми се губеше. Второ, почти никакъв контакт с публиката- GNR бяха "професионалисти", което лично за мен е малко изкуствено. Трето, то хубаво да има китарни сола, но защо трябва да има по 5 такива във всяка песен и всяко едно да е дълго по минимум 2 мин? От много тиру-риру и разходки по грифа се губи цялата концепция на дадена песен, според мен. Не знам, определено не си падам по многото солежи. По този повод се замислих как би било яко, ако Алекси Лайхо се присъедини към GNR- той и по пилене и по имидж го докарва!

Не разбрах защо точно публиката трябваше да се изтегли 1 м назад... Все пак си заслужаваше да се види една такава група на живо, но през повечето време изглеждах ето така:
Това, което направиха с градския транспорт, няма да го коментирам. Познаваме си се. И все пак, аз лично се забавлявах много през тези два дни. БЕК сгавиха много, но не им се получи чак пък толкова зле, нали? Имах възможност да чуя някои от любимите си групи + плюс други имена, които никога не бих гледал на живо при самостоятелен концерт, все пак са далеч от моя вкус. Доволен съм от феста, въпреки спънките и отпадналите групи. Жалко, че така се случи, но...
П.П.: Не знам защо обръщате внимание на "true hardcore" хлапето, което си мисли, че годината е 92-ра, а Бургас е Бостън или Ню Йорк. Аз слушам групи, от които той би получил среднощно напикаване, но не го наричам лигаво крещящо хардкорче, нали? Нека да си слуша другарите от HSB, които, както написа Jimmy Pop, бяха минималистични и това е най-леката дума, с която мога да опиша това кряскащо еднообразие. Всеки има право да слуша, каквито групи си иска, без значение дали са основани години преди Христа или преди две. И при двете има музикални достойнства, които човек може да открие. SO STFU!