Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"
Started by Satyr, яну 22 2012 12:16
1082 replies to this topic
Posted 08 юли 2012 - 15:02
В касите пред стадиона

Posted 08 юли 2012 - 15:12
Joey, on 08 юли 2012 - 14:26 , said:
Това твое изказване малко прилича на следният диалог:
- Абе ти ял ли си баница!
- Не, ама брат ми каза, че гледал един дето е ял и било вкусно!
Гледам грамотен и интилигентен човек си, ама много ги "разбираш". Посмали малко разбирачеството!!
П.П.: МНООООО ЯК АВАТАР!!!
- Абе ти ял ли си баница!
- Не, ама брат ми каза, че гледал един дето е ял и било вкусно!
Гледам грамотен и интилигентен човек си, ама много ги "разбираш". Посмали малко разбирачеството!!
П.П.: МНООООО ЯК АВАТАР!!!
За съжаление мнението граничи с истината. Информатора ми е човек от СМЕ.
А относно тази София Рокс, ще се окаже, че АКСЛ ще си изпусне самолета случайно, подозирам.
Posted 08 юли 2012 - 15:28
Някой може ли да даде сетлиста на Heaven shall burn?
Posted 08 юли 2012 - 23:31
Аз съм доволен от първия ден на фестивала (втория нямах никакво намерение да го посещавам). Отидох да гледам Heaven Shall Burn, Clawfinger и Trivium и не останах въобще разочарован от нищо. Че даже и палка на Trivium си хванах без да си давам много зор
Явно беше седмицата на палките това. След като за над 10 години ходене по концерти никога не се бях докосвал до такова нещо, сега за една седмица се сдобих с палки на Machine Head и Trivium. Дори се замислих дали да не скоча преди малко на терена в зала Армеец, да обера палките на Елица (този път без Стунджи), след като изгледах финалите на Световната лига по волейбол, вместо да се подлагам на мъчението да гледам Axl Rose отново.

Posted 08 юли 2012 - 23:37
Послушах малко дедо Axl и се прибрах.
Within Temptation ! Другото е без значение за мен...удоволствието което изпитвам в момента ще ме държи няколко дни.... <3
Within Temptation ! Другото е без значение за мен...удоволствието което изпитвам в момента ще ме държи няколко дни.... <3
Posted 09 юли 2012 - 00:52
Javor, on 08 юли 2012 - 23:31 , said:
Аз съм доволен опървия ден на фестивала (втория нямах никакво намерение да го посещавам). Отидох да гледам Heaven Shall Burn, Clawfinger и Trivium и не останах въобще разочарован от нищо. Че даже и палка на Trivium си хванах без да си давам много зор
Явно беше седмицата на палките това. След като за над 10 години ходене по концерти никога не се бях докосвал до такова нещо, сега за една седмица се сдобих с палки на Machine Head и Trivium. Дори се замислих дали да не скоча преди малко на терена в зала Армеец, да обера палките на Елица (този път без Стунджи), след като изгледах финалите на Световната лига по волейбол, вместо да се подлагам на мъчението да гледам Axl Rose отново. 

Sweet savage-влязохме за последните 3-4 песни,но такива рок'н'рол неща са ми далечни.
Scar Symmetry-очаквах повече,макар че не ги бях слушал много.Много кофти звук,а и на моменти ми звучаха много хеви метълски,особено вокалите.Ама нали били нови вокалистите.Все тая.
Оттук вече почнаха моите групи/стилове.
Heaven shall burn-всичко което си трябваше-пого,уол ъф дет,съркъл пит.Е,не е като на Вакен и Уит фул форс,ама за БГ пак добре.Пак се отървах без големи контузии,въпреки тези неща.Дано ги видим пак.
Clawfinger-гледал съм ги на Спирита(много поздрави на Beer me-и нз дали си руса,ама дай боже повече такива групи като тези на Спирита,пък нека не са тру метъл).Та за тях,голямо шоу отново.Хората се изкефиха доста на публиката.Изненадах се и от публиката,че повечето се кефеха.Рапъри,а-у,много ви здраве,обожавам гневни наредби на фона на яки китари.Бях най-отпред,но на последната песен не издържах и се включих отново в мелето зад мен.
Trivium-И те ме разцепиха,този път бях най-отпред,леко в лявата част,където най-често идваше Паоло.Когато обаче Мат каза,че иска няколко съркъл пита,пак си казах "абе аз кво стоя тук,а да разбутам малко хората и пляс е в съркъл пита",Тъпото беше,че оттам нататък хората се поизмориха и мелето намаля,пък и песните не бяха толкова брутални накрая.,че не изсвириха 2 от най-любимите ми песни "Shattering the skies above" и "Dying in your arms".Смешно ми е като чета коментари от типа на "много са ми тежки Тривиъм".Аман от лигави рокаджийчета,честно.Щом Тривиъм са им много тежки.Добре,че в БГ започват да се канят такива групи,щото в един момент няма да има кой да идва от старата школа и кво правим?Без фестове,щото бг метъл фена,едните му били тежки,другите били "рапъри",така ли?И да,5000 хиляди човека с ръце в джобовете,при това с хедлайнер Слеър,не е як фест BEER ME.За Лауда говоря,да.
Та като цяло за 30 кинта гледах здрави модерни групи,аз и моите хора оставихме гривни и билети на разни приятели от СФ,дето нямат кво да правят вечерта,поне да изгубят малко време в слушане на ретро рок и поп-готик.Аз и за без пари не бих се мъчил,затова втория ден го пропускам с кеф.
Edited by jasta, 09 юли 2012 - 00:57 .
Posted 09 юли 2012 - 01:34
Няма да крия . че си купих още от промоционалните билети (50 лв) с идеята да гледам Guns и само тях , другите не бяха интересни за мен, бях с малко ограничени очаквания, но тези ме разбиха, поява на минутата, 3 часов сет с най яките парчета, Аксел е все още много Голям, пък кой каквото ще да говори, по моя преценка имаше около 30 000 човека...
Edited by McVicar, 09 юли 2012 - 01:38 .
Posted 09 юли 2012 - 01:45
Няколко думи от мен.
Първата: Доволен.
И още няколко:
Първият ден нямах нито една любима група, но посетих и гледах с интерес. Всъщност имаше любима група - младоците от Viperfish и донякъде Аналгин, но за съжаление, и двете ги изпуснах и влязох за Sweet Savage. Британците бяха приятни като за разгрявка под жаркото слънце, а и разбрах защо Металика са решили да им правят кавър - на моменти серизоно се чудех дали Джеймс не е долетял от Америка за една-две песни. Scar Symmetry едва се чуваха изпод жестоко омазания звук, така че от тях не добих никакви реални впечатления, а Heaven Shall Burn надминаха и Флойд, поднасяйки ми почти едночасово парче (поне аз отделни песни не различих, предварително се ретро-извинявам
и поп-готик
поздравявам преждепишещия гневен тру метъл
). Clawfinger бяха единствената група от първия ден, на която имам няколко любими парчета и като за такава доза фенщина - задоволиха ме. Trivium пък са ми симпатична група, която тепърва ще удостоявам с внимание, въпреки, че притежавам емпетрично цялата им дискография и съм слушал туй-онуй, но оняденшния им сет ми дойде малко по-шумен от нормалното (заради прекомерно усиления звук, не заради тях самите) и с писнали уши се изнизах след 5-6 песни.
Вторият ден беше това, което чаках с нетърпение. Въпреки неприятната новина за отсъствието на дядо Иги, настроението си остана приповдигнато, най-вече защото бях на път да осъществя още една от малките си музикални мечти. При това от онези, които бях отписал отдавна като нереалистични. Но ето, че съдбата ми се усмихна и мечтицата ми вече се мъдри под скромната графа "Осъществени" - видях веселяците от Ugly Kid Joe! Не знаех какво да очаквам от тях след толкова време, но те бързо се постараха да ме ориентират - як купон и много добро настроение. Перфектен звук и стоманена свирня. Майк не изневери на себе си и като нямаше къде толкова да се кетри, взе че обиколи половината стадион, пеейки. Така се прави шоу! Нарастналото въодушевление на сгъстилата се публика дойде добре дошло за Шарън Ден Адел и компания, които също адски добре забиха и много ми харесаха. Очарованието и искреният кеф върху лицето на красивата холандска певица бяха повече от видими. Същите се насадиха удобно и върху моето. Kaiser Chiefs изгледах от трибуните, а за Гънс слязох отново на терена, точно зад огражденията на фронт стейджа. Здраво свирене и "звезден" Аксел. Изненадах се, че спря по средата на песен, за да се накара на публиката, само веднъж. Изненада ме (приятно) и заигравката с Флойд преди November Rain. При соловите изпълнения пък явно се бяха разбрали всеки да изпее по една любима песничка - за пръв път виждам нещо подобно на концерт. Накрая мистър Роуз дори направи плах и свенлив опит да влезе в контакт с публиката (като ни смъмри шеговито, с блага усмивка на лице, че сме много тихи).
Организация няма да коментирам. Общо взето нито съм имал някога проблеми с нея, нито й обръщам някакво внимание, различно от критично минималното. Въпреки всички гафове на БЕК и стеченията на обстоятелства, смятам фестивала за успешен. Предполагам, че ако си бях купил билет само за Годсмак, нямаше да разсъждавам така, но и друг път съм казвал, че на фестивали ходя предимно заради цялостното усещане и атмосфера, а ако измежду участниците се намери и някой любимец, го приемам като щастлив бонус.
Първата: Доволен.
И още няколко:
Първият ден нямах нито една любима група, но посетих и гледах с интерес. Всъщност имаше любима група - младоците от Viperfish и донякъде Аналгин, но за съжаление, и двете ги изпуснах и влязох за Sweet Savage. Британците бяха приятни като за разгрявка под жаркото слънце, а и разбрах защо Металика са решили да им правят кавър - на моменти серизоно се чудех дали Джеймс не е долетял от Америка за една-две песни. Scar Symmetry едва се чуваха изпод жестоко омазания звук, така че от тях не добих никакви реални впечатления, а Heaven Shall Burn надминаха и Флойд, поднасяйки ми почти едночасово парче (поне аз отделни песни не различих, предварително се ретро-извинявам

Вторият ден беше това, което чаках с нетърпение. Въпреки неприятната новина за отсъствието на дядо Иги, настроението си остана приповдигнато, най-вече защото бях на път да осъществя още една от малките си музикални мечти. При това от онези, които бях отписал отдавна като нереалистични. Но ето, че съдбата ми се усмихна и мечтицата ми вече се мъдри под скромната графа "Осъществени" - видях веселяците от Ugly Kid Joe! Не знаех какво да очаквам от тях след толкова време, но те бързо се постараха да ме ориентират - як купон и много добро настроение. Перфектен звук и стоманена свирня. Майк не изневери на себе си и като нямаше къде толкова да се кетри, взе че обиколи половината стадион, пеейки. Така се прави шоу! Нарастналото въодушевление на сгъстилата се публика дойде добре дошло за Шарън Ден Адел и компания, които също адски добре забиха и много ми харесаха. Очарованието и искреният кеф върху лицето на красивата холандска певица бяха повече от видими. Същите се насадиха удобно и върху моето. Kaiser Chiefs изгледах от трибуните, а за Гънс слязох отново на терена, точно зад огражденията на фронт стейджа. Здраво свирене и "звезден" Аксел. Изненадах се, че спря по средата на песен, за да се накара на публиката, само веднъж. Изненада ме (приятно) и заигравката с Флойд преди November Rain. При соловите изпълнения пък явно се бяха разбрали всеки да изпее по една любима песничка - за пръв път виждам нещо подобно на концерт. Накрая мистър Роуз дори направи плах и свенлив опит да влезе в контакт с публиката (като ни смъмри шеговито, с блага усмивка на лице, че сме много тихи).
Организация няма да коментирам. Общо взето нито съм имал някога проблеми с нея, нито й обръщам някакво внимание, различно от критично минималното. Въпреки всички гафове на БЕК и стеченията на обстоятелства, смятам фестивала за успешен. Предполагам, че ако си бях купил билет само за Годсмак, нямаше да разсъждавам така, но и друг път съм казвал, че на фестивали ходя предимно заради цялостното усещане и атмосфера, а ако измежду участниците се намери и някой любимец, го приемам като щастлив бонус.
Edited by Jimmy Pop, 09 юли 2012 - 01:51 .
Posted 09 юли 2012 - 02:42
jasta, on 09 юли 2012 - 00:52 , said:
Абе,ти като хвана палката,бори ли се около 10 мин. с един гологлав висок и с още некакъв за нея?Защото точно до мен се случи това.Накрая не видях кой я взе.Дали момчето,което я хвана или гологлавия гигант дето се мъчеше да му я вземе.Иначе за феста,по-точно първия ден:
Sweet savage-влязохме за последните 3-4 песни,но такива рок'н'рол неща са ми далечни.
Scar Symmetry-очаквах повече,макар че не ги бях слушал много.Много кофти звук,а и на моменти ми звучаха много хеви метълски,особено вокалите.Ама нали били нови вокалистите.Все тая.
Heaven shall burn-всичко което си трябваше-пого,уол ъф дет,съркъл пит.Е,не е като на Вакен и Уит фул форс,ама за БГ пак добре.Пак се отървах без големи контузии,въпреки тези неща.Дано ги видим пак.
Clawfinger-гледал съм ги на Спирита(много поздрави на Beer me-и нз дали си руса,ама дай боже повече такива групи като тези на Спирита,пък нека не са тру метъл).Та за тях,голямо шоу отново.Хората се изкефиха доста на публиката.Изненадах се и от публиката,че повечето се кефеха.Рапъри,а-у,много ви здраве,обожавам гневни наредби на фона на яки китари.Бях най-отпред,но на последната песен не издържах и се включих отново в мелето зад мен.
Trivium-И те ме разцепиха,този път бях най-отпред,леко в лявата част,където най-често идваше Паоло.Когато обаче Мат каза,че иска няколко съркъл пита,пак си казах "абе аз кво стоя тук,а да разбутам малко хората и пляс е в съркъл пита",Тъпото беше,че оттам нататък хората се поизмориха и мелето намаля,пък и песните не бяха толкова брутални накрая.,че не изсвириха 2 от най-любимите ми песни "Shattering the skies above" и "Dying in your arms".Смешно ми е като чета коментари от типа на "много са ми тежки Тривиъм".Аман от лигави рокаджийчета,честно.Щом Тривиъм са им много тежки.Добре,че в БГ започват да се канят такива групи,щото в един момент няма да има кой да идва от старата школа и кво правим?Без фестове,щото бг метъл фена,едните му били тежки,другите били "рапъри",така ли?И да,5000 хиляди човека с ръце в джобовете,при това с хедлайнер Слеър,не е як фест BEER ME.За Лауда говоря,да.
Та като цяло за 30 кинта гледах здрави модерни групи,аз и моите хора оставихме гривни и билети на разни приятели от СФ,дето нямат кво да правят вечерта,поне да изгубят малко време в слушане на ретро рок и поп-готик.Аз и за без пари не бих се мъчил,затова втория ден го пропускам с кеф.
Хайде да не се заяждаш,става ли?
Да слушам малко по-лека музика,но това не означава,че слушам само стари групи с кариери от преди да се родя.
WT не са на половин век нито пък примерно Скилет,че що не примерно и Годсмак,но може да прибавя към списъка още групи....не съм нежен рок фен да ме прощаваш.
Бек/шпек/мек и т.н. може и да позгафиха,но това е промоутъра който ми е водил най-любими мой групи.Групите на този фест(всеки със своя вкус) според мен лично оправиха настроението.
Posted 09 юли 2012 - 06:31
Абе,ти като хвана палката,бори ли се около 10 мин. с един гологлав висок и с още некакъв за нея?Защото точно до мен се случи това.Накрая не видях кой я взе.Дали момчето,което я хвана или гологлавия гигант дето се мъчеше да му я вземе.

Posted 09 юли 2012 - 06:49
Не че не съм ти свикнала да скачаш като ощипана госпожица, но понякога реагираш малко първосигнално в следствие на афекта си. 
Slayer ги гледах 2 пъти тази година и ако на Лауда беше преди 5000, доволно екзалтирани фена (то толкова и нямаше, но ще ползвам твоята цифра), седмица по-късно беше пред десетки хиляди, буквално с ръцете в джобовете. Том Арая не спря да ги подканва да се размърдат, но уви, цял час никой не му върза, чак се изненадах колко много може да говори. Никога не съм разбирала/знаела какво е това животно "тру", така че не ми слагай думи, които не съм казвала. Дадох си личното мнение, че Спирита е манджа с грозде от към стилове, нищо против феста, но не е за мен.
Та да се върнем на темата. Вчера отидох за Within Temptation и останах очарована. Шарън ми е от любимите женски вокали, но ми се ще да ги видим отново в зала с акустика и симф. окестър зад тях.
От чисто любопитство, с оглед на факта, че никога не съм била от лудите фенове на GnR, останах за да чуя Axl и честно казано се разбих от кеф. Успял е да събере изключително добри музиканти, а DJ (тук вече ще ме анатемосат) си е достоен заместник на Слаш(пак по лично мнение).
Направо ме върнаха в 5ти клас за 3 часа и чувството беше много приятно.

Clawfinger-гледал съм ги на Спирита(много поздрави на Beer me-и нз дали си руса,ама дай боже повече такива групи като тези на Спирита,пък нека не са тру метъл).И да,5000 хиляди човека с ръце в джобовете,при това с хедлайнер Слеър,не е як фест BEER ME.За Лауда говоря,да.
Та да се върнем на темата. Вчера отидох за Within Temptation и останах очарована. Шарън ми е от любимите женски вокали, но ми се ще да ги видим отново в зала с акустика и симф. окестър зад тях.
От чисто любопитство, с оглед на факта, че никога не съм била от лудите фенове на GnR, останах за да чуя Axl и честно казано се разбих от кеф. Успял е да събере изключително добри музиканти, а DJ (тук вече ще ме анатемосат) си е достоен заместник на Слаш(пак по лично мнение).

Posted 09 юли 2012 - 08:35
Много ми се искаше да започна позитивно. Все пак не останаха много групите и изпълнителите в рока, които в днешно време правят по тричасови представления. Но, нека да караме по реда на номерата...
Сцената - неадекватно малка за мащаба на събитието и хедлайнера. За екраните да не говорим, макар че именно от тях по-голяма част от публиката успя да зърне Аксел.
Звук - за пореден път се убеждавам, че ст. "Васил Левски" не става за концерти. Или по-точно сектор "А" не става за концерти. За огромен мой късмет точно преди втората ми любима композиция на Гънс ("Estranged") не издържах на тенекиения звук и слязох на терена. Отзад на оградата, която разделяше буферната зона, се чуваше далеч по-добре. Долу имаше бас и високи - горе на трибуните имаше само средни. През по-голяма част от времето по време на изпълнението, според мен, съществуваха технически (а, дали само технически?) проблеми с гласа на Аксел. Вокалите постоянно "плуваха", но при състоянието на Аксел днес, нещата бяха горе долу добре.
Публика - около 15 000, максимум 18 000. Българската публика обикновено е супер, снощи беше ОК.
Група - реално погледнато това е една много добра група с изключение на барабаниста, който не ми се понрави. Издънката в групата е всъщност Аксел.
Сет - за по-малко от месец присъствам на трети концерт със сетлист над три часа. Този път това по-скоро ме разочарова, отколкото изпълни с емоция. Никога не съм присъствал на концерт с толкова еклектичен сетлист. Не мога да повярвам, че снощи в рамките на един концерт чух последователно The Who, Pink Floyd, The Rolling Stones и AC/DC... WTF?!
Покрай цялата тази мешавица дори имаше и по малко от Гънс, просто не е истина! Извинявам се за сравнението, нямат нищо общо, но все пак при Спрингстийн песните следваха една след друга, нямаше никакви ненужни китарни интродукции и импресии, нямаше "Дами и господа, на китарата мистър Форест Гъмп..." или пък песен на басиста, поклон пред барабаниста и т.н. Целият сет може да се побере в рамките на час и половина и да се получи наистина здрав концерт. Извинявам се, но песните от "новия" албум са боза и нямат нищо общо с духа на групата. Кавър версиите са приятна заигравка с хората, но не бива да се прекалява. След точно три часа и десет минути, бяхме по-скоро отегчени отколкото доволни, но майната му, споменатата "Estranged", великата "Civil War", както и "Live And Let Die","November Rain" и "Patience" компенсираха донякъде нещата.
Влязохме в стадиона малко след финалното изпълнение на Кайзерите. От уредбите звучеше позната мелодия, поздравих приятел с нея. Преди излизането на сцената на Аксел и компания от уредбите прозвуча още една позната мелодия, сега отново поздравявам този приятел с нея...
Сцената - неадекватно малка за мащаба на събитието и хедлайнера. За екраните да не говорим, макар че именно от тях по-голяма част от публиката успя да зърне Аксел.
Звук - за пореден път се убеждавам, че ст. "Васил Левски" не става за концерти. Или по-точно сектор "А" не става за концерти. За огромен мой късмет точно преди втората ми любима композиция на Гънс ("Estranged") не издържах на тенекиения звук и слязох на терена. Отзад на оградата, която разделяше буферната зона, се чуваше далеч по-добре. Долу имаше бас и високи - горе на трибуните имаше само средни. През по-голяма част от времето по време на изпълнението, според мен, съществуваха технически (а, дали само технически?) проблеми с гласа на Аксел. Вокалите постоянно "плуваха", но при състоянието на Аксел днес, нещата бяха горе долу добре.
Публика - около 15 000, максимум 18 000. Българската публика обикновено е супер, снощи беше ОК.
Група - реално погледнато това е една много добра група с изключение на барабаниста, който не ми се понрави. Издънката в групата е всъщност Аксел.
Сет - за по-малко от месец присъствам на трети концерт със сетлист над три часа. Този път това по-скоро ме разочарова, отколкото изпълни с емоция. Никога не съм присъствал на концерт с толкова еклектичен сетлист. Не мога да повярвам, че снощи в рамките на един концерт чух последователно The Who, Pink Floyd, The Rolling Stones и AC/DC... WTF?!

Влязохме в стадиона малко след финалното изпълнение на Кайзерите. От уредбите звучеше позната мелодия, поздравих приятел с нея. Преди излизането на сцената на Аксел и компания от уредбите прозвуча още една позната мелодия, сега отново поздравявам този приятел с нея...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 09 юли 2012 - 08:43
Първият поздрав го разбрах още снощи... Вторият не мога да го разбера.

I don't know how I managed it...
Posted 09 юли 2012 - 08:45
-
Chinese Democracy
Welcome to the Jungle
It's So Easy
Mr. Brownstone
(stopped and restarted due to crowd asked to take a few steps back)
Sorry
Jam
Rocket Queen
Estranged
Better
Richard Fortus Guitar Solo
Live and Let Die
(Paul McCartney & Wings cover)
This I Love
Shackler's Revenge
Used to Love Her
Motivation
(Tommy Stinson song) (Tommy Stinson on lead vocals, with band introductions)
Dizzy Reed Piano Solo
(Baba O' Riley)
Street of Dreams
You Could Be Mine
DJ Ashba Guitar Solo
(Mi Amor 2.0)
Sweet Child O' Mine
Another Brick in the Wall Part 2
(Pink Floyd cover) (with Axl on piano)
Axl Rose Piano Solo
(Goodbye Yellow Brick Road/… more)
November Rain
Glad to Be Here
(Bumblefoot cover) (Bumblefoot on lead vocals)
Don't Cry
Civil War
Jam
Knockin' On Heaven's Door
(Bob Dylan cover)
Jam
Nightrain- Encore:
-
Jam
Madagascar
Dead Flowers
(The Rolling Stones cover)
Whole Lotta Rosie
(AC/DC cover)
Jam
Patience
Jam
Paradise City-
My Way
(Frank Sinatra song)
Insane in my brain
Posted 09 юли 2012 - 08:47
...и той като първия, айде още веднъж:
18.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 09 юли 2012 - 09:19
А, ясно... Рекох, да не би да ме поздравяваш с Massive Attack, защото всеки концерт на Guns от това турне започва с тяхна песен

I don't know how I managed it...
Posted 09 юли 2012 - 09:27
Сега искам Кака Sharon да ни дойде пак на гости,но този път на пълнокръвен концерт в някоя хубава зала.....много ли искам?

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users