Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#841 elby

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:05

Направо кой дошъл дошъл- заключват ги, да не побегне някой на някъде :)

#842 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:05

Вие майтап си правите, но тоя фестивал от загуба май накрая ще е на печалба само от застраховки. :lol:

#843 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 08 юли 2012 - 12:08

Интересно как ще пренаредят графика и ще има ли информация за това... Щото ако Кайзерите свършат в 20:30, а Аксел реши да се появи на сцената в 00:00... не благодаря. Пък и искам да знам кога да вляза навреме за Ъгли Кид.
There's a devil crawling along your floor

#844 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:09

Der Hunds 15:00 – 15:30ч.

D2 16:00 – 17:00ч.

Ugly Kid Joe 17:30 – 17:30ч.

Within Temptation 19:00 – 20:00ч.

Kaiser Chiefs 20:30 – 21:30ч.

Guns N’ Roses 22:30 – 01:30ч.

Това от страницата на Зверока.

#845 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 08 юли 2012 - 12:11

Благодарско! :) Само за Ъгли Кид имат печатна грешка, предполагам е от 17:30 до 18:30, а не от 17:30 до 17:30... освен ако не излязат само за да кажат, че и те няма да могат да свирят днес. :lol2:

#846 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:17

А аз какво да кажа? От четирите групи, за които исках да отида на феста, вече три отпданхаха. Днес в 19:50 трябваше да имам интервю с дедо Иги, по всяка вероятност щях да имам и с Лу грам. :suicide2:
I don't know how I managed it...

#847 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:18

View PostOzzy, on 08 юли 2012 - 12:17 , said:

А аз какво да кажа? От четирите групи, за които исках да отида на феста, вече три отпданхаха. Днес в 19:50 трябваше да имам интервю с дедо Иги, по всяка вероятност щях да имам и с Лу грам. :suicide2:

Освен да пиеш една бира, друго не виждам кво. Ама гледай да е след 16ч, че преди това била 3лв. :lol:

Анонимен - 2012-07-08 13:06:25
Вчера до към 4 - бирата си беше 3лв...После на същото място от където я взимах до тогава струваше вече 2.50лв... бахти тъпаците

#848 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:21

Вътрешната информация е, че Иги отпада понеже БЕК не са му намерили джуджета за бакстейджа. Така, дедото се е разсърдил и отказва да посети бегето.

#849 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 08 юли 2012 - 12:21

Цялата тази история около "Sofia Rocks 2012" аз наричам предопределеност. Сега ще напиша нещо, което може и да ми развали отношенията с Петър Петров, но ще напиша думи, които директно съм му казал в личен разговор още преди повече от година. Арогантността на Петър е толкова голяма, че дърпа дявола за опашката. Тази арогантност избуя с пълна сила след онзи наистина велик пробив с концерта на AC/DC. Само дето Петър не си взе поука от цената, която плати за онзи концерт. Сагата с "голямото надцакване" между бивши колеги е достатъчно известна и няма нужда да бъде повтаряна. Лошото е, че "станахме за смях пред чужденците", ама здраве да е, отдаваме го на балканския манталитет. Последва грандиозното фиаско с миналогодишния фест, а вместо извинение българските фенове получиха звучна плесница за демонстрираната "липса на фестивална култура". Сори, ама така не се прави и година по-късно съдбата му го върна на ПП и този път май ще го извади от бизнеса за много дълго, да не кажа завинаги...

Само не си мислете, че се радвам на издънката на Петър. Напротив, яд ме е, защото това е пореден много силен удар по реномето на страната като концертна дестинация и бъдете сигурни онези, които следят професионално случващото се на пазара вече са отчели тенденцията. Яд ме е защото от подобни случки страдат и доказани промоутъри като СМЕ. А най-много ме е яд, че ПП донякъде си прилича с ББ по това, че и двамата казват принципно верни неща, но не могат да намерят верните думи и вместо позитиви - отнасят негативи. Защото не мога да приема за нормално, че българските рок фенове ще спрат да купуват предварително билети за концерти и ще чакат последните дни преди събитието. Това не е правилно и вместо да реши проблемите ще ги задълбочи още повече. Не страдам за себе си, аз отдавна съм спрял да планирам концерти в страната и предпочитам да развивам концертен туризъм. Не знам, не отиват на добре нещата в бизнеса и събитията потвърждават моите думи отпреди доста време, а именно, че навлизаме в "бутиковата ера" на българския концертен живот. Може пък и за добро да е...

Едно изпълнение на "Civil War" довечера може и да пооправи разваленото ми настроение от липсата на Иги...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#850 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:23

@ Beer Me
Подобен номер ми спретнаха сърбите миналата седмица... Първият ден на феста - наливната бира струва 180 динара. На втория имаше по-малко хора и аз реших, че за да продадат повече бири ще смъкнат цената. Не - струваше 200 динара :lol2:

И между другото, да се оплакваме от 2,50-3,00 лева бира на фест е несериозно. 200 динара са 4 кинта, а сърбите са по-зле от нас като доходи и покупателна способност.

#851 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:26

View PostOzzy, on 08 юли 2012 - 12:23 , said:

И между другото, да се оплакваме от 2,50-3,00 лева бира на фест е несериозно. 200 динара са 4 кинта, а сърбите са по-зле от нас като доходи о покупателна способност.

В Австрия, в зоните на сцените беше 4,50 евро за 400мл. Хич не се оплаквам аз, но се чудя ква е тая магическа бира по българските фестивали, от която мога да изпия 7 и да отида после да си допия. :D

#852 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:27

View Postmarillion, on 08 юли 2012 - 12:21 , said:

Едно изпълнение на "Civil War" довечера може и да пооправи разваленото ми настроение от липсата на Иги...

В крайна сметка - за това отиваме. То друго не остана :(

#853 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:29

Аз в Сърбия само вода пих и си беше 3 лева през цялото време. :D

Между другото, там бирата като цяло беше малко по-скъпа отколкото в България, но за сметка на това пиците на парче бяха по-евтини. :)

Edited by Vaskes, 08 юли 2012 - 12:29 .

#854 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 08 юли 2012 - 12:30

Защото не мога да приема за нормално, че българските рок фенове ще спрат да купуват предварително билети за концерти и ще чакат последните дни преди събитието. Това не е правилно и вместо да реши проблемите ще ги задълбочи още повече.
:yes:
Така е. По концерти ходя от 13-годишен и винаги съм купувал билети в деня на пускането им (и то обикновено винаги фронт стейдж, като вися пред стадиона от сутрин/обед, за да завардя място на оградата отпред). Е, за пръв път и след много колебание реших да чакам, чакам и накрая да си взема билет по обед на самия ден на концерта. Така, викам си, със сигурност ще знам, че половението е ок. Да, ама не. Дъртата игуана горчиво отпадна.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#855 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:33

Ако бяха поканили Тома навреме, можеше да замести дядото. Ама сега...

#856 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:35

Цялата тази история около "Sofia Rocks 2012" аз наричам предопределеност. Сега ще напиша нещо, което може и да ми развали отношенията с Петър Петров, но ще напиша думи, които директно съм му казал в личен разговор още преди повече от година. Арогантността на Петър е толкова голяма, че дърпа дявола за опашката. Тази арогантност избуя с пълна сила след онзи наистина велик пробив с концерта на AC/DC. Само дето Петър не си взе поука от цената, която плати за онзи концерт. Сагата с "голямото надцакване" между бивши колеги е достатъчно известна и няма нужда да бъде повтаряна. Лошото е, че "станахме за смях пред чужденците", ама здраве да е, отдаваме го на балканския манталитет. Последва грандиозното фиаско с миналогодишния фест, а вместо извинение българските фенове получиха звучна плесница за демонстрираната "липса на фестивална култура". Сори, ама така не се прави и година по-късно съдбата му го върна на ПП и този път май ще го извади от бизнеса за много дълго, да не кажа завинаги...

Само не си мислете, че се радвам на издънката на Петър. Напротив, яд ме е, защото това е пореден много силен удар по реномето на страната като концертна дестинация и бъдете сигурни онези, които следят професионално случващото се на пазара вече са отчели тенденцията. Яд ме е защото от подобни случки страдат и доказани промоутъри като СМЕ. А най-много ме е яд, че ПП донякъде си прилича с ББ по това, че и двамата казват принципно верни неща, но не могат да намерят верните думи и вместо позитиви - отнасят негативи. Защото не мога да приема за нормално, че българските рок фенове ще спрат да купуват предварително билети за концерти и ще чакат последните дни преди събитието. Това не е правилно и вместо да реши проблемите ще ги задълбочи още повече. Не страдам за себе си, аз отдавна съм спрял да планирам концерти в страната и предпочитам да развивам концертен туризъм. Не знам, не отиват на добре нещата в бизнеса и събитията потвърждават моите думи отпреди доста време, а именно, че навлизаме в "бутиковата ера" на българския концертен живот. Може пък и за добро да е...

Принципно си прав, но отпадането на три групи означава спестени хонорара и допълнителна печалба за БЕК. Но в дългосрочен план, мисля че тази компания приключва!!

Insane in my brain

#857 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:36

Това е следствие от големия проблем - пренасищането. Всички "велики" БГ "бизнесмени" си правят картелни споразумения, само промоутърите не си правят, и вместо да седнат на една кръгла маса и малко да регулират БРОЙКАТА на събитията си, всеки показва мускули и се надява друг да излезе от играта преди него.
Аз лично ще им кажа при сгоден случай, че правят голяма грешка. Не правят справка с Теорията на вероятностите.
Когато в една държава има 3-4-5 големи промоутъра и 10-20 по-малки, при такава ситуация вероятността ти да си този, който излезе от играта, е едно към 3-4-5 или едно към 10-20.
В първия случай това е руска рулетка с два патрона :russian_roulette:
А във втория - руска рулетка с два патрона в автомат "Калашников".

Аз бих се наел да играя такива игри, ако съм поне на 75 години, написал съм си завещанието и съм болен от поне три неизличими болести :D
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#858 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:40

Posted Image

#859 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 08 юли 2012 - 12:43

напротив, има картелно споразумение в промотърството и в тикетинга.

#860 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 08 юли 2012 - 12:46

И какво точно гласи въпросното споразумение, че нещо не ми се връзват нещата?
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users