Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#801 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 06 юли 2012 - 19:44

View PostHeathenHeart, on 06 юли 2012 - 11:41 , said:

На мен на Спирита не ми харесват, това лош ли го прави?
Спирит-ът, като че ли, се оказа най-добре организираният фестивал в България, затова и оцелява вече толкова години. Даже, твърде добре организиран, ако взема предвид случая със закъснението на Clawfinger, например. Обаче, почувствах се много "поласкана", когато вокалът на последните поздрави "the stoned people at the back", където, съвсем случайно, се бях оказала и аз...
Голяма, много голяма част от привлекателността на дадено събитие се определя от атмосферата, и хората около теб, а на бургаския фестивал преобладават един тип младежи, които очевидно нямат нищо общо с рок музиката, а лично аз не бих искала да имам много общо с тях. Каквото и да говорят за "свинщините" на метъл събитията, те съвсем не могат да се сравняват с това.
Ако отново започнем дрязгите на тема "стилово определение", то даже The Sisters of Mercy направиха едно страшно здраво rocking шоу, и не виждам как може да се отрече, най-малкото, зарядът на групите, които канят в Бургас.
Don't mistake lack of talent for genius.

#802 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 06 юли 2012 - 20:10

Концепцията за правене на комерсиални фестивали в БГ е сгрешена.
Като цяло този бизнес с правенето на концерти има много фактори, които са обстоятелсвта и обструкция за провеждането на нормално мероприятие. Надявам се поне от гледна точка на атмосфера да е чудесно.

#803 Veron

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted 06 юли 2012 - 21:47

В колко трябва да отворят вратите ?
Cannot the Kingdom of Salvation take me home...

#804 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 07 юли 2012 - 21:56

Ем да изкажа моето мнение относно първия ден(както се вижда не издържах до края).

Влязох през втората половина от сета на Scar Symmetry.Не ме впечатлиха с нещо затова и си пиех биричката заврян на седящите места до сектора с козирката(въпреки че билета определено не ми беше за там).

Същото мога да кажа и за Heaven Shall Burn.Явно тези групи не са моят стил и те това е.

Изненадата ми беше при сета на Clawfinger,които доста ме впечатлиха с много малки изключения(ем този тип пеене на мен не ми харесва,доста ми наподобяваше реденето в един друг стил,които по бие на блек).
Хората показаха доста заряд,чухме и доста клиширани изрази от сорта на това,че сме "да бест",но това е нормално...май само пропуснаха репликата при която обещават да се върнат(или аз не съм я чул,може).

Trivium лично на мен(но като се замисля май освен моята компанийка си тръгнаха доста хора) ми бяха малко "hard" и тактично се изнесох от стадиона след втората песен.

В заключение денят не беше лош за почитателите на този тип музика,но определено бих го пропуснал ако имах възможност и все пак не съжалявам.

Надявам се утре да е по-добре.Не съм очаквал,че на концерт ще седя заврян на седалките и кротко ще си пия бира и говоря с приятели,но и това се случи(е позагледах се на шоуто което ни предложиха Clawfinger,но това е).

А щях да забравя.Лично мен доста ме учуди организацията и най-вече охраната(която впечатли със своето отсъствие или по-точно не се натрапваха).Ако продалжават в същия дух,може би някой ден ще ги стигнем европейците.

Е вярно този туборг за 3 лева не можеше да се мери с качеството на еднолитровия старопрамен който пих пред стадиона,но можеше и по зле да е.

Edited by Carlsberg, 07 юли 2012 - 22:06 .

#805 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 07 юли 2012 - 22:40

добре беше, по -добре от на лауд, поне за мен. и аз си тръгнах преди тривиум да свършат и без това много плямпаха между песните излишно, и то глупости.
утре дедо Иги и джуджетата.

#806 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 07 юли 2012 - 23:01

Аз съм на втория ден най-вече заради Within Temptation.Кака ни(не на всички разбирасе) Шарон има какво да ни покаже :)

#807 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 07 юли 2012 - 23:54

Мили хора, днес имах особената привилегия (както ще разберете) да вляза като придружител, т.е. да се закача за приятел, с което да го компенсирам, че Готсмак отпаднаха от фестивала. ;) Не искам да съм на мястото на тези, които са си купили билет от 90 лв., за да гледат Гънс. Това е една от най-прецаканите групи от хора, които познавам. Ето защо:

1. Групите от първи ден показаха изключително задружно грухтене, с малки изключения, при които основното изразно средство беше по-обикновено дране или бързичко говорене. Нито една от тези абсолютно неприятни формации не става за слушане от гледна точка на редовия рок (не метъл) фен. С ясното съзнание, че звучи като ерес, мисля че това, с което се срещнаха ушите ми тази вечер, не е по-добра музика от средно статистическа чалга.

2. С най-евтините билети (60 лв. седящи) абсолютно безпроблемно и официално се слиза на терена, където са бирата, храната и тоалетните. Т.е. разлика в пропусквателния режим между билети за 60 лв. и 90 лв. няма.

3. Излиза, че милите хора са платили точно двойна цена за това, което искат да гледат - 90 вместо 45 лв. за късно обявените еднодневни билети.

Изводът е прост: никога не си купувайте билети за подобно събитие по-рано от един ден преди концерта! СМЕ, четете ли?

И една-две думи за специалния статут на "придружител". Всеки закупил билет получава гривничка с различен цвят. За билетите от 60 лв цветът е бял, което осигурява достъп до най-далечните трибуни и до тревата, където други са си купили билети от 90 лв. и са с оранжеви гривнички. Придружителите не получават гривнички. При желание да напуснат стадиона им се дава скъсан баркод от билет, който връщат на влизане обратно. Резултатът от това е, че придружителят е особена персона с неограничен достъп до целия стадион - всички трибуни и фронт стейдж. Докато този, когото придружаваш се пече на слънце, ти като придружител можеш да поседнеш под козирката, например.

Като цяло първият ден на този т.нар. музикален фест, ме накара да се замисля за това накъде отива това изкуство и как изобщо се допускат подобни групи да тровят цели стадиони, вместо да си грухтят в някой вмирисан подземен клуб. Подейства ми донякъде и позитивно, защото ми напомни колко хубава музика съществува. В рамките на няколко часа концертните ми планове се удвоиха, като дори неприятни за мен групи като Guns вече изглеждат като приемлив вариант за добро концертно преживяване.

Edited by Seaborn, 07 юли 2012 - 23:55 .

Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#808 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 08 юли 2012 - 00:04

Аз придружих едно лапе ,което определено си откъсна главата(съдейки по това на което приличаше след сета)на Clawfinger на позиция фронт стейдж.

Принципно видях много хора с бели гривни подвизаващи се почти навсякъде(не ги мернах само на фронт стейдж).

Ама то това си е като пушенето на стадиони....аз през цялото време(а и не само аз) си пушех на 3 метра от 3 "Стафф Мембърс" и никой,ама никой и копче не ми каза :)

П.П.:
Seaborn доста крайно мнение бих казал :)

#809 Veron

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted 08 юли 2012 - 00:33

Аз лично бих се изразил така : Фестивалът се казва Sofia ROCKS, гледаш тежки метъл групи, за да слушаш рап... Като цяло съм много доволен от представянето на всички банди, с огромното изключение на clawfinger, на които просто мястото им не беше там, но много други хора им се кефеха, та може прблемът да е в мен. Просто не обичам рапъри, а тези ме изнервиха на макс. Създаваха атмосфера, но като музиканти пълна трагедия (нига нига нига...). Всички други банди просто разкъртихаааа. По отношение на организацията - никъде поне аз не видях как са разпределени входовете, та трябваше да обиколя целият стадион, за да си намеря входа, и то след като 1/2 час се бях редил на очевидно грешен такъв, но това е живота. И то какъв живот да даваш 3лв за ужким 400мл и то Tuborg... Стафовете мятаха по някоя друга водица и ни разхлаждаха, но все пак друго щеше да си е с едни маркучи като на Slipknot примерно. Оценката ми до момента за феста е : организация 6/10, като фестивал 3/10, като банди 8/10, като прекарване 8/10.

Edited by Veron, 08 юли 2012 - 00:33 .

Cannot the Kingdom of Salvation take me home...

#810 Дамаджан Петров

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 47 posts

Posted 08 юли 2012 - 00:43

@Seaborn

А пък аз лично, за нещастие прочел гениалните ти умозаключения, безмерно много се радвам, че не познавам лично мили индивиди като теб, които да ми тровят живота.

#811 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 08 юли 2012 - 00:48

При други стечения на обстоятелствата дълбоко се съмнявам,че тези групи от днешния ден биха свирили на стадион...

#812 stef_lp

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 128 posts

Posted 08 юли 2012 - 00:54

Много ми хареса, първата група не беше нищо особено, приятни бяха, Scar Symmetry много ме разочароваха - чистите на тоя бяха адски фалшиви, въобще не можа да си изпее партиите + кофти звук като цяло (поне отпред), другите групи след това изкъртиха.

#813 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 08 юли 2012 - 01:21

View PostVeron, on 08 юли 2012 - 00:33 , said:

като музиканти пълна трагедия (нига нига нига...)
Уважаеми, вие изобщо разбрахте ли какви ви ги редеше Зак Тел и какво имаше предвид?

За Clawfinger: The Biggest, The Best, Better than the Rest! Иии, да, някой ден ще порасна, да знаете! :pioneer:
Категорично възразявам срещу всякакви твърдения, че съм "хейтър". Участието на шведите, само по себе си, оправдаваше стойността на целия ми билет, всъщност, дори това, че най-сетне достигнахме до Истината, беше достатъчно. Даже спрямо озвучаването не мога да измисля никакви критики. Много жалко е, че за тях днешното участие очевидно ще се окаже голямо постижение, поради което и клишетата, този път, ми се струваха по-скоро искрени. Зак даже се беше опитал да се слее със средата, а?

Trivium, обаче, и на живо не успяха да ме впечатлят, а, изненадващо, според коментарите и напускането на хората около мен, доста споделят моето мнение. Все пак, трябва да се гони градски транспорт, да не забравяме. :)

А сигурни ли сте, че, ако се бях възползвала от явната възможност да отида на терена, щях да виждам толкова добре и комфортно? Да видим дали и на втория ден положението ще се запази същото (аз доста се съмнявам).
Don't mistake lack of talent for genius.

#814 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 08 юли 2012 - 02:51

View PostSeaborn, on 07 юли 2012 - 23:54 , said:

Мили хора, днес имах особената привилегия (както ще разберете) да вляза като придружител, т.е. да се закача за приятел, с което да го компенсирам, че Готсмак отпаднаха от фестивала. ;) Не искам да съм на мястото на тези, които са си купили билет от 90 лв., за да гледат Гънс. Това е една от най-прецаканите групи от хора, които познавам. Ето защо:

1. Групите от първи ден показаха изключително задружно грухтене, с малки изключения, при които основното изразно средство беше по-обикновено дране или бързичко говорене. Нито една от тези абсолютно неприятни формации не става за слушане от гледна точка на редовия рок (не метъл) фен. С ясното съзнание, че звучи като ерес, мисля че това, с което се срещнаха ушите ми тази вечер, не е по-добра музика от средно статистическа чалга.

2. С най-евтините билети (60 лв. седящи) абсолютно безпроблемно и официално се слиза на терена, където са бирата, храната и тоалетните. Т.е. разлика в пропусквателния режим между билети за 60 лв. и 90 лв. няма.

3. Излиза, че милите хора са платили точно двойна цена за това, което искат да гледат - 90 вместо 45 лв. за късно обявените еднодневни билети.

Изводът е прост: никога не си купувайте билети за подобно събитие по-рано от един ден преди концерта! СМЕ, четете ли?

И една-две думи за специалния статут на "придружител". Всеки закупил билет получава гривничка с различен цвят. За билетите от 60 лв цветът е бял, което осигурява достъп до най-далечните трибуни и до тревата, където други са си купили билети от 90 лв. и са с оранжеви гривнички. Придружителите не получават гривнички. При желание да напуснат стадиона им се дава скъсан баркод от билет, който връщат на влизане обратно. Резултатът от това е, че придружителят е особена персона с неограничен достъп до целия стадион - всички трибуни и фронт стейдж. Докато този, когото придружаваш се пече на слънце, ти като придружител можеш да поседнеш под козирката, например.

Като цяло първият ден на този т.нар. музикален фест, ме накара да се замисля за това накъде отива това изкуство и как изобщо се допускат подобни групи да тровят цели стадиони, вместо да си грухтят в някой вмирисан подземен клуб. Подейства ми донякъде и позитивно, защото ми напомни колко хубава музика съществува. В рамките на няколко часа концертните ми планове се удвоиха, като дори неприятни за мен групи като Guns вече изглеждат като приемлив вариант за добро концертно преживяване.

Изобщо незнам, защо се хабиш, че и обиждаш феновете на тази музика. Семпличък си!!!

Insane in my brain

#815 DICKINSON_

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 08 юли 2012 - 06:29

До всички приятели, които снощи бяха на концерта. Издирвам една сива шапка, марка TAPOUT. От едната страна на шапката има и значка на БГ футболен клуб. Моля, който я намери, просто да ми драсне едно съобщенийце, или на мейл dickinson_nuk@abv.bg. Ужасно сантиментална стойност има за мен тази шапка. Мерси предварително

Edited by DICKINSON_, 08 юли 2012 - 06:31 .

#816 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 08 юли 2012 - 07:25

Някакви данни за посещаемостта има ли?
Без да започвам междузвездни войни, личната ми прогноза е че повечето билети са купени за Гънс, отколкото за Годсмак, въпреки че активността в интернет пространството показва обратното. Предполагам че повечето от феновете на Гънс, като по-възрастни, не се занимават много с писане из фейсбук и форуми...

#817 Xiiiax

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 4 posts

Posted 08 юли 2012 - 07:55

@Seaborn

Пич, къде ги набута СМЕ в цялата работа?

Като цяло, на поста ти му липсва трезвена, рационална и логически подредена мисъл...

#818 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 08 юли 2012 - 08:52

За първия ден...
Абе Sweet Savage ми харесаха, малко по-лекичко така за разгрявка, без да се занимават с глупости.
След това Scar Symmetry не ме зарадваха много а и от звука отпред нищо не се чуваше та се размърдах назад по стадиона.
За Heaven Shall Burn останах някъде отзад, имах чувството че слушам едно и също нещо през целия сет.
Clawfinger не бяха лоши, въпреки рапа, раздвижиха.
За Trivium влязох отпред, ама след няколко песни се измествах малко по малко към изхода...

Организацията кой къде да влиза беше супер зле, а по едно време се сетиха да пазят ред и не ме пуснаха до трибуните отзад около бирата да се намокря с вода, въпреки че бях с лента за фронт стейдж...

Абе нещо не ми хареса много...

#819 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 08 юли 2012 - 08:54

View PostMor-Rioghain, on 08 юли 2012 - 01:21 , said:

Уважаеми, вие изобщо разбрахте ли какви ви ги редеше Зак Тел и какво имаше предвид?

За Clawfinger: The Biggest, The Best, Better than the Rest! Иии, да, някой ден ще порасна, да знаете! :pioneer:
Категорично възразявам срещу всякакви твърдения, че съм "хейтър". Участието на шведите, само по себе си, оправдаваше стойността на целия ми билет, всъщност, дори това, че най-сетне достигнахме до Истината, беше достатъчно. Даже спрямо озвучаването не мога да измисля никакви критики. Много жалко е, че за тях днешното участие очевидно ще се окаже голямо постижение, поради което и клишетата, този път, ми се струваха по-скоро искрени. Зак даже се беше опитал да се слее със средата, а?

Trivium, обаче, и на живо не успяха да ме впечатлят, а, изненадващо, според коментарите и напускането на хората около мен, доста споделят моето мнение. Все пак, трябва да се гони градски транспорт, да не забравяме. :)

А сигурни ли сте, че, ако се бях възползвала от явната възможност да отида на терена, щях да виждам толкова добре и комфортно? Да видим дали и на втория ден положението ще се запази същото (аз доста се съмнявам).

Яворов,Гео Милев и околностите бяха доста блокирани от феновете.На спирките около орлов мост нямаше много хора,което ме навежда на мисълта,че хора не гонеха толкова градския транспорт,колкото просто тривиум не им бяха по вкуса.

#820 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 08 юли 2012 - 09:59

View PostSeaborn, on 07 юли 2012 - 23:54 , said:

Ти сериозно ли? :lol2: Моля те, дай ми определение за редови рок фен... :pardon:
По стечение на обстоятелствата и на мен ми бутнаха един двудневен билет за трибуните, с който разбира се слязох на терена без никакъв проблем. Всъщност, то дори и охрана нямаше... :D Влязох на стадиона в края на сета на Scar, специално за HSB и Trivium, като последните вече ги бях гледала преди месец и шестото ми чувство, че ще ми откъснат главата, изобщо не ме подведе. Абсолютно ми е ясно, че тази група не би събрала повече от 500 човека на самостоятелен концерт, но за мен, бяха достоен заместник на Годсмак. Да не говорим, че бяха абсолютно очаровани от публиката, което не пропуснаха да го кажат 100 пъти. Все съм си мислела, че това са дежурни реплики, но ако сравня с този от преди месец на един друг фестивал, определено им хареса тук. :P

Организация и ред други неща, които дежурно си коментираме, ще ги пропусна днес, защото предъвкваме едни и същи неща вече години наред и ми омръзна. Някои просто няма да се научат...Та днес ще се пласирам за Within Temptation, ако си намеря билета!?!?!? :lol2: и ако не оцеля пак някой топъл кран за бира, може и да дочакам GnR. :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users