Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#741 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 05 юли 2012 - 08:53

View PostCaliban, on 05 юли 2012 - 07:03 , said:

p.s. Още се търси билетче за фронт - пишете ми ЛС.

Eventim?

Ticketstream?

#742 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 05 юли 2012 - 09:41

Според мен, няма начин едни условия, посочени на сайта на продавача, да имат приоритет пред това, което е написано на билета, представляващ сам по себе си писмен договор. Условията на сайта може да си се сменят през ден. Не сменят ли условията на гърба на билета няма значение какво си пишат на сайта. А по въпроса с фестивала и несъщественото и не променящо нищо отпадане на една от групите... Щяхте ли да мислите така, ако фестивалът беше дори още по-манджа с грозде - примерно Emperor, в компанията на Eminem, Лепа Брена, някоя джаз група и Софийската Филхармония? Всяко отпадане на който и да е участник би направило безпредметно присъствието на феновете му на концерта. Кой решава дали Godsmack са равностойно заменими с Аналгин? И кой решава, дали като махнеш една група от един фестивал, то фестивалът си остава същия и същото това събитие, за което са платили всички фенове?

Edited by Змей Горянин, 05 юли 2012 - 09:42 .

... Through dreams I influence mankind...

#743 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 05 юли 2012 - 09:49

View PostЗмей Горянин, on 05 юли 2012 - 09:41 , said:

Според мен, няма начин едни условия, посочени на сайта на продавача, да имат приоритет пред това, което е написано на билета, представляващ сам по себе си писмен договор. Условията на сайта може да си се сменят през ден. Не сменят ли условията на гърба на билета няма значение какво си пишат на сайта.
Помисли върху следният казус - купуваш си стока. На сайта са обявени едни условия, като цена, гаранционен срок, условия за ползване и т.н.т. Стоката пристига и се оказва че цената е различна, условията за ползване са различни и т.н.т. Е, законодателят е помислил върху този случай - прочетете ЗЗП...

И още малко по темата - не че казват нещо ново или различно до сега, но лаф да става... http://www.vesti.bg/...=40&oid=4938631

#744 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 05 юли 2012 - 10:04

Аз пък си взех цилиндър... Ако Аксел прекъсне концерта и си тръгне пребледнял да знаете че му се е привидял Слаш :D
P.S. Някой няма ли да го отцепи тоя спор за билетите и пържолите в отделна тема...

#745 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 05 юли 2012 - 10:06

Ми сега ги осъдете.Ако държавата не си мръдне гъза,пробвайте в страсбург да осъдите последната щото не ви е помогнала,и така докато свят светува.....

Събитието ще се проведе.Това че една група(за мое огромно съжаление) отпадна не означава нищо.Както има хора на фестивала само заради Годсмак,така има и хора само за една определена група(Лу Грам?).На основата на фенството за тях Лу Грам не е по малък от Годсмак,пък макар и да не е закриваща група.Същото важи и за която и да е група на този фест(е май трябва да изключа българските групи мисля).

И сега да попитам феста ще се проведе ли под същата марка както беше обявено?
Вие сте си купили билети за София Рокс не за Годсмак..Това,че ВЕС можеше да върнат парите е така,но само ако г-н Пешо беше решил на добра воля,и все пак от това си вади хляба.Има разноски човека.Дали с или без Годсмак той все си плаща осветление,помощен персонал и други подобни.

Кажете ми един добър самарянин от бг промоутърите.Ако не се сещате еми.....що не си направите една промоутърска компания и да организирате вие концерти,после като падне някоя група някъде на драго сърце да връщате парите на бедните метъл фенове....

Edited by Carlsberg, 05 юли 2012 - 10:14 .

#746 Edwar_77

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted 05 юли 2012 - 10:19

В Бълария всеки гледа да "лапа", спомнете си за Юзбаши например, организира концерт и до последно не се знае дали ще го бъде, също така и Нова Музикална Агенция, Уондер Мюзик и т.н.

#747 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 05 юли 2012 - 10:20

View PostCarlsberg, on 05 юли 2012 - 10:06 , said:

Дали с или без Годсмак той все си плаща осветление,помощен персонал и други подобни.

По принцип си прав, но не точно.:) Всеки един промоутър си застрахова събитието и при подобни стечения на обстоятелствата като Годсмак и Лу получават пари от застрахователя. Някой по-назад (мисля, че беше violator) го каза най-точно: Едва ли БЕК са и мечтали за по-благоприятен развой на събитията. ;) Вярно, че малко ще пореве народа, но ще им мине до следващото "голямо" събитие. ;)

#748 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 05 юли 2012 - 10:22

View PostCarlsberg, on 05 юли 2012 - 10:06 , said:

Дали с или без Годсмак той все си плаща осветление,помощен персонал и други подобни.
За сметка на това няма да плати шестцифрения хонорар на Godsmack, а ще получи и неустойки. Да се изтъкват разходите за осветление и т.н. просто не е правилно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#749 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 05 юли 2012 - 10:32

Не мога да разбера какво ги мислите промоутърите - който го е страх от мечки да не ходи в гората. Гледайте си правата като потребители, освен ако не искате да сте в ролята на овце за стригане. Кадърно написана жалба до КЗП от някой приятел юрист е първата стъпка. Не е нужно да плащате на адвокати и да водите дела.

#750 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 05 юли 2012 - 11:16

Ама едди хайде накрая осъдете ги тези гадни,мазни и т.н. промоутъри.Които не стига че ви прецакват с концерите ами водят и военна диктатура изглежда.Според това което чета тук г-н Пешо и подчинените му от години насам ви задължават да си купувате неговите билети с опрян калашник в главата....

Edited by Carlsberg, 05 юли 2012 - 11:17 .

#751 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 05 юли 2012 - 11:29

В един договорен процес на покупко-продажба има две страни, които трябва да имат равнопоставени права и задължения.
Лично аз срещу г-н Пешо нямам нищо против, стига да не нарушава правата ми като потребител. Бъди сигурен, че ако си бях купил билет предварително и след отпадане на част от групите да не искат да ми върнат парите, нямаше да се огранича само с писане по форумите! В противен случай може да се стигне до вариант да си поръчам телевизор от Техномаркет и да ми дадат такъв на 110 волта / 60 херца. И като си поискам парите, да ми кажат че телевизора работи перфектно... в САЩ. И аз да седна да ги защитавам, че и те трябвало пари да печелят... ;)

#752 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 05 юли 2012 - 14:23

Нека върна темата в реалността. Ето какво са свирили Trivium на двата си самостоятелни концерта тези дни в Русия:

Trivium, Saint-Petersburg 04.07.2012
1. In Waves
2. Pull Harder On The Strings Of Your Martyr
3. Rain
4. Into The Mouth Of Hell We March
5. Black
6. Watch The World Burn
7. Ignition
8. Detonation
9. Forsake Not The Dream
10. The Deceived
11. Dusk Dismantled
12. Drowned And Torn Asunder
13. A Gunshot To The Head Of Trepidation
14. Built To Fall
15. Caustic Are The Ties That Bind
16. Ember To Inferno
17. Creeping Death (Metallica cover)
18. Down From The Sky
19. Throes Of Perdition

При подобен сетлист мисля, че ще преживея липсата на Godsmack :metal:

#753 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 05 юли 2012 - 14:47

Не познавам творчеството им, слушал съм 1-2 албума. Но щом има Металика всичко е ОК :neo: А и ако продължим позитивно - това все пак са нови за нас групи, не сме ги гледали, би трябвало да е ОК :)
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#754 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 05 юли 2012 - 14:50

Брех, добър сетлист (в смисъл, че повечето песни даже ги знам, хаха), почвам да се замислям дали да не си взема билет. :D
Но можеха да увеличат времето и на другите банди, а не Д2 да свирят един час, колкото и всички останали...
Иначе Вайпърфиш са попадение сред подгряващите от българска страна. За другите обаче без коментар...

View PostЗмей Горянин, on 05 юли 2012 - 09:41 , said:

Според мен, няма начин едни условия, посочени на сайта на продавача, да имат приоритет пред това, което е написано на билета, представляващ сам по себе си писмен договор.
Но ти преди да си купиш билета трябва да се запознаеш с общите условия и да се съгласиш с тях. Т.е. преди да държиш билета си в ръцете, условията трябва да ги има някъде, в случая на сайта. В момента, в който получиш билета и прочетеш какво пише на гърба, ти вече си платил и сделката е факт. Не мога да отида в билетния център, да си купя билет и да кажа, "Ааа, не, не съм съгласен с условията на гърба на билета, върнете ми парите", защото аз със самата покупка съм декларирал, че съм съгласен с условията.

Но както казах по-рано, би трябвало да важат условията такива, какви са били когато съм цъкнал "Съгласен съм с условията" и потвърди. Ако ги променят впоследствие, мен това не ме грее, защото вече съм сключил договор при определени условия.
Друг е въпросът може ли да се докаже какво точно е пишело на сайта, когато аз съм си купил билет.

Иначе Сатир с право попита кога според мен се сключва самият договор.

Това зависи от вида на договора. При продажба, договорът обикновено е двустранен, неформален (като има изключения), консенсуален и комутативен. Т.е. договорът се сключва по взаимно съгласие и оттам нататък страните поемат определени задължения, а именно продавачът се задължава да прехвърли собствеността на продадената вещ и да предаде вещта, а купувачът да плати цената и да получи вещта.

Договорът може да бъде и реален, т.е. да се осъществява при получаване на вещта, но според мен случаят с пазаруването онлайн не е такъв.
Т.е. моментът на сключване на договор е точно моментът, когато потвърждавам поръчката на сайта, защото реално тогава е покупката и оттам нататък от Ивентим се задължават да ми доставят билета, като това вече се осъществява в бъдеще посредством куриер. Т.е. договор между мен и Ивентим вече има, но не на хартиен носител. А билетът реално не е самият договор, а продуктът, който съм си поръчал. И той може да пристигне след два, три или пет дни, но аз вече съм си платил онлайн и покупката е извършена (или съм поел ангажимента да платя и впоследствие го правя чрез куриера).

Като пазаруваш онлайн, би трябвало да пише нещо от рода на "Настоящите общи условия представляват договор между потребителя и сайта", т.е. като се съгласиш с условията ти подписваш договора, принтираш си страницата, която потвърждава поръчката и реално тя ти е догворът, а билетът е нещо отделно, предназначено да послужи пред трето лице, в случая БЕК.

Възможно е обаче да има някакъв специален закон за билетите за концерти, както например билетът за автобус би трябвало да действа като писмен договор. Само че там този договор е директно между теб и фирмата за превоз, докато при концертните билети говорим за договора между купувача и ивентим, а не между купувача и БЕК.
Пък и работата с автобусните билети също не е много ясна (или поне на мен не ми е), защото в ЗАвтП (закон за автомобилните превози) пише, че "(2) (Доп. - ДВ, бр. 92 от 2005 г.) Действителността на договора за превоз на пътници по автобусни линии не зависи от издаването, редовността или изгубването на билета."

ПП Не обсъждам въпроса, защото одобрявам или не одобрявам политиката на Ивентим или БЕК, просто ми стана интересен казусът. :)

Edited by Vaskes, 05 юли 2012 - 14:55 .

There's a devil crawling along your floor

#755 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 05 юли 2012 - 16:16

Майтапът настрана.
Пуснаха еднодневни билети :o

http://www.katehizis...ws.php?id=22168
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#756 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 юли 2012 - 16:25

:lol2: :lol2: :lol2:
I don't know how I managed it...

#757 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 05 юли 2012 - 16:31

Е не, ми не им е добре...

Кой повече ще си купи предварително билет за концерт на този промоутър като в седмицата преди фестивала обърнаха всичко с главата надолу :harhar:

Edited by Depositus Cordis, 05 юли 2012 - 16:34 .

#758 Shagrath

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 05 юли 2012 - 16:33

Никога не е късно да станеш за резил! :lol2:

#759 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 05 юли 2012 - 16:36

View PostBeerMe, on 10 февруари 2012 - 15:20 , said:

Изобщо няма да се изненадам, честно казано. Сега са на гребена на вълната за няколко дни, но после като тръгне графиката надолу и ще търсят алтернативи, което логично може да доведе и до еднодневни билети.

:lol2: извиньети ама съм икономист! :lol2:

#760 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 05 юли 2012 - 16:36

Ууууууууууууууууууррррррррррррррррррррраааааааааааааааааааааааааааааааааааа
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users