Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#721 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 юли 2012 - 21:24

ЗЗП-то е в по-предния ти постинг, а за клишетата аз имах предвид предния :)

Не виждам връзката в твоя пример. Законът е по-силен, и? Общите условия на сайта на билетопродавача на закон ли ги приравняваш? :D
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#722 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 04 юли 2012 - 21:56

Говори с някой юрист и ще ти обясни нещата.

В случая - аз съм взел билет, чиито написани условия се разминават от тези на сайта, сезирам КЗП, която е длъжна да образува производство и да глоби търговеца ( Ивентим ). По вторият случай - Ивентим едностранно промениха условията, също съм защитен и имам право да върна билета.

В случая не е намесен твоят любим промоутър, ти сключваш сделка с продавача (Ивентим), а той какви договорени взаимоотношения има с БЕК не те интересува. Като купиш развалено месо, отиваш в супермаркета, а не във "Родопа" Смолян...

П.С. разбираш ли сега защо моето мнение няма значение? :)

Аз съм недоволен от БЕК не защото не връщат на хората парите за билетите (без да гледаме личната ми позиция, че Годсмак въобще не ме интересуват) - това би следвало да направят Ивентим според условията на сайта по време на покупката и то за тези, които са си купили билетите от там, а не от офисите на Германос например - за тях важат условията, написани на гърба на билета. Недоволен съм от БЕК , защото се направиха на гламави за Лу Грам.

Edited by eddie, 04 юли 2012 - 22:18 .

#723 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 юли 2012 - 22:18

Само не ми вменявай любими промоутъри или други подобни неща, моля :)

Също така те моля да пишеш постфактум, след като проверката на КЗП е приключила, а не да си говорим наизуст.

Дали ще ходиш в Евентим, в Родопа или някъде другаде мен не ме интересува. Продължават да ме интересуват две неща:

1. Написаното на гърба на билета за да плаши гаргите ли е?
2. Ти каква теза щеше да застъпваш ако бяха "обърнати" условията - това на гърба на билета, както ти изнася, а на сайта на Евентим - както не ти изнася?

И накрая - и преди, и сега на сайта на Евентим пише и това:

Eventim.bg е само посредник при продажбата на билета и не носи отговорност за възстановяване на входната такса, но ще направи всичко възможно сумата да бъде възстановена на клиента от организатора на събитието.

Какво казва за това твоят юрист? :)

#724 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 04 юли 2012 - 22:22

Ще ти го кажа за осемнайсти път - като си купиш телевизор Самсунг от Техномаркет и той се развали, с телевизора под ръка в Техномаркет ли отиваш или във фабриката в Китай. ТМ е само посредник - те телевизори не произвеждат.
Написаното на гърба на билета важи за тези, които са си купили билета директно от някой офис.
За тези, които са си го купили от сайта на Ивентим, важат условията на сайта към момента на покупката.

П.С. не знам кой каква жалба е пускал в КЗП, за да коментирам. Ако си е купил билета по интернет от Ивентим, а пуска жалба срещу БЕК - отсега ти казвам, много му здраве... ;)

Edited by eddie, 04 юли 2012 - 22:26 .

#725 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 04 юли 2012 - 22:27

Благодаря на Лу Грам, че отмени участието си на Sofia Rocks и по този начин сложи край на дилемата ми за купуване на билет. Ще го слушаме на запис, вместо от синовен дълг да се потим на 40 минутно разпяване в жегата на националния стадион, гледайки как великият (завинаги) Лу служи като подгряващ на виещи (винаги) в агония певци, достойни за хор на койотите.
Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#726 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 юли 2012 - 22:27

View Posteddie, on 04 юли 2012 - 22:22 , said:

Танто за танто - и аз те питам едно нещо 120 пъти, а ти не отговаряш :(

Значи, дойдохме си на думата - ако си купиш билета от сайта на Евентим - написаното на гърба му за теб, специално за теб и специално за всички други, купили си билети по този начин, не важи. Това ме интересуваше, благодаря :)

#727 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 04 юли 2012 - 22:34

Да.
Според закона, важат условията на сайта, от който го купуваш. Това, че се разминават с условията на БЕК е проблем на Ивентим, ама ти парите си ги дал на Ивентим, не на БЕК. И ще си ги искаш от тях. Също така, когато Ивентим променят в последствие условията, те няма да важат за теб. Ще важат за тези, които към новият момент са си купили билет.

П.С. Естествено, трябва да се произнесат от КЗП, за да могат хората да си получат парите от Ивентим (след като от там са им отказали връщане).

Edited by eddie, 04 юли 2012 - 22:39 .

#728 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 юли 2012 - 22:44

Значи - правя си сайт, на който продавам огнестрелно оръжие. Слагам си там едни условия, че това са зеленчуци. Купувам си пушка, убивам някого с нея, въпреки че на нейната опаковка пише, че това е опасно огнестрелно оръжие. И съм чист пред закона, защото съм си купил зеленчук и с него не мога да застрелям никого*

*Ако не използвам осмозата.

Яко, започвам да си правя списък :hunter:

#729 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 04 юли 2012 - 22:53

Условията няма да те освободят от наказателна отговорност. Обаче ако си поръчаш от някой сайт зеленчуци, а вместо това ти пратят пушка, с право можеш да се оплачеш в КЗП. :)

P.S. абе направи ми впечатление, че след новината за отпадането на Лу Грам и добавянето на Аналгин и прочие, лайк-овете във фейсбук страницата на фестивала са се увеличили. Какво ревят в такъв случай? :D

Edited by eddie, 04 юли 2012 - 23:08 .

#730 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 юли 2012 - 23:10

Но ти си си поръчал билет и са ти доставили билет, нали така? Поръчал си си билет за фестивала "София Рокс", доставили са ти билет за същия този фестивал. Отпада една от над 10 групи. После отпада още една, добавят четири български групи. Това прави ли фестивала "не-фестивал" и/или "не-София Рокс"?

#731 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 04 юли 2012 - 23:20

Не, разбира се че не го прави. Нали и аз това написах преди няколко поста - дори и ГнР да не дойдат, ще изкарат Радо Шишарката (който не знае, едно време беше металист), и фестивал пак ще има. :)

#732 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 юли 2012 - 23:32

А щеше ли да си искаш парите обратно, ако на гърба на билета пишеше, че можеш да го направиш, ако настъпят промени в изпълнителите, т.е. сменят Гънс с Радо Шишарката?

#733 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 04 юли 2012 - 23:34

Радо Шишарката се яви в "X-Factor" с песен на Whitesnake, бтв. Изпя я прилично :)

Бтв, ако ще си играем на аналогии, ето една, която ми се струва доста точна.
Отиваш в някоя антикварна книжарница и виждаш книга на Стивън Кинг. Казва се "Очите на дракона". Не си запознат особено с творчеството на автора, затова се доверяваш на продавача, който ти обещава поредния свръхестествен трилър/ужас, каквито са повечето му книги. Поради някаква причина не поглеждаш гърба на корицата, но когато зачиташ книгата, установяваш, че това всъщност е едно приказно фентъзи от доста класически тип, а не това, което продавачът ти е обещал. В случая от кого би потърсил отговорност? От Стивън Кинг, от издателството - май беше "Плеяда" за България - или от човека, който ти е продал книгата?
Не мисля, че може да искаш от издателството да ти върне парите, защото посредникът те е излъгал.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#734 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 юли 2012 - 23:39

Е в този пример излиза, че Евентим са продавали билети, знаейки, че Годсмак и в последтвие Лу Грам няма да свирят. Но нарочно са заблуждавали хората. Което няма как да е така.

#735 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 04 юли 2012 - 23:50

Нямах това предвид. Знаели са, че условията за връщане на парите при проблем са различни от тези, които са публикували на сайта си. В случая "книга"="билет", "продавач"="Ивентим", "жанр на книгата"="условия за връщане на билета".

Както и да е, това няма значение. Доколкото разбирам, БЕК са си запазили правото да не връщат пари. Да не ги връщат тогава, техен си проблем. Законово надали може да им се направи нещо сериозно. Друг е въпросът, че след "Сонисфиър" миналата година и проблемациите с връщането тогава и това, което става сега, доста успешно си съсипват имиджа пред хората. Аз ако си бях купил билет, сега сигурно щях да съм напълно бесен, `щото като съдя по концертните записи на Аксел Роуз от последните петнайсетина години, които са ми попадали, не бих платил и два лева за него. А освен Guns N' Roses и Godsmack, друга група, към която да имам дори минимален интерес, на този фестивал тази година не е имало. Мога да си представя какво им е на феновете на отпадналия хедлайнер и как благославят фирмата - и как ще действат спрямо тази фирма в бъдеще, и колко това ще навреди на същата.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#736 Тракторист-камикадзе

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 44 posts

Posted 05 юли 2012 - 00:35

За да обобщя мненията от последните няколко страници:

Ако отивайки на кръчма установиш, че вместо лютеница с боб са ти донесли балсам и сапуни, то можеш без проблем да си купиш пушка по интернет и да отидеш с нея в офиса на БЕК да си търсиш парите за Лу Грам. :384800-nunu:

#737 Caliban

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 13 posts

Posted 05 юли 2012 - 07:03

Хубаво обобщение :lol2:
Аз не мога да повярвам колко страници се изписаха със сравнение вече - било между боб яхния и пържола , било между перална и телевизор, било между зеленчуци и пушка :shout: Просто трябва повече да четете преди да пишете - повтарят се едни и същи неща. Satyr три пъти пита нещо, но никой не възприема и всеки си знае неговото :P

p.s. Още се търси билетче за фронт - пишете ми ЛС.

#738 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 05 юли 2012 - 07:16

Аз пък си намерих обувките за фестивали целите в кал от Лауд фестивала :D

Дайте малко по-добро настроение де, тая тема на нищо не прилича вече :harhar:

#739 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 05 юли 2012 - 07:51

Аз съм доволен, защото в крайна сметка няма да имам проблем да вляза с билета за Гънс, за другите неща ми върши работа и копие + касовата бележка. Все пак си прав, трябва позитивно да се гледа на нещата, мои познати твърдят, че шоуто на Аксел си струва. Освен това Тривиум не са никак лоша група. Така че аз ще се опитам да се забавлявам на този фест, но наистина ще е за последно на събитие на този промоутър. Просто БЕК този път минаха всякакви граници, но то си е за тях.

Весело на всички, които все пак ще посетят феста :)
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#740 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 05 юли 2012 - 07:59

View Postdani1948, on 05 юли 2012 - 07:51 , said:

Освен това Тривиум не са никак лоша група.

Не само, че не са лоша група, а на живо просто мачкат. Никога не съм им била особено голяма фенка, но ги гледах преди месец и ... :shok: :shout: Изключително енергична банда са и се раздават на макс. Предполагам, че доста от тези, които ще посетите фестивала ще останете очаровани. Страхотна заигравка с публиката правят и свирят доста от старите си неща. Поне по мое мнение ще са достоен заместник на Годсмак.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users