Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"
Started by Satyr, яну 22 2012 12:16
1082 replies to this topic
Posted 04 юли 2012 - 17:04
Не помня кой го каза това,но съм съгласен с него на 100% "А по-добре ли щеше да бъде ако ВЕС бяха обявили,че цените от 60 до 120 са за еднодневен билет и като подарък получавате още един ден безплатно".
Не помня мнението дословно,но беше нещо от този сорт.
Следващите редове са си лично мое и само мое мнение и не задължавам някой да се съгласява с мен.
Промоутъра обявява концерт/фестивал,цени,място и т.н и ако мен ме устройва си купувам билет.Ако ли пък не ме устройва се ориентирам към дестинация която евентуално мога да посетя(ако имам финансовите възможности разбира се).Ако не ме устройва някой концерт не го посещавам,но не плюя навсякъде,че този е кожодер,другия е зле,няма еднодневни билети,скъп ми е билета,бирата ми е вода,тоалетните са винаги пълни и т.н.
Мислите ли,че ако мрънкате ще промените нещо? Дреме им на организаторите.Тук при нас се вижда , че колкото и да мрънкате няма никаква перспектива да се промени нещо.Докато си давате паричките на съответния промоутър него ама хич не го еня колко си плюете и недоволствате по разни форуми.
Лично аз от първия ден само заради Годсмак бях решил да ходя,уви няма да ги видя,но пък ще слушам музика.Ще си пийна някоя и друга биричка с аверчета и мисля да си прекарам един хубав ден на релаксче с музичка на живо.Втория ден ще си се насладя на WT след това каквото дойде,но съм убеден,че пак ще си изкарам перфектно.
Мислете позитивно бре хора.Никой не ви е опрял пистолет в главата за да ходите където не ви е приятно.
Приятно изкарване на всички !
Не помня мнението дословно,но беше нещо от този сорт.
Следващите редове са си лично мое и само мое мнение и не задължавам някой да се съгласява с мен.
Промоутъра обявява концерт/фестивал,цени,място и т.н и ако мен ме устройва си купувам билет.Ако ли пък не ме устройва се ориентирам към дестинация която евентуално мога да посетя(ако имам финансовите възможности разбира се).Ако не ме устройва някой концерт не го посещавам,но не плюя навсякъде,че този е кожодер,другия е зле,няма еднодневни билети,скъп ми е билета,бирата ми е вода,тоалетните са винаги пълни и т.н.
Мислите ли,че ако мрънкате ще промените нещо? Дреме им на организаторите.Тук при нас се вижда , че колкото и да мрънкате няма никаква перспектива да се промени нещо.Докато си давате паричките на съответния промоутър него ама хич не го еня колко си плюете и недоволствате по разни форуми.
Лично аз от първия ден само заради Годсмак бях решил да ходя,уви няма да ги видя,но пък ще слушам музика.Ще си пийна някоя и друга биричка с аверчета и мисля да си прекарам един хубав ден на релаксче с музичка на живо.Втория ден ще си се насладя на WT след това каквото дойде,но съм убеден,че пак ще си изкарам перфектно.
Мислете позитивно бре хора.Никой не ви е опрял пистолет в главата за да ходите където не ви е приятно.
Приятно изкарване на всички !
Posted 04 юли 2012 - 17:13
Ако платиш в ресторанта 20 лв за пържола, но се окаже че месо няма и ти нахлузят 20 кг боб-чорба за същата равностойност, предполагам че ще мислиш все така позитивно, нали?
Posted 04 юли 2012 - 17:21
Ако си прочел цялото ми мнение ще разбереш,че ще съм на този фестивал заради 2 групи и едната както сам знаеш отпадна.Да ме виждаш да злобея?
Не си много точен с примера.Бих го перифразирал на следното.Отиваш в любимото си заведение с най,ама най вкусните пържоли на скара който си ял и разбираш,че на датата в която си запазил ресторанта за да си празнуваш рождения ден няма да има пържоли на скара,защото скараджията се е разболял и няма кой да ги опече.Еми ако все пак ти харесва заведението ще ядеш боб вместо паржоли и пак ще си изкараш хубаво.
Не си много точен с примера.Бих го перифразирал на следното.Отиваш в любимото си заведение с най,ама най вкусните пържоли на скара който си ял и разбираш,че на датата в която си запазил ресторанта за да си празнуваш рождения ден няма да има пържоли на скара,защото скараджията се е разболял и няма кой да ги опече.Еми ако все пак ти харесва заведението ще ядеш боб вместо паржоли и пак ще си изкараш хубаво.
Posted 04 юли 2012 - 17:32
Не знам коя свястна група очаквате да гледате безплатно, та, затова, когато някой предлага билети, купуваме, какво да правим. Нали трябва да развиваме фестивална култура. 
На мен никак не ми е все едно какво слушам (или къде). С приятелите мога да си се виждам в далеч по-приятна обстановка, на фона на музика, която дори не можем да си мечтаем да чуем на живо.
Заведения - колкото щеш, ако в едното са те изненадали неприятно, отиваш в друго, и така.

На мен никак не ми е все едно какво слушам (или къде). С приятелите мога да си се виждам в далеч по-приятна обстановка, на фона на музика, която дори не можем да си мечтаем да чуем на живо.
Заведения - колкото щеш, ако в едното са те изненадали неприятно, отиваш в друго, и така.
Don't mistake lack of talent for genius.
Posted 04 юли 2012 - 17:34
Примерът ми е префектно точен - даже ще го перефразирам леко, понеже става дума за ФЕСТИВАЛ, а не за КОНЦЕРТ. Плащам 20 лв за пържола с гарнитура от лук, картофки и боб с лютеница. Обаче се оказва, че месо няма, а от ресторанта не ми връщат парите. Вместо това получавам 5 кила боб с 5 бурканчета лютеница на стойност 20 лв. Не съм казал че не обичам боб с лютеница или че 20лв ми са много - ако ми бяха много, щях да си взема кебапче за 2лв. Ако в гарнитурата има и лук, а аз лук не обичам, просто няма да го ям.
И така - искам парите обратно, ама не ми ги дават, защото ми обясняват, че за сметка на липсата на месо получавам повече боб и лютеница.
И така - искам парите обратно, ама не ми ги дават, защото ми обясняват, че за сметка на липсата на месо получавам повече боб и лютеница.
Edited by eddie, 04 юли 2012 - 17:35 .
Posted 04 юли 2012 - 17:38
Е добре.Разбирам Годсмак да бяха паднали защото ВЕС са прецакали работата,но явно подобно инфо нещо ми убягва,или ако има подобно дайте малко яснота по въпроса.Разбирам да беше паднал само концерта в България да си кажеш има нещо мътно и кърваво тук,но и това не е.То в другите стани да не би да няма хора които само заради Годсмак са си купили билет за съответното мероприятие.Феновете на Годсмак хич не ги еня дали ще сложат друга група на мясото на Годсмак или не.Единственото което искат е точно тази група.А и все пак как точно можеш да намериш хубава и сносна група 1 седмица преди даденото мероприятие освен ако нямаш магическа пръчка?
Еди ако беше самостоятелен концерт и не ти върнат парите разбирам,но това не е така нали? Като не ти се рискува друг път не го поемаи този риск и си стой вкъщи да не вземе вокала примерно да си счупи крак и групата да няма възможност да проведе съответния концерт.
На ВЕС не им се е плащал хонорара на Годсмак и са пратили таен агент да сипе нещо на Съли във водата за да падне Европейското турне....
Във Ресторанта са скрили месото нарочно за да може да ти пробутат боба който никой не иска....
Еди ако беше самостоятелен концерт и не ти върнат парите разбирам,но това не е така нали? Като не ти се рискува друг път не го поемаи този риск и си стой вкъщи да не вземе вокала примерно да си счупи крак и групата да няма възможност да проведе съответния концерт.
На ВЕС не им се е плащал хонорара на Годсмак и са пратили таен агент да сипе нещо на Съли във водата за да падне Европейското турне....
Във Ресторанта са скрили месото нарочно за да може да ти пробутат боба който никой не иска....
Edited by Carlsberg, 04 юли 2012 - 17:44 .
Posted 04 юли 2012 - 17:43
Никой не обвинява БЕК за това че Годсмак няма да идват. Обвиняват ги за това, че според условията при покупката на билета, същият е можел да се върне при промяна на групите за фестивала, а изведнъж с "магическа пръчка" става така, че билета може да се върне само при отпадането на самото мероприятие - което никога няма да стане, защото дори и ГнР да не дойдат, ще докарат още 5 български групи и фестивал под името "София рок фест 2012" пак ще има.
А това са педерастки номера, които рано или късно ще дадат отражение - най-малкото че доста хора вече няма да си купят предварително билет за мероприятие на БЕК, а ще чакат до деня на концерта (сети се сам до какво води това).
Да не говоря че за отсъствието на Лу Грам са знаели много преди нас и до последно се правеха на замаени...
А това са педерастки номера, които рано или късно ще дадат отражение - най-малкото че доста хора вече няма да си купят предварително билет за мероприятие на БЕК, а ще чакат до деня на концерта (сети се сам до какво води това).
Да не говоря че за отсъствието на Лу Грам са знаели много преди нас и до последно се правеха на замаени...
Edited by eddie, 04 юли 2012 - 17:47 .
Posted 04 юли 2012 - 17:54
Бях в чужбина преди известно време на групи които нямат сериозна фенска маса тук и съответно няма кой да ги покани за едната слава.Ем падна за моя зла участ точно тази група за която бях бил път до да не казвам къде падна.Е никой не ми върна парите.Хората казаха извиняваме се за причиненото неудобство...ем горчи и да гадно е,но късмет....
Добре де.Сега по тая твойта логика има болни фенове на групи.които не оглавяват даден фестивален ден.Те нямат ли право да си върнат билета? Сега феновете на Лу Грам нямат ли право да си върнат билета? Или само на дадени групи можеш да си върнеш билета?Това е фестивал не даден концерт на група.Ще се проведе ли София Рокс тази година?
И какво отражение имаш предвид? Дреме им на ВЕС.Утре ще викнат да речем Бон Джоуви и ти няма да отидеш на концерта,щото видиш ли не са ти върнали парите от софия Рокс? До сега не съм чул някой да е бойкотирал даден промоутър на любима група и нямащ възможност да отиде да ги гледа в чужбина.
Добре де.Сега по тая твойта логика има болни фенове на групи.които не оглавяват даден фестивален ден.Те нямат ли право да си върнат билета? Сега феновете на Лу Грам нямат ли право да си върнат билета? Или само на дадени групи можеш да си върнеш билета?Това е фестивал не даден концерт на група.Ще се проведе ли София Рокс тази година?
И какво отражение имаш предвид? Дреме им на ВЕС.Утре ще викнат да речем Бон Джоуви и ти няма да отидеш на концерта,щото видиш ли не са ти върнали парите от софия Рокс? До сега не съм чул някой да е бойкотирал даден промоутър на любима група и нямащ възможност да отиде да ги гледа в чужбина.
Edited by Carlsberg, 04 юли 2012 - 17:58 .
Posted 04 юли 2012 - 18:09
По-назад в темата е описано. За да ти спестя ровенето ще ти го кажа накратко - според условията по време на покупката на билета, същият е можел да се върне при промяна на участниците на фестивала. В момента в който Годсмак отпада, условията се променят веднага, и билета може да се върне само при отпадане на целият фест - както вече казах, това няма да се случи. Отговори си сам на въпроса, дали феновете на Лу Грам и Годсмак имат право да си върнат билетите.
И още нещо - не си мисли че пиша, защото става дума лично за мен. Билет не съм си купил, защото напоследък издънките откъм връщане на пари взеха да стават много и билет си купувам денят преди концерта - освен ако не става дума за мероприятие с ограничени места.
Въпросът е принципен.
А това, че си ходил на коцерт в чужбина и е отпаднала една група - при покупката би трябвало да има общи условия. Четеш и се съгласяваш, или ако не си съгласен с условията не отиваш.
П.С. и нещо като офтопик, като стана дума за чужбина - на един от концертите на две джаз-звезди в едно заведение в чужбина, билети купих като на предният концерт на същото място оставих парите на един сервитьор (нямаше как да купя два билета по интернет, системата им приемаше карти издадени само от тяхната държава). Човекът взе 250 кинта и изчезна без следа и без да ми даде какъвто и да било документ. След месец бяхме на мястото, имената ни бяха в списъка, влязох като бял човек и всичко мина нормално.
Още по темата:
http://www.dnevnik.b...?p=0#addcomment
Сега ще започне едно гърчене дали БЕК или Ивентим е трябвало да връщат парите и защо условията са били променени със задна дата.
И още нещо - не си мисли че пиша, защото става дума лично за мен. Билет не съм си купил, защото напоследък издънките откъм връщане на пари взеха да стават много и билет си купувам денят преди концерта - освен ако не става дума за мероприятие с ограничени места.
Въпросът е принципен.
А това, че си ходил на коцерт в чужбина и е отпаднала една група - при покупката би трябвало да има общи условия. Четеш и се съгласяваш, или ако не си съгласен с условията не отиваш.
П.С. и нещо като офтопик, като стана дума за чужбина - на един от концертите на две джаз-звезди в едно заведение в чужбина, билети купих като на предният концерт на същото място оставих парите на един сервитьор (нямаше как да купя два билета по интернет, системата им приемаше карти издадени само от тяхната държава). Човекът взе 250 кинта и изчезна без следа и без да ми даде какъвто и да било документ. След месец бяхме на мястото, имената ни бяха в списъка, влязох като бял човек и всичко мина нормално.
Още по темата:
http://www.dnevnik.b...?p=0#addcomment
Сега ще започне едно гърчене дали БЕК или Ивентим е трябвало да връщат парите и защо условията са били променени със задна дата.
Edited by eddie, 04 юли 2012 - 18:16 .
Posted 04 юли 2012 - 18:21
Аз ще изразя виждането си за случващото се по следния начин:
За миналогодишния Сонисфиър има изписани почти 80 страници. Без да проверявам, готов съм да се хвана на бас, че повече от половината от мненията са негативни. За този фестивал до момента са изписани 35 страници и с темповете на писане в последните няколко дни съм убеден, че бройката най-малкото ще се доближи до 80. Убеден съм и в друго - негативните мнения отново ще бъдат повече от половината.
Като цяло в този форум (за разлика от коментарите под новините
) се спазват добри обноски и само в изолирани случаи се срещат т.нар. "хейтъри".
Комбинацията от тези две неща според мен е твърде показателна...
За миналогодишния Сонисфиър има изписани почти 80 страници. Без да проверявам, готов съм да се хвана на бас, че повече от половината от мненията са негативни. За този фестивал до момента са изписани 35 страници и с темповете на писане в последните няколко дни съм убеден, че бройката най-малкото ще се доближи до 80. Убеден съм и в друго - негативните мнения отново ще бъдат повече от половината.
Като цяло в този форум (за разлика от коментарите под новините

Комбинацията от тези две неща според мен е твърде показателна...
Posted 04 юли 2012 - 18:23
eddie, on 04 юли 2012 - 18:09 , said:
По-назад в темата е описано. За да ти спестя ровенето ще ти го кажа накратко - според условията по време на покупката на билета, същият е можел да се върне при промяна на участниците на фестивала. В момента в който Годсмак отпада, условията се променят веднага, и билета може да се върне само при отпадане на целият фест - както вече казах, това няма да се случи. Отговори си сам на въпроса, дали феновете на Лу Грам и Годсмак имат право да си върнат билетите.
Ако на пътното платно при работещ светофар има и регулировчик - чии сигнали се гледат?
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 04 юли 2012 - 18:25
Аз имам един въпрос към всички:
Нека някой да ми каже перфектно организирания "Фестивал" в България.
Където:
Са били Групите който харесвате.
Свирили са точно това което искате и харесвате.
Сетът им е бил 1,30, 2, 3 часа или там колкото искате.
Групите не са закъснели.
Групите са били в Оригиналния си състав.
Охраната е била точна и коректна.
Бирата не е била разредена.
Цените на билетите са били повече от идеални.
Нека някой да ми каже перфектно организирания "Фестивал" в България.
Където:
Са били Групите който харесвате.
Свирили са точно това което искате и харесвате.
Сетът им е бил 1,30, 2, 3 часа или там колкото искате.
Групите не са закъснели.
Групите са били в Оригиналния си състав.
Охраната е била точна и коректна.
Бирата не е била разредена.
Цените на билетите са били повече от идеални.

Posted 04 юли 2012 - 18:28
Аааа и още нещо тия не можаха ли да дойдат когато бяха по-млади.

Posted 04 юли 2012 - 18:28
Satyr, on 04 юли 2012 - 18:23 , said:
По този "казус" трябва да се произнесе компетентен орган. Защото през цялото време на гърба на билета си има други условия. Така че в момента на купуването ги е имало и едните (на сайта) и другите (на билета). Кое е с по-голяма тежест?
Ако на пътното платно при работещ светофар има и регулировчик - чии сигнали се гледат?
При покупката на билет онлайн, чий "гръб" се гледа по-точно?

Posted 04 юли 2012 - 18:30
Edwar_77, какво си мислиш, че доказваш?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Posted 04 юли 2012 - 18:31
Satyr, on 04 юли 2012 - 07:09 , said:
А отчитате ли, че цената на тези "кощунствени" двудневни билети е супер ниска за такива банди? Ако имаше така бленуваните еднодневни билети какво? - Да гледаш тези групи за 30 лв./60 лв. пред сцена?!?
Абсолютно!
violator, on 04 юли 2012 - 09:09 , said:
Примерът е категорично нерелевантен със създалата се ситуация.
Ако искаме да я оприличим с продоволствен казус, бих предложил следния:
Ако искаме да я оприличим с продоволствен казус, бих предложил следния:
Прекрасно! И все пак подобни забележки навяват у мен усещане за заяждане, защото не са конструктивни- напротив.
За да продължа в този тон, ще кажа, че антонимът на "релевантен" не е "нерелевантен", а "ирелевантен".

NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
Posted 04 юли 2012 - 18:44
Общите условия трябва да са публикувани на сайта. Те се четат. После можеш да си четеш ръководството за потребителя 
Само че ако на сайта пише че си купуваш пералня клас А, а получиш АВ, имаш право да върнеш покупката.
Но така или иначе каквото и да дъвчем по темата с перални и пържоли, топката е в КЗП.

Само че ако на сайта пише че си купуваш пералня клас А, а получиш АВ, имаш право да върнеш покупката.
Но така или иначе каквото и да дъвчем по темата с перални и пържоли, топката е в КЗП.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users