Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#641 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 04 юли 2012 - 12:44

View PostEnvy, on 04 юли 2012 - 10:47 , said:

Започва с "Т", завършва на "ма", по средата има "о".

Горките хора :shout:

#642 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 04 юли 2012 - 13:07

View Postviolator, on 04 юли 2012 - 09:09 , said:

+1, страхотен пример, браво!!!
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#643 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 04 юли 2012 - 13:12

Очевидно хората от сайта много се пазят и по-скоро подкрепят настоящата ситуация, вероятно защото "форумът на Катехизис се чете от доста родни промоутъри". И понеже малко взе да ме дразни тази тяхна позиция бих искал да разбера какво ще стане с парите, които са били предвидени като директен разход за хонорара на Годсмак?
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#644 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 04 юли 2012 - 13:26

Нищо, ще се почерпят за хубавата реклама, която им направиха Годсмак и това е. Те нали си продадоха билетите...

#645 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 юли 2012 - 13:42

View Postdani1948, on 04 юли 2012 - 13:12 , said:

Очевидно хората от сайта много се пазят и по-скоро подкрепят настоящата ситуация
Бих искал да те попитам какво точно те кара да мислиш по този начин, четейки последните коментари на Whiplash, Envy и Violator? Кое в техните думи те навежда на подобни мисли? :)
I don't know how I managed it...

#646 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 04 юли 2012 - 13:53

Имах предвид теб и Satyr. Факт е, че цените бяха ОК през цялото време, повечето хора говорят за друг проблем тук, който вече е ясен и няма смисъл да описвам отново.

Интересно ми е защо търсите начин да оправдаете тази ситуация или по-скоро нямате позиция към ситуацита? Все пак сте хора, които се занимавате с това професионално, доказвали сте хиляди пъти, че в Катехизис метъл музиката се отразява на много високо ниво, за което ви се възхищавам. И именно затова се чудя защо в този случай ти и Satyr не изказвате теза и позиция по въпроса?

Извинявам се на Whiplash, Envy и Violator, но както казах визирах други хора :)
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#647 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 04 юли 2012 - 13:53

^
Така е, изключително силно "подкрепям настоящата ситуация". Всъщност дори тайничко се надявам да не се отървем от подобни ситуации и занапред. Обичам провалени концерти и некоректни промоутъри! :yes:
Само едно не разбрах - кое те кара да мислиш, че някой от "хората от сайта" или от пишещите във форума има и най-бегла представа какво ще се случи с "парите, които са били предвидени като директен разход за хонорара на Годсмак"?

P.S. Опс, писали сме едновременно с dani1948, съжалявам. Но въпросът ми все пак си остава. ;)

#648 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 04 юли 2012 - 14:03

Парите от хонорара на Годсмак ще отидат в Аналгин, Тома и Албена - в случай че последните участват, на което силно се надявам.

#649 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 юли 2012 - 14:14

View Postdani1948, on 04 юли 2012 - 13:53 , said:

Имах предвид теб и Satyr.
Това е друго нещо. Само за протокола - аз и Satyr не сме Katehizis. Ето това е Katehizis.

Сега на въпроса ти...

Интересно ми е защо търсите начин да оправдаете тази ситуация или по-скоро нямате позиция към ситуацита?

Какво значи да се оправдае ситуацията? Да разбирам ли, че според теб този, който критикува създалата се ситуация е с правилно мнение, а онзи, който не я критикува, е с погрешно? Аз не мисля така.
Позицията ми по въпроса съм я казвал нееднократно. Ще я кажа пак - за мен този фестивал от самото начало е: "Даваме ви два дена с по 6 групи на ден за една цена, която е сравнително тънка за подобно нещо". Това е предложението на БЕК. От там нататък: "Ама аз харесвам само Годсмак и искам еднодневен билет" са празни приказки. Пак ще повторя - това е предложението на БЕК. Харесва ти? Купувай си билет. Не ти харесва? Не си купувай.
И след като предложението им е: "ние ви даваме 12 групи на тънка цена", няма как да ти върнат парите като отпадне една от групите, пък била тя и Годсмак.
Това е личното ми мнение. И отново за протокола: когато преди доста месеци си купих билет в първия ден от стартирането на продажбите, го направих заради 4 групи/изпълнители - Гънс, Годсмак, Грам, Иги. Познай дали ми харесва ситуация, в която едната от тези отпада със сигурност, а вероятно това ще се случи и с втора.
I don't know how I managed it...

#650 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 04 юли 2012 - 14:16

View Postdani1948, on 04 юли 2012 - 13:53 , said:

... но както казах визирах други хора :)

Поне кажи кои са тия хора да знам да се обяснявам ли или не. :pardon: Но, за да изпреваря събитията само ще кажа, че не защитавам БЕЦите ни най-малко. Само споменах какъв е личният ми опит с отменени групи по фестивали в чужбина. Отдавна загубих надежда, че селските тарикати в БГ ще бъдат отсеяни след 1-2 подобни прояви. Българите сме си тъпи и упорити, и догодина за следващият фестивал пак ще има юруш на маслините (билетите) след като се обяви някое голямо име.

#651 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 04 юли 2012 - 14:22

какво ще стане с парите, които са били предвидени като директен разход за хонорара на Годсмак?
Болкън ще си ги прибавят към тези, които ще получат от застраховката на турнето на Годсмак заради неизпълнени договорни отношения от страна на групата (т.е. неизлизането им на сцена).

За мен това става вторият промоутър, за чиито концерти, ако изобщо реша да си купя билети, ще го направя с влизането си на стадиона или в залата.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#652 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 04 юли 2012 - 14:44

>>> DER HUNDS @ SOFIA ROCKS 08.07.12 <<<

Ъ.....?

#653 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 юли 2012 - 14:49

Ози го е казал, няма смисъл да повтарям.

Именно, защото сме от години в "бизнеса" (откъм отразяването му), сме се нагледали на какви ли не мрънкания. Безплатен "Рок ин Рио" (с най-силния му лайнъп) в центъра на София да се организира - пак ще има мрънкане. И то голямо...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#654 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 04 юли 2012 - 14:57

View PostOzzy, on 04 юли 2012 - 14:14 , said:

Мерси, Ози, Satyr, така вече съм ОК. Поне разбрах какво е мнението ви, защото до момента не мисля, че го бяхте изразили толкова точно. Тотално не съм съгласен с "И след като предложението им е: "ние ви даваме 12 групи на тънка цена", няма как да ти върнат парите като отпадне една от групите, пък била тя и Годсмак", но няма много, много смисъл да го обсъждаме, вече се каза предостатъчно по него.

Днес подадох жалба в Комисия за защита на потребителите, реших в случая да си потърся правата, които са описани перфектно на задната страна на билета. Лошото е, че за да запазя целостта на билета си вероятно няма да гледам Гънс. Поради вече поне десет причини това ще последният опит да отида на концерт на БЕК.
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#655 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 04 юли 2012 - 14:58

View PostOzzy, on 04 юли 2012 - 14:14 , said:

за мен този фестивал от самото начало е: "Даваме ви два дена с по 6 групи на ден за една цена, която е сравнително тънка за подобно нещо". Това е предложението на БЕК. От там нататък: "Ама аз харесвам само Годсмак и искам еднодневен билет" са празни приказки. Пак ще повторя - това е предложението на БЕК. Харесва ти? Купувай си билет. Не ти харесва? Не си купувай.
И след като предложението им е: "ние ви даваме 12 групи на тънка цена", няма как да ти върнат парите като отпадне една от групите, пък била тя и Годсмак.

Това щеше да е морално и правно обоснована позиция, но при следните условия:

- събитието е разположено в рамките на един ден,
- не се спекулира в рекламно отношение с понятията "фестивал" и "хедлайнер";

При форматa многодневен фестивал има установена търговска практика за наличие на еднодневни, двудневни, n-дневни билети. Да ти отпадне група е едно, а да ти отпадне хедлайнер съвсем друго нещо. На хедлайнерите се базира рекламата на събитието. Те несъмнено генерират основния дневен приход. Когато рекламираният хедлайнер на съответния ден отпада, а промоутърът отказва да възстановява платената цена за предоставянето на същата тази услуга, това означава, че основното количество реклама е била подвеждаща. По-горе Жорж уместно цитира Закона за защита на потребителите. Вижте го пак.

Обстоятелството, което в момента разпъва чадър над Болкан, за да не са в пряко нарушение на закона, е това, че се изхитриха да не предлагат еднодневни билети. Гениален ход! :yes: Много шмекерски! B)
А това с отпадането на Godsmack им дойде дюшеш. Едва ли са и мечтали за такова щастливо /за тях/ стечение на обстоятелствата. Ако са прогнозирали някаква подобна ситуация, тя със сигурност е била в посока Guns n Roses.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#656 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 04 юли 2012 - 14:58

Четири български групи и без Лу Грам:

http://www.katehizis...ws.php?id=22162
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#657 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 04 юли 2012 - 15:03

Само още една важна подсказка относно Закон за защита на потребителите:

Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното. Рекламацията на услуги може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното.
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#658 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 04 юли 2012 - 15:05

View PostSatyr, on 04 юли 2012 - 14:58 , said:

Язък, не познах за Тома... :(
Нищо, поне има Д2 (с или без Дичо?) вместо Лу Грам, и то с едночасов (!) сет. Честито на печелившите.

#659 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 04 юли 2012 - 15:07

Честито! "Най-вероятно" LOU GRAMM BAND ще бъде достойно заместена от D2 и нямам никакви основания да си искам парите!

View Postmarillion, on 04 юли 2012 - 15:03 , said:

Само още една важна подсказка относно Закон за защита на потребителите:

Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното. Рекламацията на услуги може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното.

Аз днес отидох на крака на Славейков и ги питах как стоят нещата, приеха ми жалбата, казаха, че имат още 7-8 подобни (за едната дори имало репортаж по някоя от телевизиите). Сега ще си чакам...
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Take Me Home

#660 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip