Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

• You cannot reply to this topic
1082 replies to this topic

#541 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 01 юли 2012 - 15:22

View PostBlackiel, on 01 юли 2012 - 14:33 , said:

Но хората от София Рокс дано се погрижат и да се изяснят с общината, защото никой не е длъжен да плаща за таксита.
Ти май отдавна не си се връщал и си забравил, че тук не е Германия.
Hedniska Blod

#542 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 юли 2012 - 18:33

View Postmarillion, on 01 юли 2012 - 10:19 , said:

Часът е 01.30 часа... Съседката баба Гинка от отсрещната кооперация

Леля ми. Говориш за леля ми, която живее на 40 метра от централния вход на стадиона. На осмия етаж. И стоически е издържала всички концерти до сега. Между другото, леля ми е един от най-големите специалисти у нас по българска фолклорна музика. Има основна заслуга вторият от трите албума "Мистерията на българските гласове" да вземе Грами в категорията за фолк музика. Единственото Грами, което може да се каже, че България е получила. Защото ФСБ, въпреки тиражираните фантасмагории, НЕ СА получили Грами.
Да се върна на въпроса - няма да забравя как леля ми коментира концерта на Мадона, който слушаше от балкона си: "Боже, това момиче пееше толкова фалшиво, че просто нямам думи!" :lol2:
I don't know how I managed it...

#543 alarmapunk

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 168 posts

Posted 01 юли 2012 - 20:29

Чудесно, значи сега и за Аксел ще каже същото. Интересно ми е за Мановар к'во е споделила.

#544 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 юли 2012 - 20:36

За Manowar нямам спомен. Ако изкоментира нещо за Аксел, ще споделя. :yes: :lol2:

#545 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 01 юли 2012 - 21:24

View Postsatanicart, on 01 юли 2012 - 10:48 , said:

Отидох в централния офис на Eventim в края на май, дадох билета, взех си парите и след това си купих билет за Лауд. Всичко отне около 2 минути.

То и аз отидох там, където се предполага да е централният офис на Eventim, в края на май, три пъти, включително обиколих цялата улица... Е, все още съм си руса, де. :)

Иначе, не смятам, че някой е длъжен да ни осигурява какъвто и да било транспорт, не и повече, отколкото на хората, работещи нощни смени, или озовали се далеч от вкъщи по каквито и да било други причини. Винаги можете да се съберете достатъчно пътници в едно такси, че сметката да не е непосилно голяма, ако това е единственият останал начин.
Да добавя, че имам късмета след концерти изобщо да не мисля за сън, и една разходка из хладните и спокойни улици, допълнена с посещение на приятно заведение, или купон с приятели, за мен са идеалният вариант за посрещане на сутринта.

П.П. Ако някоя "Баба Гинка" определи Аксл като "момиче", би било най-култовият момент от фестивала.

Edited by Mor-Rioghain, 01 юли 2012 - 21:24 .

Don't mistake lack of talent for genius.

#546 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 02 юли 2012 - 08:53

View PostBlackiel, on 01 юли 2012 - 14:33 , said:

защото никой не е длъжен да плаща за таксита
Ъф корс. Всеки има свободен избор:
* Да се придвижва със собствен транспорт или такъв на приятел;
* Да върви пеша;
* Да си вземе такси;
* Да чака организаторът да му осигури транспорт;
* Да чака организаторът да му прати рикша, на която му сервират освежаващи напитки и лека закуска.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#547 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 02 юли 2012 - 09:05

Точно преди три седмици бях на концерт на стадион. Става дума за сравнително малък град, говоря за Триест. Още на изхода на магистралата (пътувах от Флоренция), при заплащане на тол-таксата, любезна служителка ме попита дали имам нужда от информация за концерта. Подаде ми специално изработена брошура на италиански и английски език. От нея научих, че специално за концерта са организирани места за паркинг в близост до стадиона, които ще бъдат обслужвани с автобуси. Отделно от това, в брошурата се споменаваше, че веднага след края на концерта автобуси ще извозват публиката до центъра на града. Тоест, имаш право на избор. Отиваш с кола - осигурен ти е безплатен паркинг и шатъл до стадиона и обратно. Решаваш да отидеш с градски транспорт - осигурено ти е връщането до центъра на града. Лично аз избрах вариант две, защото на предишната вечер във Флоренция направих грешка да отида с кола на концерта и после се прибирах до хотела поне час и половина в канско задръстване. Преди някой да каже, ама това е Италия, нека още веднъж да подчертая, че става дума за сравнително малък град и страна в сериозна икономическа криза. Далеч сме от подобно ниво на организация, кой каквото ще да ми говори...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#548 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 02 юли 2012 - 09:11

Ами, да - когато стадионът е в покрайнините - лесно е да се осигури транспорт, който да върне хората в Центъра. А когато стадионът е в Центъра? Докъде да бъде осигурен обратен транспорт? Нали хората ще се разотиват в абсолютно всички посоки... Значи, трябва да се осигури транспорт по минимум 10-20 маршрута и пак ще има недоволни....

И накрая - ако отида да пия на кръчма с приятели - мога да си взема такси и не го правя на въпрос. Но ако отида на фестивал, където свирят Guns N' Roses (за пръв и вероятно единствен път в България) - о, ужас, не мога да си взема такси....

#549 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 02 юли 2012 - 09:17

Не е необходимо да се осигурява транспорт до всички краища на града. Достатъчно е да се договори със Столична община метрото да работи цяла нощ, както и съответно по една автобусна линия до Младост и Дружба, трамвай до Княжево (примерно), автобусна линия до Борово (204) и някакъв транспорт до северните райони на града. Съвсем просто е, повярвай ми. Единственото, което трябва да се направи за целта, е Петър Петров да седне на една маса с посочено лице от Фандъкова и да договори условията. В крайна сметка това е в полза и на двете страни - БЕК се доближават до перфектната организация, а СО трупа дивиденти сред народонаселението... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#550 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 02 юли 2012 - 09:20

View Postmarillion, on 02 юли 2012 - 09:17 , said:

автобусна линия до Борово (204)

Не става... В момента кварталът е като след бомбардировки на НАТО. Такива ремонти правят, че дори и да пуснат автобус, той няма откъде да мине :lol2:

#551 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 02 юли 2012 - 09:29

Съвсем просто е, повярвай ми. Единственото, което трябва да се направи за целта, е Петър Петров да седне на една маса с посочено лице от Фандъкова и да договори условията. В крайна сметка това е в полза и на двете страни - БЕК се доближават до перфектната организация, а СО трупа дивиденти сред народонаселението... ;)

Да, ама за тази цел на организаторите трябва да им пука за феновете. А като гледам как се отнасят към желанията на много от хората да си върнат билетите заради отпадането на Godsmack, дали БЕК въобще ги е еня за комфорта на посетителите?
ПИСУК!

#552 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 02 юли 2012 - 09:38

Да се опиташ да хванеш такси след концерт на стадион с още няколко хиляди души е почти мисия невъзможна.
Не е това вариантът и хората в белите страни отдавна са го измислили.

Edited by Metal Heart, 02 юли 2012 - 09:43 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#553 karasko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 02 юли 2012 - 09:50

Дето се казва - концертът наближава и голямото мрънкане се засилва. Само да спомена, че в мрънкането за еднодневни билети се включих и аз, а при тази ситуация с Godsmack се оказа напълно резонно. Обаче за транспортът след концерта ми се струва малко преувеличен проблемът. Да, осигурява се удължаване на работното време на градския транспорт дори и тук, в България след разни спортни събития, но при тях поне може да се придвиди с приблизително голяма точност времето, в което свършват. Тук е все пак събитие с отворен край, още повече имайки предвид практиката на последната група. Другото, което е - да, организаторът е хубаво да оссигури опции за придвижване и е задължително, но ако концертът е извън населеното място и се озоваваш на някакво поле на 10-20км от града, а тук си все пак в центъра на София - дето се казва за 30-40мин пеша си дори на Централна гара и автогара.

#554 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 02 юли 2012 - 10:08

имам въпросче за пътуване до София за феста ... някой ще пътува ли от Бургас до София ... питам за какъвто и да е вариант - да е с кола и да има свободно място, да пътува с обществен транспорт и да търси още компания или ... де да знам - имам кола, ама не ми се кара, не ми се търси паркинг в сф и пр.. :) .. обаче, ако изскочат още 3 или 4 души, мераклии, може и с моята кола ... така, че още веднъж - ако някой ще пътува от Бургас за София Рокс, ще се радвам да пише

иначе, организацията на транспорта след концерти в БГ винаги ми е била болна тема, особено спомняйки си реалната невъзможност да се намери градски транспорт или такси след концертите на Judas Priest (2004) & Black Sabbath (2005) ... и сравнявайки това със (за мен тогава) уникалната организация, която видях след Металика в Арнем през 2006, когато през 1-2 минути пътуваха напълно безплатно автобуси от стадиона и освен това имаше почти неограничено количество таксита, чакащи огромния поток от потенциални клиенти .... но както и да е
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#555 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 02 юли 2012 - 10:41

Аз ще пътувам от Бургас,в събота,на 7-ми тоест.Още има някакъв вариант за кола,но може би ще е влака.По принцип сме няколко човека,но нз дали ще пътуват с мен в събота или ще хванат нощния в петък.Аз с него не мога,защото съм на работа.Затова ранния в събота.

Edited by jasta, 02 юли 2012 - 10:42 .

#556 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 02 юли 2012 - 12:01

Не е необходимо да се осигурява транспорт до всички краища на града. Достатъчно е да се договори със Столична община метрото да работи цяла нощ,
Представи само това какъв ресурс и разход от страна на общината е. Дори да е с намален брой мотриси. И за колко хора? Ясно е, че тази година няма да има народ, колкото на Сонисфиъра 2010 г. И това работене цяла нощ през 3/4 време от нощта ще е залудо, защото масата хора няма да си тръгне преди Гънс да приключат...

#557 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 02 юли 2012 - 12:17

View PostMor-Rioghain, on 01 юли 2012 - 21:24 , said:

То и аз отидох там, където се предполага да е централният офис на Eventim, в края на май, три пъти, включително обиколих цялата улица... Е, все още съм си руса, де. :)

Ех, блажени сте вие, които сте си закупили билети от Eventim. Низвергнати са людете, пазарували при Ticketstream. :pop:

Според мен ще има транспорт. Няма как да се изложим чак пък толкова. Поне досега мисля, че са се справяли. Спомням си и на Sonisphere, а и на AC/DC пътувах в метрото с екзалтирани фенове в 1 часа. За втората вечер не се притеснявам, защото "великия" Аксел мога много лесно да си го спестя.

Edited by Valtyr, 02 юли 2012 - 12:18 .

NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#558 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 02 юли 2012 - 15:21

Нещо да се чува за още някоя група на мястото на Godsmack?

Insane in my brain

#559 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 02 юли 2012 - 15:54

Тц... За момента аз лично не чувам слухове за нова група. За сметка на това чувам, че концертът на Lou Gramm Band в Букурещ е отменен. Групата трябваше да свири там на 5-ти юли. А освен това виждам, че датите за София и Букурещ вече не присъстват в официалния сайт на Lou Gramm.

#560 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 02 юли 2012 - 16:02

Почва да ме спохожда deja vu-то...
ПИСУК!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users