Blackiel, on 01 юли 2012 - 14:33 , said:

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"
Started by Satyr, яну 22 2012 12:16
1082 replies to this topic
Posted 01 юли 2012 - 15:22
Но хората от София Рокс дано се погрижат и да се изяснят с общината, защото никой не е длъжен да плаща за таксита.
Hedniska Blod
Posted 01 юли 2012 - 18:33
marillion, on 01 юли 2012 - 10:19 , said:
Часът е 01.30 часа... Съседката баба Гинка от отсрещната кооперация
Леля ми. Говориш за леля ми, която живее на 40 метра от централния вход на стадиона. На осмия етаж. И стоически е издържала всички концерти до сега. Между другото, леля ми е един от най-големите специалисти у нас по българска фолклорна музика. Има основна заслуга вторият от трите албума "Мистерията на българските гласове" да вземе Грами в категорията за фолк музика. Единственото Грами, което може да се каже, че България е получила. Защото ФСБ, въпреки тиражираните фантасмагории, НЕ СА получили Грами.
Да се върна на въпроса - няма да забравя как леля ми коментира концерта на Мадона, който слушаше от балкона си: "Боже, това момиче пееше толкова фалшиво, че просто нямам думи!"

I don't know how I managed it...
Posted 01 юли 2012 - 20:29
Чудесно, значи сега и за Аксел ще каже същото. Интересно ми е за Мановар к'во е споделила.
Posted 01 юли 2012 - 20:36
За Manowar нямам спомен. Ако изкоментира нещо за Аксел, ще споделя.

Posted 01 юли 2012 - 21:24
satanicart, on 01 юли 2012 - 10:48 , said:
Отидох в централния офис на Eventim в края на май, дадох билета, взех си парите и след това си купих билет за Лауд. Всичко отне около 2 минути.
То и аз отидох там, където се предполага да е централният офис на Eventim, в края на май, три пъти, включително обиколих цялата улица... Е, все още съм си руса, де.

Иначе, не смятам, че някой е длъжен да ни осигурява какъвто и да било транспорт, не и повече, отколкото на хората, работещи нощни смени, или озовали се далеч от вкъщи по каквито и да било други причини. Винаги можете да се съберете достатъчно пътници в едно такси, че сметката да не е непосилно голяма, ако това е единственият останал начин.
Да добавя, че имам късмета след концерти изобщо да не мисля за сън, и една разходка из хладните и спокойни улици, допълнена с посещение на приятно заведение, или купон с приятели, за мен са идеалният вариант за посрещане на сутринта.
П.П. Ако някоя "Баба Гинка" определи Аксл като "момиче", би било най-култовият момент от фестивала.
Edited by Mor-Rioghain, 01 юли 2012 - 21:24 .
Don't mistake lack of talent for genius.
Posted 02 юли 2012 - 08:53
Blackiel, on 01 юли 2012 - 14:33 , said:
защото никой не е длъжен да плаща за таксита
* Да се придвижва със собствен транспорт или такъв на приятел;
* Да върви пеша;
* Да си вземе такси;
* Да чака организаторът да му осигури транспорт;
* Да чака организаторът да му прати рикша, на която му сервират освежаващи напитки и лека закуска.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 02 юли 2012 - 09:05
Точно преди три седмици бях на концерт на стадион. Става дума за сравнително малък град, говоря за Триест. Още на изхода на магистралата (пътувах от Флоренция), при заплащане на тол-таксата, любезна служителка ме попита дали имам нужда от информация за концерта. Подаде ми специално изработена брошура на италиански и английски език. От нея научих, че специално за концерта са организирани места за паркинг в близост до стадиона, които ще бъдат обслужвани с автобуси. Отделно от това, в брошурата се споменаваше, че веднага след края на концерта автобуси ще извозват публиката до центъра на града. Тоест, имаш право на избор. Отиваш с кола - осигурен ти е безплатен паркинг и шатъл до стадиона и обратно. Решаваш да отидеш с градски транспорт - осигурено ти е връщането до центъра на града. Лично аз избрах вариант две, защото на предишната вечер във Флоренция направих грешка да отида с кола на концерта и после се прибирах до хотела поне час и половина в канско задръстване. Преди някой да каже, ама това е Италия, нека още веднъж да подчертая, че става дума за сравнително малък град и страна в сериозна икономическа криза. Далеч сме от подобно ниво на организация, кой каквото ще да ми говори...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 02 юли 2012 - 09:11
Ами, да - когато стадионът е в покрайнините - лесно е да се осигури транспорт, който да върне хората в Центъра. А когато стадионът е в Центъра? Докъде да бъде осигурен обратен транспорт? Нали хората ще се разотиват в абсолютно всички посоки... Значи, трябва да се осигури транспорт по минимум 10-20 маршрута и пак ще има недоволни....
И накрая - ако отида да пия на кръчма с приятели - мога да си взема такси и не го правя на въпрос. Но ако отида на фестивал, където свирят Guns N' Roses (за пръв и вероятно единствен път в България) - о, ужас, не мога да си взема такси....
И накрая - ако отида да пия на кръчма с приятели - мога да си взема такси и не го правя на въпрос. Но ако отида на фестивал, където свирят Guns N' Roses (за пръв и вероятно единствен път в България) - о, ужас, не мога да си взема такси....
Posted 02 юли 2012 - 09:17
Не е необходимо да се осигурява транспорт до всички краища на града. Достатъчно е да се договори със Столична община метрото да работи цяла нощ, както и съответно по една автобусна линия до Младост и Дружба, трамвай до Княжево (примерно), автобусна линия до Борово (204) и някакъв транспорт до северните райони на града. Съвсем просто е, повярвай ми. Единственото, което трябва да се направи за целта, е Петър Петров да седне на една маса с посочено лице от Фандъкова и да договори условията. В крайна сметка това е в полза и на двете страни - БЕК се доближават до перфектната организация, а СО трупа дивиденти сред народонаселението...

18.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 02 юли 2012 - 09:29
marillion, on 02 юли 2012 - 09:17 , said:
Съвсем просто е, повярвай ми. Единственото, което трябва да се направи за целта, е Петър Петров да седне на една маса с посочено лице от Фандъкова и да договори условията. В крайна сметка това е в полза и на двете страни - БЕК се доближават до перфектната организация, а СО трупа дивиденти сред народонаселението... 

Да, ама за тази цел на организаторите трябва да им пука за феновете. А като гледам как се отнасят към желанията на много от хората да си върнат билетите заради отпадането на Godsmack, дали БЕК въобще ги е еня за комфорта на посетителите?
ПИСУК!
Posted 02 юли 2012 - 09:38
Да се опиташ да хванеш такси след концерт на стадион с още няколко хиляди души е почти мисия невъзможна.
Не е това вариантът и хората в белите страни отдавна са го измислили.
Не е това вариантът и хората в белите страни отдавна са го измислили.
Edited by Metal Heart, 02 юли 2012 - 09:43 .
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Posted 02 юли 2012 - 09:50
Дето се казва - концертът наближава и голямото мрънкане се засилва. Само да спомена, че в мрънкането за еднодневни билети се включих и аз, а при тази ситуация с Godsmack се оказа напълно резонно. Обаче за транспортът след концерта ми се струва малко преувеличен проблемът. Да, осигурява се удължаване на работното време на градския транспорт дори и тук, в България след разни спортни събития, но при тях поне може да се придвиди с приблизително голяма точност времето, в което свършват. Тук е все пак събитие с отворен край, още повече имайки предвид практиката на последната група. Другото, което е - да, организаторът е хубаво да оссигури опции за придвижване и е задължително, но ако концертът е извън населеното място и се озоваваш на някакво поле на 10-20км от града, а тук си все пак в центъра на София - дето се казва за 30-40мин пеша си дори на Централна гара и автогара.
Posted 02 юли 2012 - 10:08
имам въпросче за пътуване до София за феста ... някой ще пътува ли от Бургас до София ... питам за какъвто и да е вариант - да е с кола и да има свободно място, да пътува с обществен транспорт и да търси още компания или ... де да знам - имам кола, ама не ми се кара, не ми се търси паркинг в сф и пр..
.. обаче, ако изскочат още 3 или 4 души, мераклии, може и с моята кола ... така, че още веднъж - ако някой ще пътува от Бургас за София Рокс, ще се радвам да пише
иначе, организацията на транспорта след концерти в БГ винаги ми е била болна тема, особено спомняйки си реалната невъзможност да се намери градски транспорт или такси след концертите на Judas Priest (2004) & Black Sabbath (2005) ... и сравнявайки това със (за мен тогава) уникалната организация, която видях след Металика в Арнем през 2006, когато през 1-2 минути пътуваха напълно безплатно автобуси от стадиона и освен това имаше почти неограничено количество таксита, чакащи огромния поток от потенциални клиенти .... но както и да е

иначе, организацията на транспорта след концерти в БГ винаги ми е била болна тема, особено спомняйки си реалната невъзможност да се намери градски транспорт или такси след концертите на Judas Priest (2004) & Black Sabbath (2005) ... и сравнявайки това със (за мен тогава) уникалната организация, която видях след Металика в Арнем през 2006, когато през 1-2 минути пътуваха напълно безплатно автобуси от стадиона и освен това имаше почти неограничено количество таксита, чакащи огромния поток от потенциални клиенти .... но както и да е
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.
Posted 02 юли 2012 - 10:41
Аз ще пътувам от Бургас,в събота,на 7-ми тоест.Още има някакъв вариант за кола,но може би ще е влака.По принцип сме няколко човека,но нз дали ще пътуват с мен в събота или ще хванат нощния в петък.Аз с него не мога,защото съм на работа.Затова ранния в събота.
Edited by jasta, 02 юли 2012 - 10:42 .
Posted 02 юли 2012 - 12:01
marillion, on 02 юли 2012 - 09:17 , said:
Не е необходимо да се осигурява транспорт до всички краища на града. Достатъчно е да се договори със Столична община метрото да работи цяла нощ,
Posted 02 юли 2012 - 12:17
Mor-Rioghain, on 01 юли 2012 - 21:24 , said:
То и аз отидох там, където се предполага да е централният офис на Eventim, в края на май, три пъти, включително обиколих цялата улица... Е, все още съм си руса, де. 

Ех, блажени сте вие, които сте си закупили билети от Eventim. Низвергнати са людете, пазарували при Ticketstream.

Според мен ще има транспорт. Няма как да се изложим чак пък толкова. Поне досега мисля, че са се справяли. Спомням си и на Sonisphere, а и на AC/DC пътувах в метрото с екзалтирани фенове в 1 часа. За втората вечер не се притеснявам, защото "великия" Аксел мога много лесно да си го спестя.
Edited by Valtyr, 02 юли 2012 - 12:18 .
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
Posted 02 юли 2012 - 15:21
Нещо да се чува за още някоя група на мястото на Godsmack?
Insane in my brain
Posted 02 юли 2012 - 15:54
Тц... За момента аз лично не чувам слухове за нова група. За сметка на това чувам, че концертът на Lou Gramm Band в Букурещ е отменен. Групата трябваше да свири там на 5-ти юли. А освен това виждам, че датите за София и Букурещ вече не присъстват в официалния сайт на Lou Gramm.
Posted 02 юли 2012 - 16:02
Почва да ме спохожда deja vu-то...
ПИСУК!
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users