Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#521 stivan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 137 posts

Posted 28 юни 2012 - 19:34

View Postwhiplash159, on 28 юни 2012 - 16:43 , said:

Още една линия на развитие на цялата история, която този път идва от страна на Eventim. Следващият цитат не е писан от мен, а е от Facebook: Ето я кешираната страница от Google, а ето го и текущото състояние на същата тази страница. P.S. Разбира се, трябва да се види и какво точно пише на билета. Този, който трябва да връщам в момента не е при мен, но като се прибера ще го проверя.
Ето какво пише на гърба на билета:
"...Допускат се незначителни или обективно оправдани промени в програмата или състава на участниците в събитието.В случай,че събитието не се състои,бъде отложено или настъпят промени в програмата или състава на участниците,няма да бъдат възстановени евентуално направени разноски(напр. за пътуване или хотел..."
Забравете за връщане на пари от билети,промяната е обективно оправдана била тя и значителна.Ако БЕК вземат да направят чудо и за няколко дни успеят да докарат някоя здрава банда,ще извлекат доста дивиденти за в бъдеще.
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"

#522 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 28 юни 2012 - 21:47

Не виждам коя ще е тази здрава и модерна банда от типа на Годсмак.Или за заети по тва време или сега не свирят.Гледам Sуstem of a down сега не свирят,чак август почват,но едва ли ще дойдат в Европа само за нас.Тва и да го видя няма да го повярвам.А и на 7-ми има Сонисфиър и доста групи са заети там.Black label society са свободни тогава,но последната им дата за Европа е Румъния на 30 юни и после имат 18 дена почивка,за да продължат в САЩ и Канада и едва ли ще висят до 7-ми в източна Европа,заради нас.

Edited by jasta, 28 юни 2012 - 21:50 .

#523 zumitaka

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 5 posts

Posted 29 юни 2012 - 09:53

Хора,
някой има ли информация дали от секторите ще могат да слизат долу на терена ?

#524 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 29 юни 2012 - 10:34

Един приятел е убеден,че ще може и затова си взе от 60 лева.

#525 zumitaka

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 5 posts

Posted 29 юни 2012 - 11:11

И аз така мисля. Едно време на Рамщайн беше така.

#526 tormentor

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 90 posts

Posted 29 юни 2012 - 11:27

На Металика с гривна FoS, ходих почти навсякъде, вярвам че и сега ще може !

Edited by tormentor, 29 юни 2012 - 11:28 .

#527 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 29 юни 2012 - 13:53

По темата за отмяната на турнето на Годсмак - при планирани турнета за половин или една година напред е разбираемо да се случват такива неща.
Но организаторите трябва да са гъвкави в такъв момент и да предлагат компенсация или връщане на парите, защото на следващото такова събитие ще има продадени 100 билета предварително и хората ще си чакат последния момент. Явно не могат да разберат как си сгромолясват бизнеса занапред.

П.П. Някои са прави че по принцип е фестивал и отсъствието на 1 група не би трябвало да е огромен проблем, но фестивала не е от типа на чуждите фестивали където има 20-30+ групи от които 5 да могат спокойно да са хедлайнери и рядко някой ходи точно заради определена група.

Edited by Depositus Cordis, 29 юни 2012 - 15:29 .

#528 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 29 юни 2012 - 14:54

View Posttormentor, on 29 юни 2012 - 11:27 , said:

На Металика с гривна FoS, ходих почти навсякъде, вярвам че и сега ще може !

Е там си с най-добрия вариант.Ясно е,че няма да ти правят проблем да ходиш къдети искаш.Но с най-евтиния вариант,навсякъде едва ли ще може.Но пък ако може поне до standing,пак е далавера.

#529 Shagrath

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 29 юни 2012 - 16:19

Продавам билет за Sofia Rocks - Front Stage за 80 лв. Ако някой има интерес да пише на лични

#530 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 29 юни 2012 - 16:52

View PostЗмей Горянин, on 28 юни 2012 - 16:03 , said:

Не, че има смисъл да се коментира едно случайно подхвърляне по темата, ама като как феновете на Godsmack биха се почувствали удовлетворени, ако се замени Godsmack с Ozzy? Организаторите нека не дават възможност за връщане на билетите, щом са толкова дебелокожи, нека, ако искат, дори да не канят друга група. Просто да кажат - билетите ще важат и за последващия концерт на Godsmack (ако ще с известно доплащане). Иначе е супер некоректно...

Една конкретна фенка на Godsmack и Ozzy би приела това за най-малкото зло :P (аз и розова кола бих карала, без да ми мигне окото, ако имах книжка). Обаче, започвам все повече да се отчайвам, че няма да видя на живо както Godsmack, така и още доста от любимите си групи.
Ако наистина бяха толкова малко хората, които искат да върнат билетите си, нямаше да бъде такъв проблем. Обаче, не изглежда нещата да стоят така.

П.П. Тигре, както практиката доказа, дори групата да стои пред входа на venue-то в деня на концерта, това не е никаква гаранция за нищо... Доколкото изобщо бих продължила да си купувам билети, си струва човек да се възползва от евентуалните промоции и екстри на ранното ориентиране. И да си избере висша сила, на която да се моли за минимизиране на загубите. :pop:
Don't mistake lack of talent for genius.

#531 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 29 юни 2012 - 23:03

View Postzumitaka, on 29 юни 2012 - 11:11 , said:

И аз така мисля. Едно време на Рамщайн беше така.

Точно така беше тогава, но дали не са си взели бележка? А дано, не!

View PostMor-Rioghain, on 29 юни 2012 - 16:52 , said:

П.П. Тигре, както практиката доказа, дори групата да стои пред входа на venue-то в деня на концерта, това не е никаква гаранция за нищо...

True story... Примерът още не мога да го забравя- Gorgoroth. Най-сърцераздирателни остават жалните стонове: "Аз започвам да слушам чалга! Да живее Азис!" Впрочем, някой има ли представа какво се случва там? Преди 2-3 месеца Most of evil се бяха засилили да връщат пари. Да, да, знам, но все пак съм длъжен да попитам. :D

Относно проблема, мисля, че не бива толкова надълбоко да обвиняваме организаторите за невръщането на билетите. За тях това са допълнителни разходи, а и губят приходи. За нас това е нещо повече, но за тези хора е бизнес. Не ги защитавам, знам в каква държава живеем(примерът с Eventim), но все пак при евентуално значително връщане на билети, дали това би застрашило целия фестивал?
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#532 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 30 юни 2012 - 19:48

View PostValtyr, on 29 юни 2012 - 23:03 , said:

Впрочем, някой има ли представа какво се случва там?

Точно тази болна за мен тема имах предвид, много ясно. Eventim уж щяха да връщат пари, в безкрайния период от 10.05. до 10.06., но все още си притежавам заветния билет... Ако някой е постигнал по-голям успех в начинанието, нека сподели опита си.

Във връзка с това, а и не само, нямам никакви очаквания някой да компенсира феновете, а още по-малко - да се откаже от вече получените средства и да се държи, сякаш нещо се е променило след такава дреболия, като отсъствие на едната основна група. Мога само да се радвам, че на София Рокс все още има достатъчно имена, които бих искала да видя и през двата дни.
Don't mistake lack of talent for genius.

#533 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 30 юни 2012 - 22:27

Навремето, докато Христо Русанов още мърдаше, и направи първия Paradise Lost, беше обявил публично, че на всеки негов концерт може да се влезе с билет от несъстоялия се Мотърхед от време оно. Ако си го пазиш, де. А аз с очите си видях на Paradise как един пич извади такъв билет и пред смаяните погледи на всички наоколо си влезе с него :D

Та, добра практика би било - да пускаш на последващи твои концерти хора с цели и непокътнати билети от минали, ако на такова минало събитие е имало значителна промяна.
Пример 1: Не си си върнал билета за отменения Сонисфиър. Тук, обаче вината е у предимно у теб, тъй като си имаше достатъчен срок и указания за връщането на тези билети. Нямаш право да влизаш с такъв билет на нови събития на този организатор.
Пример 2: Купил си си билет за "София Рокс 2012" заради Годсмак. Те опадат. Имаш право с този билет да влезеш на Лени Кравиц или пък на Ил Диво, ако им се кефиш :D

Недостатъкът е един-единствен: Няма никаква гаранция, че ти не си отишъл на "София Рокс" единствено и само заради отпадането на Годсмак. Но пък не е чак толкова фатално, защото все пак си си платил билет.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#534 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 30 юни 2012 - 23:10

View PostDart Marty Rocks!!!, on 26 юни 2012 - 11:11 , said:

A Guns с колко време закъснение излязоха? :D
По-малко от очакваното :P - сцената беше готова, чието подготвяне отне около 15тина мин. и после групата излезе след още около 30-40.
\m/

#535 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 01 юли 2012 - 10:02

Става интересно. Според официалната програма на фестивала, GNR трябва да излязат на сцената в 22.30 часа. Като се има предвид обичайното закъснение в графика по време на фестивали, това би трябвало да означава 23.00 часа. Доколкото разбирам закъснение от 30 минути за Аксел е излизане на време за шоуто. Следователно този концерт ще започне най-рано в 23.30 часа. Аксел обещава тричасово шоу. Това означава край на концерта в 02.30 часа. Как се отнася местната общинска администрация към тази реална възможност? Какво се случва с градския транспорт? Как очакваната многохилядна публика ще се прибере по домовете си? Определено ще бъде интересно другата неделя. Дано само да не се случат събития, които да накарат един човек да "отмени, забрани и заклейми" подобни събития в центъра на София...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#536 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 юли 2012 - 10:08

^
Не знам общината как се отнася към тези неща, но в Белград преди 2 години Аксел излезе на сцената с около два часа и половина закъснение (вместо в 21:00 започнаха в 23:30) и приключи концерта си в около 02:20 :lol2:
I don't know how I managed it...

#537 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 01 юли 2012 - 10:19

Би ми било крайно любопитно да видя подобен сценарий и тук другата седмица. В 23.00 часа сцената е готова и се започва чакането. Българинът е търпелив народ, след като цял ден е кибичил под слънцето на стадиона, за него няма нищо по-приятно от това да започне добронамерено да подканя хедлайнерите да излязат на сцената. Това възпитано подканяне продължава час-два-два и половина?! Часът е 01.30 часа... Съседката баба Гинка от отсрещната кооперация не издържа на тези неистови крясъци от стадиона и се обажда на универсален номер 112. В този момент Аксел излиза и под възторжените възгласи на търпеливата публика започва да вие в нощта. Баба Гинка е пред инфаркт, а нощта тепърва започва...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#538 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 01 юли 2012 - 10:19

С други думи - как се отнасят местната община и градският транспорт към вероятността Аксел да закъснее и концертът на Гънс да приключи към 2:30 ч. Ами - по същия начин, по който се отнасят и към вероятността Аксел да не закъснее, но толкова много да се изкефи на великата българска публика, че да бие рекорда на Manowar и да изнесе над 6 часа концерт. Т. е. да приключи около 4:30 ч. сутринта.
Никак.

Това не е футболен мач, който свършва в точно определено време, това е рок концерт.

И да не би великата, подчертавам - ВЕЛИКАТА българска рок публика, отивайки на рок концерт, да има основен проблем как ще се прибере, независимо в колко часа, след края на концерт от Центъра на София?!?....
Нещо не ми се връзва...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#539 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 01 юли 2012 - 10:48

View PostMor-Rioghain, on 30 юни 2012 - 19:48 , said:

Точно тази болна за мен тема имах предвид, много ясно. Eventim уж щяха да връщат пари, в безкрайния период от 10.05. до 10.06., но все още си притежавам заветния билет... Ако някой е постигнал по-голям успех в начинанието, нека сподели опита си.

Аз постигнах по-голям успех без никакви проблеми. Отидох в централния офис на Eventim в края на май, дадох билета, взех си парите и след това си купих билет за Лауд. Всичко отне около 2 минути. Но 10.06 отмина много отдавна, така че...

Edited by satanicart, 01 юли 2012 - 10:48 .

#540 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 01 юли 2012 - 14:33

Интересно наистина какво ще стане с градския транспорт. Тук при Гънс имаше допълнителен пуснат но там конциртът беше разпродаден с 17 000 души, а за Mötley няколко дена по-късно имаше в пъти по-малко публика и нямаше такъв и хората които чакахме до стадиона ни прибра някакъв автобус изпратен от организатора. Но хората от София Рокс дано се погрижат и да се изяснят с общината, защото никой не е длъжен да плаща за таксита. Иначе и германците започнаха да дюдюкат по едно време като закъснението стана половин час и след като започна концерта Axl каза нещо от сорта "Мислихте си че няма да изляза? Ами и аз си помислих нещо такова" :D
\m/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users