Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#421 Agent Orange

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 17 март 2012 - 11:08

View PostOzzy, on 16 март 2012 - 14:20 , said:

Те, че са случайни - случайни са. Но няма как да останат незабелязани. Поне на мен още вчера ми мина това през акъла...
Миналата година сякаш между другото на сцената излизе ГИГАНТСКА световна звезда. И остана като че ли в страни от полезрението на болшинството хора. Всъщност, общо продажбите на албуми на всички миналогодишни изпълнители без Mike Rutherford са в пъти по-малко от неговите. А популарността на групите, в които той участва (и особено една от тях) не може по никакъв начин да се сравнява с популярността на останалите участници. Така е почти навсякъде в света.
Тази година ще е общо взето същото. Реално погледнато, единствената по-голяма звезда на фестивала от Lou Gramm ще бъде Axl Rose. Имам предвид като продажби и популярност на групите, в които са участвали. И отново - Lou Gram вероятно ще открие концерта в ранния следобед, със сет между 45 минути и час. Дано поне му отпуснат час, защото иначе би било срамота.

Продажбите на Judas Priest са над 50 млн. бройки,тези на Whitesnake около 35 млн.,тези на Slade със сигурност са над 10 млн.,да ги сложим 12 млн.,Saxon са продали около 15 млн.Значи сборът от продажбите на тези групи е около 110-115 млн.Genesis са продали над 150 млн.,а Майк и Механиците са продали някъде около 10 млн.
110 млн. наистина си е десетки пъти по-малко от 160 млн. :rolleyes: А и нещо много важно - той Ръдърфорд не ги е изкарал сам тези 150 млн.Да,вярно той винаги е бил част от Genesis,но Ръдърфорд далеч не е основният автор на музиката и текстовете в групата.Не е бил за групата това,което е Mikael Åkerfeldt за Opeth,примерно.Пък и Ръдърфорд гостува не с,да я наречем основната си банда,Genesis,а дойде със свой страничен проект.Това също е от голямо значение.Все пак не е едно и също да дойдат Judas Priest и да дойде бандата Halford. :rolleyes:

И ти го пиша тези неща като човек,който беше слушал само 1 песен на Майк и Механиците преди да отида на фестивала.Отидох на феста заради Judas най-вече,Whitesnake и Saxon,но се изкефих на всички банди,без групата на Шеки. :harhar: Slade бяха пичове,а Mike & the Mechanics също много ме зарадваха и до ден-днешен си пускам отвреме-навреме по някое тяхно парче.Така,че спокойно мога да кажа,че Механиците ги открих като група,след като ги слушах наживо.
И колкото не бях/съм съгласен с приказки за Механиците от рода на "Кви са тия?","Тия нямат нищо общо с останалите банди!" или "Ебати тъпнята,тамън ще идем да пием бира." ,така и не съм съгласен с твоите писания за Механизите.За това,как никой не е оценил каква огромна и уникална звезда дойде в България.И как безпросветните само хулеха.Е,аз примерно се "просветих" и това стана без да чета писаници за това каква уникално-велика звезда е Ръдърфорд и колко точно Genesis са по-велики от Judas Priest и Whitesnake. :rolleyes:

#422 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 17 март 2012 - 12:11

View PostAgent Orange, on 17 март 2012 - 10:43 , said:

Ugly Kid Joe и Guns не са много далеч от рока. :rolleyes: Вярно е,че са в различен ден от Lou Gramm,но пак е нещо.Пък и метъл феновете могат да кажат - имаме си 3 яки банди,за кво ни е Лу Грам.
В един ден са ;)
8 ЮЛИ - НЕДЕЛЯ
GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
UGLY KID JOE
LOU GRAMM

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#423 Agent Orange

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 17 март 2012 - 13:47

View PostMetal Heart, on 17 март 2012 - 12:11 , said:

В един ден са ;)
8 ЮЛИ - НЕДЕЛЯ
GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
UGLY KID JOE
LOU GRAMM

Така е,грешката е моя.Обърках се защото съм свикнал обикновено на фестивал във всеки от двата дни,групите да са по равен брой. :) И всъщност - очаква ли се обявяването на още групи за първия ден,защото прочетох само това:

ЗВЕЗДНИЯТ АФИШ НА SOFIA ROCKS 2012 ВЕЧЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА
7 ЮЛИ - СЪБОТА
GODSMACK
CLAWFINGER
SCAR SYMMETRY

8 ЮЛИ - НЕДЕЛЯ
GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
UGLY KID JOE
LOU GRAMM

А звезден,не би трябвало да е равно на окончателен. :rolleyes:

Edited by Agent Orange, 17 март 2012 - 13:48 .

#424 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 17 март 2012 - 14:58

@Agent Orange

С едно нещо съм съгласен с теб:

110 млн. наистина си е десетки пъти по-малко от 160 млн.

Прав си - не е така. Моя грешка. Не са "десетки пъти повече", а "ужасяващо много повече". Защото 100 млн. повече от Judas Priest, 115 млн. повече от Whitesnake, близо 140 млн. повече от Slade, около 135 млн. повече от Saxon и около 35-40 млн. повече от четирите групи взети заедно (само за Genesis говорим), не е нищо друго, освен "ужасяващо много повече".

така и не съм съгласен с твоите писания за Механизите

Аз не съм говорил и не говоря за групата Mike & The Mechanics, а за музиканта Mike Rutherford.

За това,как никой не е оценил каква огромна и уникална звезда дойде в България.

Внимателно прочетох отново написаното от мен и не откривам никъде да говоря за това, че НИКОЙ не е оценил нещо си. Написал съм "остана като че ли в страни от полезрението на болшинството хора". Което е факт. Това, че ти си се "просветил" (както се изразяваш), говори добре за теб. Но в случая ти си малцинство. За жалост.

колко точно Genesis са по-велики от Judas Priest и Whitesnake

Колко да са по-велики/известни/големи от тях? 100 млн. повече от едните и 115 млн. повече от другите. "Rock N Roll Hall of Fame". Концерт пред 500 000 човека (техен, не фестивал). Стадионни турнета. Толкова са по-големи. Това са обективни критерии. Друг е въпросът, че да се сравняват Genesis или дори да се слагат в едно изречение с. Judas Priest и Whitesnake (които безкрайно уважавам и обичам) е обида за музиката като цяло. Но това вече си е лично мое и най-важното - субективно мнение. Твоето вероятно е различно. На трети ще е различно и от моето и от твоето. И т.н.

А и нещо много важно - той Ръдърфорд не ги е изкарал сам тези 150 млн.

Естествено, че не е. Той и Coverdale не е. Или си мислиш, че Jon Lord (примерно) е един фигурант в първите 6 албума на Whitesnake? Или John Sykes, чийто композиторски принос за албума от 1987-а (най-продавания на групата - над 8 млн. копия само в САЩ) е почти равен на този на Coverdale, не е допринесъл за продажбите на Whitesnake?

Да,вярно той винаги е бил част от Genesis,но Ръдърфорд далеч не е основният автор на музиката и текстовете в групата.

Това не е вярно. Mike Rutherford е основна фигура в Genesis. Неговия композиторски принос е горе-долу колкото на всеки един от останалите членове на групата. Това, че двама от тях са направили по-късно умопомрачителни соло кариери, не означава, че в Genesis са били мега основните фигури, докато останалите са им носели кафе и сутрешния вестник. Пък и соло кариерата на Rutherford съвсем не е за подценяване. 10 милиона са си 10 милиона, а като прибавиш към това и няколко междупланетарни хита - дай Боже всекиму.

В заключение - Mike Rutherford е:
1. Мега голям! :harhar:
2. Много по-голям от Снейкове, Джудаси, Саксъни и Слейдове.
Това по обективни критерии. По субективни (мои) - всичките членове на четирите групи трябва да целуват краката на Mike и да се радват, че имат възможността да дишат въздуха, който и той диша. Е, може би с изключение на Coverdale. :harhar:

И в тази връзка, както вече стана дума - Lou Gramm е мега голям! Или поне беше. Но за здравословни проблеми не може да се вини никой.
I don't know how I managed it...

#425 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 17 март 2012 - 22:42

Сетих се да ви припомня репортаж от миналата година на един наш човек от Щатите, освен Лу Грам се споменават и Гънс. Дано е прав! :yes:

View Postking_of_dreams, on 12 януари 2012 - 11:16 , said:

Foreigner ги бях гледал няколко пъти преди това в този състав и знаех какво да очаквам - бяха на ниво,стегнат сет,чист и хубав звук, обаче за мен си останаха някак си протоколни :) Виж Лу ми поднесе прекрасна изненада :) Много повече ми хареса концертът му от този на Foreigner по ред причини - звук ( онова характерно old school звучене ;), интерпретации на песните и най-вече ГЛАС) :) Бях се подготвил от тубата за едва ли не бедствие ,а именно : изключително напълнял от операцията насам старец с почти изчезнал глас,който просто да видя на живо заради доброто старо време .Но какво се получи - Лу беше в страховита форма, пя изключително добре и повече от невероятно и ако се обърнеш с гръб към сцената можеш спокойно да се пренесеш пак в онази легендарна епоха от края на 70-те и началото на 80-те. Имаше го онова характерно чувство в тембъра му, онази нахъсаност с която пресъздава песните, божествено...А и за капак беше се вкарал почти в норма :) Единствената ми забележка беше към размера на сетлиста - прекалено кратък ми се стори. Много добра амалгама от негови собствени песни и класики на Foreigner ,обаче аз исках още и още и още и още. Въобще като емоция, преживяване и цялостно Лу много повече ме просълзи и легна на сърце и за пореден път се убедих,че има значение кой пее песните на групата , оригиналът си е оригинал :) Покланям се дълбоко пред гения и таланта на Мик Джоунс,но Лу ме спечели повече.

Едно лирично отклонение - останах много ама много приятно изненадан и доволен от Аxl и компания - пак като при Лу отидох с малко занижени очаквания обаче старата пушка се оказа във върхова форма, раздаде се до последно - 3 часа и нещо сет, като направи и Civil War , при което аз за малко да напълня гащите :).Младоците около него бяха повече от на ниво, великолепен звук ( за разлика от този на Зак, който беше отвратително и изумително потресаващ ) , въобще един гранд финал на концертната година.

http://forums.katehi...407

Edited by Seaborn, 17 март 2012 - 22:43 .

Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#426 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 21 март 2012 - 16:10

View PostAgent Orange, on 17 март 2012 - 13:47 , said:

И всъщност - очаква ли се обявяването на още групи за първия ден,защото прочетох само това:

ЗВЕЗДНИЯТ АФИШ НА SOFIA ROCKS 2012 ВЕЧЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА
7 ЮЛИ - СЪБОТА
GODSMACK
CLAWFINGER
SCAR SYMMETRY

8 ЮЛИ - НЕДЕЛЯ
GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
UGLY KID JOE
LOU GRAMM

А звезден,не би трябвало да е равно на окончателен. :rolleyes:
Би трябвало да добавят още някой на 7 юли. Сега видях, че една любима група е наблизо:
See Garbage Live at B'est Fest, in Bucharest Romania
6 юли 2012 г. от 18:00
Ще чакаме...
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#427 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 22 март 2012 - 15:25

Не, че нещо, ама очаквам да обявят доста по - голямо име за първия ден, но ще видим...

#428 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 22 март 2012 - 20:18

View PostOzzy, on 17 март 2012 - 14:58 , said:

Концерт пред 500 000 човека (техен, не фестивал). Стадионни турнета. Толкова са по-големи. Това са обективни критерии.

Искам само едно уточнение да внеса по повод последния концерт на Genesis пред 500,000 - проведен в Рим, на легендарния Circo Massimo, през 2007.
Въпросният концерт е безплатен. Това обаче по никакъв начин не отнема блясък от величието на Genesis. Тъкмо обратното.

Има групи, които свирят на безплатни концерти пред камерна публика или пред няколко хилядна публика, което е в "пъти" по-малко от постижението на Genesis. Самия факт, че са се стекли 500,000 души, е достатъчно красноречив и не е нужно да се коментира повече.

През последните няколко дни се коментира сравнението на Меси с "Негово Въздушество - MJ 23", което Пеп Гуардиола направи на пресконференция. Каквото и да постигне още във футбола Меси (световна титла през 2014 на Маракана, в Бразилия), по никакъв начин не може да се издигне до нивото на MJ. Но това е друга тема. Използвам просто случая да насоча въпроса за величието на Genesis към сравнение с НБА. Те са група, която спокойно може да се сравни с отбори от ранга на Бостън, ЛА Лейкърс и Чикаго, а Питър Гейбриъл с Меджик Джонсън!
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#429 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 22 март 2012 - 21:45

Колкото и да е велика една група, това не е причина някой да я харесва.

Понякога многото хвалене отблъсква, вместо да привлича.

(Двете твърдения са по принцип, без да визират конкретна група или ситуация.)
Hedniska Blod

#430 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 26 март 2012 - 09:08

Radio Z-Rock
Kaiser Chiefs и Sweet Savage ще свирят на Sofia Rocks 2012!

:unsure: Много тъга има в лайнъпа тази година(за мен разбира се, други сигурно се радват)...От 10 обявени до момента, да ме радва само 1 не е добре.

Edited by BeerMe, 26 март 2012 - 09:12 .

#431 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 26 март 2012 - 09:08

KAISER CHIEFS и SWEET SAVAGE са следващите групи

http://katehizis.com/news/shNews.php?id=21383
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#432 Shagrath

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 26 март 2012 - 09:11

Слабо!

#433 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 26 март 2012 - 09:31

Ако успеят да продадат повече от 5 хиляди билета за този фестивал аз ще бъда меко казано шокиран... може би ако от съседните държави има повечко интерес към настоящите Гънс това може и да стане, но просто не виждам друг вариант.

#434 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 март 2012 - 09:41

Настоящите Гънс събраха на самостоятелни концерти между 15 и 20 хиляди в Белград и горе-долу толкова в Букурещ. Кое те навежда на мисълта, че при същата цена на билетите и допълнително още десетина групи, тук ще съберат 5 хиляди?
I don't know how I managed it...

#435 stivan

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 137 posts

Posted 26 март 2012 - 09:56

View Postsatanicart, on 26 март 2012 - 09:31 , said:

Ако успеят да продадат повече от 5 хиляди билета за този фестивал аз ще бъда меко казано шокиран... може би ако от съседните държави има повечко интерес към настоящите Гънс това може и да стане, но просто не виждам друг вариант.
Щом са изчерпани промо билетите в шест категории има продадени най-малко 6000 до момента.
"Металистите - това е най-развитата и напредничава класа и никой не може да отрича, че тъкмо те са предния отряд на целия пролетариат. (В.И.Ленин,"Събрани съчинения", том 24)"

#436 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 26 март 2012 - 10:03

View Poststivan, on 26 март 2012 - 09:56 , said:

Щом са изчерпани промо билетите в шест категории има продадени най-малко 6000 до момента.

Това може да стане и с няколко клика на мишката, така че не е гаранция за продажбите. :search:

#437 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 26 март 2012 - 10:21

View PostBeerMe, on 26 март 2012 - 09:08 , said:

:unsure: Много тъга има в лайнъпа тази година(за мен разбира се, други сигурно се радват)...От 10 обявени до момента, да ме радва само 1 не е добре.
+1
Добавям и 2-3 към които съм любопитна донякъде. Вероятно първия ден ще бъдат обявени още 1-2 групи, но като гледам насоката... :mellow:

View PostOzzy, on 26 март 2012 - 09:41 , said:

Настоящите Гънс събраха на самостоятелни концерти между 15 и 20 хиляди в Белград и горе-долу толкова в Букурещ. Кое те навежда на мисълта, че при същата цена на билетите и допълнително още десетина групи, тук ще съберат 5 хиляди?
Не съм убедена, че десетината допълнителни групи (с някои изключения) са бонус за феновете на Гънс. Самостоятелен концерт на Гънс би събрал повече хора. Въпреки това 5000 са прекалено малко за концерт в центъра на София. Мойта прогноза е между 10 000 и 15 000 закупени билети. Кой ще влиза единия ден или двата от дните е друга работа.
Hedniska Blod

#438 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 26 март 2012 - 10:33

Поне едно не може да се отрече. Като стилова насока се различава коренно от Loud Festival, така че всеки би трябвало да намери по нещо за себе си в двата големи софийски фестивала. Друг е въпросът, колко хора ще искат да посещават цял "фестивал", за да гледат 1-2 любими групи. Мен лично засега ме радва повече румънския вариант на София Рокс, където в един ден(събота) би трябвало да свирят Godsmack, Machine Head и Black Label Society. Щом ще трябва да избирам 2-3 групи от 10-15 на цена 120 лева и в София, и в Букурещ, то тази конфигурация ми пасва най-добре. А и кебапчетата на Рок Дъ Сити са в пъти по-хубави от тези на София Рокс :lol:

#439 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 26 март 2012 - 13:23

View PostOzzy, on 26 март 2012 - 09:41 , said:

Няколко фактора. Тези десетина групи сами по себе си (с известни уговорки бих изключил Godsmack) просто не вярвам да привлекат почти никого. Колко човека допълнително към досега решилите да присъстват биха привлекли двете обявени днес групи например? Петима, петнадесет, колко? Същите тези групи като бонус към Гънс - не мисля, че са кой знае колко хората слушащи Гънс които се интересуват от тях. Твърде различните чисто стилово групи в двата дни от една страна и липсата на възможност за еднодневен билет от друга. Определено не особено високата популярност на тази формация на Гънс в България - от самото й начало, през издаването на албума, та и до днес. Познавам огромно количество хора, които преди 20 години бяха готови буквално на всичко за да видят групата - в момента нито един (или по-скоро нито една, хаха) няма намерение да отиде на този концерт... разбира се говоря за личните ми познати, но тенденцията е повече от очевидна и бих предположил, че за повечето хора нещата стоят по подобен начин. Липсата на наистина популярно име от гледна точка на мейнстрийм аудиторията, което да привлече хора които не са точно запалени фенове на групите - от типа на Metallica, AC/DC, Rammstein, Black Sabbath, ако искаш дори Depeche Mode. Гънс отдавна вече не спадат към тази категория. Още нещо свързано с Гънс - добре известни на всички са както прекрасните навици на примадоната им да си прави каквото си иска, така и ограниченията за свирене на стадион "Васил Левски". Дори това би повлияло на колебаещ се човек... БЕК пък направиха голяма издънка миналата година, а накъде накланя везните това е ясно.

Въпреки че лично аз не харесвам нито една от обявените групи и не бих дал дори стотинка за техен самостоятелен или общ концерт, не влагам лични пристрастия. Не мисля, че принципно цената за този лайн-ъп е висока. Ако поне 2 групи от обявените ме вълнуваха дори съвсем малко - бих посетил. Със сигурност обаче мисля, че с тези групи положението може да бъде закърпено (ако въобще това е възможно) само и единствено от закупили си билети сериозен брой чужденци. Godsmack обаче ще имат и концерт в съседна на нас държава (Румъния). Гънс все още нямат такъв на сайта си, но не е изключено да се появи и такъв. Още нещо - преди 2 години са били 15 - 20 000, ОК. Всички обаче знаем, че за повечето хора едно посещение на такъв концерт си остава единствено. Автоматично бройката на хората от тези две държави ще намалее, а и все пак в случая става въпрос за посещение на концерт в друга държава. Въпросът с "изчерпаните промо билети" изобщо няма да го коментирам - това е смешно...

Естествено би било добре ако греша и фестивалът се състои, при това с много висока посещаемост. Както като цяло за имиджа на държавата ни, така и най-вече заради хората, които ще си купят билети. Дали това ще стане? Ще видим.

Edited by satanicart, 26 март 2012 - 13:30 .

#440 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 26 март 2012 - 16:03

AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa KAISER CHIEFS! Миналата година ги гледах в Македония, тази мислех, че ще ни посетят на Спирит-а...май само аз се радвам от новите попълнения (от поне едното де) :P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users