Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#341 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 01 март 2012 - 11:53

View PostShagrath, on 01 март 2012 - 11:45 , said:

Трябвало е да го патентовате :)
За съжаление - не можем :(
Ама наскоро, покрай Бареков, пак нещо се говореше за етика между медиите, каквато у нас явно няма :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#342 Shagrath

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 01 март 2012 - 11:54

Наистина е коректно от тяхна страна но мисля, че се отклоняваме от темата. Може да се направи тема за "Копирачите по нашите географски ширини" :)

#343 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 01 март 2012 - 11:58

View PostBeerMe, on 01 март 2012 - 11:52 , said:

Ами в такива случаи - цък за Сатир :)
Ха-ха, джава скрипт, ама и това се вижда и маха лесно после. Пък и тук, пак за съжаление, не говорим за авторски текст. Според Закона - върху новини и факти няма авторско право. Така че - няма престъпление :) Става въпрос за етика и отношение.... :)

View PostShagrath, on 01 март 2012 - 11:54 , said:

Наистина е коректно от тяхна страна но мисля, че се отклоняваме от темата. Може да се направи тема за "Копирачите по нашите географски ширини" :)
Много пъти сме хващали кого ли не да ни копира. В 99% от случаите, след като им обърнем внимание на това, реакцията е една и съща - сърдят ни се и ни обявяват за лоши :(

#344 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 01 март 2012 - 12:06

Сатире, въпрос на гледна точка. Някой от вашите източници на новини в интернет пространството също би могъл да твърди, че го копирате. За да не се въртим в кръг, поне според мен, няма копиране в този смисъл на думата ако новината е поднесена по различен начин от оригинала. А, точно с това "Катехизис" се отличава от масовката...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#345 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 01 март 2012 - 12:21

Когато копираме дословно или близко до дословното - винаги изрично указваме това. Когато копираме траклист или сетлист - това не е нужно, най-малкото, защото въпросните списъци не са авторски на източника. И не бъркай "превеждане" с "копиране" ;) А тук говорим за копиране барабар с вмъкнати от нас редакции и пак подчертавам - няма авторски права върху факти, но има етични правила и норми.

#346 Shagrath

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 01 март 2012 - 12:39

Препратката към "поръчай онлайн" не е активна в сайта на pro-rock. Moже и да се осетили! :)

Хайде г-н Петров обявете останалите банди! :metal:

#347 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 01 март 2012 - 12:44

View PostSatyr, on 01 март 2012 - 12:21 , said:

Когато копираме дословно или близко до дословното - винаги изрично указваме това. Когато копираме траклист или сетлист - това не е нужно, най-малкото, защото въпросните списъци не са авторски на източника. И не бъркай "превеждане" с "копиране" ;) А тук говорим за копиране барабар с вмъкнати от нас редакции и пак подчертавам - няма авторски права върху факти, но има етични правила и норми.

Зависи как е представена "новината". Ако е под формата на публицистичен материал, определено този материал ще бъде закрилян обект по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права. Аз затова подчертах творческият елемент при "новините" на "Катехизис", но явно не си ме разбрал правилно... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#348 karasko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 01 март 2012 - 16:29

С днешната новообявена група 30 души се насочиха към касите за закупуване на билет и 3000 отидоха към страната "колебая се, но по-скоро не"

#349 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 01 март 2012 - 17:49

View Postviolator, on 29 февруари 2012 - 16:48 , said:

Резултат: прецакани са феновете на Godsmack, които не понасят Аксел Роуз.
Хаха, аз не харесвам Аксел особено, ама ще го видя от любопитство, пък и с радост ще гледам Иги и Джо. :Р А това е фестивал, има различни групи, всеки си преценява харесва ли му, устройва ли го, привърженик ли е въобще на подобен род преживявания...
Аз например на Спирит ъф Бургас ходя с най-голямо удоволствие, независимо от групите, защото атмосферата ми харесва. Двудневно кибичене на ст. Васил Левски, от друга страна, не ме привлича особено и бих предпочел два-три самостоятелни концерта на групи от ранга на Годсмак, вместо 10 групи, наблъскани в два дни. Но не мисля, че това ми дава основания да се оплаквам - в крайна сметка идват хубави групи на добри цени (миналата година свириха пет групи, сега за двайсет лева отгоре получаваме 10 групи), а това е нещо положително, както и да го погледна.
There's a devil crawling along your floor

#350 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 01 март 2012 - 21:16

View PostOzzy, on 01 март 2012 - 11:48 , said:

А, не... Не това е трябвало да се направи. Трябвало е просто да ни цитират. ОК, не харесваш някого, за това не го цитираш - това го разбирам. Но не разбирам защо след като не го харесваш, копираш от него? :dntknw:

А защо трябва да се харесвате и да не се харесвате? Не мога да разбера... Като че ли и едните и другите сте големи медийни акули, че да се хапете за рейтинг. Делението в България няма край. Ваша си работа...

По темата: супер, Within накланят везните към закупуване на ценна книга за Sofia Rocks 2012 по различни от музиката причини. :)
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#351 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 02 март 2012 - 12:01

Guns сложиха датата на сайта си:

http://www.katehizis...ws.php?id=21179

#352 Black Heart

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 120 posts

Posted 02 март 2012 - 13:28

Ще изчакам да обявят и останалите групи, но поради липсата на еднодневни билети едва ли ще посетя феста
22.04 - Fury UK

#353 HeartOfSteel

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 26 posts

Posted 03 март 2012 - 15:45

Някой който иска да посети само първия ден.. иска ли да правим партия за билет?

#354 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 03 март 2012 - 15:55

А как ще правите партия за гривната? ;)

#355 Black Heart

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 120 posts

Posted 03 март 2012 - 16:06

Аз досега и на Каварна Рок Фест и на Сонито, не съм имал проблем с махането и слагането на гривната.
22.04 - Fury UK

#356 Veron

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted 04 март 2012 - 11:06

Казаха, че ще обявят до края на седмицата и двете групи. WT ги обявиха остава да чакаме днес да обявят и втората група.
Cannot the Kingdom of Salvation take me home...

#357 Shagrath

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 46 posts

Posted 05 март 2012 - 10:06

Те казаха преди месец, че и пресконференция ще правят ама уви ще чакаме.

#358 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 05 март 2012 - 13:42

Много ви завиждам на всичките.Кака ни(не на всичките разбира се)Шарон има уникален глас.Бяха ми мечта да ги видя в България,но уви няма да е тази година :(
Не забравяйте.че на сонито за един ден билетите бяха по 80 лева(не виждам примерно,каква е разликата между Рамщайн&ко и всичко което е обявено до момента).
Другото което си го мисля е,колко си мислите че щеше да е цената на еднодневните билети?На мен ми се върти цена около 50-60 лева.Разликата не е кой знае колко умопомрачителна,или може би е?

Edited by Carlsberg, 05 март 2012 - 13:43 .

#359 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 05 март 2012 - 15:26

Carlsberg, ти би ли си купил два килограма загнили круши, само защото ги продават по лев за килограм?
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#360 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 05 март 2012 - 17:29

Няма място за сравнение.Тук не говорим за концерт на дадена група,а за фестивал.Ама не бил като тия навън,ми скоро няма и как да е.На фестивал лично аз ходя,хем заради някоя група която ми харесва,хем да чуя нещо ново,хем да си направя кефа.Като някоя група на фест не ми допада,чисто и просто отивам да си зяпам я мърч,я се редя за бира,я нещо подобно.Мисля си то за това им викат на тия мероприятия Фестове.
Живот и здраве,ако някога ги стигнем европейците по жизнен стандарт,и ние ще си имаме тяхните фестове.Сега и 50 групи да ти обяват на цена от 400 лева,колко ли ще е посещаемостА?На тоя няма да му хареса че има група дето не му харесва,на оня няма да му хареса мястото,на другия че 400 лева заради 2 групи от тия 50 няма да даде и т.н.
Колкото повече,толкова по-скъпо.То хората сега трудно 50 лева отделят за удоволствия,пък да не говорим за 400.Във връзка с горепосоченото си мисля,че по хубаво от това няма на къде.10 групи за 90 лева са си 10 групи за 90.Което по прости сметки излиза 9 лева на група.Ако пак ви е скъпо тогава хич не ми говорете за фестове в Европа.Това си е бизнес,и за да работи трябва да има печалба.Не съм чул някой до сега да е правил фестове,щотото ти да видиш имал някакви излишни 2-3 милиона лева/долара/евро.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users