Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

• You cannot reply to this topic
1082 replies to this topic

#1061 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 11 юли 2012 - 19:20

View PostValtyr, on 11 юли 2012 - 13:51 , said:

Извинявай, обаче се обърках. Това не е ли индукция?
Не, индукция е разсъждаване от общото към частното, а дедукция - обратното.
Нещо съм изпуснал нишката на разговора, но да се върна към последния си постинг и коментарите след него.
ОК - почти винаги се случва нещо, което позволява купуване на по-евтин билет в последния момент. Но това нещо е различно. Фамилен билет? Ами, ако мама и татко не искат да ходят на този концерт или пък ти още нямаш деца? Ще се правиш на семейство със съседа или с децата на братовчед си? Правостоящи еди-къде си? Добре - ама си дюстабанлия и не можеш да стоиш дълго време прав, а обувките с ортопедичните стелки са ти на поправка точно в този момент. Пускане на еднодневни билети в последния момент за София Рокс? Добре, ама точно ден преди това си изпил остатъка от свободните си финанси и сега не ти се влагат "несвободни" или не ти се иска заем от приятели и т. н.
Та - тези "дежурни" намаления в последния момент също са случайни, защото се отнасят към теб по произволен начин, вкл. такъв начин, че да не ти вършат работа. И така нататък.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#1062 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 11 юли 2012 - 19:24

Ами специално за Рок фестивал(добре метал) си мисля,че определено може да се нарече такъв,ако говорим на тема посещение.Не съм бил на Лауд,но доколкото знам са било под 10 хиляди души народ(даже ако се упова на един приятел са били около 5 до макс 7 хиляди).Следователно по съотношение публика София Рокс>Лауд.Съмнявам се Каварна да събере повече от София Рокс.....друг някой по значителен фестивал тази година относно Рок/Метал не се сещам,но може и да има,знам ли.

#1063 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 11 юли 2012 - 19:27

Апропо да добавя и още нещо - пускането на еднодневни билети за втория ден в самия втори ден си е съвсем нормално. Защото трябва или да направиш така, или да не продаваш билети в този втори ден. Щото, кво става, ако в последния момент реша, че искам да отида да гледам Гънс? Продават ми двудневен билет? Няма как. Казват ми, че не мога да си купя билет, защото вече не се продават? Тъпо. Така че - няма драма, но редно бе и от това да се направи драма :)

#1064 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 11 юли 2012 - 19:42

View PostSatyr, on 11 юли 2012 - 19:20 , said:

Съжалявам, че пак се връщам, но смятам, че грешиш. :)
"Логическата индукция е логическо заключение, при което крайният резултат (заключението) има по-голяма неопределеност (по-голяма общозначимост) отколкото изходните условия. С други думи, това е извършване на заключение за общия характер на дадено явление въз основата на характеристиките на някое отделно събитие, съдържащо се в явлението."
Или казано по друг начин, наблюдавайки частното, правиш изводи за общото. Поне така казва wiki, а и аз самият така съм го учил/чел. Не че издребнявам, но просто философията и в частност методите на познаване са ниша, в която обичам да дълбая. :)

View PostHeathenHeart, on 11 юли 2012 - 16:52 , said:

Чак пък толкова зло в...бутафория. :harhar:
(Да, куката и теслата. :lol2: :lol2: )

Колкото по-малко сме, толкова по trve. Krieg да има! :diablo:

Edited by Valtyr, 11 юли 2012 - 19:47 .

NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#1065 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 11 юли 2012 - 20:05

Тц, обратното е. Едно време винаги обичах като не мога да докажа някое твърдение по математика да изпердаша 2-3 частни примера и дълбокомислено да завърша, че по индукция доказваме, че твърдението винаги е вярно. :lol2:

#1066 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 11 юли 2012 - 20:36

Шерлок Шолмс използва дедуктивния метод, та от общото към частното ще е, защото като решава загадки, явно няма да вади заключения от неизвестния частен случай, а ще търси аналогия с нещо вече известно или по-общо.
Hedniska Blod

#1067 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 11 юли 2012 - 21:26

View PostOzzy, on 11 юли 2012 - 18:32 , said:

Е, айде сега... Качил съм ги на сцената веднъж и то на "Цвете за Гошо" и вече ми се прави проблем. А това, че когато ги водя на големи концерти им слагам тапи в ушите, които са купени специално за случая, не се отчита, нали? Човек в днешно време да не тръгва да спори с прогресар-юрист. :(

Не е вярно!!!
На 11.06.2008, в зала 1 на НДК, малката наследница (да е жива и здрава) беше качена, може би за първи път, на сцената.
В резултат на пребиването си там, малката красавица получи от Mark Knopfler перце (веднага след нея и аз се сдобих с такова, след като се здрависах с Mark).

Marillion обаче не може да разбере, че целта на Ози е да покаже къде е мястото на наследницата, но в бъдеще време!
На сцената!!!
Извод: Ози е загрижен, а не "небрежен", за бъдещето на детето/децата и нейните/техните творчески планове!
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#1068 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 11 юли 2012 - 21:35

View Postmarillion, on 11 юли 2012 - 18:32 , said:

Само да допълня още една причина. Фенство. Благодарение на работата си вече познавам всички големи промоутъри в страната. Под познавам означава, че познавам дори музикалните им вкусове. Нямам късмет в това отношение, само това ще кажа по този въпрос... :(
Аз фенството го включих в непознаване на материята, т.е. непознаване на материята извън фенството.

View PostValtyr, on 11 юли 2012 - 19:42 , said:

Колкото по-малко сме, толкова по trve. Krieg да има! :diablo:
Krieg, ама за нея трябват и Krieger-и. ;)
Hedniska Blod

#1069 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 11 юли 2012 - 21:39

Аз ще се намеся ни в клин, ни в ръкав, обаче .... Estranged на Guns и In Waves на Trivium и Do What I Say на Clawfinger осмислиха целия фестивал. Специално Estranged толкова ми се заби в мозъка, че не спирам да си я тананикам и слушам нон стоп. Никога не съм бил повече от средностатистичен фен на Guns, но този концерт ги издигна много високо класацията ми.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#1070 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 11 юли 2012 - 22:45

Аз също мисля, че изпълнението на Estranged беше най-силно от сета на Гънс и дори измести от съзнанието ми тъй дълго очакваната Civil War...

@marooned, престъпната небрежност си остава престъпна небрежност, а благодарение на твоята памет си припомних, че в случая става дума за още по-тежка форма на рецидив... :P
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1071 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 12 юли 2012 - 01:24

Жалко за Гънс. Жалко за МАРКАТА. Навремето Аксел се изсра и изпорти всичко. Сега само с едно цвилене не става. Музикантите му са отлични, но не са Гънс. Може да се получи сензация, само ако се съберат. Ето на, Сабат го направиха (не че сравнявам), и ако тръгнат на турне, ще има фурор по целия свят.
Малко истински живи легенди останаха.
Така е то.

#1072 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 12 юли 2012 - 05:30

Да, ОК, обърнал съм значенията на дедукция и индукция :D Но смисълът на това, което казвам, си остава:

Всичките бонуси, по отношение на билетите в последния момент, са частни случаи. Те няма как да бъдат обобщени, освен като "бонуси", и няма как да се разчита на тях, защото поставят най-различни условия, на които човек не знае дали ще отговаря.

Обаче аз това го казвам теоретично. Съвсем не съм тръгнал да агитирам хората да си купуват отрано билети, те имат пълната свобода да решат кога искат да си купят билети.
Но и ще ми е интересно, ако за концерта примерно на Аксепт пуснат "last minute offer" - безплатен вход за двойници на дядо ви Удо, дали някой, който е 1,90 м висок, с тъмна къдрава коса и тежи 63 кг с мокрия чаршаф ще е доволен от "примоцията" :D
И какво прави, ако е разчитал на бонус и не си е купил билет, а държи да присъства - ще си купи от по-скъпите билети в деня на концерта :)

View PostIce-9, on 12 юли 2012 - 01:24 , said:

Е, ако проблемът е цвиленето на Аксел, ако и да са Слаш, Маккейгън и т.н. зад гърба му - к'ва е разликата - той пак ще цвили. На мен пък ми е все едно, ако той не може да пее, кой му свири.
И обратното - ако си беше запазил гласа 1:1 - не е чак от такова значение кои са музикантите. Групата (марката) си е негова.
Случаят със Сабат не е аналогичен, защото Ози соло си е соло, не е продължил да действа той под името Блек Сабат и сега изведнъж, вместо наемници, да се събере с оригиналните членове.
Но пък и там не се разбраха с Бил Уорд. Вярно, че е "само" барабанист, но ето ни и още един казус: - Без Бил това оригиналните Сабат ли са? Много хора споделят мнението, че не са...

#1073 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 12 юли 2012 - 08:16

Обратното. Индукцията извлича общо заключение въз основа на частните примери; дедукцията разсъждава за частното чрез свеждане от общото
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#1074 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 12 юли 2012 - 10:05

View PostSatyr, on 12 юли 2012 - 05:30 , said:

Съвсем не съм тръгнал да агитирам хората да си купуват отрано билети, те имат пълната свобода да решат кога искат да си купят билети.

Всъщност се оказва, че БЕК агитират хората да си купуват билети в деня на провеждане на концерта.

Какво имам предвид? Дали поради липса на фестивална култура или по друга причина, но около десетина мои познати (лесно можете да се досетите за пола и възрастта им :P) са отишли на София Рокс по една единствена причина - заради Гънс. Нито една от десетината други групи не ги интересува ни най-малко, не биха отишли на концерт на която и да е от тях дори срещу заплащане. Дали са отишли първия ден? Естествено, че не... Бих предположил, че не са били единствените, но както и да е, картинката ви е ясна. Всички те си бяха купили билети преди няколко месеца, пред сцената - 120 лв. Ако си бяха купили билети в деня на концерта, щяха да спестят 30 левчета. Не само нямаше да дават парите си предварително, а и щяха да дадат с 25 % по-малко. Каква е логиката в това?

И не, категорично не съм съгласен, че "пускането на еднодневни билети за втория ден в самия втори ден си е съвсем нормално". Разбира се съвсем нормално е в самия втори ден да се продават такива билети, това е неоспоримо. Но нормално е такива билети да се пуснат още от първия ден на продажбата на билети. Нормално е всички условия по отношение на това колко ще ти струва билет за ден първи, ден втори или и двата дни да са ясни предварително - само така човек може да си направи сметка как да постъпи, как е добре да постъпи за него като клиент. Всичко друго е извиване на ръце, изнудване, наречете го както ви харесва.

Edited by satanicart, 12 юли 2012 - 10:07 .

#1075 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 12 юли 2012 - 10:25

View Postantubis, on 11 юли 2012 - 21:39 , said:

Аз ще се намеся ни в клин, ни в ръкав, обаче .... Estranged на Guns и In Waves на Trivium и Do What I Say на Clawfinger осмислиха целия фестивал.
сменям In Waves със Detonation, от любимият ми, но много подценяван The Crusade ... и Estranged с Civil War ... и сега съм вече съгласен ...
обаче определено бих добавил страхотните пичове от Sweet Savage, били те и без Vivian Campbell ... които не само ме зарадваха с музиката си и поведението си на сцената, ами и с отношението в бара след концерта
що се отнася до билети ... винаги съм имал навика да купувам предварително ..все повече си мисля, че това е грешен подход ... и то не само в БГ ... и навън почти винаги пред сцената някой продава билета за 5-10 евро по-малко в крайна сметка ;)
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#1076 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 12 юли 2012 - 12:12

View Postsatanicart, on 12 юли 2012 - 10:05 , said:

Всъщност се оказва, че БЕК агитират хората да си купуват билети в деня на провеждане на концерта.
Каква е логиката в това?
Няма логика и тук мненията ни се припокриват. Аз твърдя, че не се знае по какъв точно начин промоутърът ще пусне "гювеч" в последния момент, така че да се разчита на това не е сигурно. Пък и все на 1 от 10 концерта гювеч няма да има...

View Postsatanicart, on 12 юли 2012 - 10:05 , said:

И не, категорично не съм съгласен, че "пускането на еднодневни билети за втория ден в самия втори ден си е съвсем нормално". Разбира се съвсем нормално е в самия втори ден да се продават такива билети, това е неоспоримо. Но нормално е такива билети да се пуснат още от първия ден на продажбата на билети. Нормално е всички условия по отношение на това колко ще ти струва билет за ден първи, ден втори или и двата дни да са ясни предварително - само така човек може да си направи сметка как да постъпи, как е добре да постъпи за него като клиент. Всичко друго е извиване на ръце, изнудване, наречете го както ви харесва.
Е няма как от първия ден да са пуснати еднодневните, защото по "дифолт" е казано, че такива няма. И при това положение - че няма еднодневни, пак стигаме до два варианта - или във втория ден да не можеш да си купиш билет, или да се пусне някакъв вариант на еднодневен.

#1077 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 12 юли 2012 - 12:32

Така де, но ако предварително помислиш затова, че няма как да продаваш двудневни билети във втория ден, тогава още от самото начало ще предложиш опция "еднодневен" билет. В крайна сметка от целият този фестивал аз имах бегъл интерес към само една група и двама изпълнители, които така или иначе предварително бяха предвидени за втория ден. Защо тогава трябва да купувам билет и за първия ден, който грам не ме интересува? Тук не цената, а принципът е определящ и без никакво увъртане ПП направи огромна грешка при предварителната си преценка, която накрая натежа в общата оценка на потребителите на предоставената услуга...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1078 Agent Orange

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 12 юли 2012 - 12:35

View Postalarmapunk, on 11 юли 2012 - 18:00 , said:

@ Agent Orange

Значи правилно си ме разбрал.
Това че определено събите предлага "за всекиго по нещо" не го прай качествено.
В тези т.нар фестивали дори няма човек, който да разбира да нареди бадите адекватно на сцената според евентуалния сет-лист на бандата( програмен директор). От друга страна липсата на съзнателен и адекватен концертен и като цяло музикален живот(радио, тв, списания, форуми, магазини, банди, клубове, информация -> интерес и т ин.) в бг си оказва влияние и за липсата на фестивална култура.

Добре че ми припомни за Лауд Фест. Според мен този фестивал е пълна шега. От самото начало започнаха с тъпизмите мега-гига-космик-селски ПР и безкрайно и досадно брандиране на София, и интернет пространството, което прехвърли границата на естетиката и създаде повече негативи, от колкото позитиви. Допълнително ПР-чето на фирмата изобщо не е подходящ да представя такъв проект. Той става единсвено да представя коледно бельо.(каквото и прави като хоби де).
Отгоре на това всички банди там(въпреки качеството си, вкл и Слеър) са за индивидуални представления в зала до 1000 човека.
...И то се доказа по посещаемостта.
Мешуга трябваше да дойдат преди 8-10 години за първи път, за да зарибят хората и да създадат фенска маса. А споменатите от теб Лакуна Коил бяха актуални точно преди 6 години.
Какво означава това - че промотъра не разбира. Ако беше в час, щеше да промотира тези банди навремето. А бтв същото се отнася и за другите метъл/рок промотъри, с едно две изключения по изключение.

Факт е,че когато определено събитие предлага "за всекиго по нещо" това не го прави качествено,но също така е факт,че групите на София Рокс (включвам и тези,които не дойдоха по една или друга причина) са много силни.Trivium,Godsmack са достатъчно големи имена в метъл музиката през последните 10-15 години,Kaiser Chiefs също са голяма банда за стила си,Iggy и Axl са големи и дори бих казал легендарни артисти,които дойдоха (щяха да дойдат) за първи път у нас.Издънките с отпадането на банди са факт,но по принцип групите,които свириха или трябваше да свирят на Лауд и София Рокс бяха много силни като цяло.Както казах,да,изоставаме от Западна Европа и Щатите,но това не е само в музикално отношение,пък и не изоставаме чак толкова много.А и огромна част от групите идваха за първи път в България.Lacuna Coil били актуални преди 6 години - а не издадоха ли нов албум наскоро? Symphony X и те ли са неактуални? Meshuggah не казвам,че не трябваше да дойдат по-рано,но не смятам,че тяхното гостуване в България (те също издадоха албум доста скоро) е било неактуално.Soulfly не издадоха ли също нов албум преди няколко месеца?

Не казвам,че няма какво да се желае по отношение на групите/изпълнителите,които гостуват в България,винаги може повече (а при нас със сигурност може доста повече),но не виждам повод само да се оплакваме от това какви групи идват или са идвали в България.Както и преди написах - нека да се оплакваме от организацията около мероприятията (когато има защо),скъпи билети като цяло (макар,че има изключения като предстоящият концерт на Kreator,Nile,Morbid Angel,примерно) ,както и ти пишеш некадърен PR и т.н. Но просто няма как да се съглася,че групите,които ни посетиха на Лауд и София Рокс бяха слаби,неактуални или нещо от този род.Напротив,мисля,че беше точно обратното. :)

#1079 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 12 юли 2012 - 12:41

View PostSatyr, on 12 юли 2012 - 12:12 , said:

Няма логика и тук мненията ни се припокриват. Аз твърдя, че не се знае по какъв точно начин промоутърът ще пусне "гювеч" в последния момент, така че да се разчита на това не е сигурно. Пък и все на 1 от 10 концерта гювеч няма да има...

Е няма как от първия ден да са пуснати еднодневните, защото по "дифолт" е казано, че такива няма. И при това положение - че няма еднодневни, пак стигаме до два варианта - или във втория ден да не можеш да си купиш билет, или да се пусне някакъв вариант на еднодневен.

Вариантът е втория ден да се продават същите билети, каквито са се продавали през цялото време. Откъде накъде след като мине първия ден, изведнъж тези, които искат да посетят само втория ден и са се ослушвали, ама наистина до последно, ще бъдат възнаградени, а тези, които отрано са се "жертвали" ще бъдат изгъбаркани? Изобщо едностранната промяна на условията в движение не е от полза на никой промоутър. Да, някой ще каже "Какво мрънкате, нали промяната е във ваш интерес - пуснаха ви така дълго чаканите ендодневни билети (например)". Само че тази промяна е добра за 5% от феновете, и дразни неимоверно повечето от останалите 95%.
А по въпроса за "гювеча" в последния момент има и една, според мен, още по-важна възможност - любимата ти групад да падне, или концерт изобщо да не се състои. Дори и да ти върнат парите пак си е разправия, а историята познава не малко случаи, при които пари не се връщат.
... Through dreams I influence mankind...

#1080 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 12 юли 2012 - 17:45

Трябваше просто още в началото да кажат - еднодневни билети няма да има, а във втория ден на феста билетите, които ще се продават на място ще струват толкова и толкова, защото все пак ще са само за втория ден.

Това е логично, обаче те ни спестиха тая информацията до края, което не беше коректно.

Edited by Vaskes, 12 юли 2012 - 17:46 .

There's a devil crawling along your floor

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users