Jump to content

Sofia Rocks 20127-8 юли 2012, Национален стадион "Васил Левски"

1082 replies to this topic

#1001 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 11 юли 2012 - 10:26

Аз пък не мога да разбера следното - аз, след като съм влезнал с покана примерно на даден концерт, защо трябва да се чувствам виновен за това? За да не ме нарече някой "недоволен авантаджия" и трябва задължително след като отивам на концерт с покана да харесам продукта, който ми предлагат, така ли? И ако отида с покана трябва да съм задължително доволен?!?!? Не разбирам логиката на изказването - отивам на концерт /начина няма абсолютно никакво значение - с билет, с пропуск, чрез приятел от охраната, който ме вкарва на аванта/ и там гледам боза - и след концерта нямам право да споделя, че съм гледал боза, защото ще ме обявят за недоволен и постоянно мрънкащ, така ли?
На един приятел от ОББ му бяха дали покана за концерта, той не харесва тези групи, предложи ми я и влезнах с нея, пари не съм давал. Само че като влезнах, това което гледах, никак, ама никак не ме очарова. Гледах само Гънс и давам мнение само за тях - Аксел е толкова далеч от понятието певец, колкото аз от нивото на игра на Федерер по тенис. Музикантите са страхотни, свиреха чудесно, звука беше калпав, а Аксел, като черешката на тортата, беше най-калпав от всичко останало. Е, трябва ли да бъда искрен и да си кажа мнението или трябва да кажа - абе гледах безплатно един концерт и всичко беше страхотно.... Просто не виждам смисъл да се критикува някой, който си казва мнението, при условие, че явно не само аз и Violator-a смятаме, че Аксел беше трагичен ... :lol2: Като си очаквал много повече от някой, а той те е разочаровал с изпълнението си, как трябва да реагирам - "видях легенда и той беше трагичен, ама нали е легенда, всичко му прощавам" или "видях легенда и той беше трагичен - повече няма да си направя труда да стъпвам на негови концерти". Всеки сам си избира отговора, аз отговор за себе си вече си имам ... :pioneer:

Edited by Minstrel in the Gallery, 11 юли 2012 - 10:28 .

#1002 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 11 юли 2012 - 11:24

^Има разлика между това, да се каже, че някоя група не е харесала на някой и това да се обиждат феновете й.
Hedniska Blod

#1003 nousha

вещичка

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 443 posts

Posted 11 юли 2012 - 11:28

Аз пък не мога да разбера, Минстрел, защо се правиш на ударен. Не можеш да разбереш разликата между това да идеш някъде и после да споделиш своето. лично. мнение. по въпроса и това да говориш от името на, чакай да цитирам точно, "редовия рок (не метъл) фен". Честно ли? Ама сериозно? Тоест "Нито една от тези абсолютно неприятни формации не става за слушане от гледна точка на редовия рок (не метъл) фен" е просто изказване на мнението от посетен концерт, който никак не се е харесал на въпросния посетител, в духа на зачитане на чуждото мнение и обмяната на впечатления в рамките на добрия тон?
Аз пък страшно харесах изпълнението на Клоуфингър от първия ден. И въпреки че писах и репортаж, не съм си и помисляла да ангажирам с моето мнение, колкото и да се опитах да внеса възможно най-обективен елемент, всички "редови рок фенове". Имам своите забележки към групите от втория ден, към някои повече, към някои по-малко, някои изобщо не ми харесаха, но хич не ми е минало през главата да обвързвам мнението си с редовия фен и да претендирам, че мога да давам квалификации от негово име.
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

#1004 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 11 юли 2012 - 11:32

^ Прави ми впечатление, че доста често критиките към дадена група се възприемат като директна обида към феновете на групата. Думата "хейтване" стана по-популярна от думата "харесвам/не харесвам", но се питам дали зад тази чуждица/маска не се крие нещо друго от реална обида?
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1005 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 11 юли 2012 - 11:32

Чакам с нетърпение новия мат'рял на Сабат. И World Tour 2013, пу-пу-пу а дано... :worship: И да мине през София, ако може :shout:
Бтв, честита Алея на славата на Слаш. Аксел кога? :harhar:

#1006 nousha

вещичка

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 443 posts

Posted 11 юли 2012 - 11:37

View Postmarillion, on 11 юли 2012 - 11:32 , said:

^ Прави ми впечатление, че доста често критиките към дадена група се възприемат като директна обида към феновете на групата.

Къде точно съм споменала за обида? И изобщо прочете ли какво съм написала?
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

#1007 Minstrel in the Gallery

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 11 юли 2012 - 11:38

Нуша, никога не бих класифицирал феновете като цяло какви са, защото първо не е редно, и второ - не познавам всички фенове на дадена група или стил, за да мога да изкажа статистическо мнение за тях. И репликата ми не е насочена към теб или към HeathenHeart конкретно, а най-вече към хората от коментарите, за които след като си отишъл на концерт, особено ако и билет не си платил, то значи задължително трябва да си харесал изпълнението. Да, емоция имаше, но тази емоция си я правих и изживявах сам, Аксел съвсем умишлено се опита да провали тази емоция, за щастие не успя, но показа много слаби качества в изпълненията си ... И го казвам, не за да съм мрънкало, а защото очаквах повече, а получих ужасно малко... Ето примерно на Юръп имах определени очаквания и за мен лично групата надмина очакванията ми - страхотен концерт. От Аксел и компания очаквах повече, а не получих почти нищо, което да ми направи впечатление, в замяна - няма как да остана доволен от подобно представяне ...
Но не бих си позволил да обиждам дадени фенове, въпреки че на определението на Seaborn за музиката на Heaven Shall Burn съм се смял поне 3 минути ... :lol2:

П.С.: Примерно на концерта на Джетро Тъл през ноември не очаквам дедо Йън Андерсън да взема 4 октави с пеенето си, но ако излезе на сцената и каже, че има бронхит и няма да свири на флейта - директно ще си искам парите обратно! :rtfm:

Edited by Minstrel in the Gallery, 11 юли 2012 - 11:41 .

#1008 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 юли 2012 - 11:44

View Postnousha, on 11 юли 2012 - 11:37 , said:

Къде точно съм споменала за обида? И изобщо прочете ли какво съм написала?

Нуша, не отговарях на теб, а на HeathenHeart, писали сме едновременно, надявах се от смисъла на казаното от мен да става ясно...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1009 Дамаджан Петров

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 47 posts

Posted 11 юли 2012 - 11:44

nousha, много благодаря за този коментар. Тъкмо се чудех как да напиша долу-горе същото, колкото се може по-малко агресивно. Щото като видях след първия ден въпросната "критика" за редовия фен и тровенето на стадионите от неприятните формации, малко си изтървах нервите :)

#1010 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 юли 2012 - 12:03

Така си е, "метъл" феновете са чувствителни натури. Всъщност всички фенове са чувствителни. Аз също се дразня когато прочета мнения относно любима моя група от които става ясно, че очевидно иде реч за непознаване на материята. Ясно, всеки има право да изказва собствено мнение. Нямам нищо против градивната критика, но за целта е добре да се познава материята. Няма как да обективираш мнение на база откъслечни възприятия. Музиката е сложно нещо и в голямата си част изисква повече време за асимилиране. Това важи за всеки конкретен жанр/стил без изключение. Аз не познавам в детайли "метъл" музиката и никога не си позволявам крайни мнения по темата. Слушал съм цялото творчество на първите "метъл" групи от 80-те, както и албумите на Металика и няколко други имена, но това въобще не ми дава самочувствието да се изкажа относно качествата на тази музика. Затова и обидата при мен е трансформирана в друго измерение. Аз не се обиждам от мнението на някой относно качествата на определена група, обиждам се от изказването на категорично мнение без нужната предварителна подготовка. Убеден съм, че същото се отнася и за всеки редови рок/метъл фен и поне аз много внимавам с квалификациите и категорично отказвам да давам подобни за групи/изпълнители, които не познавам в детайли...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#1011 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 юли 2012 - 12:13

View PostIce-9, on 11 юли 2012 - 11:32 , said:

Бтв, честита Алея на славата на Слаш. Аксел кога? :harhar:

"Днес, Слаш получава звезда на Алеята на славата на същата улица, на която един ден Аксел ще спи." :lol2: Чарли е по-голям от Вселената!

View Postmarillion, on 11 юли 2012 - 12:03 , said:

Слушал съм цялото творчество на първите "метъл" групи от 80-те, както и албумите на Металика

Трябвало е повече да слушаш Металика и днес щеше да разбираш от музика доста повече B)
I don't know how I managed it...

#1012 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 11 юли 2012 - 12:27

View PostMinstrel in the Gallery, on 11 юли 2012 - 10:26 , said:

Аз пък не мога да разбера следното - аз, след като съм влезнал с покана примерно на даден концерт, защо трябва да се чувствам виновен за това? За да не ме нарече някой "недоволен авантаджия" и трябва задължително след като отивам на концерт с покана да харесам продукта, който ми предлагат, така ли? И ако отида с покана трябва да съм задължително доволен?!?!? Не разбирам логиката на изказването - отивам на концерт /начина няма абсолютно никакво значение - с билет, с пропуск, чрез приятел от охраната, който ме вкарва на аванта/ и там гледам боза - и след концерта нямам право да споделя, че съм гледал боза, защото ще ме обявят за недоволен и постоянно мрънкащ, така ли?
На един приятел от ОББ му бяха дали покана за концерта, той не харесва тези групи, предложи ми я и влезнах с нея, пари не съм давал. Само че като влезнах, това което гледах, никак, ама никак не ме очарова. Гледах само Гънс и давам мнение само за тях - Аксел е толкова далеч от понятието певец, колкото аз от нивото на игра на Федерер по тенис. Музикантите са страхотни, свиреха чудесно, звука беше калпав, а Аксел, като черешката на тортата, беше най-калпав от всичко останало. Е, трябва ли да бъда искрен и да си кажа мнението или трябва да кажа - абе гледах безплатно един концерт и всичко беше страхотно.... Просто не виждам смисъл да се критикува някой, който си казва мнението, при условие, че явно не само аз и Violator-a смятаме, че Аксел беше трагичен ... :lol2: Като си очаквал много повече от някой, а той те е разочаровал с изпълнението си, как трябва да реагирам - "видях легенда и той беше трагичен, ама нали е легенда, всичко му прощавам" или "видях легенда и той беше трагичен - повече няма да си направя труда да стъпвам на негови концерти". Всеки сам си избира отговора, аз отговор за себе си вече си имам ... :pioneer:

Добре бе разбрахме, че не ти е харесало, защо трябва да продължаваш да ни натякваш парвенюшкото си мнение!?

Insane in my brain

#1013 Minstrel in the Gallery

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 11 юли 2012 - 12:33

View PostJoey, on 11 юли 2012 - 12:27 , said:

Добре бе разбрахме, че не ти е харесало, защо трябва да продължаваш да ни натякваш парвенюшкото си мнение!?

Пак не разбирам - ако не ми е харесал концерта мнението ми е парвенюшко, а пък ако ми беше харесал мнението ми щеше да бъде правилното, така ли?!?!?! :secret: Т.е. мнението на някой за моето мнение/или за мен самия/ зависи от това дали даден концерт ми е харесал ?!?!? :russian_roulette:

#1014 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 11 юли 2012 - 12:34

Нека перифразирам.Те ходят на един вид да се махнат от еднообразното ежедневие(гъз път да види) и концерта е просто приятен бонус.Да слушат рок и прочие ,но съм присъствал на малък фест на който дори една групичка не знаеха.И все пак прекарахме си перфектно хахах.

#1015 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 11 юли 2012 - 12:42

View PostMinstrel in the Gallery, on 11 юли 2012 - 12:33 , said:

Пак не разбирам - ако не ми е харесал концерта мнението ми е парвенюшко, а пък ако ми беше харесал мнението ми щеше да бъде правилното, така ли?!?!?! :secret: Т.е. мнението на някой за моето мнение/или за мен самия/ зависи от това дали даден концерт ми е харесал ?!?!? :russian_roulette:

Не бе пич, просто за трети път обясняваш, как си влезнал, как не ти е харесало, колко си разочарован и т.н. Разбрахме, че можеш мноо да говориш. Просто незнам, сигурно обичаш да слушаш гласа си или звука на клавишите!!

Edited by Joey, 11 юли 2012 - 12:43 .

Insane in my brain

#1016 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 юли 2012 - 12:46

Дали да не поукротим малко страстите? Моля...

#1017 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 11 юли 2012 - 12:52

View PostOzzy, on 11 юли 2012 - 12:46 , said:

Дали да не поукротим малко страстите? Моля...
Съгласна съм с теб, но ще си позволя да отговоря на marillion, по-кратко отколкото мислех. Просто marillion не е някой, който бих оставила без отговор.

View Postmarillion, on 11 юли 2012 - 11:32 , said:

^ Прави ми впечатление, че доста често критиките към дадена група се възприемат като директна обида към феновете на групата. Думата "хейтване" стана по-популярна от думата "харесвам/не харесвам", но се питам дали зад тази чуждица/маска не се крие нещо друго от реална обида?
Отговарям, след като ти всъщност си написал, което исках да ти отговоря.

View Postmarillion, on 11 юли 2012 - 12:03 , said:

Аз не се обиждам от мнението на някой относно качествата на определена група, обиждам се от изказването на категорично мнение без нужната предварителна подготовка.

Hedniska Blod

#1018 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 11 юли 2012 - 12:54

Тук настана драма :)

Вместо да иам обиди(ми то и аз не харесвам едни групи дето....),защо просто не кажете-ми това не са мойте групи,не съм почитател на този стил/група и край.

Мен лично,този пич Jasta ми бръкна да не казвам къде с следните слова ".Смешно ми е като чета коментари от типа на "много са ми тежки Тривиъм".Аман от лигави рокаджийчета,честно" и щеше да стане грозно ако,все пак бях решил да му отговоря.

Те чалгарите са по-задружни от колкото метъл/рок феновете.Жалко нали....

#1019 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 юли 2012 - 13:03

Така... На едни феста е харесал, на други не. Едни са доволни от Аксел, други не. Едни имат претенции към Болкан, други нямат. Толкова е просто, че наистина не мога да си обясня как някои не го разбират.
От тук нататък ще трия всяко мнение, което се опитва да обясни на някой, колко не е прав като е почувствал нещата еди как си.

#1020 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 11 юли 2012 - 13:03

http://dariknews.bg/...audio_id=113946

Нека да сменим малко полюса на разговора и да коментираме думите на Г-н Петър Петров пред радио Дарик.
Излиза, че българският фен отново е виновен за отсъствието на Gotsmack с късната си покупка на билети. Хммм.....

Insane in my brain

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users