Jump to content

Loud Festival 20122-3.06.2012г. - Терминал 2 на летище "София"

• You cannot reply to this topic
485 replies to this topic

#201 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 07 януари 2012 - 23:47

View Postmarillion, on Jan 7 2012, 19:02, said:

ББ говори измислици
:yes: Как! Това никога не се случва! Такова нещо не е възможно да се случи! :drinks:
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#202 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 08 януари 2012 - 01:30

View PostJurisprudent, on Jan 7 2012, 23:47, said:

:drinks: Как! Това никога не се случва! Такова нещо не е възможно да се случи! :harhar:

Taка е, Бог не лъже! :yes:
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#203 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 08 януари 2012 - 09:18

View PostSatyr, on Jan 7 2012, 16:42, said:

Навсякъде по света хората си обявяват групите за фестивалите на час по лъжичка и пускат билетите възможно най-рано. Преди няколко години "Рок ам ринг" продаде 20 000 билета без да е известна нито една от участващите групи.
Така че - мрънкането на нашите фенове всъщност показва, че това е България, а не ПР-похватите на организаторите :yes:

Което води до логичният извод, че ние, българските фенове, не заслужаваме организаторите-слънца. От което следва вторият логичен извод - или организаторите-слънца да си внесат фенове, или да си организират фестивалите навън. :drinks:

Иначе, когато някой прави българска работа, все се сещам за тая картинка: :harhar:

Posted Image

#204 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 януари 2012 - 10:32

Посочих два факта. Направих един контраизвод на твърденията на някои от вас и... пак настана едно мрънкане, дето даже нямам време да го чета :drinks:

Имам съвсем ясни спомени за всеки един рок концерт, организиран от Мартин Стоянов още от работата му с "Прима" насам. Не се сещам за нито един провал, за нито една издънка. Сещам се за един отменен концерт на W.A.S.P. в Каварна заради здравословни проблеми на Блеки Лоулес, който после бе пренасрочен и все пак се състоя. Сещам се за смяната на Лорди с Хелоуийн в афиша на първия "Калиакра Рок Фест", защото тогава Лорди си бяха насрочили два концерта в различни държави на една дата и..... за друго канселиране на негово събитие не се сещам.

Но, разбира се - вие сте напълно свободни да нямате доверие на такъв организатор и да си мрънкате :yes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#205 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 08 януари 2012 - 10:48

Абсолютно си прав, поне досега, Лауд нямат издънка. Това обаче не означава, че народопсихологията на българина автоматично може да се смени, и той да плати нещо, дето още не го виждал. "Око да види, ръка да пипне" - тая поговорка май няма западен аналог. Ако на организаторите това не им е ясно...
Всякакви съпоставяния с фестивалите на запад, са несъстоятелни.
Лично аз не мрънкам, че цените са високи, заради това, че стандарта ни е нисък. Това не означава, че нов мерцедес тук трябва да струва 5000 лв, щото заплатата на българина била 300 лв. Ама когато Бентли открият представителство във всеки град и мрънкат че продажбите им не вървели, май не са виновни тия, дето не им ги купуват...

#206 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 януари 2012 - 10:51

View Posteddie, on Jan 8 2012, 10:48, said:

Всякакви съпоставяния с фестивалите на запад, са несъстоятелни.
Не съм съгласен. Аз не правя съпоставки за начин на провеждане, организация, "фестивална култура" и т. н., не правя съпоставка и по брой групи, по която точка България е все още доста назад. Правя съпоставка по отношение ПР и рекламните кампании на фестивалите. Еми, сори, но ПР-ът и рекламата навсякъде по света са едни и същи и следват едни и същи правила. Ако някой измисли нови, местни правила, съответстващи и невлизащи в конфликт с народопсихологията на българина - трябва да вземе Нобелова награда :yes:

#207 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 08 януари 2012 - 11:14

Ще си позволя да не се съглася с теб. В общи линии основните правила в маркетинга и ПР-а са едни и същи, но ако не се съобразяваш с националните особености, буквалното копиране на западна маркетинова и рекламна кампания в голяма част от случаите подлежат на неуспех. Виж болшинството от коментарите по ПР акцията "На час по лъжичка" дали са в позитивна или негативна посока. :yes:
На запад може да разпродават един фест преди да са обявили и една група, ама тук не сме запад. Нито културопсихологията, нито материалното положение отговарят на западните.

#208 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 08 януари 2012 - 11:27

Да, но нямаме представителна извадка на мнението на хората. На сайта ни в коментарите преобладават негативни отзиви, но това може да е заблуждаващо. Защото често пъти 10 негативно настроени хора "надвикват" 90 позитивно настроени или неутрални. За да имаме представително мнение, трябва да хванем примерно 100 или 1000 души и да ги попитаме "Какво мислите за поетапното обявяване на групите за фестивала?"

#209 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 08 януари 2012 - 12:36

View PostSatyr, on Jan 8 2012, 10:32, said:

вие сте напълно свободни да нямате доверие на такъв организатор и да си мрънкате :drinks:

Аз до момента не съм мрънкал, та ще използвам случая да се включа :yes:

Засега нямам оплаквания от Лауд, във всеки случай не и сериозни. Имам им доверие по отношение на това, че ще проведат каквото са обявили, както са обявили - т.е. като цяло добре. Те обаче засега са обявили само 3 групи. Нямам им никакво доверие обаче по отношение на групите, които ще поканят, като не казвам, че проблемът е само в тях - дори по-скоро е в мен самия защото слушам само определени групи (вярно, не малко на брой, но все пак...) и категорично не слушам определени стилове, т.е. да приемем, че имам доста ограничен кръгозор. Същото обаче важи, при това в много по-голяма степен, за 99 % от метъл феновете тук. Като се добави и цената от 100 лв. за двата дни, която в много случаи е равна на 1/5 или 1/10 от месечната заплата на тези хора, сделката става неизгодна. Тогава вече се намесват и т.нар. ПР трикове, които съвсем нормално дразнят всички средно и високоинтелигентни хора.

Едно уточнение - говоря не за себе си, а по принцип, тъй като ми е повече от ясно какво поражда недоволството на повечето хора. Лично за себе си вече съм взел решение, че ще посетя въпросния фестивал, тъй като дори само трите обявени до момента три групи за мен оправдават исканата цена. W.A.S.P. винаги са били любимата ми хард рок/хеви метъл група и ще ходя на техни концерти дори ако такива има всяка седмица, обичам първите два албума на Annihilator и дори да ми изсвирят примерно 2 песни от тях ще съм доволен, а Behemoth - въпреки че конкретната група така и не можах да я харесам/оценя, все пак е сред водещите представители на любимия ми стил, така че все е нещо. От тук малко, от там малко - и ето ми достатъчно. Естествено иска ми се да бъдат поканени още групи, които бих се радвал да видя, дано това стане, но в крайна сметка - каквото такова. Повечето хора обаче разполагат с доста ограничени средства, а доста от тях ще имат и допълнителни разходи в сравнение с мен (пътни, нощни, ала бала), така че приемам за напълно нормално дори да харесват всички обявени групи много (което е малко вероятно предвид различния стил) обявеното до момента да им се струва недостатъчно по отношение на цената. Напълно естествено е при това положение именно тези ПР игрички да ги вбесяват.

Както казах, аз съм в общи линии доволен, само че това е за мен - не за повечето хора. За повечето хора стигаме до ето това:

View Posteddie, on Jan 8 2012, 10:48, said:

Това обаче не означава, че народопсихологията на българина автоматично може да се смени, и той да плати нещо, дето още не го виждал. "Око да види, ръка да пипне" - тая поговорка май няма западен аналог.

Това не е народопсихологията на българина - това е народопсихологията на човешките същества. Споменаването на западни фестивали, които се разпродават или напълно или поне достатъчно добре когато са обявени само малка част от участващите групи не е нещо, което се е случвало при първите няколко издания на тези фестивали - то започва да се случва след години упорит труд. Споменатата поговорка може да няма западен аналог, но на запад тя се реализира практически. Вакен не се разпродава без да са обявени всички групи от примерно 1995 г., същото важи и за всеки друг фестивал. Т.е. очите на хората на запад вече са видели, а ръцете им са пипнали, при това не веднъж. Тогава вече започва и купуването един вид "на сляпо" - не в началото. Тук нито очите са видели кой знае колко, нито ръцете са пипнали кой знае какво, добавяме финансовата страна на въпроса (едва ли някой ще спори, че тя е близка до тази на западняците) и стигаме до съвсем закономерното недоволство.

Колкото до масовото недоволство и коментарите в сайта - ако изключим вече изброените обективни фактори за недоволство, остава и още един друг. За мен поне това е и основната причина като държава да сме на този хал - мрънкането и недоволството като професия. Това вече е характерна черта за народопсихологията на българина и както е тръгнало, не виждам оправяне... Във всеки случай обаче не бих отдавал особено значение на тези коментари - всички са наясно, че огромният процент подобни коментари идват от хора, които така или иначе в никакъв случай не биха посетили въпросния фестивал.

Edited by satanicart, 08 януари 2012 - 12:39 .

#210 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 08 януари 2012 - 12:46

Не знам дали някъде се отбеляза този факт, но каквото и да обявят за фестивала - Machine Head, Killswitch Engage и Dark Tranquillity няма да свирят на него, защото са заети на други места по същото време :yes: За съжаление това е доста голям процент от групите, за които гласувах в анкетата на сайта на Loud Festival. Дано поне две от прословутите групи с T и S да са Soulfly и Testament.

Edited by Javor, 08 януари 2012 - 12:49 .

#211 Silentdeath

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 08 януари 2012 - 16:37

View PostJavor, on Jan 8 2012, 12:46, said:

Не знам дали някъде се отбеляза този факт, но каквото и да обявят за фестивала - Machine Head, Killswitch Engage и Dark Tranquillity няма да свирят на него, защото са заети на други места по същото време :yes: За съжаление това е доста голям процент от групите, за които гласувах в анкетата на сайта на Loud Festival. Дано поне две от прословутите групи с T и S да са Soulfly и Testament.

Кефи ме как в анкетата се видя коя е най-исканата група и все пак идват Annihilator (13ти) и Behemoth (16ти). Не че не съм фен на 2те групи, но това запитване си беше чиста подигравка с феновете. Абсолютна гавра, да сложат Машин Хед, да ни дадат огромни очаквания и накрая да доведат, който им изнася, ужасно глупаво и непрофесионално ... Това ми е единствената забележка за сега, но ако продължават да обявяват мешана скара от групи, току виж и този фестивал може да сподели съдбата на Sonisphere 2011.
Flip off the sky
With bleeding fingers till I die

#212 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 08 януари 2012 - 22:10

View PostSatyr, on Jan 8 2012, 10:32, said:

Посочих два факта. Направих един контраизвод на твърденията на някои от вас и... пак настана едно мрънкане, дето даже нямам време да го чета ;)

Имам съвсем ясни спомени за всеки един рок концерт, организиран от Мартин Стоянов още от работата му с "Прима" насам. Не се сещам за нито един провал, за нито една издънка. Сещам се за един отменен концерт на W.A.S.P. в Каварна заради здравословни проблеми на Блеки Лоулес, който после бе пренасрочен и все пак се състоя. Сещам се за смяната на Лорди с Хелоуийн в афиша на първия "Калиакра Рок Фест", защото тогава Лорди си бяха насрочили два концерта в различни държави на една дата и..... за друго канселиране на негово събитие не се сещам.

Но, разбира се - вие сте напълно свободни да нямате доверие на такъв организатор и да си мрънкате :yes:

Кой ти говори за организатора? Хайде, не извъртай темата, моля те!

#213 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 януари 2012 - 09:12

^
Ау! Фана ме! ;)
Никой. Абсолютно никой от участващите в тази тема, както и никой от критикарите в коментарите на новините на сайта, не е споменавал организатора, не е проявявал недоворие към него и никой не се е позовавал на провалени миналата година събития... :)

А и ако не забелязваш, моят постинг, който си цитирал, не е директен отговор към теб :yes:

#214 Ahuihu

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 14 posts

Posted 09 януари 2012 - 10:14

За последния месец, от както е обявен Loud Festival съм ходил 4 пъти до планираната фестивална локация.
За мен тази локация е по-гадна от хиподрума в Банка.
Първо, няма уютен и удобен градски транспорт;
Второ, няма къде да паркираш свободно;
Трето, паркинга на летището е скъп;
Четвърто, мястото предвидено за палатките е мега гадно. Супер неприятно е да си опънеш палатка(за тези, които са решили да къмпингуват) до някаква муджерна сграда.
Погледнато от страни липсва свободата в откритото пространство.
Няма хоризонт. Пейзажа е депресиращ.
Мисля, че на този фестивал публиката ще е драстично малко, но пък за сметка на това, който е фен и е решил да се забавлява ще се забавлява без оглед на споменатите от мен аргументи, които и без това са субективни.

#215 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 09 януари 2012 - 12:26

View PostAhuihu, on Jan 9 2012, 10:14, said:

За мен тази локация е по-гадна от хиподрума в Банка.
Първо, няма уютен и удобен градски транспорт;
Второ, няма къде да паркираш свободно;
Трето, паркинга на летището е скъп;

Без коментар :yes: ;) :)
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#216 windowpane

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 113 posts

Posted 09 януари 2012 - 12:32

Защо да няма градски транспорт? 84 не ходи ли до летището? Или проблемът е, че не е удобен и уютен :yes: то това си важи по принцип за градския транспорт в БГ... Още е рано, може организаторите пуснат фестивални маршрутки, както става на много събития по света и както беше в Разлог.

За мен едно музикално събитие зависи най-вече от бандите. Когато гледам яка банда, последното нещо, за което се замислям, е хоризонта или свободата на откритото пространство... Засега от трите банди най-интересни са ми, или по-скоро най-малко не ми пука за Бехимот, така че ми трябва само още една банда, която ми харесва сравнително, за да се реша да отида.

Малко несериозно ми звучи човек да се кефи на някакви банди, но да ги пропусне с обясненения от сорта на: "Не ми хареса мястото." или "Не можах да събера 100 лв за 6 месеца." (това не го казвам по адрес на когото и да било конретно в тази тема).

Веднъж се живее, а и тази година май никой друг не се е засилил да организира някакви мащабни фестове след провалите от миналата.

#217 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 09 януари 2012 - 13:26

View Postwindowpane, on Jan 9 2012, 12:32, said:

Малко несериозно ми звучи човек да се кефи на някакви банди, но да ги пропусне с обясненения от сорта на: "Не ми хареса мястото." или "Не можах да събера 100 лв за 6 месеца." (това не го казвам по адрес на когото и да било конретно в тази тема).

Веднъж се живее, а и тази година май никой друг не се е засилил да организира някакви мащабни фестове след провалите от миналата.

Не е несериозно. Може веднъж да се живее, но не е нужно след някакъв си концерт да се умира. Зависи и кой какви приоритети има. За мен е несериозно да се поставя хобито пред други по-съществени житейски неща, но това всеки си преценява.
А да се предявяват претенции към чужд бюджет, това дори не знам как да нарека. За вариантна, че от един бюджет може да се дават не 100, а 3 или 4 пъти по толкова за концерт, май изобщо не си се сетил.
------------
PS: За транспорта съм съгласна - не е толкова зле като за хиподрума Банкя. Освен изброеното, ако си вземеш такси, няма да те кара да му плащаш и половината обратен път като към хиподрума.

Edited by HeathenHeart, 09 януари 2012 - 13:33 .

Hedniska Blod

#218 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 януари 2012 - 14:09

View Postwindowpane, on Jan 9 2012, 12:32, said:

а и тази година май никой друг не се е засилил да организира някакви мащабни фестове след провалите от миналата.
Бързаш с изводите.
I don't know how I managed it...

#219 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 09 януари 2012 - 15:17

View PostSatyr, on Jan 9 2012, 09:12, said:

^
Ау! Фана ме! :yes:
Никой. Абсолютно никой от участващите в тази тема, както и никой от критикарите в коментарите на новините на сайта, не е споменавал организатора, не е проявявал недоворие към него и никой не се е позовавал на провалени миналата година събития... :)

А и ако не забелязваш, моят постинг, който си цитирал, не е директен отговор към теб :wacko:

Говоря за друго, но както и да е. Ако разгледаш постовете ми по-нагоре, ще разбереш кое провокира моето недоволство... Ще подскажа: не става въпрос за организаторите.

#220 windowpane

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 113 posts

Posted 09 януари 2012 - 15:24

View PostHeathenHeart, on Jan 9 2012, 13:26, said:

Не е несериозно. Може веднъж да се живее, но не е нужно след някакъв си концерт да се умира. Зависи и кой какви приоритети има. За мен е несериозно да се поставя хобито пред други по-съществени житейски неща, но това всеки си преценява.
А да се предявяват претенции към чужд бюджет, това дори не знам как да нарека. За вариантна, че от един бюджет може да се дават не 100, а 3 или 4 пъти по толкова за концерт, май изобщо не си се сетил.
------------
PS: За транспорта съм съгласна - не е толкова зле като за хиподрума Банкя. Освен изброеното, ако си вземеш такси, няма да те кара да му плащаш и половината обратен път като към хиподрума.

:wacko: Как по-точно предявявам претенции към чужд бюджет? Претенции към чужд бюджет предявяват джебчии, банкови обирджии, данъчни и т.н... Не се опитвам да казвам на никого как да си харчи парите, така че дефанзивната ти реакция ми е малко трудна за разбиране.

Просто изразявам мнението си за вечното търсене на негативното и намирането на косури: Транспортът бил неуютен, времето, мястото, безпаричието, паркингите манталитета ни, промоутърите искат да ни прецакат за пореден път (и пак да потънат в безгрижен живот, след като натрупат поредното си състояние от подобен род събития...) Ми съжалявам, но това за мен е несериозно. Знаем, че този хейт го има преди всяко подобно събитие далеч не само в този форум.

Иначе права си, всичко е въпрос на приоритети :yes:

View PostOzzy, on Jan 9 2012, 14:09, said:

Бързаш с изводите.

Адски много се надявам да не съм прав, естествено.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users