Всъщност си прав, да това е България. Забравяш, че това е новоизлюпен фестивал, който тази година го има, другата ще видим (препратка Sonisphere, Lovech Rock/Music/Party Fest(той си беше и с традиция) и не знам си колко още знайни и незнайни събитийца и фестивали. Сетих се за "Златния Орфей"

). България не е Германия, нито Великобритания, където такива събития се разпродават само защото ги има, не можеш с лека ръка да правиш паралел между БГ фена и Немския фен, защото германеца не мрънка, че му е скъп билета(защо ли?. защото не му струва 1/4 от заплатата, защото за 3пъти по-голяма площ имат 11пъти по-голямо население при това над 10пъти по-платежоспособно), защото германския фен е гледал мегазвездите още докато са свирели по кръчмите, и защото германеца вече е бил на 1-2-3 феста с гръмко заглавие РокАмРинг/Вакен/
http://www.katehizis...s/festivals.php (гледайте немското знаменце, има го на доста места) и там става страшен купон при зверска организация. Бъди сигурен, че първото издание на който и да е било от тези (най-вероятно и други) фестивали не е започнало, като са обявили името на портиера или още по-добре да направят викторина с първите букви на името на мацката при 3тия автомат за бира до входа.
Да видим какво имаме в България само за миналата година. Фестивал издухан от вятъра, фестивал издухан заради големи претенции и слаби разчети, фестивал на летището в Стара Загора (на който присъстващите са колкото на мотосъбора в Русе), дълъг концертен ден ("фестивал") (поне беше посетен и беше добър), "Бургас, Морето и Какафонията от всички сцени на плжа", Традиционната Каварна (дано не е последната в списъка) , сигурен съм, че пропускам нещо, а да Чисто Новата Зимна Излагация. Предполагам родния фен е добре запознат с имената на всичките ни прехвалени събития. И как ми кажи после да не мрънка? И сега какво става? Идва чичо Гошо казва ти "Праим страаашно нящоу, тук са ша додат сичките западни звезди. Аз съм поканил Веско Маринов и сестра му Софи Маринова (специално за софианците, Софи=София, а разбра ли шегата), имам и подписан договор с още 5. Ама да си го напраим по джиджано и да има чакалък ша спретним викторина. Кажи ми имената на 5 сАвеЦки космонаВтъ и аз ша ти кажем, че името на втория западен изпълнител започва с К. Аааа, не е това дето си мислиш мраснико, викторината е и за лица под 18 години. Кондьо е, а браус, той си е жив чужденец, при това е звезда." Мега игра с публиката Къци Вапцаров рони тежки сълзи, че не се е сетил пръв.
Да, наречи БГ фена мрънкач. Аз съм си БГ фен, КУПУВАМ си билети за повечето събития, заради такива като мен изобщо ги има тия събития в БГ. Скъпи са ми вече билетите, защото родните промоутъри искат европейски цени на билетите, без да предлагат европейско качество(имал съм възможност да сравнявам). Нямало спонсори, ами да търсят, това работят. Достатъчно съм се нагледал и на шарлатанщина (имам няколко билета у нас, които са ми за спомен от прибързан, наивен ентусиазъм) и игрички. После нека си говорим за "Телевизионна Чуднотека" и за ПР похвати от детските клубове.