Jump to content

Loud Festival 20122-3.06.2012г. - Терминал 2 на летище "София"

485 replies to this topic

#181 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 06 януари 2012 - 20:18

View PostValtyr, on Jan 6 2012, 20:06, said:

Тигър хубаво го е казал. +1
Да не говорим, че въпросният Jasta си е позволявал да коментира много обичани жанрове от мен, включително паган метъла, определяйки групите като нещо от сорта на: "такива с мечове и дракони, дето пеят за битки и богове и разни приказни герой, не понасям".

Така че Davidian, щом той може да си изказва хлапашкото мнение, то е логично аз да му отговоря хлапашки, белким ме разбрал. А и аз го попитах най-нормално кои са тези млади групи. Извинявай, ако те обиждам, но моите знания по английски стигат дотам, че да си преведа по този начин имената на героите. :metal: Отново казвам, че това е субективно мое мнение за този тип групи и не претендирам за някаква истинност. НО трябва да добавя, че ако чуя по радиото Trivium и As I Lay Dying, едно че няма да различа двете групи като звучене, второ че ще се запитам защо звучат толкова еднакво. Но не искам да си говорим за метълкор и пост-хардкор и да спорим излишно, още повече да противопоставяме стилове. Спирам дотук.

Ще приема тогава, че процеса е двустранен. Реакцията ми бе продиктувана от мненията в тази тема.

Иначе, само за протокола, за мен As I Lay Dying и подобни групи, влизащи в клишетата на стила, са също толкова скучни, колкото и за теб, но вярвам, че ще се съгласиш, че във всеки стил има подобни представители, които за нещастие, доста често представляват дадения жанр. Така де, исках да кажа като цяло, че да съдиш за група, по нейното име е еквивалентно на това да съдиш за книгата по корицата. Има прекрасни и стойностни групи, точно в тази стилистика, които заслужават да са "знаменосци" на дадения стил, но не получават нужното внимание. Ама това вече ти го спомена, така че и аз спирам. Със здраве :D

#182 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 06 януари 2012 - 20:40

View PostValtyr, on Jan 6 2012, 20:06, said:

Да не говорим, че въпросният Jasta си е позволявал да коментира много обичани жанрове от мен, включително паган метъла, определяйки групите като нещо от сорта на: "такива с мечове и дракони, дето пеят за битки и богове и разни приказни герой, не понасям".
То това му е хубавото на този стил - не е за всеки. Posted Image

Колкото до фестивала - от три групи е рано да се съди.
Hedniska Blod

#183 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 06 януари 2012 - 23:05

View PostDavidian, on Jan 6 2012, 20:18, said:

Иначе, само за протокола, за мен As I Lay Dying и подобни групи, влизащи в клишетата на стила.

В клишетата на кой стил?Ако визираш пост-хардкора, за мен Ес Ай Лей не спадат към него :metal: Това си е лично мение, но сравнявайки ги с групи като Woe, Is Me, Asking Alexandria, Blessthefall ако щеш, има разлика.Не си падам голям фен на метълкора, послушвам малко, пост-хардкор пък общо-взето слушам много рядко и то май само покрай една позната, която е фенка на гореизброените групи и още една камара други, но както казах за мен има разлика :D А да - и за мен имената на повечето групи са шантави и само като ги видя разбирам към кой стил спадат.С това, че имената са им шантави, естествено в никакъв случай не целя да обидя феновете им - аз съм на принципа всеки да си слуша квото му е кеф, стига да не се опитва да ме убеждава, че видиш ли неговото било по-по-най :)
"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#184 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 06 януари 2012 - 23:45

View PostThe Crimson Idol, on Jan 6 2012, 23:05, said:

В клишетата на кой стил?Ако визираш пост-хардкора, за мен Ес Ай Лей не спадат към него :metal: Това си е лично мение, но сравнявайки ги с групи като Woe, Is Me, Asking Alexandria, Blessthefall ако щеш, има разлика.Не си падам голям фен на метълкора, послушвам малко, пост-хардкор пък общо-взето слушам много рядко и то май само покрай една позната, която е фенка на гореизброените групи и още една камара други, но както казах за мен има разлика :D А да - и за мен имената на повечето групи са шантави и само като ги видя разбирам към кой стил спадат.С това, че имената са им шантави, естествено в никакъв случай не целя да обидя феновете им - аз съм на принципа всеки да си слуша квото му е кеф, стига да не се опитва да ме убеждава, че видиш ли неговото било по-по-най :)

В клишетата на упоменатия вече метълкор, разбира се. Да не говорим обаче, че понятията, които бавно и славно са се наложили върху някои групи са доста грешни, поне за мен, като не намирам за идеално точно нито AILD да са метълкор, нито пък другите изброени да принадлежат към пост-хардкор стилистиката. Но пък сме говорили, че етикетите се налагат за лесна употреба, а да наречеш тези групи по този начин определено е най-лесно.

Edited by Davidian, 06 януари 2012 - 23:46 .

#185 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 07 януари 2012 - 00:12

Понеже ми стана интересно - би ли дал някакво свое тълкувание/определение на стила на Woe, Is Me, Asking Alexandria, Blessthefall и др подобни и да кажеш някой представител (според теб) на пост-хардкора.Не се заяждам просто ми е любопитно.

Edited by The Crimson Idol, 07 януари 2012 - 00:15 .

"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#186 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 07 януари 2012 - 00:25

+1 за последните няколко мнения на Valtyr!

И най-вече:

Има, разбира се,много добри млади банди, но те са далеч от светлината на прожекторите.
:metal:
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#187 andro

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 48 posts

Posted 07 януари 2012 - 12:32

Седя си тук и се чудя. Аз ли не съм разбрал нещо или и този фестивал заприлича на ТелеРеалити? Не трябваше ли след Бехемот, на следващия ден около 15ч., да обявят и другата потвърдила група, а и вчера третата?
То и сега е ясно, че ще се ходи. Ама с това "на час по лъжичка" и хайде на играта "Невада" определено се изнервям. Имат 5 потвърдени групи, ами кажете ги, рекламирайте се.

#188 Dimitresko

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 63 posts

Posted 07 януари 2012 - 16:10

Ха ха хах и какво в края на краищата се оказва ще ако искаш билет за фестивала трябва да си купиш такъв, НО не знаеш кои групи ще свирят. Е да казаха три изпълнители и какво от това. Цялата тази работа е адски изнервяща. :metal: Все едно като си купуваме оригинални дискове да са облепени в НЕпрозрачна опаковка и да НЕ знаем какво купуваме това е същото. Като обобщение ще кажа че най-изнервящото нещо е цялото това гадаене и предположения... Но да не забравяме че това е България.

#189 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 07 януари 2012 - 16:42

View PostDimitresko, on Jan 7 2012, 16:10, said:

Но да не забравяме че това е България.
Навсякъде по света хората си обявяват групите за фестивалите на час по лъжичка и пускат билетите възможно най-рано. Преди няколко години "Рок ам ринг" продаде 20 000 билета без да е известна нито една от участващите групи.
Така че - мрънкането на нашите фенове всъщност показва, че това е България, а не ПР-похватите на организаторите :metal:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#190 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 07 януари 2012 - 18:28

View PostSatyr, on Jan 7 2012, 16:42, said:

Навсякъде по света хората си обявяват групите за фестивалите на час по лъжичка и пускат билетите възможно най-рано. Преди няколко години "Рок ам ринг" продаде 20 000 билета без да е известна нито една от участващите групи.
Така че - мрънкането на нашите фенове всъщност показва, че това е България, а не ПР-похватите на организаторите :metal:

Така ли, и кое по-точно е просташкото и лошото в това на хората да не им харесват подобно маркетинг и ПР простотии? Мрънкането каква "гадна" нация са българите показва, че това е България! :D
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#191 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 07 януари 2012 - 18:49

View PostValtyr, on Jan 7 2012, 18:28, said:

Така ли, и кое по-точно е просташкото и лошото в това на хората да не им харесват подобно маркетинг и ПР простотии? Мрънкането каква "гадна" нация са българите показва, че това е България! :yes:

Според мен, искаше да ти каже, че никъде по света никой не мрънка, че се обявяват групите на час по лъжичка, само в БГ се мрънка за това. Малко тема за размисъл: Представи си, че мениджмънта на групите не позволяват още да се обявяват, защото и този момент може да го има. Всеки нормален промоутър, който има договор с група и позволението на мениджмънта и ще я обяви на секундата, а няма да си трае като бит г*з.

Да не говорим тази година за Вакен, обявяваха по 1 група всяка нощ в 24ч, събираха някви букви за награди и такива мити ПР неща, и това ли е тъпо? Не един път се каза, никъде ама никъде по световните фестивали не обявяват всички групи на куп! Аз поне не съм чувала за такъв метъл фестивал...Ако съм в грешка ме поправете.

#192 andro

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 48 posts

Posted 07 януари 2012 - 18:51

Всъщност си прав, да това е България. Забравяш, че това е новоизлюпен фестивал, който тази година го има, другата ще видим (препратка Sonisphere, Lovech Rock/Music/Party Fest(той си беше и с традиция) и не знам си колко още знайни и незнайни събитийца и фестивали. Сетих се за "Златния Орфей" :yes:). България не е Германия, нито Великобритания, където такива събития се разпродават само защото ги има, не можеш с лека ръка да правиш паралел между БГ фена и Немския фен, защото германеца не мрънка, че му е скъп билета(защо ли?. защото не му струва 1/4 от заплатата, защото за 3пъти по-голяма площ имат 11пъти по-голямо население при това над 10пъти по-платежоспособно), защото германския фен е гледал мегазвездите още докато са свирели по кръчмите, и защото германеца вече е бил на 1-2-3 феста с гръмко заглавие РокАмРинг/Вакен/ http://www.katehizis...s/festivals.php (гледайте немското знаменце, има го на доста места) и там става страшен купон при зверска организация. Бъди сигурен, че първото издание на който и да е било от тези (най-вероятно и други) фестивали не е започнало, като са обявили името на портиера или още по-добре да направят викторина с първите букви на името на мацката при 3тия автомат за бира до входа.
Да видим какво имаме в България само за миналата година. Фестивал издухан от вятъра, фестивал издухан заради големи претенции и слаби разчети, фестивал на летището в Стара Загора (на който присъстващите са колкото на мотосъбора в Русе), дълъг концертен ден ("фестивал") (поне беше посетен и беше добър), "Бургас, Морето и Какафонията от всички сцени на плжа", Традиционната Каварна (дано не е последната в списъка) , сигурен съм, че пропускам нещо, а да Чисто Новата Зимна Излагация. Предполагам родния фен е добре запознат с имената на всичките ни прехвалени събития. И как ми кажи после да не мрънка? И сега какво става? Идва чичо Гошо казва ти "Праим страаашно нящоу, тук са ша додат сичките западни звезди. Аз съм поканил Веско Маринов и сестра му Софи Маринова (специално за софианците, Софи=София, а разбра ли шегата), имам и подписан договор с още 5. Ама да си го напраим по джиджано и да има чакалък ша спретним викторина. Кажи ми имената на 5 сАвеЦки космонаВтъ и аз ша ти кажем, че името на втория западен изпълнител започва с К. Аааа, не е това дето си мислиш мраснико, викторината е и за лица под 18 години. Кондьо е, а браус, той си е жив чужденец, при това е звезда." Мега игра с публиката Къци Вапцаров рони тежки сълзи, че не се е сетил пръв.
Да, наречи БГ фена мрънкач. Аз съм си БГ фен, КУПУВАМ си билети за повечето събития, заради такива като мен изобщо ги има тия събития в БГ. Скъпи са ми вече билетите, защото родните промоутъри искат европейски цени на билетите, без да предлагат европейско качество(имал съм възможност да сравнявам). Нямало спонсори, ами да търсят, това работят. Достатъчно съм се нагледал и на шарлатанщина (имам няколко билета у нас, които са ми за спомен от прибързан, наивен ентусиазъм) и игрички. После нека си говорим за "Телевизионна Чуднотека" и за ПР похвати от детските клубове.

#193 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 07 януари 2012 - 19:03

Андро, ти какво предлагаш? Да изчакат до май месец и да обявят гръмко 10 групи на куп ли? После ще има: ееееееее ама чак сега ли ги обявихте, ами аз не знам как да си взема отпуска сега, трябваше да си кажа дните на счетоводителката до 31.12 и т.н. То няма угодия, честно и това е от 2 години насам. Не знам хората ли изтрещяха, че такива мрънкачи и хейтъри се навъдиха, но всички коментари под новините, за каквото и да било вече ми скапват кефа.

То бива толкова недоволни от живота хора, но в последно време стана нетърпимо.

Edited by BeerMe, 07 януари 2012 - 19:04 .

#194 andro

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 48 posts

Posted 07 януари 2012 - 19:28

Не, не съм казал нищо такова. Започнаха си чудесно, "Имаме място, инаме дати, имаме W.A.S.P., преговаряме и с други, правим нов фестивал", до тук всичко беше ОК. И се почнаха бабините: 1. Кой искате да дойде? Гласувайте, ама въпреки че може много да го искате той няма да дойде. 2.Развиваме се чудесно, още групи потвърдиха, Annihilator, имаме още 3 които вече са потвърдили, айде да играем на "бесилка" да видим дали ще ги познаем. 3.Днес ви казваме и Behemot, утре ще ви кажем другата, и в други ден ще ви кажем третата. Да ама ждругиден беше оня ден.
Имаме достатъчно ИГРАЧИ на клона (това Юзбашията, Русанов, Маск Мюзик, имаше и други) които да въртят номера и да дават обещания които не могат да изпълнят. За това имаш и толкова мрънкачи и хейтъри, просто вече се наиграхме.
Всичко си беше ОК дакато не започнаха игричките с публиката. Датата е добра, уикенд, хората могат да правят планове вече. За мястото не знам, дано да е добро за случая. Организаторът е стабилен. Аз съм доволен.
НО! Както знаеш малкото камаче преобръща колата. А ние се движим по витошки морени.
Просто е, коректна, сбита информация(добре де може и по-подробна :yes: ) в рамките на това което има позволяват. На концерта повечето, които ще присъстват, ще са около 25-35 годишни, игри за по-малките с водещ Богдан Томов са излишни.

#195 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 07 януари 2012 - 19:41

Пак го казвам, а и доста преди мен вече са го направили. Тези викторини, бесеници или както ги наричаш там, се правят по цял свят - чист маркетинг и реклама. Вече споменах събирането на букви за Вакен, сега ще спомена и купищата безсмислици, които организаторите на Sonisphere UK изсипват ежедневно във фейса и туитър, НО хората им се радват, има хиляди коментари и така минава времето докато обявят следващата група.

Всяка година даваме за пример чуждите фестивали, че искаме и тук да стане като навън, с добра организация, готини банди и т.н, и в един момент се оказва, че всъщност ние искаме да преоткриваме толата вода, след като те на запад вече отдавна са я открили и знаят как се случват нещата. Т.е искаме да е като при тях ама по-българско :yes: Не искам да съм адвокат на Лауд, но ти сам го каза до момента имаш 3 групи, добра локация (въпроса пак ще е как ще се стига и прибира, за което има време), нормална цена...и единствения ти проблем е, че не могат да ти кажат останалите 7. Ами така го правят и големите, пускат във фейса къде из Англия са се напили и след това туко виж обявили някоя група.

Edited by BeerMe, 07 януари 2012 - 19:42 .

#196 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 07 януари 2012 - 19:52

Не искам да ви секвам ентусиазмът, но е хубаво да прочетете отговор на ББ от преди няколко дни на въпрос свързан с новия национален стадион:

- Какво се случва със строежа на новия стадион? Да не се окаже много шум за нищо?

- В квартал “Враждебна” няма как да се построи стадион. Причината е летището, на което ще му падне категорията по международните изисквания. Светлините на арената ще затрудняват полетите.

Цялото интервю.

Честно да си призная, не съм наясно дали има вариант да се получи разрешение от РВД само за една вечер, но определено ако прожекторите на стадион могат да създадат проблем за въздушното движение, същото се отнася и за светлинното шоу на голяма сцена по време на рок концерт...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#197 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 07 януари 2012 - 19:59

На същото място, където ще е фестивала нямаше ли миналата година някакъв друг денс/хаус фестивал?(сериозно питам) Ако е бил там, то определено светлинното шоу е било в пъти от това, което ще е на рок/метъл фестивал. Да не говорим, че сцената най-вероятно ще е позоционирана така, че да се съобразят с пистата и сградата на терминала. Все пак не става дума за онези "лазери", които развяват в небето от разни дискотеки.

П.С Според мен говори глупости, защото през седмицата се появи информация, че новият стадион може да е на "Герена". Лично министъра си го каза в едно интервю.

Edited by BeerMe, 07 януари 2012 - 20:03 .

#198 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 07 януари 2012 - 20:02

Нямам представа. Има два варианта. ББ говори измислици, за да излезе от ситуация или пък казва истината. Предстои да разберем...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#199 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 07 януари 2012 - 22:14

View PostBeerMe, on Jan 7 2012, 19:03, said:

То бива толкова недоволни от живота хора, но в последно време стана нетърпимо.

Аз просто казвам, че това е настроението в България към подобни работи и нормално на хората да не им харесват. И е глупаво просто да тръбим какви европейци и германци трябва да бъдем и да се кефим на викторините с имената на групите. Такава е народопсихологията, тези маркетингови трикове са измислени там, защото там действат. Тук в България ситуацията е друга. Иначе за мениджърите, ОК, но пак могат да изкачат и 2-3 месеца преди това да съобщят всички групи или поне хедлайнерите. Както и да е, това е най-малкият проблем, мен друго ме мотивира да напиша първия ми пост по тази подтема. :yes:

Иначе, BeerMe, предполагам, че говориш за ето това .

Edited by Valtyr, 07 януари 2012 - 22:17 .

NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#200 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 07 януари 2012 - 23:27

Всичките тези фестивали из Европа се разпродават месеци предварително, защото нещата са сигурни. Организаторите са си осигурили необходимата подкрепа, доказали са се и всяка следваща година го потвърждават. Затова хората си купуват билет още преди да има обявена група/групи. Защото знаят, че този фестивал е марка, има някакво извоювано ниво, може да му се има доверие. Като ми кажат Вакен, разбира се, че ще си купя билет възможно най-рано, защото знам какво да очаквам и няма да бъда разочарован.
А тук се нагледахме на какви ли не балканизми, не можем да си имаме доверие с промоутъра/организатора, като кажат някоя група не съм сигурен, че наистина ще дойде /тя може да дойде, но може да не свири, защото не й е платено/... Ето я разликата с другите фестивали. И не бих нарекъл това "типично българско мрънкане", защото конкретно това не е.
И наистина тук в България нещата са по-различни и нямам нужда най-различни промоутъри да ми натякват как било в Германия и Англия, какъв бил фенът и т.н. Аз ако взимам 2500-3000 евро не бих се замислил да си взема билет за 150-200 евро веднага щом излезе новина за фестивал. И да не отида няма да ми е чак такъв проблем. Но да взимам 700 лв., да дам 100 лв. за нещо, което не е сигурно дали няма да ме разочарова и не съм наясно дали ще отида, защото е след 6 месеца не е нормално.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users