Jump to content

Loud Festival 20122-3.06.2012г. - Терминал 2 на летище "София"

• You cannot reply to this topic
485 replies to this topic

#161 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 04 януари 2012 - 17:19

View PostOzzy, on Jan 4 2012, 17:02, said:

Тя имаше предвид, че от трите до момента обявени групи, едната е хеви, втората е спийд/траш, а третата блек.

Нееееее... в грешка си. Обявените групи всъщност са пет, защото (ще се самоцитирам) "BEHEMOTH са трите банди, които започват с "Т" и "S"! " и свирят дет :)

#162 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 04 януари 2012 - 17:21

Мерси, Ози! :) Специално за jasta 4тата ще я поръчаме грайнд, за да съм максимално точна. :)

#163 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 януари 2012 - 17:48

View PostDigger, on Jan 4 2012, 17:19, said:

и свирят дет :)
Блек, дет - все тая. Няма разлика. :)
I don't know how I managed it...

#164 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 04 януари 2012 - 18:09

View PostOzzy, on Jan 4 2012, 17:48, said:

Блек, дет - все тая. Няма разлика. :)

Има, има. Едните бучат, другите вият, аз така ги различавам (в повечето случаи). :)

Edited by BeerMe, 04 януари 2012 - 18:11 .

#165 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 04 януари 2012 - 19:21

^

:) :) ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#166 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 04 януари 2012 - 19:48

И ся някой пак да се изцепи "нали ви докараха модерни банди-Бехемот" и пак да припадам от смях :)

#167 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 04 януари 2012 - 20:51

И дет, и блек си свирят споменатите герои днес. Има такова чудо, дето се нарича блек\дет метъл, представи си! :) Явно пак ще трябва да се изръсвам за една група, но то пък КАКВА!!! :)
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#168 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 05 януари 2012 - 15:18

Не съм съгласен че няма разлика между дет и блек - едните са по-интересни за снимане :good:

#169 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 05 януари 2012 - 17:56

View Postjasta, on Jan 4 2012, 19:48, said:

И ся някой пак да се изцепи "нали ви докараха модерни банди-Бехемот" и пак да припадам от смях :good:
При всички положения са що годе млада група, повечето от членове й едва имат 30 години (макар че първият им албум е от 1995). Звученето им също е модерно за стила си, а и самият стил, така нареченият blackened death също е сравнително нов.
Така че, да, може да се нарекат модерна група, пък ти припадай. :yes:

Така или иначе не виждам какво значение има. Все пак тук уж слушаме качествена музика, а качествената музика не остарява. Това не е радио Витоша и най-новите хитове, та да пренебрегваме всичко, което не е модерно.
This said, действително съотношението на концерти на стари и нови групи в България е в полза на старите, но такова е търсенето явно. Аз като слушам индъстриъл не се оплаквам, че канят такива групи максимум веднъж годишно, с някое и друго диджей парти за разнообразие от време на време, а за големи имена като KMFDM и Die Krupps например въобще не смея да си помисля, че може да свирят тук. (:
There's a devil crawling along your floor

#170 satanicart

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts

Posted 05 януари 2012 - 18:23

Vaskes, чудя се само едно - защо изобщо се хабиш да му отговаряш? :good:

#171 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 05 януари 2012 - 23:12

View Postsatanicart, on Jan 5 2012, 18:23, said:

Vaskes, чудя се само едно - защо изобщо се хабиш да му отговаряш? :good:

Много добър въпрос. Аз също се чудех дали да не му напиша нещо и все пак ще му го напиша:

@Jasta

Кои са тези "модерни" групи, които трябва да видим на живо в България, и които си заслужават толкова повече от старите, че да ме накарат да си купя билетче и да ги гледам с удоволствие, тъй като аз нещо не откривам такива напоследък?

#172 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 06 януари 2012 - 00:56

^
Сигурно hatebreed и производните им мучащи :good:
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#173 U.D.O.

Bulgarian LionHeart

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 325 posts

Posted 06 януари 2012 - 10:41

View Postjasta, on Jan 4 2012, 20:48, said:

И ся някой пак да се изцепи "нали ви докараха модерни банди-Бехемот" и пак да припадам от смях :good:

Братле много си предубеден към старите групи както масата български фенове към новите групи затова мисля, че не се отличаваш от средностатистическият български метъл фен.

Все пак и аз искам НОВИ имена, а Хейтбрийд са ми мечта да ги видя на живо.

Edited by U.D.O., 06 януари 2012 - 10:43 .

"It's your problem if you can't accept ACCEPT, not mine." (Joe Schlared, 1993)

#174 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 06 януари 2012 - 11:21

View Postwolfy, on Jan 6 2012, 00:56, said:

^
Сигурно hatebreed и производните им мучащи :yes:
Според мен е нещо още по-зле...Май ще са от ония с още по-накривените бейзболни шапчици и физиономии на пребито учениче :good:

View PostU.D.O., on Jan 6 2012, 10:41, said:

Все пак и аз искам НОВИ имена, а Хейтбрийд са ми мечта да ги видя на живо.
Ще останеш разочарован/а......от Хейтбрийд на живо.Пожелай си нещо друго...Мое мнение де :lol:
www.etarfans.org

#175 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 06 януари 2012 - 11:23

На никой не му се рискува с що годе нови имена. Иначе и аз не бих отказала едни The Unguided ако ще и да са първата група в 2ч следобед. Пак така си чаках и докато бяха в Sonic Syndicate, а и гледам доста хора са ги включили в годишната класация за албуми, което само може да ме радва, че не съм само аз. :good:

#176 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 06 януари 2012 - 16:23

View PostU.D.O., on Jan 6 2012, 10:41, said:

Братле много си предубеден към старите групи както масата български фенове към новите групи затова мисля, че не се отличаваш от средностатистическият български метъл фен.

Когато си кръстиш групата Питайки Александрия, Куршум за моята валентика, Когато лежах умирайки, Август гори червен, когато се самоопределяш като "пост-хардкор" и когато изглеждаш като диско любител на бейзбол, който по някакъв странен начин има пиърсинг и татуировки, скептицизмът връхлита в моето съзнание. И ако евентуално преодолееш тези условности, често не оставаш очарован от музиката, защото някак звучи еднообразно- тийнейджърска агресия и болка, провокирани от гадния свят, гадните хора и гадното общество. Типично по американски. Не съм фен на това нещо, пък ако ще това да се нарича "средностатистически". Аз смятам, че именно това, за което говоря, е средностатистическото днес. :D
Има, разбира се,много добри млади банди, но те са далеч от светлината на прожекторите. Лично мнение. :metal:

#177 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 06 януари 2012 - 17:24

Ще се намеся съвсем деликатно, като най-вече се обръщам към последните постове.

Да, от мнението на Jasta "полъхна" леко разочарование към естеството на поканените групи, но не видях да ги обижда, да се подиграва с тях или да коментира и омаловажава творчеството и музиката, която правят. Нещо, което обаче вие правите, а обвинявате него за "предубеденост". Та, имам за цел просто да се опитам да спра евентуалната дискусия в зародиш, просто защото и вие, и той сте интелигентни фенове и няма нужда да се започва война между стиловете.

@Valtyr, моите уважения към теб, но наистина ще помоля теб, и другите пишещи в този тон, да не пишете за някои от споменатите от теб имена подобни твърдения, просто защото от написаното от теб виждам доста повърхностен поглед върху творчеството им. Няма да се опитвам да променя мнението на никой от вас към тях, но не мисля, че има нужда да се говорят такива неща за банди, които са обичани и слушани от много хора, включително и от мен.

#178 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 06 януари 2012 - 18:02

View PostDavidian, on Jan 6 2012, 17:24, said:

Да, от мнението на Jasta "полъхна" леко разочарование към естеството на поканените групи, но не видях да ги обижда, да се подиграва с тях или да коментира и омаловажава творчеството и музиката, която правят. Нещо, което обаче вие правите, а обвинявате него за "предубеденост". Та, имам за цел просто да се опитам да спра евентуалната дискусия в зародиш, просто защото и вие, и той сте интелигентни фенове и няма нужда да се започва война между стиловете.
Ако това беше първото подобно мнение на този юзър, надали някой щеше да му реагира негативно. Ама то не е, да не говорим, че принципно се изразява доста по-грубо на моменти:

Щом за Лимп Бзиокит дадох 90 лева през 2009-а,ще дам и 70 или повече за Ред хот,виж за Джудас,Уасп и тем подобни няма да дам,даже те трябва да ми дават,за да ги гледам такива.

Щом не са от 70-те и 80-те и не са с кожени гащи и не свирят паЛар и хеви,значи са нови
Взето от тук:
http://www.katehizis...ws.php?id=20430

Има и други такива, обаче не искам да ги търся.

Edited by Тигър, 06 януари 2012 - 18:03 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#179 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 06 януари 2012 - 18:35

View PostBeerMe, on Jan 6 2012, 11:23, said:

На никой не му се рискува с що годе нови имена. Иначе и аз не бих отказала едни The Unguided ако ще и да са първата група в 2ч следобед. Пак така си чаках и докато бяха в Sonic Syndicate, а и гледам доста хора са ги включили в годишната класация за албуми, което само може да ме радва, че не съм само аз. :D

То The Unguided извън Скандинавия за момента са нямали концерт :metal:.Иначе и аз не бих ги отказал, голяма тръпка са ми, ама само времето ще покаже.
"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#180 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 06 януари 2012 - 20:06

View PostDavidian, on Jan 6 2012, 17:24, said:

@Valtyr, моите уважения към теб, но наистина ще помоля теб, и другите пишещи в този тон, да не пишете за някои от споменатите от теб имена подобни твърдения, просто защото от написаното от теб виждам доста повърхностен поглед върху творчеството им. Няма да се опитвам да променя мнението на никой от вас към тях, но не мисля, че има нужда да се говорят такива неща за банди, които са обичани и слушани от много хора, включително и от мен.

View PostТигър, on Jan 6 2012, 18:02, said:

Ако това беше първото подобно мнение на този юзър, надали някой щеше да му реагира негативно. Ама то не е, да не говорим, че принципно се изразява доста по-грубо на моменти:

Взето от тук:
http://www.katehizis...ws.php?id=20430

Има и други такива, обаче не искам да ги търся.

Тигър хубаво го е казал. +1
Да не говорим, че въпросният Jasta си е позволявал да коментира много обичани жанрове от мен, включително паган метъла, определяйки групите като нещо от сорта на: "такива с мечове и дракони, дето пеят за битки и богове и разни приказни герой, не понасям".

Така че Davidian, щом той може да си изказва хлапашкото мнение, то е логично аз да му отговоря хлапашки, белким ме разбрал. А и аз го попитах най-нормално кои са тези млади групи. Извинявай, ако те обиждам, но моите знания по английски стигат дотам, че да си преведа по този начин имената на героите. :metal: Отново казвам, че това е субективно мое мнение за този тип групи и не претендирам за някаква истинност. НО трябва да добавя, че ако чуя по радиото Trivium и As I Lay Dying, едно че няма да различа двете групи като звучене, второ че ще се запитам защо звучат толкова еднакво. Но не искам да си говорим за метълкор и пост-хардкор и да спорим излишно, още повече да противопоставяме стилове. Спирам дотук.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users