Blitz, on Oct 1 2011, 08:44, said:
Няма Българи и Цигани
Има Добри и Лоши хора.
Не обичам циганите, ама никак. Но пък мисълта за гражданска война, на база етнос/религия, обичам още по-малко. Няма случай в световната история, когато подобна война е донесла нещо хубаво....
Никога не участвам в дискусии без да проверя до къде са стигнали - тоест да се запозная с това което се е случило преди моето включване. Следвайки този прост принцип човек си спестява сконфузни ситуации и ненужно повтаряне на вече изразени неща. Прави ми впечатление, че не всеки тук разсъждава по този начин, но това е въпрос на личен избор. Лично аз не считам за необходимо да пиша същите неща, които е написал Ozzy, за да покажа, че споделям същото мнение. А ако ти беше прочел темата щеше да разбереш, че едната половина от участниците в нея (включително и аз) са на мнението, че подобно разделение на "добри" и "лоши" хора е нелепо и невъзможно. В живота има твърде много цветове и нюанси, за да сведем всичко до черно и бяло. Казваш, че гражданската война на база етнос или религия също не ти харесва, но в същото време считаш за най-правилна гледната точка на която са основани крайните политически виждания - хората се делят на "добри" и "лоши" и... толкова. Според кого обаче ? Ами ако ти си зачислен сред лошите ?