Abadon, on Sep 27 2011, 00:28, said:
сори че се намесвам, но искам да попитам няколко неща
1. цветът на кожата ли определя едно лице като нагло
2. какво искаш да гледаш като си пуснеш телевизора
3. щеше ли да е по-различно ако двамата наркомани зад блока ти бяха българчета и си оставяха спринцовките където си играят циганетата
4. колко пъти си отишъл в родопите и са ти казали очи в очи че си гяур
5. какво ти пречат джамиите и вярата на другите, след като искаш свободен свят
Тук трябва да отговоря на поставените към мен въпроси, след което няма да участвам в темата по редици самоуважителни причини:
1. Не винаги, но от моята гледна точка в повечето случаи е така. Разбери, просто не ми допадат подобни хора.
2. Това е интересен въпрос. В днешно време това, което бих желал да гледам, е много малко. Но просто се чувствам отегчен от непрестанните прокламации за толерантност, разбирателство и човешки равнопоставености. ОК, разбрах, че всички хора трябвало да бъдат равни. Искам да гледам и обективно представяне на събитията освен това. Както и редица други неща, които са проява на личен вкус и нямат отношение по темата.
3. Нямаше да има разлика, защото аз ненавиждам наркомани по принцип и отношението ми е същото. А циганчета няма как да си играят в моя квартал, защото те си имат гета и дружно не желаят да ги напуснат. Но със сигурност не бихискал малки деца да се набодат на заразени спринцовки, просто защото нямат вина за деградацията на някои индивиди и не трябва да плащат за нея.
4. Не ми се е случвало това лично, но е имало случай, в който цигани да ме наричат " бял боклук" и "контейнер". Но може би моментите в това
клипче биха хвърлили малко светлина, ако имаш желание да го изгледаш.
5. Отново въпрос на лично убеждение. Аз съм категорично против организираните религии с техните догматизъм, цензура и манипулация. Но сред всички тях(а те не са много), считам исляма за изключително агресивна и опасна за Западния свят религия, чийто често проявяван фундаментализъм е донесъл не една беда на човечеството. Има много фактори защо е така, има много обяснения, които сега няма как да развивам, защото ще ми отнемат доста време и обем. Освен това аз съм традиционалист, приел съм все пак, че християнството е заложено в традициите на българите и не смятам, че външни религиозни символи трябва да бъдат широко и високо размахвани в лицето на нацията.
Толкова по поставените въпроси. Радвам се да отговоря, когато запитването е зададено интелигентно и в рамките на културното общуване без закачки и впускания в обяснения за използвани литературни похвати. Надявам се да съм отговорил ясно и изчерпателно.
П.С.: Интересно как се дефинират хората като "нацита" първо. И второ кои са тези "незадоволени нацита"? Аз дали съм "наци" не знам, но определено съм незадоволен и тo сексуално. Номерът ми е 08.......
А сега сериозно- човек има право на мнение, както и правото да го надгражда, променя и допълва. Идеите днес са различни от идеите вчера. Ако някой някога е вярвал в нещо, а днес друг вярва в същото, то вторият е длъжен да признае грешките от миналото, да извлече поуки и да вземе най-доброто.
Толкова от мен.