Едно въодушевление и едно разочарование за днес:
Iced Earth -
Dystopia
Много силен албум! След като от около седмица-две слушам парчета от него на шъфъл на мптрицата, най-сетне намерих време да го чуя целия. Определено един от най-добрите албуми за годината. Притесненията ми относно новия вокал се разбиха на пух и прах. В първия момент реших, че Матю все пак е записал вокалите за този албум и след това се е махнал... Потресаваща прилика в гласовете им и техниката на пеене, като все пак си личи, че вокалът не се казва Барлоу (макар и да ми трябваше известно време, за да се уверя в това). И какво се получи - Матю Барлоу напусна Iced Earth и Iced Earth издадоха нов албум с Батю Барлоу (и Тим Оуенс на бек вокалите).

Днес чух за пръв път и преработката на "Dante's Inferno", много любима моя песен. Е, добре е, но в никакъв случай не преборва оригинала.
Bloodbound -
Unholy Cross
Ужасно слаб, скучен, монотонен и стереотипен албум. Жалко, защото тъкмо се зарибих по тази група с предишното им творение, което звучеше нахъсано, тежко, мелодично и много по-разчупено. "Unholy Cross" все едно е произведен на поточната линия за пауър метъл албуми, а новият вокал е в пъти по-безличен от предшественика си. На шестото парче с протяжни хорови припеви тип Меноуър мийтс Хелоуин просто се отказах да слушам и албумът ще потегли към кошчето. А тъкмо си бях помислил, че съм открил втора европейска пауър метъл група (след Firewind), която ми харесва...