Първата спирка по време на пътуването ще бъде, ето този албум:
The Mission
Carved in Sand

След толкова години отлагане, най-после търпението ми се изчерпа и преди седмица покрай поръчката на втората петица от преизданията на QUEEN, поръчах и ремастираното издание на един от най-любимите си албуми от "уейв революцията" през 80-те...
The Mission е сравнително неизвестно име в България, но най-добронамерено съветвам всеки един фен на "ню-уейва" да чуе този албум на групата. В книжката към това ново издание, Wayne Hussey разказва как групата е записвала Carved in Sand между кратки пътувания от Лондон до Континента (за съпорт-участия по време на концерти на The Cure) и почти ежедневни халюциногенни LSD и кокаинови "трипове". Както, самият Уейн завършва: "We bought the ticket but didn't take the ride." И, действително, веднага след безспорния връх в творчеството си, The Mission сякаш губят инерция и никога не достигат висините на великолепния Carved in Sand...
Бонус дискът към това издание включва и целия албум Grains of Sand, който The Mission издават в края на 1990г. Този албум съдържа композиции останали извън Carved in Sand, а на бонус диска има и още един "бонус" под формата на чудесен концерт на групата от същия период с доста интересни кавър версии...
По-горе стана дума за The Cure, а както неведнъж съм споменавал, когато стане дума за "ню-уейв", първото име което изниква в главата ми е това на лудата банда на Боби Смит...
Всичко това служи и за плавен преход към втората порция "уейв" за вечерта:
The Cure
Disintegration

Ставало е и друг път дума, че Disintegration е любимото ми произведение на The Cure. По подобие на албума на The Mission от по-горе, все отлагах покупката на прекрасния бокс сет на Disintegration . Самият бокс сет, освен луксозна опаковка и великолепен ремастер на албума, съдържа още и втори диск с неиздавани неща от същия период, както и трети диск с разширена версия на Entreat - концертен албум на групата, записан по време на шоуто в "Wembley Arena" през 1989г...
Като цяло съм много щастлив от тези придобивки, остава само да се съберем с Виолатора и да ударим по едно за доброто старо време в компанията на Боби и Уейн...