Да отговоря поред.
stormbringer, on May 26 2011, 12:28, said:
didogun, on May 26 2011, 12:38, said:
Че то това е единственото, което ме е кефило в Oasis. Друго кажи-речи няма.
Наиситна не знаех. Както си личи, може би, не съм им любител. Вероятно са фенове на Сити. Да изясня за "лявото" - в появата на двете конкуруращи се групи флагмани на бритпопа, Oasis и Blur, Blur вадят
тази песен и получават известно предимство. Често крайната победа на Oasis се отдава на работническия, ляв манчестърски произход на Oasis и се аналогизира на ливърпулския работнически произход на Beatles, което буди асоциации и се харесва на публиката, искаща нови Beatles. Който има противоположна информация - ок, може да не съм прав, но това знам аз.
marillion, on May 26 2011, 12:38, said:
@Jurisprudent, разбира се всичко е въпрос на вкус, но честно да си призная съм доста изненадан от вкарването на Pulp в общия кюп по-горе. За Oasis ще кажа, че никога не съм им бил фен, но няма как да се отрече влиянието, което те оказаха върху брит сцената през 90-те. Колкото до Coldplay съм доста пристрастен и по-добре да замълча, но пак да повторя, че споменаването на Pulp е леко смущаващо за мен и то най-вече защото започвам да придобивам някаква обща представа за музикалните ти вкусове. И това на фона на откритието ти отпреди време, наречено Suede. За Radiohead да питам ли, или по-скоро да попитам за групата, която не бива да се споменава напразно в този форум?

Значи Pulp от много време ми ги пробутват, особено с това Jarvis Cocker къв интелигент и поет бил, какъв велик сатирик на нашето време и т.н. Няколко пъти съм пробвал да слушам тази група, лигаво ми е, не ми харесва. Причислявам я към категорията "
британски претенции", която е различна от категорията "
музика с идея и чувство". Първата е категория на кухи групи, които се представят и много ги мислят за големи творци и интелигенти, сложни, задълбочени, борци за не знам си какво и т.н., но са просто позьори. Там отиват и Pulp, Muse, които вероятно имаш предвид, Coldplay и други. Във втората категория са Suede, които и точно в този момент вървят при мен, първият албум - много добър. За Radiohead цяло
ревю писах, значи има основание да предположиш, че ги харесвам. И реално смятам, че са чудесна група, наскоро преоткрих музиката им, особено великолепния Kid A. Една от причините те след OK Computer да не се движат много сред рок музиката и да вкарват електроника и др. е, че не им харесва цялото поколение групи като Coldplay, Keane и т.н., които в очите на Том Йорк имитират Radiohead, дори и неговото собствено пеене, и за да не ги асоциират с такива, понеже не ги харесват, бягат далеч от стила си от края на 90-те.
ПС: А понеже казваш за музикалните ми вкусове - те си стоят
тук, от това също представа може да получиш.
Edited by Jurisprudent, 26 май 2011 - 22:25 .