"Тотална омраза" или "Кои групи/стилове не харесвам"
Started by Jurisprudent, май 19 2011 22:07
243 replies to this topic
Posted 25 май 2011 - 15:30
С желание
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!
Posted 25 май 2011 - 15:51
За мен най-тъпата група на света е My Dying Bride
. . . And Justice For All
Posted 25 май 2011 - 16:18
Jurisprudent, on May 25 2011, 15:22, said:
ПС.
Досега никой не се обади да оплюе цяла редица музиканти, но е ще е грях да не ги споменем и тях и искам специално на мен да ми падне:
Oasis, Coldplay, Blur, Pulp, Kings of Leon, The Strokes, The Kooks, The Klaxons, The Libertines, Arctic Monkeys, Razorlight, Keane, Arcade Fire, Franz Ferdinand и който друг се сетите за тая категория.
Досега никой не се обади да оплюе цяла редица музиканти, но е ще е грях да не ги споменем и тях и искам специално на мен да ми падне:
Oasis, Coldplay, Blur, Pulp, Kings of Leon, The Strokes, The Kooks, The Klaxons, The Libertines, Arctic Monkeys, Razorlight, Keane, Arcade Fire, Franz Ferdinand и който друг се сетите за тая категория.
1. Ейси/Диси
2. Моторхед
3. Нирвана
Hedniska Blod
Posted 25 май 2011 - 16:37
Stavrogin, on May 25 2011, 15:34, said:
Дали е нормално никой да не е споменал Конкурент???? Ако е, да извинявате!
Всъщност мисля, че ако останалите от групата го заменят с някой приличен певец, който може да каже на английски нещо повече от "КОМОН БЕЙБЕЕЕЕЕЕЕЕ!", биха се превърнали в нещо търпимо. Но докато са с него...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 25 май 2011 - 17:20
Е няма как да го заменят, като той държи правата върху името
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя
Posted 25 май 2011 - 17:40
HeathenHeart, on May 25 2011, 08:18, said:
Не е редица, ама нали всяка гадост, в тази тема доставя радост, ето хейт-топ 3:
1. Ейси/Диси
2. Моторхед
3. Нирвана
1. Ейси/Диси
2. Моторхед
3. Нирвана
4. Bon Jovi
5. Whitesnake
Тигър, on May 25 2011, 08:37, said:
А и идиотските интервюта, които дава, не му помагат много.
Има едно как бил продуцент на Лили Иванова, мисля, и тя кажи-речи искала да ги изнасили, направо я палел от страст.
Ей такива истории съм чел от него.
ПС
Не намерих това за Лили, но ми попадна едно друго негово интервю, не по-малко забавно. Извадка:
- Освен за „простосмъртните” фенки ти си бил притегателна сила за много известни имена – дълго време „под сурдинка” се говореше, че певицата Петя Буюклиева те е засипвала с неприлични предложения – да не би да греша нещо, защото, доколкото знам, тя е омъжена отдавна?
- Историята ни с Петя започна някъде през 1997-98 г. С нея пътувахме заедно на турне и се зароди идеята да направим съвместно парче. Записахме песента „Любовта не достига”, снимахме клип и някъде през този период тя реши, че с нея можем да бъдем повече от колеги. Не знам какво си чувала за Петя, но истината е, че тя е много властна жена и каквото си науми - това става. Започна един безкраен телефонен терор.
В един момент нещата загрубяха –започна да ми говори за магии, врачки и други подобни глупости. Казваше ми, че ще бъда неин на всяка цена. В началото приемах всичко това като забавна игра, но после се стреснах, даже записах на касетка един от разговорите ни по телефона, в който тя твърдеше, че сме родени един за друг и че рано или късно ще бъдем заедно. Моите приятели искрено се забавляваха с всичко това, а Фънки каза, че ще основе група „Да защитим Емо Анчев от Петя Буюклиева”! Върхът беше на последния „Златен Орфей”, когато бях довел с мен жена ми Ани /точно се бяхме запознали/. Петя ни видя, попита ме „Каква е тази кифла с теб?!” и направо откачи, когато й казах, че това е бъдещата ми жена. За известно време се кротна, после поднови обажданията, като твърдеше, че сега вече и двамата сме женени, така че имаме нещо общо и спокойно можем да бъдем заедно.
- Другите групари много ви завиждаха за прословутите 4 тефтера с фенки – кога най-после ще ги покажеш или може би ще направиш търг за закупуването им с благотворителна цел?
- Ако знаеш само какъв интерес има към тези тефтери! Не знам, но някой ден, когато преустановя концертната си дейност, може да си живея спокойно и охолно, изнудвайки част от дамите, фигуриращи в тези тефтери. И по-точно тази част от тях, омъжени за достатъчно популярни и заможни господа.
- Да ни цитираш някой от най-забавните и цветущи „записки” от тях?
- О, тук нещата могат наистина да загрубеят! Езикът е доста циничен, типично в наш стил. Неща от рода на: „Елена с големите цици от Габрово, дето направи свирка на китариста в колата. Оценка: 4”. Или „Невена и Боряна от Варна - супер за тройка. Оценка: 6”. Или „Мария от София /дето я изчуках на задната седалка/. Оценка: 5”. И следва телефонен номер. Оценките ни трябваха, за да преценим дали да се обадим пак на въпросното момиче.
- Историята ни с Петя започна някъде през 1997-98 г. С нея пътувахме заедно на турне и се зароди идеята да направим съвместно парче. Записахме песента „Любовта не достига”, снимахме клип и някъде през този период тя реши, че с нея можем да бъдем повече от колеги. Не знам какво си чувала за Петя, но истината е, че тя е много властна жена и каквото си науми - това става. Започна един безкраен телефонен терор.
В един момент нещата загрубяха –започна да ми говори за магии, врачки и други подобни глупости. Казваше ми, че ще бъда неин на всяка цена. В началото приемах всичко това като забавна игра, но после се стреснах, даже записах на касетка един от разговорите ни по телефона, в който тя твърдеше, че сме родени един за друг и че рано или късно ще бъдем заедно. Моите приятели искрено се забавляваха с всичко това, а Фънки каза, че ще основе група „Да защитим Емо Анчев от Петя Буюклиева”! Върхът беше на последния „Златен Орфей”, когато бях довел с мен жена ми Ани /точно се бяхме запознали/. Петя ни видя, попита ме „Каква е тази кифла с теб?!” и направо откачи, когато й казах, че това е бъдещата ми жена. За известно време се кротна, после поднови обажданията, като твърдеше, че сега вече и двамата сме женени, така че имаме нещо общо и спокойно можем да бъдем заедно.
- Другите групари много ви завиждаха за прословутите 4 тефтера с фенки – кога най-после ще ги покажеш или може би ще направиш търг за закупуването им с благотворителна цел?
- Ако знаеш само какъв интерес има към тези тефтери! Не знам, но някой ден, когато преустановя концертната си дейност, може да си живея спокойно и охолно, изнудвайки част от дамите, фигуриращи в тези тефтери. И по-точно тази част от тях, омъжени за достатъчно популярни и заможни господа.
- Да ни цитираш някой от най-забавните и цветущи „записки” от тях?
- О, тук нещата могат наистина да загрубеят! Езикът е доста циничен, типично в наш стил. Неща от рода на: „Елена с големите цици от Габрово, дето направи свирка на китариста в колата. Оценка: 4”. Или „Невена и Боряна от Варна - супер за тройка. Оценка: 6”. Или „Мария от София /дето я изчуках на задната седалка/. Оценка: 5”. И следва телефонен номер. Оценките ни трябваха, за да преценим дали да се обадим пак на въпросното момиче.
Edited by Jurisprudent, 25 май 2011 - 17:55 .
Plus Ultra.
"This world is totally fugazi."
"We will always be so much more human than we wish to be."
"From the Stars back to our Cities"
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 25 май 2011 - 17:58
HeathenHeart, on May 25 2011, 16:32, said:
Приблизително за край на Средновековието в Европа се смята падането на Константипол от турците - 29 май 1453.
Posted 25 май 2011 - 18:18
HeathenHeart, on May 25 2011, 15:32, said:
Приблизително за край на Средновековието в Европа се смята падането на Константипол от турците - 29 май 1453.
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.
Posted 25 май 2011 - 18:25
Stavrogin, on May 25 2011, 09:58, said:
Да се говори за за извънсредновековие в началото на 17 век в българските земи
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 25 май 2011 - 22:35
Относно края на Средновековието и началото на Ренесанса.
Това, което аз знам е, че за начало се приемат дори годините след чумата, т.е. 1348-50 г. Събитията често се обвързват с творбата на Дж. Бокачо "Декамерон". Но това е за Италия, след това Новото време се насочва към Франция, Испания и Англия, а в последствие към Прусия и Австро-Унгария, ако така можем да определим последователността по държави, в които се заражда тази нова епоха в развитието през годините. За Източна Европа естествено преграда към прогреса е Османската империя, а за България Ренесансът фактически настъпва с Възраждането от началото на XVIII в. И тук е интересно, че горе-долу по това време (20-30 г. по-рано) Ренесансът в Русия осъществява революция в обществоto при управлението на Петър I. Може би и преди това е имало наченки, но този руски цар на практика прави Руската империя модерна европейска страна.
Това, което аз знам е, че за начало се приемат дори годините след чумата, т.е. 1348-50 г. Събитията често се обвързват с творбата на Дж. Бокачо "Декамерон". Но това е за Италия, след това Новото време се насочва към Франция, Испания и Англия, а в последствие към Прусия и Австро-Унгария, ако така можем да определим последователността по държави, в които се заражда тази нова епоха в развитието през годините. За Източна Европа естествено преграда към прогреса е Османската империя, а за България Ренесансът фактически настъпва с Възраждането от началото на XVIII в. И тук е интересно, че горе-долу по това време (20-30 г. по-рано) Ренесансът в Русия осъществява революция в обществоto при управлението на Петър I. Може би и преди това е имало наченки, но този руски цар на практика прави Руската империя модерна европейска страна.
Edited by Valtyr, 25 май 2011 - 22:37 .
NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!
Posted 25 май 2011 - 23:13
Хайде да напишем кой какви изопачени имена на групи знае. Но да няма разсърдени, това е на майтап.
Iron Maiden - Айрян с мекици, Ирон медун
Manowar - Млековар, Мановар
Judas Priest - Жудас
Metallica - Метлица, Металица, Гейталика
Tarja Turunen - Таржа
Edguy - Едгей
Korpiklaani - Коприкаами
Eluveitie - Елатеблейте
Guns'N'Roses - Г*з и рози
Dimmu Borgir - Бай Димо Бургията
Alice Cooper - Алис Куфар
AC/DC - Ацедеце
Iron Maiden - Айрян с мекици, Ирон медун
Manowar - Млековар, Мановар
Judas Priest - Жудас
Metallica - Метлица, Металица, Гейталика
Tarja Turunen - Таржа
Edguy - Едгей
Korpiklaani - Коприкаами
Eluveitie - Елатеблейте
Guns'N'Roses - Г*з и рози
Dimmu Borgir - Бай Димо Бургията
Alice Cooper - Алис Куфар
AC/DC - Ацедеце
Hedniska Blod
Posted 25 май 2011 - 23:30
Да допълня и аз няколко
Ако се сетя още нещо ще добавям
Metallica - Алкохолика
Dimmu Borgir - Диму Бургер
Nightwish - Найтпиш
AC/DC - Ейседиси
Metallica - Алкохолика
Dimmu Borgir - Диму Бургер
Nightwish - Найтпиш
AC/DC - Ейседиси
Edited by The Crimson Idol, 25 май 2011 - 23:32 .
"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon
Posted 26 май 2011 - 08:46
Metallica - Шиталика,Провалика
Iron Maiden - Айрян с меденка
Whitesnake - Вали Снег*
Iron Maiden - Айрян с меденка
Whitesnake - Вали Снег*
Posted 26 май 2011 - 10:28
Jurisprudent, on May 25 2011, 19:25, said:
А и това с вековете дойде от построяването на man-o-war кораби, което е далеч от българският случай.
Edited by Stavrogin, 26 май 2011 - 10:30 .
Posted 26 май 2011 - 10:39
Stavrogin, on May 26 2011, 02:28, said:
Aма ти да не мислиш, че култовият статус на Мановар в БГ не е свързан с продължилият несвоевременно дълго средновековен state of mind на българина....?? Пряко проявление на това е и соцестрадата, коята роди и популярността на чалгата, те нещата са архетипно обвързани.... Естрадата е сумблимат на културната неразвитост на българското общество, както и чалгата, както и харесването на Мановар, Веско Маринов и прочее срамни проявления на музикалния небосклон...Така че значението на Средновековието съвсем не е далеч от "българския случай"
Да бе, разбрах те; аз го написах последното за това, че там говорихме за кораба и западно/британско Средновековие, не сме генерализирали за Средновековието изобщо, защото българският случай е особен за категоризиране на тази епоха. Иначе тезата ти ми е напълно ясна. То има и редица подобни. Не само че средновековието не си е отишло. Че България е имала една насадена индустриализация, не като нормалната еволюция на западните държави, че и градовете в България нямат естествен ход на поява и разрастване, защото до комунизма е предимно селска/аграрна страна и насилственото "огражданяване" ражда панелните квартали в по-големите градове не само като физически обект, но и като социална/културна среда и такива много други тези. Аз съм склонен да се съглася с теб, но напоследък си мисля, че...естрадата, Веско и т.н., те не са уникално български, в смисъл, че това е български еквивалент на неща, които ги има и на други места; същото се отнася и до чалгата. Това е един въпрос. Друг е на какво основание се появяват в България, т.е. дали има уникални причини, нещо като това, което ти казваш за обвързването със соцсредата и т.н.
Аз за тия неща, м/у другото, бях казал, че имам идея за една тема точно по тия въпроси, там, ако има желаещи, може да поприказваме за тях.
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 26 май 2011 - 11:02
Бях решил повече да не пиша в тази тема по отношение на една определена група, но като видя откровена глупост, не мога да се сдържа. Извинявам се...
Пич, поглеждал ли си концертните записи на Мановар от Германия? В сравнение с това, което групата е там, тук популярността й е направо слаба работа. Казвам това напълно сериозно. Това на "несвоевременно дълго средновековен state of mind на немеца" ли се дължи, или... Според теб защо именно в Германия те са направили най-много концерти в кариерата си изобщо?
Впрочем, българската естрадна музика е явление, което се дължи на соц-изолацията, наложена изкуствено и продължила твърде дълго. Не мога да я трая, честно казано, а и не мисля, че подобна музика изобщо би се появила в условия на нормален музикален пазар - което няма нищо общо със средновековен стейт ъф майнд или квототам, а с факта, че - буквално - не сме имали много достъп до друго.
Stavrogin, on May 26 2011, 11:28, said:
Aма ти да не мислиш, че култовият статус на Мановар в БГ не е свързан с продължилият несвоевременно дълго средновековен state of mind на българина....??
Впрочем, българската естрадна музика е явление, което се дължи на соц-изолацията, наложена изкуствено и продължила твърде дълго. Не мога да я трая, честно казано, а и не мисля, че подобна музика изобщо би се появила в условия на нормален музикален пазар - което няма нищо общо със средновековен стейт ъф майнд или квототам, а с факта, че - буквално - не сме имали много достъп до друго.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 26 май 2011 - 11:17
Тигър, on May 26 2011, 03:02, said:
Едно според мен не е напълно така. Може да е вярно, че естрадата си е дефинирана от соц. обществото; но какво, Западът 50-те, 60-те и т.н. не е имал своята популярна естрадна музика? Че някои български естрадни музиканти са били изключително успешни в Западна среда, първият пример, който ми едва е Емил Димитров. Значи хората там, във Франция, са виждали нещо у него, достатъчно разпознаваемо за тях и техните поп вкусове, и са го харесвали. Което значи, че нашата естрада не е толкова изолирана. Шарл Азнавур, Едит Пиаф, Нийл Седака, Том Джоунс и подобни, те не са едни естрадни за музиката по времето им певци? Българските естествено, са си в своя мащаб
Edited by Jurisprudent, 26 май 2011 - 11:18 .
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 26 май 2011 - 12:02
Естрада е френска дума, която значи разглобяема платформа, сцена, от там името на музиката. Естрадата не е плод на изолацията от соц време, а точно обратното - позволена форма да се прави нещо подобно на западно-европейската поп- музика от 60-те и 70-те години. По това време са много популярни френски и италиански естрадни изпълнители. Чалгата не произтича от естрадата. В момента някои чалгаджии се опитват да се натъкмят към естрадно звучене, да не изглеждат съвсем долнопробни. Чудесии като Веско Мариновия, съчетаващи чалга и естрада, слава богу са единични случаи. Чалгата в основата си е циганска музика. Циганите като идват в Източна Европа 16-ти - 17-ти век, тогава е Османската империя. Доста от тях се хващат за музиканти при разни паши и бейове и да им се харесат свирят цигански мелодии смесени с турски. После през 19-ти век се смесват и мелодии от разни популярни тогава танци. Накрая на Балканите се смесва и със старите градски песни и ето ти чалга. Наш'те чалгаджии пеят главно разгрозени турски, сръбски и гръцки песни, много малко има оригинални композирани. За естрадата ни от едно време не може да се каже такова нещо - там имаше добри композитори и изпълнители, имаше цензура, която пречеше, но и не пускаше най-некадърното.
Hedniska Blod
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users