Тигър, on May 24 2011, 11:55, said:
@Нещото, което вие в нощта
А сигурен ли си, че можеш да категоризираш с лека ръка хората, които харесват чалга, и тези, които харесват класика? Аз изобщо не съм, понеже. Има много причини за това, голяма част от които вече изброих в предишните си постове. Отново казвам, че за повечето хора осъзнаването на музиката не е никакъв, ама НИКАКЪВ приоритет. Тук е музикален форум, в който поне половината хора живеят, за да ходят по концерти, да чуят нови групи, да си обогатят музикалната култура като цяло, и т.н. Навън не е така. Навън хората обикновено изобщо не се интересуват от музика - слушат това, което е модерно, което се пуска по дискотеките и кръчмите, което ще им помогне да се отпуснат, на фона на което ще им е лесно да пият, и тъй нататък. Което е чалга. И слушането й и дори харесването й отново нямат нищо общо с интелекта на слушащия.
Мислех да не пиша повече по тази тема, защото ми се струваше, че се въртим в омагьосан кръг, но в един момент осъзнах, че ти си прав, а аз греша.
Наистина е напълно погрешно така лекомислено човек да дава квалификации и да категоризира "с лека ръка" цели групи от хора.
Например хората благодарение на които турските сериали дълго време бяха с един от най-високите рейтинги и които вероятно са същите, които направиха така, че романи като "BG Кръстника" и "Тайните на империята ВИС" месеци наред да окупират класацията на десетте най-продавани книги в "Хеликон", най-вероятно са високоинтелигентни, но уплътняват свободното си време с подобни "разтоварващи" занимания, защото работата им е свързана със сериозен стрес от който искат да избягат(животоспасяващи операции, поддръжка на АЕЦ "Козлодуй", сключване на сделки за милиони на стоковата борса...). Също така и феновете на Manowar, които вмирисаха целия сектор пред сцената на Sonisphere, сигурно са занемарили грижата за тялото, защото са насочили всичките си усилия към търсения в областта на духовното.
С това наистина моето участие в тази тема приключва. Хубаво е когато се постигне консенсус.