Carlsberg, on May 23 2011, 22:13, said:
Добре,да кажем котарак,че си на мое място,но не харсваш свинчовци.
А не може ли да кажем, че аз проявих достатъчно уважение към теб и останалите юзъри тук, та да не ви преиначавам подигравателно никнеймовете, и бих очаквал същото?
А не може ли да кажем и че ако ще водим дискусия, ще е добре да се четем внимателно, понеже на това, което си написал, вече беше отговорено, при това няколко пъти?
Съжалявам, човече, но като те чета, оставам с впечатлението, че онзи концерт на Manowar, за който говориш, е единственият, който си имал шанса да посетиш. Не че аз съм се утрепал от ходене по концерти, за последните две години и половина нямам нито един, всъщност, но съм видял достатъчно, за да знам, че отрепките, които описваш - които, всъщност, извън концерта може да са си напълно нормални хора, бтв - ги има на всеки концерт, на който се пие бира, независимо от жанра. Няма значение рок ли е, метъл ли е, какво е... Няма изключения от това правило.
Не знам дали съм го казал, но да повторя - нямам против това, че не харесваш еди-коя-си-група или феновете й. Имам против това да се опитваш да се оправдаваш с откровени глупости. Ако беше написал просто, че не харесваш Manowar и/или феновете им, точка, нито аз, нито някой друг щеше да седне да си губи времето да ти отговаря. Обаче, да ме извиняваш, но да напишеш, че феновете на някоя група са свине и да очакваш никой от феновете на тази група да не ти отговори, е, хм, глупаво. Най-малкото. Това, че си е твое мнение и не искаш да ангажираш с него, няма абсолютно никакво значение - ако не искаш да ангажираш, просто не пиши.
@Нещото което вие в нощта
А сигурен ли си, че можеш да категоризираш с лека ръка хората, които харесват чалга, и тези, които харесват класика? Аз изобщо не съм, понеже. Има много причини за това, голяма част от които вече изброих в предишните си постове. Отново казвам, че за повечето хора осъзнаването на музиката не е никакъв, ама НИКАКЪВ приоритет. Тук е музикален форум, в който поне половината хора живеят, за да ходят по концерти, да чуят нови групи, да си обогатят музикалната култура като цяло, и т.н. Навън не е така. Навън хората обикновено изобщо не се интересуват от музика - слушат това, което е модерно, което се пуска по дискотеките и кръчмите, което ще им помогне да се отпуснат, на фона на което ще им е лесно да пият, и тъй нататък. Което е чалга. И слушането й и дори харесването й отново нямат нищо общо с интелекта на слушащия. Отделен проблем са върлите чалгаджии, обаче тук се намесва един друг, при това изключително важен фактор - чалгата не е музикален жанр. Тук не говоря от позицията на човек, който не я харесва, а го заявявам като факт. Чалгата няма никакви определени характеристики, спрямо които човек да си каже "Ето, в тази песен има това и това, значи е чалга". Единственото, което я дефинира, е некадърността на изпълнителите, а и външният им вид. Абсолютно нищо друго. Едно време думата "фолк" в словосъчетанието "поп-фолк" имаше някакво значение, но това отдавна не е така. Така става, когато масово се крадат поп и рок песни, бтв. Жанрът губи своята идентичност и се превръща в нещо, което просто не е жанр, а какво е и то самото не знае.
Впрочем, ако в България имаше свестни издатели на музика, които да се постараят да наложат и друго, освен чалга, положението с чалгата щеше да е много по-добро. Сега обаче почти никой извън форума не може да ти каже заглавието на някоя свястна българска рок-група на по-малко от 15 години. Сериозните музиканти от форума могат да обяснят доста по-добре от мен защо това е така, ако желаят. Сега едно нещо, дето не се знае к`во е, доминира навсякъде, а и понеже това нещо, наречено поп-фолк, откъм текстове, визия и музика може да се охарактеризира единствено с думата "пошлост", създава доста неприятни изкривявания. Не говоря за моралната страна на нещата, бтв, понеже откъм простотия или простащина рокът и метълът са способни да наврат чалгата в миша дупка, без дори да се препотят.
@Jimmy Pop
При мен Manowar и Deep Purple* са ЛЮБИМИ групи, а и не само те, просто ги консумирам по различен начин. В последно време и двете си ги пускам относително рядко за сметка на други, не толкова любими групи, които са ми интересни, но не познавам на пръсти.
С доста от думите ти съм съгласен, с тази разлика, че поставям знак за равенство между нуждата от първична, директна музика и доста по-фина такава. И двете не са никак лесни за писане, нито пък за изпълнение. В интервюто си за сайта Николо Коцев казва, че музика като на AC/DC се пише изключително трудно и той не е способен на това, макар че се е опитвал. Това не е случайно.
---
*До преди Морз - не знам защо, обаче музиката им с него просто не можах да я възприема, въпреки че е убийствен китарист.