Jump to content

"Тотална омраза" или "Кои групи/стилове не харесвам"

• You cannot reply to this topic
243 replies to this topic

#101 jasta

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 260 posts

Posted 21 май 2011 - 15:01

Пауър/хеви метъл.Дразнят ме епичните пискливи вокали най-вече.Липсата на каквато и да е агресия.Дори и да има някой по-здрав инструментал,вокала като запее и съсипва цялато първоначално впечатление.Китарата едва се чува,некво супер мелодично звучене,дето не става нито за куфене,нито за ксчане,нито на пого,нито за нищо.И стойката на вокала на сцената,тип Лили Иванова като пее "Ветрове".Общо взето групи като Helloween,Gamma Ray,Stratovarius,Sonata Acrtica,Hammerfall,Dragonforce..и да не забравяме "кралете" Manowar-няма такава позьорска банда.То не бяха леене на бира от високо,сменяне на тениски на Мейдън с техни,изчукване на нз си колко момичета и тем подобни тъпизми.Да не говорим за много дразнещата ми тематика в песните-рицари,мечове,митологии,богове..абе с 2 думи,приказки за лека нощ.Жалко,че в БГ точно такива групи идват всяка година,че и по 2 пъти вече.

Симфоник-горе долу същото като горното.Естествено най-дразнещото същество от тези е Таря Туронен.Ей тва момиче кой му каза,че е метъл вокалистка,идея си нямам.Опера,опера и пак опера.Като я чуя и ми се приисква да се застрелям,не казвам,че е не е добра,просто епично-оперните и вокалчета ми бъркат в здравето.

Фолк-метъл.Нещо което съдържа фолк,сори.....особено важи за популярните сред децата Eluveitie,Korpiklaani и т.н. Общо взето по-зле и от пауъра.И там някакви приказни неща.Да не говорим,че музикантите мязат на пещерняци.

Блек метъл,но не всичкия,само от оня,при който китарата звучи като жужене на пчела.Човек си мисли "а,тонколоните м и се развалиха"...а то билo TRVE KVLT BLACK METAL.Бурзум,голямо недоразумение е тоя.И уж ъндърграунд,пък всеки 3-и вече го слуша.

И тук не говорим за омраза,просто не ги трая.Особено и като вземат да ги натрапват.

Edited by jasta, 21 май 2011 - 15:10 .

#102 Fruzo

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 63 posts

Posted 21 май 2011 - 15:32

Варгузио не е известен толкова с музиката си, а с това,че е палил църквета... ;D Медиите са виновни! :lazy2: :)

#103 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 21 май 2011 - 15:44

тъп фен на Opeth, Porcupine Tree, Devin Townsend не съм срещал

Аз съм. Сори :lazy2:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#104 windowpane

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 113 posts

Posted 21 май 2011 - 16:02

View PostOverhate, on May 21 2011, 16:44, said:

Аз съм. Сори :lazy2:

:D :D

Добре де, имах предвид освен себе си :)

#105 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 21 май 2011 - 16:57

Аз пък далеч нямах предвид теб изобщо :lazy2:
Изгубил се, открих нощта

#106 windowpane

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 113 posts

Posted 21 май 2011 - 17:06

View PostThe Crimson Idol, on May 21 2011, 12:27, said:

Ей тва му мразя на прогресива - че хората слушащи го в повечето случай се имат за нещо повече от тези, които не слушат такъв тип музика.Едва ли не "не слушащ прог"=тъп...

Стига - и ти, и аз сме срещали вмирисани пропадняци с фланелки на Manowar... може би прекалено често. Такива, които се кефят на бандите, които изброих, аз не познавам. Изопачаваш думите ми доста - специално споменах, че не генерализирам. Музиката е начин да се забавляваш, а не да доказваш някакво интелектуално превъзходство (познавам хора, доста по-напред от мен в умствено отношение, които се кефят на брутални чалгии). Освех това снощи пих с един пичага, който се кефеше на Manowar, и той си беше интелигентен и порядъчно кариерно развит. Но просто няма как да не забележиш тенденцията... определени банди имат преимуществено фенове с по-развита мозъчна дейност и това са преимуществено по-малки банди, които правят по-нестандартна и амбициозна музика (изобщо не говоря само за прог).

Друг е въпросът дали да си по-интелигентен въобще е плюс - както отбеляза stavrogin. Не казвам също, че феновете на подобни банди не могат да си имат и проблеми с развитието на други човешки качества :lazy2:

Нз защо Тигър се противопостави на моето мнение, като същевременно каза тъкмо това, което аз казах - при най-известните банди, които са придобили някакъв специален ореол или култов статус, има повече плява от гледна точка на фенове. Сългасен съм и за примерите с Флойд и Тиътър.

Ето още един пример: разказ на познат от предишния концерт на Металика: дългокоса двойка (мъж и жена) си куфеят, размятайки коси. Друга двойка - този път "цивилна" (само жената е с дълга коса) стои зад тях и люпи семки. Втората двойка решава, че куфеещите им пречат на гледката с куфеенето си. Мацката от първата двойка културно се опитва да обясни на другата жена, че това е обичаен начин за изразяване на съпричастие и радост към музиката и там нз кво си още. Другата мацка обаче не разбира от дума и продължава да настоява хората от пред да престанат да размятат коси. Става скандал, стига се почти до бой.

Такива екземпляри (като втората двойка) просто няма никакъв, ама никакъв шанс да се срещнат на концерт на Poprcupine Tree, примерно. И на още доста специализирани банди с доста по-малка аудитория от големите рок и метъл имена.

П.С. HeathenHeart, Rozanna, прави сте, нямах предвид истинска дълбока омраза, а просто чувство на раздразнение. Не изпитвам истинска омраза към нищо в музикална форма, дори и към Лили Иванова :)

#107 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 21 май 2011 - 17:06

View PostStavrogin, on May 21 2011, 15:31, said:

Това че някой е по-интелигентен от друг съвсем не означава, че по-интелигентният е нещо повече от по-слабия умствено....това са съвсем различни неща! Що, ти да не смяташ, че хората са с еднакво ниво на интелектуални способности...И друго... да не би да смяташ, че не зависи от умствените способности каква ще сътвориш и какво ще излезне изпод пръстите ти когато хванеш инструмента.....или си мислиш, че Бетовен и Моцарт не са се отличавали интелектуално от съвременниците си???

Имах предвид, че някои хора слушащи такъв тип музика се мислят за по-интелигентни от не-слушащите я.И това на база на дадения стил.Давам ти пример за един дето не блестеше с ум, ама чул нашия разни прог групи и тръгна да ми разправя, че бил по-интелигентен от мене, защото слушал прог и разбирал за кво става въпрос (незнам какво точно искаше да каже с последното).Еми добре ОК, ама по тая логика хевито/траша/пауъра и т.н. са "прости" стилове и не ти трябва мн акъл, за да ги разбереш..ем да де обаче аз си им се кефя и то много, а нашия ми каза, че не можел да ги разбере.Е как тогава разбира "интелектуакния" прог, а не може да разбере "простия" траш(примерно)?Всичко това са си лични наблюдения и не смятам да влизам в някакви спорове за тях.Аз самия също слушам (макар и малко) прогресив. обаче не съм тръгна да обяснявам колко съм бил интелигентен :D

View Postwindowpane, on May 21 2011, 18:06, said:

Музиката е начин да се забавляваш, а не да доказваш някакво интелектуално превъзходство (познавам хора, доста по-напред от мен в умствено отношение, които се кефят на брутални чалгии). Освех това снощи пих с един пичага, който се кефеше на Manowar, и той си беше интелигентен и порядъчно кариерно развит.

Е с това мнение съм напълно съгласен :lazy2:

А и в кръга на шегата - относно пичовете с тенсики на Manowar - аз съм срещал и циган*н с тениска на Тиътър.И ся кво :) Както казах това е в кръга на шегата..

Edited by The Crimson Idol, 21 май 2011 - 17:12 .

"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#108 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 21 май 2011 - 18:53

View PostThe Crimson Idol, on May 21 2011, 18:06, said:

Е с това мнение съм напълно съгласен :lazy2:

А и в кръга на шегата - относно пичовете с тенсики на Manowar - аз съм срещал и циган*н с тениска на Тиътър.И ся кво :D Както казах това е в кръга на шегата..
Aa, значи циганина може да е по-прост от нециганина, а фенът на Мановар не може да е по-тъп от този на Тиътър...:)

Edited by Stavrogin, 21 май 2011 - 18:54 .

#109 2+2=5

Blasteroid

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 21 май 2011 - 19:02

Ако не друго то поне темата е забавна. Аз като едно добро почти всеядно животно (поне по отношение на различните стилове рок и метъл) се опитвам да намирам положителните неща в една група.

Има и доста групи, чиято музика просто не харесвам и не мога да намеря нищо интересно в нея, но имената на повечето от тези групи дори не заслужават да бъдат споменавани. Все пак забелязах, че никой досега не е споменал Bon Jovi. Най-лошото е, че поради огромната им популярност, не мога просто да не ги слушам, защото все някъде те издебват и атакуват в гръб. :lazy2:

И един малък цитат от първия филм за мистър Бийн : "I've got nothing against Jon Bon Jovi. The man has had two great hairstyles in the last ten years, which is an achievement not to be sniffed at."
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths

#110 The Crimson Idol

Wrathchild

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 465 posts

Posted 21 май 2011 - 19:06

View PostStavrogin, on May 21 2011, 19:53, said:

Aa, значи циганина може да е по-прост от нециганина, а фенът на Мановар не може да е по-тъп от този на Тиътър...:lazy2:

Пич, както казах това е в кръга на шегата :) Естествено, че може фен на Мановар да е по-тъп от такъв на Тиътър...само дето не изключвам и дугата възможност.Обаче не схващаш идеята ми - музиката не е мерило за това колко си умен и т.н.И казах, че ме дразни това, че някои фенове на стила прогресив (подчертавам някои, не всички), на оглед същия стил изтъкват, че били по-интелигентни от хора фенове на друг стил :D А както каза и windowpane в поста си музиката е начин да се забавляваш, а не да доказваш музикално превъзходство :D
"Be the one to give them nightmares when they sleep
Never back down from anyone" - Jeremy McKinnon

#111 Valtyr

Artisan ov War

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 380 posts

Posted 22 май 2011 - 00:07

Добър избор за тема. Смятам, че от такава има нужда и допълва онази за музикалните интереси. Това, което винаги съм мразел истински е Slayer. Знам, любима група на хиляди, милиони сигурно, но мен истински много ме дразнят с дебелашкото си поведение и най-вече самочувствието, което има г-н Кинг. Тестът за интелигентност също може да послужи, защото единственото нещо, известно на мен, за което тези господа пишат лирики е за някаква си кръв, която се лее някъде, и естествено колко кофти пич е Иисус. ОК, схванах идеята, при все, че Том Арайа си е от доста консервативно католическо семейство и доколкото знам, е бил против някои от идеите на бандата. А дали на Дейв Ломбардо му пука(когото единствено уважавам) за войната срещу християнството е друг въпрос. Както и да е, нека видим какво е отношението на "скъпоценните" Slayer към своите колеги. "Ние можем да свирим по-бързо от вас, ПЪК!" ОК, дали може да свършвате по-бързо от Хейтфиелд и компания , например? Всъщност, на кого му пука колко бързо може да свирите и дали сте най-талантливата и технична банда под Слънцето? Streets are for walking, not for posing. Май г-н Кинг не е чувал тази фраза. И не го казвам всичко това, защото съм фен на Metallica или на Anthrax. Аз всъщност изобщо не харесвам траш, даже ми е неприятно. Но най-неприятно ми е когато чуя името Slayer. :lazy2:
Има и много стилове, които не харесвам като например: метълкор, емокор, грайнд, дет, прогресив, всякаквки алтърнатив извращения; така че с това отговарям на втората част от заглавието на темата. В крайна сметка, всеки си харесва нещо и се хваща за него, като твърди, че то е най-добро. Различни мнения ще има, въпросът е дали можем да бъдем достатъчно мъдри да кажем: "Да, ти харесваш нещо което аз мразя, или обратното, но какво от това?", вместо да бързаме да обиждаме някого, само защото харесва нещо различно. В случая аз не хуля музиката на Slayer, просто казвам, че не ми харесва, но от друга страна се изказвам гневно за самите членове на бандата, които откровено не ми допадат. Това е просто моята гледна точка.

Edited by Valtyr, 22 май 2011 - 00:13 .

NO SINGLE BOOK WERE BEHELDEN BY ME
OH, NO QUESTION I CANNOT DO ANSWER
ONLY ONE SINGLE LAMP DO SHOW ME THIS WAY
AND THAT IS THE EYE OF SATAN!

#112 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 22 май 2011 - 09:15

View Postjasta, on May 21 2011, 16:01, said:

Пауър/хеви метъл.Дразнят ме епичните пискливи вокали най-вече.Липсата на каквато и да е агресия.Дори и да има някой по-здрав инструментал,вокала като запее и съсипва цялато първоначално впечатление.Китарата едва се чува,некво супер мелодично звучене,дето не става нито за куфене,нито за ксчане,нито на пого,нито за нищо.И стойката на вокала на сцената,тип Лили Иванова като пее "Ветрове".Общо взето групи като Helloween,Gamma Ray,Stratovarius,Sonata Acrtica,Hammerfall,Dragonforce..и да не забравяме "кралете" Manowar-няма такава позьорска банда.То не бяха леене на бира от високо,сменяне на тениски на Мейдън с техни,изчукване на нз си колко момичета и тем подобни тъпизми.Да не говорим за много дразнещата ми тематика в песните-рицари,мечове,митологии,богове..абе с 2 думи,приказки за лека нощ.Жалко,че в БГ точно такива групи идват всяка година,че и по 2 пъти вече.

Симфоник-горе долу същото като горното.Естествено най-дразнещото същество от тези е Таря Туронен.Ей тва момиче кой му каза,че е метъл вокалистка,идея си нямам.Опера,опера и пак опера.Като я чуя и ми се приисква да се застрелям,не казвам,че е не е добра,просто епично-оперните и вокалчета ми бъркат в здравето.

Фолк-метъл.Нещо което съдържа фолк,сори.....особено важи за популярните сред децата Eluveitie,Korpiklaani и т.н. Общо взето по-зле и от пауъра.И там някакви приказни неща.Да не говорим,че музикантите мязат на пещерняци.

Блек метъл,но не всичкия,само от оня,при който китарата звучи като жужене на пчела.Човек си мисли "а,тонколоните м и се развалиха"...а то билo TRVE KVLT BLACK METAL.Бурзум,голямо недоразумение е тоя.И уж ъндърграунд,пък всеки 3-и вече го слуша.

И тук не говорим за омраза,просто не ги трая.Особено и като вземат да ги натрапват.

В моя пост се ограничих само до известните имена, които ме дразнят, но ти почти изчерпателно си определил и по-неизвестните дразнещи ме музикални субекти, мерси за което! Разбира се на първо място е Таря...

#113 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 22 май 2011 - 10:08

View PostValtyr, on May 22 2011, 01:07, said:

Смятам, че от такава има нужда и допълва онази за музикалните интереси.

Продължавам да смятам, че и там си заслужава да се пише и обсъжда, но интересът към нея спадна и замря.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#114 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 22 май 2011 - 10:59

За чалгата в метъла писах(ме) ето тук.
За величието на Radiohead писах(ме) ето тук.

Stavrogin твърди, че никой в The Rolling Stones не може да свири. Защо ? Как си преценил подобно нещо точно за тяхната музика ?
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#115 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 22 май 2011 - 13:18

Ще си позволя и аз да хейтна малко(странна чуждица).
Харесвам някои песни на Меноур,но никой и нищо на света повече през живота ми не може да ме накара да присъствам на техен концерт.Нужно ли е да кзвам защо?Е хайде ще кажа.Аз по-големи селяндури(разликата я знаем) и свинчовци от феновете на тази група(говоря процентово),не съм видял...То направо е ужасТ.

Edited by Carlsberg, 22 май 2011 - 13:19 .

#116 Stavrogin

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 283 posts

Posted 22 май 2011 - 13:30

Да добавя и едни други флагмани, от които може да потънеш в земята от срам - Сабатон

#117 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 22 май 2011 - 14:17

Между другото, до момента, поне учудващо за мен, глемът не получава много критика. Мотли Крю, да кажем, май никой до сега не е критикувал; а аз в началото си мислех, че те ще го отнесат по въпроса за позьорщината, както и подобните в глема. А се оказва, че едва ли не Меноуор стават масовите анти-любимци.

Edited by Jurisprudent, 22 май 2011 - 14:38 .

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#118 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2000 posts

Posted 22 май 2011 - 14:31

View PostCarlsberg, on May 22 2011, 14:18, said:

Харесвам някои песни на Меноур,но никой и нищо на света повече през живота ми не може да ме накара да присъствам на техен концерт.Нужно ли е да кзвам защо?Е хайде ще кажа.Аз по-големи селяндури(разликата я знаем) и свинчовци от феновете на тази група(говоря процентово),не съм видял...То направо е ужасТ.
Знам, че темата предразполага към подобни писания, обаче поне от очевидни тъпотии можете да се въздържате. Аз, като почитател на тази група, не познавам нито един такъв, ама НИТО ЕДИН, да ме извине за капслока, който да отговаря на това описание. Нито. Един. Това, което написах за прогресарите, намери потвърждение дори в тази тема, а това, което съм цитирал...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#119 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 22 май 2011 - 15:31

Маньовър съм ги гледал само на Сонисферата, ма не забелязах някаква особена разлика между техните фенове и тия на Метлица, Мьегадьет и СлеЯр.
Тук проблемът не е музикален, ми се чини, а опира до снобизъм vs плебсизъм :lazy2:
Изгубил се, открих нощта

#120 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2145 posts

Posted 22 май 2011 - 17:47

View PostCarlsberg, on May 22 2011, 14:18, said:

Не съм съгласна. Най-ужасТен ужасТ има сред трю трашърите и феновете на олд-скул блека. Да ме прошават феновете на въпросните стилове, не казвам, че всички са такива, има и точно обратното.
Hedniska Blod

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users