Kavarna Rock Fest 201115-17 юли 2011
Started by Ozzy, май 04 2011 08:59
502 replies to this topic
Posted 13 май 2011 - 11:09
OPЕTH и KATATONIA са едни от най-, ама най- любимите ми групи. Надявах се да спестя пари от тазгодишния фест, нооо....OPETH и KATATONIA. Ще се ходи.
Тъпото е , че нарочно са ги сложили в два дни!
Та, ДАНО да пуснат билети за ДВА дни!!!!!!
Тъпото е , че нарочно са ги сложили в два дни!
Та, ДАНО да пуснат билети за ДВА дни!!!!!!
Posted 13 май 2011 - 11:43
Opeth!!! Opeth!!! Opeth!!! Opeth!!! OPETH!!!

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 13 май 2011 - 12:56
eddie, on May 13 2011, 11:03, said:
Тая година ще пропусна. Жалко, надявах се поне Аксел Руди Пел да дойде, но уви.
За мен това е най - голямото разочарование.Ако ARP бяха тази година,то наистина щеше да има за всекиго по нещо,но сега... Миналата година беше страхотно,но тази явно ще пропусна.Нищо не привлича вниманието ми толкова силно,за да посетя феста.Все пак честито на печелившите.
Posted 13 май 2011 - 13:37
Gamina, on May 13 2011, 10:51, said:

Е, можеше и още малко тресня да има
в туй слънчево градче, вместо веселяшки подпийнали трашари сега ще бродят сърдитковци
наистина трябваше още малко тресня
Знаете ли че ...
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Posted 13 май 2011 - 13:38
По моя субективна преценка това ще бъде най-добрият фестивал в Каварна досега, най-после толкова любими групи накуп. А си мислех, че това лято няма да стъпя на нищо......
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 13 май 2011 - 13:53
OPETH!!!!!!!!!!
ДАААААААА!!!!
(официално обявявам фалит)
Забавянето на организаторите вече съм го простил! Като изключа Manowar, това ще бъде най-якия, с най-много любими имена Каварненски фест (лично за мене де...пък и всеки с вкуса си...)
ДАААААААА!!!!
(официално обявявам фалит)
Забавянето на организаторите вече съм го простил! Като изключа Manowar, това ще бъде най-якия, с най-много любими имена Каварненски фест (лично за мене де...пък и всеки с вкуса си...)
HeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:
Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:
Posted 13 май 2011 - 14:04
И аз мисля,че групите са доста добри и ще се получи супер фестивал.
А да не забравяме,че ще има поне още 2-3 групи обявени до няколко дни.Фестивалът би бил доста по-ударен с едни легенди на тежката музика от рода на Тестамент или едни Коронер, с което организаторите направо ще ни разбият.
:
worship:
Това са само мечти естествено.

worship:
Това са само мечти естествено.

Posted 13 май 2011 - 14:11
Testament би било перфектно. Хем да наваксат за това, че свириха супер кратко през 2006
Ама нали - мечти.

Ама нали - мечти.
Posted 13 май 2011 - 15:31
Scardust, on May 13 2011, 15:34, said:
Доста не зряло мнение...

повече така няма да правя

сериозно мен групите ме кефят и смятам да посетя, но наистина други години е имало малко повече разнообразие
Знаете ли че ...
Posted 13 май 2011 - 15:46
PARADISE LOST, OPETH, KATATONIA... нямаше да ходя

...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky
Posted 13 май 2011 - 17:44
ivjordan, on May 13 2011, 11:09, said:
ама за "морска", ще ме прощавате, най-близкия плаж е на една туба бензин от там.

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 13 май 2011 - 20:46
2+2=5, on May 13 2011, 19:55, said:

Аз толкова се надявах, да не дойдат. Сега ще трябва да се ходи и в Каварна, а и парите и свободното време не достигат.

Между другото и аз все с това се "оправдавам", но се очертава фестивал, в който всеки ден има поне една изключително любима група. Изведнъж се намират и пари, и време, и желание, което с оглед на всичко останало обявено, беше уж безвъзвратно умряло, ама на, оказа се, че просто не е имало достатъчен стимул.
The mind is its own place, and in itself
Posted 13 май 2011 - 22:43
Satyr, on May 13 2011, 18:44, said:
Да не би да има танкове, които вървят с бензин? Щото най-близкият (изкуствен) плаж е на 3 км, а най-близкият (естествен) - на около 7 км (Иканталъка). Кое е превозното средство, харчещо туба бензин за тези разстояния ми е много чудно? 

Добре де, грешно се изразих по-горе. Трябваше да кажа "най-близкия свестен плаж", който за мен е Шабленска Тузла и по спомен е на около 45 километра, което може и да не е туба бензин, ама си е тубичка, а ако сложим отиване - връщане са си едни десет кила. Иначе, изкуственото недоразумение на североизток от града по никакъв начин не бих го нарекъл "плаж", а малкото заливче отатък Калиакра е такава безобразна пещ, че никому не го пожелавам. Естествено, всичко това си е мое мнение и никого не задължавам с него.
И за да не съм съвсем Оф-топик, както казах и горе, има, поне за мен, три интересни групи, които с радост бих слушал, но в сезон, когато концертите са буквално през ден-два, 500+ български лева са твърде висока цена за точно тези три групи. Ако нямаше Сфера, София Рокс, Спирит, Синдърела, Канзас, Таря, Стинг, Айсд Ърт и други, щях да отида в Каварна и да си умра от кеф, но понеже парите ги изкарваме "с пот на челото", се налага да си правим сметките и по моите сметки, трите групи на Каварна не си заслужават гладуването, още повече, че поне две от тях вече са идвали у нас.
Та така, фестивалчето е готино, но е твърде тясно ориентирано към екстремната музика и като се вземат предвид всички неудобства по посещението му, не си заслужава. За сравнение, миналата година имаше 8 групи, които ме интересуваха, тази са 3. Ако имаше Мотърхед примерно, ситуацията би била различна. Това според мен.
Също според мен, максималната посещаемост ще е от около 2000 - 2500 души на вечер max. Дано греша в това си предвиждане, защото е кофти за феста да няма приходи, но не съм оптимист.
Отново пожелавам невероятни изживявания на всички, които ще отидат, но аз пропускам.
Edited by ivjordan, 13 май 2011 - 22:52 .
None are so hopelessly enslaved than those who believe they are free...
Posted 14 май 2011 - 03:20
Най-качественият каварненски фест досега!!!
Най-после и в малка България нещо наистина стойностно и свежо, различно от пенсионерските рок и хьеви мьетл легенди (които напоследък идват на талази всяка година, щото в нормалните страни отдавна на никой не му пука за тях). На който му се слушат изтъркани шитни като Мейдън и Джудас - вместо да мрънка, да се концентрира към съответните мероприятия.
По същество - малко е куцо, наистина, че Katatonia ще бъдат със статут на подгряващи, но те наистина не правят парти метъл или запомнящо се визуално шоу, за разлика от Arch Enemy (които също са адски яки) и Moonspell. Ако Opeth и Katatonia бяха в един и същи ден, аз лично не бих присъствал на останалите дни. Нормално е организаторите да се опитат да засържат аудиторията възможно най-дълго време.

По същество - малко е куцо, наистина, че Katatonia ще бъдат със статут на подгряващи, но те наистина не правят парти метъл или запомнящо се визуално шоу, за разлика от Arch Enemy (които също са адски яки) и Moonspell. Ако Opeth и Katatonia бяха в един и същи ден, аз лично не бих присъствал на останалите дни. Нормално е организаторите да се опитат да засържат аудиторията възможно най-дълго време.
Posted 14 май 2011 - 09:16
windowpane, on May 14 2011, 03:20, said:
Най-качественият каварненски фест досега!!!
Най-после и в малка България нещо наистина стойностно и свежо, различно от пенсионерските рок и хьеви мьетл легенди (които напоследък идват на талази всяка година, щото в нормалните страни отдавна на никой не му пука за тях). На който му се слушат изтъркани шитни като Мейдън и Джудас - вместо да мрънка, да се концентрира към съответните мероприятия.

Коя точно аудитория бе, пич?!? ТИ и още десетина хард фенове + няколко журналисти и общинари

When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear