Kavarna Rock Fest 201115-17 юли 2011
Started by Ozzy, май 04 2011 08:59
502 replies to this topic
Posted 17 юли 2011 - 01:13
УАААААА!!!
О-пет! О-пет! О-ще! О-ще!
ВЕЛИКИ СА!
Най-после още една музикална мечта се случи и съм изключително доволен, защото сетлиста беше много готин (е, винаги може повече, ма да не ставаме нагли, хехе), поведението на сър Акерфелд страхотно...не знам по принцип ли е така или само днес, ама много ми се понрави хапливото му чувство за хумор (особено за Смоука, хахаха). Другите нямаха включвания с приказки, но пък контакта с публиката си беше ок, определено публиката се изкефи и определно Opeth и се изкефиха, поне такива са ми впечатленията. Свиренето и пеенето бяха перфектни. Осветлението и звука на доста прилично ниво...е, за звука винаги можем да мрънкаме, но това е концерт, мамка му - важна е емоцията, а перфектния саунд ще си го слушам в къщи на оригиналните CD-та.
Другите банди бяха чудесни за мен, но не мога да коментирам, понеже не ги познавам толкова добре. Всъщност Sylosis изобщо не съм ги слушал, но звучаха яко и свириха с желание и кеф. Тиамат са яка банда, която преди години повечко слушах, напоследък изобщо, но направиха яко шоу. Муунспел честно казано за пръв път ги чувам (като име ги знам отдавна), но ми станаха интересни и смятам да обърна внимание (всъщност точно така прослушах Cynic - за пръв път ги чух като предгрупа на Dream Theater на Каварна2009, а сега са ми една от любимите банди). Останалите дни за съжаление ще пропусна поради неотложни служебни ангажименти, но благодаря на екипа на Катехизис са навременното и детайлно отразяване.
Весело изкарване и на последния ден, за тези които ще ходят.
p.s. евалата на Loud че приеха риска, в тази криза да поканят нещо различно и оригинално, което определено няма да напълни стадиона - харесва ни или не, българина си знае Пърпъл, Снейк, Металика, Менуор, Мейдън и т.н....нищо лошо, харесвам и уважавам тези банди, ама на тоя свят има и много други яки банди, някои от които за съжаление едва ли някога ще видим в България (който може - ходи навън, който не, си остава с мечтите).
О-пет! О-пет! О-ще! О-ще!
ВЕЛИКИ СА!
Най-после още една музикална мечта се случи и съм изключително доволен, защото сетлиста беше много готин (е, винаги може повече, ма да не ставаме нагли, хехе), поведението на сър Акерфелд страхотно...не знам по принцип ли е така или само днес, ама много ми се понрави хапливото му чувство за хумор (особено за Смоука, хахаха). Другите нямаха включвания с приказки, но пък контакта с публиката си беше ок, определено публиката се изкефи и определно Opeth и се изкефиха, поне такива са ми впечатленията. Свиренето и пеенето бяха перфектни. Осветлението и звука на доста прилично ниво...е, за звука винаги можем да мрънкаме, но това е концерт, мамка му - важна е емоцията, а перфектния саунд ще си го слушам в къщи на оригиналните CD-та.
Другите банди бяха чудесни за мен, но не мога да коментирам, понеже не ги познавам толкова добре. Всъщност Sylosis изобщо не съм ги слушал, но звучаха яко и свириха с желание и кеф. Тиамат са яка банда, която преди години повечко слушах, напоследък изобщо, но направиха яко шоу. Муунспел честно казано за пръв път ги чувам (като име ги знам отдавна), но ми станаха интересни и смятам да обърна внимание (всъщност точно така прослушах Cynic - за пръв път ги чух като предгрупа на Dream Theater на Каварна2009, а сега са ми една от любимите банди). Останалите дни за съжаление ще пропусна поради неотложни служебни ангажименти, но благодаря на екипа на Катехизис са навременното и детайлно отразяване.
Весело изкарване и на последния ден, за тези които ще ходят.
p.s. евалата на Loud че приеха риска, в тази криза да поканят нещо различно и оригинално, което определено няма да напълни стадиона - харесва ни или не, българина си знае Пърпъл, Снейк, Металика, Менуор, Мейдън и т.н....нищо лошо, харесвам и уважавам тези банди, ама на тоя свят има и много други яки банди, някои от които за съжаление едва ли някога ще видим в България (който може - ходи навън, който не, си остава с мечтите).
HeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:
Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:
Posted 17 юли 2011 - 09:09
ВЕЛИКАНИ!
За мен това беше най-силния концерт, който съм гледал в Каварна изобщо. Много силно присъствие на цялата банда. Излязоха и просто превзеха сцената. Michael е уникален чешит. Пиперливият му хумор винаги ме е радвал. Публиката беше страхотна също така. Радвам се, че и останали 4000 човека са споделили тази емоция с мен. Мисля че това беше й първият концерт на група, която слушам активно в момента на провеждането му, така че аз бях на върха на кефа!
Moonspell също направиха много добро впечатление. Създадоха атмосфера, особено на някои песни бяха покъртителни обвити целите в пушаци на фона на гробище ... the chills!
И все пак: OPETH!
За мен това беше най-силния концерт, който съм гледал в Каварна изобщо. Много силно присъствие на цялата банда. Излязоха и просто превзеха сцената. Michael е уникален чешит. Пиперливият му хумор винаги ме е радвал. Публиката беше страхотна също така. Радвам се, че и останали 4000 човека са споделили тази емоция с мен. Мисля че това беше й първият концерт на група, която слушам активно в момента на провеждането му, така че аз бях на върха на кефа!
Moonspell също направиха много добро впечатление. Създадоха атмосфера, особено на някои песни бяха покъртителни обвити целите в пушаци на фона на гробище ... the chills!

И все пак: OPETH!
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 17 юли 2011 - 15:01
Metal Heart, on Jul 15 2011, 12:20, said:
Малко кофти новина от Facebook страницата на фестивала:

За съжаление предвиденият за днес в 20:00 ч Signing Session с Arch Enemy няма да се състои! Останалата част от програмата за третия ден на Каварна Рок Фест 2011 остава непроменена:
17ч - Отваряне на вратите
18ч - 19ч - Suicidal Angels
19ч - 19:15ч - Signing Session - Lake Of Tears
...19:30 - 20:45 - Lake Of Tears
19:30 - 19:45 - Signing Session - Suicidal Angels
21:15 - 23:00 - Arch Enemy
17ч - Отваряне на вратите
18ч - 19ч - Suicidal Angels
19ч - 19:15ч - Signing Session - Lake Of Tears
...19:30 - 20:45 - Lake Of Tears
19:30 - 19:45 - Signing Session - Suicidal Angels
21:15 - 23:00 - Arch Enemy
Нямам търпение да се разбием като за последно

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Posted 18 юли 2011 - 14:07
Опееееееееееееееееет!!!!!!
Баси, оставих си главата да се търкаля из каварненските храсталаци, няма такова забиване!!!
ВЕЛИКАНИ!!!!!!!!!!!!!! Вече имам първо място за годишната класация на концерти
Фантастични, а Микаел беше направо свръхестествено добър!!!
Много яки Тиамат, Кататония и Парадайс, и макар че не съм фен на Муунспел и нямах търпение да свършват, че да започнат Опет (
), трябва да им призная, че направиха уникално представяне.

Много яки Тиамат, Кататония и Парадайс, и макар че не съм фен на Муунспел и нямах търпение да свършват, че да започнат Опет (

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 18 юли 2011 - 20:13
Opeth. Katatonia. Paradise Lost. Tiamat. Moonspell.
Получих точно това, за което отидох в Каварна. Изключително доволен съм и от чутото, и от видяното. Великолепни представяния и на петте групи.
Оценка - 10/10.
Представянията на останалите групи няма да ги коментирам, защото си ги спестих с огромен кеф - гледах им първата песен (на някои и по-малко) и бегом навън.
Получих точно това, за което отидох в Каварна. Изключително доволен съм и от чутото, и от видяното. Великолепни представяния и на петте групи.
Оценка - 10/10.
Представянията на останалите групи няма да ги коментирам, защото си ги спестих с огромен кеф - гледах им първата песен (на някои и по-малко) и бегом навън.
Posted 18 юли 2011 - 21:32
Отидох до Каварна само заради Sonata Arctica и останах повече от доволен. Засега заема челна позиция в класацията ми за годината по всички критерии

I will win but never fight
That's the Art of War
That's the Art of War
Posted 18 юли 2011 - 23:26
Аз най-накрая се прибрах и съм доволен от това като за начало
Иначе на Каварна си е яко, дори и ако групите не са ти някакви любимци. Може ни миналогодишния формат на малко по-различни групи беше по-добър.
П.П. За втора поредна година се чупи нещо по колата около феста и се занимавам с глупости

Иначе на Каварна си е яко, дори и ако групите не са ти някакви любимци. Може ни миналогодишния формат на малко по-различни групи беше по-добър.
П.П. За втора поредна година се чупи нещо по колата около феста и се занимавам с глупости

Posted 19 юли 2011 - 02:43
Отидох за Sylosis, Arch Enemy и Opeth. Размазах се и на 3те. На Opeth малко ми оставаше да се разрева като някав педал на In My Time Of Need как да е (евала на публиката btw). Изкефих се и на останалите групи, макар че си тръгнах в началото на Paradise Lost, просто бях прав целия ден и не издържах повече а и някакъв наглец първо ме попита дали може пред мен и като му казах не - се натика въпреки че нямаше никакво място там а и беше доста гнусен. Доста забавно беше погото на Suicidal Angels, въпреки че хич не се кефя на траш. A Tokio Hotel групичката направо изкърти ;D
Posted 19 юли 2011 - 12:45
Earl Of Black, on Jul 18 2011, 22:32, said:
Отидох до Каварна само заради Sonata Arctica и останах повече от доволен. Засега заема челна позиция в класацията ми за годината по всички критерии 

...за мен лично всичко след КАТАТОНИА

Съжалявам, че любимите ми Парадайз

За MOONSPELL също мога спокойно да кажа, че бяха (са и винаги ще са) изключително велики, всъщност за мене, от всички фронтмени, Фернандо изигра най-силно ролята си. Как извикаха луната на Мефисто....

Що се отнася до Opeth, преживяването да им се наслаждаваш, докато се търкаляш бос по росната трева и гледаш луната беше свръхетествено. Завиждах на тези, които го гледаха от кулата над пулта. Е, бих била благодарна, ако Окерфелт си беше спестил малко от театрото, ама не се надявах да го направи и не съм разочарована. Все пак се учудвам, че засега никой не се е оплакал, че е бил наречен fucker или pussy, защото не е искал да прави глупости от рода на това да куфее без музика.
Най-много изтрещях на предната ограда на Arch Enemy, респект за най-красивата и яка жена

ПС Някой беше ли на meet&greet s Katatonia?
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 19 юли 2011 - 13:26
Velvet Thorns, on Jul 19 2011, 13:45, said:

P.S. Вечерта ще пиша малко повече впечатления от фестивала, че откак съм се прибрал от Каварна, не съм се спрял на едно място

ПИСУК!
Posted 19 юли 2011 - 14:31
Не беше точно meet&greet понеже не съм ги поздравявал много много, ама като бяха решили да седнат на нашата маса... няма да ги гоним сега

I will win but never fight
That's the Art of War
That's the Art of War
Posted 19 юли 2011 - 14:32
И аз съм много доволен от първия си тридневен престой в Каварна. Макар и повечето групи да не спадат в графата "любими", аз се изкефих максимално на Paradise Lost, Moonspell и Arch Enemy
Другите групи също не бяха лоши и се радвам, че имах възможността да ги гледам наживо накуп, тъй като едва ли бих отишъл на самостоятелен техен концерт в София

Posted 19 юли 2011 - 15:40
Надявам се всеки да е изкарал рок феста положително. Аз останах доволен от видяното и чутото само където малко разочарован че Lake of Tears бяха в траш сандвич, но пък имаше едно веселяци пред мен които не спряха да скачат и куфеят при тяхното изпълненние. Изпълнението на "The Sleeping Beauty" с Tiamat , Miguel Gaspar от MOONSPELL, Matt Korr и Fernando Ribeiro от MOONSPELL бе много добро. После по терена на стадиона свободно се разхождаха Roger Ojersson (китариста на Tiamat) и Matt Korr и чукаха лаф с всеки който познайваше английски... дори един пич научи китариста да пее "айде наздраве"...
Edited by MichaelLeRoi, 19 юли 2011 - 16:15 .
Posted 20 юли 2011 - 07:57
Ето малко впечатления и от мен. Няма да пиша за Опет, Кататония и Лейк, защото вече достатъчно сте ги споменали, а и това не е моята музика, така че тактично ги пропускам, за да няма сърдити фенове след това. Дадох им шанс, но не можаха да ме грабнат.
За мен групите тази година бяха първите в 3те дни - Dreamshade, Sylosis и Suicidal Angels. Първите две бях ги чувала от тук от там из YouTube, но нищо повече, а те се раздадоха на макс и ни откъснаха главите при 35 градуса жега. С голям хъс свирят и двете групи и не съжалявам, че 3 дни едва не се разтопих от жега на оградата. Няма да споменавам, че момчетата от Dreamshade 2 дни ходиха в несвяст по стадиона и не можеха да повярват, че съществува такава публика (по техни думи). Бяха изключително очаровани от Каварна и хората.
Най-голямата изненада в таз годишната Каварна за мен бяха Sylosis, а "белият призрак", както се нарече вокала им заради липсата на какъвто и да било тен, направо премести публиката 2 метра назад с гласа си. Страхотни и изключително много ме зарадваха.
Тази година бях тръгнала към Каварна с мисълта да гледам Suicidal Angels и Paradise Lost, като първите абсолютно надминаха очакванията ми. Страхотна банда, както сте го отразили и в репортажа, и според мен Lake of Tears изобщо нямаха място в този ден на фестивала. Suicidal вдигнаха така адреналина на публиката, че Лейк направо ни убиха с тая меланхолия преди да излязат Arch Enemy.
Пореден страхотен Каварна Рок Фест, аз и 15+ човека, с които бях, сме доволни от всичко, жалко че всичко свърши толкова бързо. А Лауд консъртс вече са ми едноличен фаворит в промоутърската класация.
P.S Ето така достигаха новините до вас в последния ден на Каварна Рок Фест 2011
P.P.S Извинявам се ако не е трябвало да я публикувам, можете да я изтриете по всяко време

За мен групите тази година бяха първите в 3те дни - Dreamshade, Sylosis и Suicidal Angels. Първите две бях ги чувала от тук от там из YouTube, но нищо повече, а те се раздадоха на макс и ни откъснаха главите при 35 градуса жега. С голям хъс свирят и двете групи и не съжалявам, че 3 дни едва не се разтопих от жега на оградата. Няма да споменавам, че момчетата от Dreamshade 2 дни ходиха в несвяст по стадиона и не можеха да повярват, че съществува такава публика (по техни думи). Бяха изключително очаровани от Каварна и хората.
Най-голямата изненада в таз годишната Каварна за мен бяха Sylosis, а "белият призрак", както се нарече вокала им заради липсата на какъвто и да било тен, направо премести публиката 2 метра назад с гласа си. Страхотни и изключително много ме зарадваха.
Тази година бях тръгнала към Каварна с мисълта да гледам Suicidal Angels и Paradise Lost, като първите абсолютно надминаха очакванията ми. Страхотна банда, както сте го отразили и в репортажа, и според мен Lake of Tears изобщо нямаха място в този ден на фестивала. Suicidal вдигнаха така адреналина на публиката, че Лейк направо ни убиха с тая меланхолия преди да излязат Arch Enemy.
Пореден страхотен Каварна Рок Фест, аз и 15+ човека, с които бях, сме доволни от всичко, жалко че всичко свърши толкова бързо. А Лауд консъртс вече са ми едноличен фаворит в промоутърската класация.
P.S Ето така достигаха новините до вас в последния ден на Каварна Рок Фест 2011

P.P.S Извинявам се ако не е трябвало да я публикувам, можете да я изтриете по всяко време

Attached Files
Edited by BeerMe, 20 юли 2011 - 08:07 .
Posted 20 юли 2011 - 08:13
хайде и аз да си кажа колко съм доволен от тазгодишното издание на фестивала. групите заради които аз отидох се представиха много повече от размазващо, но успях да си харесам и Dreamshade и не толкова Paradise Lost, явно със загубения рай няма да се спогодим. за другите групи вече сте изписали достатъчно.
ето и една снимка от мене
Arch_enemy.jpg 4,5MB
80 downloads
със сапунерката толкова
ето и една снимка от мене

със сапунерката толкова

Знаете ли че ...
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.
Posted 20 юли 2011 - 10:23
Velvet Thorns, on Jul 19 2011, 13:45, said:
Аз

За фестивала какво да кажа... както се бях отказал да ходя и така направо се размазах... толкова прекрасни групи, страхотна организация и звук, с прекрасно време и приятели... ЖЕСТОКО!
Edited by Scardust, 20 юли 2011 - 10:24 .
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users