Jump to content

Kavarna Rock Fest 201115-17 юли 2011

502 replies to this topic

#101 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 14 май 2011 - 09:37

View Postdani1948, on May 14 2011, 10:16, said:

Коя точно аудитория бе, пич?!? ТИ и още десетина хард фенове + няколко журналисти и общинари :worship: Фестът тази година е супер зле, като изключим Opeth, които със зор биха напълнили някоя заличка в София, всичко останало не си заслужава пътуването. А това, което казваш за Мейдън и Джудас също е смешно, за съжаление това са групите, които продължават да разпродават фестивалите на запад, не някакви готик спекове. Ако феста беше Каварна Готик Фест, ОК, но то е Каварна РОК Фест, а аз рок не виждам...На мен даже ми е притеснено да отида на такъв 3-дневен спек панаир, защото не съм много убеден точно какво послание носи готик музиката? Докато съм 100% убеден какво е посланието на рока и затова ще си джиткам по другите фестове. Все пак весело в Каварна и така :worship:
Много хора продължават да свързват рока с хард рока, но той е толкова широко понятие, че включва дори дет и грайнд. А аудиторията на групите от феста, ако прочетеш темата и коментарите, не е никак малка. Колко са големи Мейдън и Джудас тук ще се разбере съвсем скоро - на тези цени не очаквам огромно стълпотворение от фенове, а чувствителен спад, в сравнение с предишното им идване. На немалко фенове наистина им писна да гледат едни и същи групи и то на вече баснословни цени. Докато Каварна рок фестът е една добра алтернатива за тях - билетът за 3 дни е на цената на 1 в Банкя и то с качествени групи, които не са омръзнали на никого, защото голяма част от тях идват за първи път у нас.
Неправилно е да пожелаваш "весело в Каварна" на феновете на "спек панаира". Ако малко се замислиш, по-добре би било да напишеш "пожелавам ви приятен спек" :rolleyes:

Edited by Metal Heart, 14 май 2011 - 11:00 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#102 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 14 май 2011 - 09:42

Айде, айде, няма нужда да навлизаме в такъв офтопик за рока и дет метъла, ОК? 100% на феновете на този тип групи ще им е весело в Каварна и затова им пожелавам да им е весело. Всички знаем какъв кеф е да гледаш на живо любимата си група, а със сигурност има и хора, които обичат тези групи. Просто за мен, от гледна точка на бизнес, какъвто са концертите в крайна сметка, този фест е тотален провал... Вероятно ще посетя деня с Opeth, но нямам високи очаквания.
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#103 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 14 май 2011 - 10:27

Нямам нищо против въпросната музика, въпреки че не я слушам и въпреки че не намирам нищо общо между нея и рока, а и дълбоко се съмнявам че кметът на Каварна им е голям фен, но за да се канят такива групи в Каварна за мен причината е само една - няма пари. Да не говорим от бизнес гледна точка, че едно е да поканиш групи, дето я съберат 3 хиляди аудитория, я не, вместо групи, които ще напълнят стадиона и града до дупка.

#104 morg

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 14 май 2011 - 11:14

View Postwindowpane, on May 14 2011, 04:20, said:

Най-качественият каварненски фест досега!!! :rolleyes: Най-после и в малка България нещо наистина стойностно и свежо, различно от пенсионерските рок и хьеви мьетл легенди (които напоследък идват на талази всяка година, щото в нормалните страни отдавна на никой не му пука за тях). На който му се слушат изтъркани шитни като Мейдън и Джудас - вместо да мрънка, да се концентрира към съответните мероприятия.

По същество - малко е куцо, наистина, че Katatonia ще бъдат със статут на подгряващи, но те наистина не правят парти метъл или запомнящо се визуално шоу, за разлика от Arch Enemy (които също са адски яки) и Moonspell. Ако Opeth и Katatonia бяха в един и същи ден, аз лично не бих присъствал на останалите дни. Нормално е организаторите да се опитат да засържат аудиторията възможно най-дълго време.

ВИЖ КАКВО, кой си ти, че да наричаш Джудас и Мейдън "шитни"!!!!
Някакъв лапльо си мисли, че може да обижда две от най- ВЕЛИКИТЕ групи, с ОСНОВЕН принос за развитието на ИСТИНСКАТА музика!
И смешното в случая е, че такива като теб са много, а оше по- смешното е, че такива си мислят, че мнението им има накаква давност.
(И въобще не съответства на някои, ръсещ глупости от такъв сорт, да използва за ник името на песен на ОПЕТ).

П.С. : Не съм от закоравелите ''ХЕВИТА", давам всичко за ОПЕТ и КАТАТОНИА. Еднакво се вбесявам, когато някой, мислещ се за нещо специално индивид, ръси простотии по адрес на "старите" и съответно "младите".

Най-качественият каварненски фест досега!!! :worship: Най-после и в малка България нещо наистина стойностно и свежо, различно от пенсионерските рок и хьеви мьетл легенди (които напоследък идват на талази всяка година, щото в нормалните страни отдавна на никой не му пука за тях). На който му се слушат изтъркани шитни като Мейдън и Джудас - вместо да мрънка, да се концентрира към съответните мероприятия.

По същество - малко е куцо, наистина, че Katatonia ще бъдат със статут на подгряващи, но те наистина не правят парти метъл или запомнящо се визуално шоу, за разлика от Arch Enemy (които също са адски яки) и Moonspell. Ако Opeth и Katatonia бяха в един и същи ден, аз лично не бих присъствал на останалите дни. Нормално е организаторите да се опитат да засържат аудиторията възможно най-дълго време.

Някакъв лапльо си мисли, че може да обижда две от най- ВЕЛИКИТЕ групи, с ОСНОВЕН принос за развитието на ИСТИНСКАТА музика!
И смешното в случая е, че такива като теб са много, а оше по- смешното е, че такива си мислят, че мнението им има накаква давност.
(И въобще не съответства на някои, ръсещ глупости от такъв сорт, да използва за ник името на песен на ОПЕТ).

П.С. : Не съм от закоравелите ''ХЕВИТА", давам всичко за ОПЕТ и КАТАТОНИА. Еднакво се вбесявам, когато някой, мислещ се за нещо специално индивид, ръси простотии по адрес на "старите" и съответно "младите".

#105 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 май 2011 - 11:19

(които напоследък идват на талази всяка година, щото в нормалните страни отдавна на никой не му пука за тях).
Интересно ми е до кога разни *цензурирано* ще я повтарят тая глупост. Пич, това НЯМА нищо общо с истината. Просто няма. Хубаво, не харесвате хевито, ама `айде измислете нещо ново и поне малко доближаващо се до реалността, а?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#106 morg

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 14 май 2011 - 11:24

Най-качественият каварненски фест досега!!! :rolleyes: Най-после и в малка България нещо наистина стойностно и свежо, различно от пенсионерските рок и хьеви мьетл легенди (които напоследък идват на талази всяка година, щото в нормалните страни отдавна на никой не му пука за тях). На който му се слушат изтъркани шитни като Мейдън и Джудас - вместо да мрънка, да се концентрира към съответните мероприятия.

И кой си мислиш, че си ти, че да наричаш Джудас и Мейдън, групи с основен принос за развитието на Истинската музика ""шитни"?!
Смешното в случая е , че такива като теб си мислят, че глупостите, които дрънкат имат някаква давност.

П.С. : Не съм от "закоравелите хевита". Давам всичко за ОПЕТ и КАТАТОНИА, но обожавам и Джудас. Еднакво се вбесявам, когато някой "капацитет" ръси глупости за "старите" и съответно "младите".

#107 morg

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 72 posts

Posted 14 май 2011 - 11:28

[quote name='windowpane' date='May 14 2011, 04:20 ' post='8155 различно от пенсионерските рок и хьеви мьетл легенди (които напоследък идват на талази всяка година, щото в нормалните страни отдавна на никой не му пука за тях). На който му се слушат изтъркани шитни като Мейдън и Джудас

[/quote]

И кой си мислиш, че си ти, че да наричаш Джудас и Мейдън, групи с основен принос за развитието на Истинската музика ""шитни"?!
Смешното в случая е , че такива като теб си мислят, че глупостите, които дрънкат имат някаква давност.

П.С. : Не съм от "закоравелите хевита". Давам всичко за ОПЕТ и КАТАТОНИА, но обожавам и Джудас. Еднакво се вбесявам, когато някой "капацитет" ръси глупости за "старите" и съответно "младите".

#108 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 14 май 2011 - 11:54

"различно от пенсионерските рок и хьеви мьетл легенди (които напоследък идват на талази всяка година, щото в нормалните страни отдавна на никой не му пука за тях). На който му се слушат изтъркани шитни като Мейдън и Джудас - вместо да мрънка, да се концентрира към съответните мероприятия."

Не съм останал с впечатлението точно тези групи да са спрели да правят турнета и да идват само в България, но всеки има право да е късоглед и глух.

"Колко са големи Мейдън и Джудас тук ще се разбере съвсем скоро - на тези цени не очаквам огромно стълпотворение от
фенове"

Аз също не очаквам кой знае какво стълпотворение от фенове, като много е вероятно поне един от двата феста да е много губещ, а може и двата. Въпреки това съм почти убеден, че “София рокс” ще събере повече хора отколкото и трите дни общо на Каварненския фест (дано съм в грешка).

"Докато Каварна рок фестът е една добра алтернатива за тях"

Съгласен и така трябва да бъде, хубаво е да има фестове и концерти с различна насоченост като и "Elevation Festival 2011".

Относно простотията за млади и стари, ще цитирам едно велико софийско копеле, защото аз не мога да го напиша по хубаво.

"Всъщност те искат да изкарат, че светът започва от тях, а какво е било преди тях – няма значение. Защото те били млади и необременени. И времето било тяхно. Апропо – Шикългрубер и Джугашвили също залагаха на младите и необременените. Шикългрубер и Джугашвили много точно знаеха, че младостта не е талант, а физиология. Чрез изтъкването само на този белег те двамата безпогрешно можеха да изтрият гънките на който си искат мозък. Освен другите си недостатъци младостта съдържа и тоя – да иска веднага признание, на каквато и да е цена.
Искал съм го и аз. Само че признанието при мен, както и при всеки професионалист, дойде не защото бях млад или независимо от това, че бях млад. Един ден ще го разберат и мутантите, когато изведнъж се окаже, че вместо млади мутанти са станали стари мутанти. Които новите млади мутанти искат да изритат от сцената. И докато са отричали тотално „старците”, те всъщност нищо не са написали, нищо не са изиграли и нищо не са изпели като хората. Позната история, стара като света.”

Който разбрал разбрал. И приятно изкарване на всички на феста.

#109 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 14 май 2011 - 12:04

За мен пък фестът е най-добрият каварненски досега - поне концептуално, и то - каква концепция! Напомня ми на мини версия на португалския Optimus Alive. И е хубаво, че е толкова различен от двата софийски. Абе изобщо - аз доволна :rolleyes:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#110 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 14 май 2011 - 12:24

View Posteddie, on May 14 2011, 11:27, said:

Нямам нищо против въпросната музика, въпреки че не я слушам и въпреки че не намирам нищо общо между нея и рока, а и дълбоко се съмнявам че кметът на Каварна им е голям фен, но за да се канят такива групи в Каварна за мен причината е само една - няма пари. Да не говорим от бизнес гледна точка, че едно е да поканиш групи, дето я съберат 3 хиляди аудитория, я не, вместо групи, които ще напълнят стадиона и града до дупка.
Нереално е да се очаква тази година в Каварна да поканят групи с огромна аудитория при наличието на два други рок феста с големи имена. Все пак живеем в малка България и това щеше да е икономическо необосновано, а не фест с не толкова известни, но непосещавали още страната ни групи с предана фенска маса :rolleyes:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#111 windowpane

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 113 posts

Posted 14 май 2011 - 13:08

View Postmorg, on May 14 2011, 12:14, said:

От няколкото нападъчни коментара относно поста ми избирам да коментирам този, понеже е най-... забавен, да кажем :rolleyes:

Добре, пич - виждам, че ти знаеш истината и си много компетентен. Затова си сменям ника на "за краката ти безкрайни - 666" :worship: Прав си, фенове на Opeth нямат и не трябва да имат мнение, което не се припокрива с твоето - на фена на "най- ВЕЛИКИТЕ групи, с ОСНОВЕН принос за развитието на ИСТИНСКАТА музика!"

Виж, морг, аз наричам бандите шитни, защото това ми е искреното мнение за тях - шитни. Писнало ми е от тях отдавна. Нещо повече - писнало ми е и от хора, които запълват празнотата в жалките си животчета с преклонение пред нещо ВЕЛИКО, СВЕЩЕНО и ОБЩОПРИЗНАТО. Пораснете! Това е просто музика и всеки си има вкус. В случая моят не съвпада с вашия.

Фактът, че по подобие на най-изпадналите футболни фенове ми отправяш лични нападки, само защото не харесвам правилните според теб неща, говори достатъчно за компетентната ти "извисеност".

По същество: феновете на класическия метъл си имат цели два летни феста, на които да се разбият. Е к'во искате повече??? Като не ви се слуша "сдухана", "спекана", "странна" или н'ам-си каква музика - ходете да ви църкат фалцетите на великите ви метъл герои и спрете да хейтите. Вместо да се радваме, че нещата в страната се развиват и това лято има за всекиго по нещо, водим тъпи форумни спорове.

В този форум съм, за да коментирам музика. Надявам се, че това е последния път, в който се налага да коментирам индивиди.

Edited by windowpane, 14 май 2011 - 13:32 .

#112 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 14 май 2011 - 13:09

След някой и друг месец ще видим колко точно предана е тази фенска маса :rolleyes:
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#113 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 14 май 2011 - 13:35

От както помня фестивала, Loud Concerts винаги са пускали двудневни билети, но са чакали до последния момент. Няма причина и тази година да не е така.

По моето скромно мнение КРФ 2011 е най-силния фестивал не само тази година, но и като цяло в концертния живот на България. Sonisphere 2010 беше уникален, но самите групи не ме зареждат с такъв ентусиазъм и енергия както Opeth, Katatonia и Sonata Arctica. Невъзможно е да се угоди на всички, а особенно на българския фен е дори немислимо.

Не забравяйте, че ще има и още групи на фестивала (може би в понеделник ще ги кажат) и там може да е вашата група. Всяка друга група за мен е бонус :rolleyes:
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#114 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 май 2011 - 13:55

View Postwindowpane, on May 14 2011, 14:08, said:

Виж, морг, аз наричам бандите шитни, защото това ми е искреното мнение за тях - шитни.
От друга страна, както и сам се досещаш, на никого не му дреме за твоето мнение. Н. А. Н. И. К. О. Г. О. На. Никого. До толкова на никого не му дреме за твоето мнение - което е и офтопик, и обида, и първият ми порив беше просто да те докладвам на модератор, но се отказах - че дори никой не ти го е искал. Никой не те е молил да си натрапваш мненийцето тук, нито да обиждаш хората, които не са съгласни с теб.

Впрочем, хората нямат проблем с мнението ти, а с начина, по който се опитваш да го наложиш - т. е. използвайки откровено грешни схващания, полуистини, лични нападки, обиди към групи и стилове и т. н. Което е грозно, глупаво, досадно, обидно, неприятно и като цяло дразнещо. Изразявайки се по този начин, единственото, което постигаш, е да създадеш лошо име на феновете на Opeth, Katatonia и там каквото беше. Съжалявам, че ти го казвам, обаче в сравнение с групите, които се изявиха на първите четири рок феста особено, никоя от тези групи не е голямо име, и това е обективен факт, който не зависи нито от предпочитанията ти, нито от качествата на музикантите като такива.

Та така... Коментирай си музиката, като си за това тук. Само недей така с рогата напред.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#115 MichaelLeRoi

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 21 posts

Posted 14 май 2011 - 14:15

Тия спорове в крайна сметка не решават нищо и в крайна сметка само някой може да се изнерви и да чупи клавиатурата. Просто няма начин тук някой да ме накара да повярвам, че чуждото мнение е по-вярно от моето лично. Слушам хеви, слушам и готик (с всичките си залитания) и лично аз съм доволен от имената които ще са в Каварна. За момента има една група заради която ще ида (TIAMAT) а пътя ми е около 900км в двете посоки. Всеобщо е мнението, че в София има много хеви и логично тук да се заложи на нещо различно. Относно обстановката бих искал да споделя, че в София някак не усещам това което го има в Каварна (сравнявам със сонисфера миналата година, тая може да е различно).

#116 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 14 май 2011 - 14:23

"аз наричам бандите шитни, защото това ми е искреното мнение за тях - шитни."

Ако си мислите, че това е страшно уникално жестоко се лъжете. Такова искрено мнение за тези и други популярни групи имаше и преди повече от 30 години. Разликата е, че тогава такова мнение имаха хора които слушаха стари градски песни или друга високо интелигентна музика. Което показва, че консервативен и комплексар може да си както когато си на 100 така и на 12 години, нищо ново под слънцето. И не разбрах защо човек който е почитател на групите сам осра темата. То на вас трол ви не требе, вие сами си се справяте.

#117 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 14 май 2011 - 14:58

Аз писах преди няколко станици,че този фест(всеядно животно съм ^_^)няма да го пропусна.Лошо няма,че не харесваш Твърда музика,но необходимо ли е да използваш английска дума,който дори звучи смешно на кирилица.Ние тук нямаме ли си дума,която да звучи на български,доста по-добре от горе споменатата "шитни"?А да и с какво право обиждаш групи?Може и не са в твоите очи,такива каквито са в нашите примерно,но с какво право обиждаш?Аз да съм наричал ония повръщащите(вече и аз не знам към кой жанр спадат)че са това или онова?

#118 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 14 май 2011 - 15:13

Приех за правило да не влизам повече в безкрайни дискусии, но, понеже останалите потребители вероятно не са забелязали едни постове в друга тема, искам да припомня този разговор от преди няколко месеца, който много ми напомня и за днешните коментари.

View Postwindowpane, on Mar 17 2011, 15:44, said:

Anathema и Amplifier излгеждат много странно в компанията на всичкия дърт прог наоколо :) Плюс това фест, на който тези банди подгряват на Нийл Морс, не може да е читав.

Имам чувството, че Anathema и Amplifier са там само за да могат носталгичните прогъри на възраст м/у 40 и 50, които бидейки основното присъствие на прог сцената за пореден път без съмнение ще демострират високоволтово настроение, да прелъжат и децата си да дойдат с тях.

View PostJurisprudent, on Mar 17 2011, 19:51, said:

Anathema и Amplifier чудесно по мое мнение се вписват в един напълно издържан прог фест с големи стари имена и развиващи се нови групи така както на един фестивал ходят широк кръг хора, не само довлечени от някой, а заради собствен вкус. Честно казано мен никой по-възрастен прог фен не ме учил да харесвам тази музика, намерил съм я абсолютно самостоятелно по времето когато все още минаваше апокрифно дори не по дискове, а по касети (това не беше толкова отдавна). Щом ме е мотивирала да я харесвам, значи има достатчно в нея без да е нужно някой да те "залъгва" да започнеш да я слушаш.

View Postwindowpane, on Mar 17 2011, 20:57, said:

Сори, одеве ме беше ударила лигнята. Наистина хора като теб са рядкост, но евала, че си отстояваш страстта! Приятно изкарване на феста :)

Edited by Jurisprudent, 14 май 2011 - 15:14 .

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#119 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 14 май 2011 - 15:41

View Postwindowpane, on May 14 2011, 14:08, said:

аз наричам бандите шитни, защото това ми е искреното мнение за тях - шитни. Писнало ми е от тях отдавна.

То не е въпрос на мнение, то е въпрос на лични вкусове.

На мен пък едно нещо ми е доста интересно. Как може да ти писне от музика? Някой те бие през ушите да я слушаш насила ли?

Все едно на мен да ми писне от Дует Ритон и Преслава. Ами няма да ми писне, щото те за мен не съществуват, аз просто не ги слушам.

Добър подбор тази година. Аз съм си олд-скуул трашър, но ще ми е интересно (за разлика от София и Банкя) и ще посетя. .... пък догодина - остро траш.

Edited by didogun, 14 май 2011 - 15:43 .

#120 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 14 май 2011 - 17:21

View Postantubis, on May 14 2011, 14:35, said:

По моето скромно мнение КРФ 2011 е най-силния фестивал не само тази година, но и като цяло в концертния живот на България.

Това даже бие,че Джудас и Мейдън са шитни.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users