foreigner, on Apr 14 2011, 15:21, said:
Пък такова нещо като бъдещо планиране или развитие - не нам тия. Че то ако във всяка друга държава музикалните компании и промоутърите не влагаха на риск, а винаги играеха на сигурно - съвременна музика нямаше да има изобщо! Ю2 пълнят 50 000-ни стадиони, ама и в тях някой е вложил, когато още са били нищо, нали? Дай обаче тук да организираме концерти все на едни и същи, понеже винаги ни водят по 3000 души; пък да опитаме и някой нов - ей така, за разнообразие, м
оже и той да докара 3000 - тц.
Аз съм сългласен с теб ама ми се ще дa разиграя противниковата теза. Например: аз лично знам няколко места, в чужбина, където залагаха и канеха неизвестни или все още непробили артисти, както искаш ги наречи...И скоро мощно фалираха, още реват горките

ха-ха-ха. Втори пример. Гледам един документален филм и се интервюират британски рок музиканти от 70-те. Не от ранга на Цепелин или Сабат, но бяха доста популярни, точно имената сега ми убягват...Та те разказват: "ние носехме точно 0, ако не и загуби, на продуцентите си. Единственият начин да финансират нашата музика беше в това, че същата компания промотираше и Том Джоунс и Нийл Седака. И ние боготворяхме Седака, щото живеехме на негов гръб

" Т.е. без изключително стабилния финансов гръб на много популярни, наричани шлагерни, музиканти, експеримент с нови млади неизвестни групи от неблагонадеждни стилове нямаше да има. Това е истината. На Даунлоуд има нови групи, щото го има бай Алис Купър да обере феновете. Иначе ще разпънат палатките на полето и ще си свирят на воля пред разнородна група бирени алкохолици. Промоутърът е търговец с една цел -търговска, т.е. печалба. Както и никой съфорумник, мисля, че не работи само и единствено от любов към професията си. За надценките и т.н. не искам да говоря, това са вече отделни търговски подходи и похвати. Но иначе залагането на утвърдени и популярни артисти е безбожно познато, разпространено по света навсякъде, и оправдано. И незалагането на млади артисти е напълно познато и разпространено по света. Пробиви на последните са много често свързани с мащаби на пазара и стъпка по стъпка извоюване на позиции. както казва Стинг, да се появиш на концерт по телевизията или на голям стадион не те прави успешен артист или звезда. Мяташ се на раздрънкания бус и обикаляш като откачен от кръчма на кръчма, да те видят, чуят, пипнат. Може и да не е прав, но звучи добре.
Но това са отделни въпроси; макар че съм на принципната позиция на foreigner.