Jump to content

Bon Jovi около БългарияЗагреб, Истанбул, Букурещ, Атина

86 replies to this topic

#61 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 13 юли 2011 - 14:25

View PostMetal Heart, on Jul 13 2011, 14:06, said:

На всеки по-голям фестивал се виждат знамена на различни държави и аз лично не виждам нищо сбъркано в това.
Мхм... Гледайте тук какво става:

Не че това е голям фестивал, де, ама...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#62 OBender

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 13 юли 2011 - 14:27

Да бе, ок. Съгласен съм. Просто твърдя че обръщението към феновете ни в Гърция е продиктувано от разпадането на феста тук, а не просто щото са се появили и видиш ли са развели знамената.Той си го казва, сега не ми се цитира. Ако не е имало причина е щял да си трае, какво като му навират знаме в очите.

#63 fyrgi

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 38 posts

Posted 13 юли 2011 - 15:40

View PostMetal Heart, on Jul 13 2011, 14:06, said:

Факт е, че доста музиканти реагират на българското знаме ...

А ако не музикантите, то поне мениджърите им могат да реагират. Предполагам, че в случай като с Бон Джоуви един мениджър би могъл сериозно да се замисли за възможността да понапълни някой стадион и в нашата китна държава (ако не го е мислил преди това). :-)

#64 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 13 юли 2011 - 15:42

Доколкото знам Марсел Авраам е водил преговори за концерт на Бон Джови на 06.07.2011г., но самия Джон Бон Джови е отказал, защото от 01.07. е бил в Истанбул със семейството си и е искал малко почивка да си направи ...
А че мениджърите се стремят да уредят на групата да направи колкото се може повече концерти на колкото се може повече места е ясно, че е така. :)

#65 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 13 юли 2011 - 15:53

View PostOBender, on Jul 13 2011, 15:27, said:

Да бе, ок. Съгласен съм. Просто твърдя че обръщението към феновете ни в Гърция е продиктувано от разпадането на феста тук, а не просто щото са се появили и видиш ли са развели знамената.Той си го казва, сега не ми се цитира. Ако не е имало причина е щял да си трае, какво като му навират знаме в очите.

Ами ако споменем случая за Трансилвания, Румъния миналата година (май...) и "Scream for me, Bulgaria!"...това вече е породено от знамената :angry3: :).

#66 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 13 юли 2011 - 19:33

View PostDart Marty Rocks!!!, on Jul 13 2011, 16:53, said:

Ами ако споменем случая за Трансилвания, Румъния миналата година (май...) и "Scream for me, Bulgaria!"...това вече е породено от знамената :angry3: :).
100% вярно!!!Точно така си беше!!!!
www.etarfans.org

#67 OBender

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 13 юли 2011 - 19:37

:) Примера си е чист частен случай. Всеки го знае Брус какъв е на сцената, пък и що да не си пробута марката "scream for me..." (помня в трамвая 11-ка докато отивахме към концерта на Мейдън в надежда как един прилично пиян метъл квичеше "Scream for me трамвай номер единайсеееее" :angry3:

#68 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 13 юли 2011 - 19:39

View PostOBender, on Jul 13 2011, 20:37, said:

:angry3: Примера си е чист частен случай. Всеки го знае Брус какъв е на сцената, пък и що да не си пробута марката "scream for me..." (помня в трамвая 11-ка докато отивахме към концерта на Мейдън в надежда как един прилично пиян метъл квичеше "Scream for me трамвай номер единайсеееее" :angry3:
Това за Сонисфиър, нали :)
www.etarfans.org

#69 karasko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 14 юли 2011 - 09:38

View PostOBender, on Jul 12 2011, 16:13, said:

Не искам да се заяждам с никой, но защо трябва все да изпъкваме с тия знамена? Що за позьорщина? На няколко концерта съм бил в чужбина (на тоя уви не) и все се появява трибагреника. Защо? На мен ми е приятно да го видя на стотици км от България, но другите гледат тъпо и неразбиращо. За мен просто няма смисъл. Някой ако иска да ми обясни.

Човече, ти сериозно ли? Не знам как точно да ти отговоря, щото не мога да разбера точно позицията ти - хем е позьорщина, хем ти е приятно. Или си от тия, дето му е гот, че в компанията някой го развява, ама да не си ти.
Всеки за себе си разбира своята принадлежност към род и родина. Не виждам нищо лошо в това да носиш трибагреника на подобни събития, ако щеш го разбирай и като индентификация на себе си и държавата пред света.

#70 OBender

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 14 юли 2011 - 10:30

Радвам се да разбера че има и други Българи уважили събитието, а не предмета знаме и всички хубави патриотични асоциации. Иначе тотално отричам появата му по концерти. За мен не е на място.

Edited by OBender, 14 юли 2011 - 10:31 .

#71 eddie

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 400 posts

Posted 14 юли 2011 - 10:48

View PostOBender, on Jul 14 2011, 11:30, said:

Радвам се да разбера че има и други Българи уважили събитието, а не предмета знаме и всички хубави патриотични асоциации. Иначе тотално отричам появата му по концерти. За мен не е на място.

Много държа да поясня, че не всички бяхме там заради концерта на Бон Джоуви!

Аз например, изразходих сумата от над една минимална работна заплата за билет и нафта единствено и само за да отида до центъра на Букурещ и да развея българското знаме. За по-добра идентификация и асоциация, както си бях потен и мазен, изревах няколко пъти "булгар булгар!", за да не остане никакво съмнение в моята националност. И после се прибрах.

#72 karasko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 14 юли 2011 - 17:58

View PostOBender, on Jul 14 2011, 11:30, said:

И кои от следните случаи е правилното място за появата на трибагреника ни:
- на балкона
- на колата
- на футболен мач на националния отбор
- на награждаване на спортист
- пред сградата на Европейския съюз в Брюксел
- на Евровизия
- на концерт на Слави Трифонов в САЩ

#73 OBender

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 14 юли 2011 - 19:16

Не ме вълнува къде МУ е мястото, а къде не ;) Пийс.

Edited by OBender, 14 юли 2011 - 20:03 .

#74 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 15 юли 2011 - 14:28

Ето малко лични вЧеПатления от концерта :rolleyes:

Attached Files

Edited by Minstrel in the Gallery, 15 юли 2011 - 14:29 .

#75 Rozanna

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 85 posts

Posted 15 юли 2011 - 14:43

Прочетох написаното на един дъх и...се пренесох там, съпреживях емоцията и чак ме хваща яд, че нямах възможност да присъствам на този концерт.
Мерси, че сподели с нас тази емоция. :rolleyes:
Този който се усмихва, вместо да се гневи, е винаги по-силният!

#76 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 15 юли 2011 - 21:48

View PostMinstrel in the Gallery, on Jul 15 2011, 15:28, said:

Чудесен репортаж, приятелю! Завидях ти, благородно. Не съм от най-големите фенове на Джоуви (въпреки наличието на дискографията им до Keep The Faith вкл. в колекцията ми), но ги харесвам още от времето на онова видео в което зяпахме с ококорени очи как Джон подскача на сцената и се мята към подивялата публика, висящ на метални въжета...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#77 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 16 юли 2011 - 20:12

View PostMinstrel in the Gallery, on Jul 15 2011, 15:28, said:

Чудесно! Така образно описано, че сякаш чувах песните! Пожелавам на всеки такива приятни концертни преживявания и дано Бон Джови ни посети и в България!
Hedniska Blod

#78 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 25 юли 2011 - 16:33

Сетлист от снощи:

1. Happy Now
2. You Give Love A Bad Name
3. Blood on Blood
4. We Weren't Born to Follow
5. Lost Highway
6. Whole Lot Of Leavin'
7. It's My Life
8. The More Things Change
9. Raise Your Hands
10. Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
11. Bad Medicine / Hot Legs
(Rod Stewart cover)
12. Bed of Roses
13. I'll Be There For You
14. Who Says You Can't Go Home
15. I'll Sleep When I'm Dead
16. Garageland
17. Have a Nice Day
18. Keep the Faith

Encore:
19. Wild Is The Wind
20. Never Say Goodbye
21. Wanted Dead or Alive
22. Livin' on a Prayer

По-кратичък от румънския, белгийците явно не успяха да заслужат втори бис или пък умората от края на турнето си каза думата, но пък звукът беше кристално ясен и силен (след коментарите от концертите в букурещ и атина, това беше приятна изненада).
само 35 000 човека, но пък времето се смили над нас и от 15 градуса и дъжд сутринта, в крайна сметка имахме удоволствието да наблюдаваме залеза на плажа на Северно море да се отразява в перчема на Джон, докато припява Bed of Roses по средата на голдън ринга :P

Като цяло чудесен концерт и много положително изживяване :) искаше ми се да беше продължил малко повече и по-специално да чуя Someday I'll be Saturday Night или пък Blaze of Glory, но пък ще запомня майтапите за сметка на Джъстин Бибър и Лейди Гага по-дълго, отколкото точната бройка на песните :)

Edited by hendy, 25 юли 2011 - 16:34 .

#79 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 25 юли 2011 - 18:36

View Posthendy, on Jul 25 2011, 17:33, said:

искаше ми се да беше продължил малко повече и по-специално да чуя Someday I'll be Saturday Night или пък Blaze of Glory,

Ако не се лъжа ти си втората в темата, която съжалява за липсата на Blaze of Glory в сетлиста и ми стана интересно на какво се базира едно подобно желание - все пак става дума за композиция от самостоятелното творчество на Джон, да не говорим, че въпросната ми докарва уртикарии, но това вече си е субективно мнение...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#80 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 25 юли 2011 - 19:16

интересно, стори ми се че я видях някъде из сетлистовете по-назад, но може и да се бъркам :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users