Ozzy, on Jun 5 2011, 09:26, said:
Аха. И да не искаш да ми кажеш, че Букурещ, със своите огромни булеварди, европейски сгради, чисти улици и НИТО ЕДНО куче, е на нивото на София? Да, да...
Три неща ме впечатлиха в Букурещ:
1. Огромните булеварди и свободни пространства.
2. Чудесното състояние на пътната настилка в града.
3. Зелените площи.
Останалото е като при нас, че и по-зле. Като мръднеш встрани от булевардите, попадаш директно в гета и това се случва в центъра на столицата. Румънците са невъзпитани, намръщени и ужасно грозни - особено румънките. Стандарта на живот в Букурещ е съизмерим с нашия, стоките по магазините се продават на почти същите цени. ЕС е също толкова далеч от Румъния, колкото и от България. Още веднъж да го кажа - румънската столица е първата балканска столица, която не изглежда по-добре от София, като тук включвам и всичко останало (стандарт на живот и т.н.)
Концертът беше феноменален! Един от най-великите концерти на които съм присъствал някога. Мястото представлява нещо като умалено копие на стадиона в Помпей - румънците много си падат по кичозните заемки от чуждата история. Акустиката е великолепна за разлика от тоалетните и състоянието на настилката и трибуните. Подгряващата група The Mono Jacks, както и предполагах, са истински звезди в Румъния и е въпрос на време, за да се превърнат в поредното румънско музикално откритие в Европа. Брет Андерсън и SUEDE връхлетяха на сцената точно в 21:12 ч. Публика около 1000 души, румънецът до мен ми обясни, че по същото време на друго място се провеждал друг безплатен концерт на популярна група (АМХ или нещо подобно) и повечето хора били там. Първите два реда бяха изцяло български, а русенска група периодично крещеше:
"Русе е наш - искаме траш!"
Брет Андерсън е един от най-великите фронтмени на нашето време и това го казвам абсолютно отговорно. Този човек не е мръднал през последните двадесет години и буквално беше като навит на пружина. Уникално шоу, въртене на микрофона в стил Елвис, постоянен контакт (включително физически) с първите редове, феноменално заиграване със стъпките на Джако, просто не можеш да отлепиш поглед от Брет! Всички концерти на SUEDE си приличат по едно нещо. Групата свири без абсолютно никакви паузи между композициите, едва няколко са моментите в които Брет казва едно "благодаря" и продължава напред. Това означава, че след час и петнадесет минути става време за бисовете. На пръв поглед би трябвало да съм разочарован, но реално погледнато за 75 мин. чух почти всичко, което исках да чуя от SUEDE. И тогава се случи нещо, което ще помня цял живот. По време на първия бис "Saturday Night" заваля дъжд. Това ни подейства добре в непоносимата жега и дори публиката се зарадва. Веднага след края на изпълнението, групата се прибра зад кулисите, а сцената остана в очакване. Публиката неистово крещеше за още и в този момент, като от нищото, се изля порой, който никога няма да забравя. Буквално за няколко минути станахме мокри отгоре до долу. В този момент успяхме да се доберем до сцената и се качихме на нея, за да се скрием от дъжда. Сега си имам снимка и от сцената, бях застанал зад синтезатора. Ясно беше, че шоуто е приключило и за нас остана впечатлението, че можехме да видим поне още един бис, но и на това съм доволен. Видях SUEDE и повярвайте, тази група ТРЯБВА да се види задължително на живо! С българите около нас набързо направихме малък плакат с покана към Брет да посетят и България. Убеден съм, че той разбра посланието, първите два реда пред него бяха далеч по-различни от останалата част от публиката, а и той много добре познава румънската публика...
1. This Hollywood Life
2. She
3. Trash
4. Filmstar
5. Animal Nitrate
6. We Are The Pigs
7. By The Sea
8. Killing of a Flash Boy
9. Can't Get Enough
10. Everything Will Flow
11. So Young
12. Metal Mickey