duende, on Mar 29 2011, 21:37, said:
Надявах се с времето тази твоя носталгия да отмине и да "прогледнеш" за красотата на Believe и Pure. Уви, при теб отношението към групата е трайно изградено и явно нещата са непоправими в това отношение...

Честно да си призная, именно последните два албума на групата възвърнаха вярата ми в тях. За мен албумът The World ще си остане най-любим, може би защото беше първият, който чух на Пендис. През следващото десетилетие тази група буквално запълни огромната дупка в сърцето ми оставена от раздялата на Фиш с Мерилиън. По същото време се борих и с приемането на H, като новото лице на една от любимите си групи. Pendragon ми дадоха много в онзи период през 90-те, но истината е, че с твърде личната изповед на Ник, нарисувана в Out Of This World нещо се пречупи в мен. Този албум все още считам за най-слабия в историята на групата. Повторенията и най-вече автоцитатите в тази тава са действително прекалено много. Осъзнавам, че съм един от малцината фенове на Пендис, който не харесва Out Of This World, но това е положението...
Believe беше като нов лъч надежда. Покрай излизането на албума се запознах с Ник и групата. Може би разговорите "за живота, вселената и всичко останало" с Барет ми повлияха, но все още обожавам Believe и считам, че това е най-важния албум в историята на Pendragon. Важен е, защото въведе групата в ХХІ-ви век с един нов звук и различна, модерна визия. Pure продължи възходящата линия, а Скоти се оказа изключително попадение във всяко едно отношение!! Пожелавам ти в най-скоро време да имаш възможност да видиш Пендис на живо. От начина, по който Ник свири и пее новите неща, по всяка вероятност ще "прогледнеш" за значението на този нов етап в развитието на групата върху този необикновен човек...
Аз също чакам, предложиха ми mp3 рип на албума, но не желая да го слушам - имам нужда от физическото копие, физическа нужда...
Дотогава: