Jump to content

Sting със Symphonicity в София7.06.2011, ст. "Георги Аспарухов"

254 replies to this topic

#81 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 24 февруари 2011 - 08:45

"В единия случай отиват истински меломани, в другия стадионът ще е пълен с дебеловрати путьовци"

Не знаех, че истинските меломани са задължително бедни. От този пост разбрах, че хора като съфоромеца "Ozzy" са "дебеловрати путьовци", защото имат възможност, желание и са по мотивирани да видят Стинг. Каква е гаранцията, че като са по-ниски билетите същите тези "дебеловрати путьовци" няма да присъстват на стадиона. Лично аз познавам фенове които на всякаква цена ще отидат на концерт на любим изпълнител. Което означава, че при ограничен капацитет при по-високи цени те ще имат възможност да отидат на концерт, защото са готови да платят по-висока цена от мен, който не съм толкова голям фен на дадената група (изпълнител). Или най-малкото ще могат да си закупят по-добри места.

И искам да уточня нещо. Аз също съм от групата на Svil и с удоволствие бих гледал концерта, но не на тази цена (тоест почти сигурно е, че няма да отида). Но не смятам за коректно да се обаждат хората които ще платят тази цена за концерта искайки да видят Стинг.

Edited by Ugly, 24 февруари 2011 - 09:06 .

#82 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 февруари 2011 - 09:05

Мен ако питате е крайно време темата да се отдели или да се върне в това, за което беше открита. Щото, че се повтаряте от няколко страници това е видно, ама някой са взели и да си забравят доброто възпитание :unsure:

#83 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2011 - 09:07

View PostUgly, on Feb 24 2011, 08:45, said:

Не знаех, че истинските меломани са задължително бедни.
Аз пък съм изненадан, че не го знаеш. Истинският фен, този, който сме свикнали да наричаме ТРЮ, задължително е с евтин билет. Той спи на открито. Къпе се в морето. Ама това вече не го ли обсъждахме в една друга тема? :unsure:
Тези, които купуват скъпи билети са........... путьовци :yes:

От този пост разбрах, че хора като съфоромеца "Ozzy" са "дебеловрати путьовци"
Ето... Разкрит съм :( :vampire: Но това не е чак толкова лошо. Лошото е, че не съм сам. Само в този форум познавам поне 5-6 човека (ако не и повече), които ще ми правят компания на Стингя :fool:

ПС "Путьо" - иди-дойди. Ама "дебеловрат"?!?! :vampire: :unsure:
I don't know how I managed it...

#84 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 февруари 2011 - 09:10

View PostOzzy, on Feb 24 2011, 09:07, said:

ПС "Путьо" - иди-дойди. Ама "дебеловрат"?!?! :vampire: :unsure:
Опс... баце... ше се видим у фитнеса довечера :vampire:

#85 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 24 февруари 2011 - 12:34

View PostUgly, on Feb 24 2011, 08:45, said:

"В единия случай отиват истински меломани, в другия стадионът ще е пълен с дебеловрати путьовци"

Не знаех, че истинските меломани са задължително бедни. От този пост разбрах, че хора като съфоромеца "Ozzy" са "дебеловрати путьовци", защото имат възможност, желание и са по мотивирани да видят Стинг.
Не всички фенове са адвокати, банкери и одитори обаче, имам достатъчно приятели (а съм сигурна и не само аз), на които ще им се наложи да жертват този, онзи и още много други концерти заради високите цени - все пак масовата част от българите все още работят за 400 лева. Но да, и аз излизам вече в сериозен офтопик, няма повече.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#86 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2011 - 12:37

View Postforeigner, on Feb 24 2011, 12:34, said:

Не всички фенове са адвокати, банкери и одитори обаче
А тези, които са, какво да направят? Да считат, че са "дебеловрати путьовци"? Или, че след като част от феновете не могат да си позволят даден концерт, а те могат, то концерта е тузарски и не е трю? Да не би средностатистическия немски, английски, чешки, полски и т.н. фен да може да си позволи да отиде на всичко, на което му се иска? Да не би и той да не трябва да избира именно поради финансови причини?

#87 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 24 февруари 2011 - 12:47

Нищо против феновете с нормални финансови възможности, мисля само, че е много грозно на останалата част директно да се отказва правото на присъствие, защото на фона на средната за страната работна заплата - каквато взема към 80% от трудоспособното население, тези цени са точно това. Което наистина превръща концерта в елитарно събитие, а един концерт на масова поп-рок звезда не трябва да бъде елитарно събитие - все пак не си говорим за изложба на яхти, нали.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#88 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2011 - 12:56

View Postforeigner, on Feb 24 2011, 12:47, said:

мисля само, че е много грозно на останалата част директно да се отказва правото на присъствие
Доста пресилено според мен, но дори и да е така - обърни се с тази си критика към организатора на концерта, а не генерализирай, казвайки, че "В единия случай отиват истински меломани, в другия стадионът ще е пълен с дебеловрати путьовци". Защото нито първата част от изказването ти има общо с истината, нито втората.

Което наистина превръща концерта в елитарно събитие
Ето тук мненията ни се разминават коренно. Концертът на Sting Е елитарно събитие. По дифолт. Независимо дали билетите струват 50 или 200 лева. И независимо дали публиката е от преобладаващо бедни или заможни хора. И независимо дали това ти харесва или не.

Концерт на Стинг Е елитарно събитие.

#89 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 24 февруари 2011 - 13:12

'Елитарното събитие' е преди всичко сбор на сноби, целящи да покажат нещо на някого, след като за теб концерт на Стинг е това, значи може и да не съм толкова далече от истината в преценката си.

Edited by foreigner, 24 февруари 2011 - 13:13 .

#90 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2011 - 13:25

Когато става въпрос за това какво е концертно елитарно събитие, ти обръщаш внимание на присъстващите на въпросния концерт. Мен това не ме интересува. Да не говорим, че публиката на софийския концерт изобщо няма да се състои от "дебеловрати путьовци", както смяташ ти. Напротив - болшинството от хората, които ще отидат на Герена ще са фенове на Стинг.
В случая аз не обръщам внимание на това кой ще отиде. А на музиката. Музиката на Стинг е елитарна. Независимо дали на някои трюта това им харесва или не.

Що се отнася до преценката ти, "дебеловрати путьовци" ясно показва колко близо или далеч е тя от истината.

Разбирам, че имаш проблем с цените на билетите у нас - обърни се с проблема си към промоутърите, а не генерализирай и не слагай в някакъв твой си измислен кюп онези, които ще ходят на концерта.

#91 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 24 февруари 2011 - 13:33

Аз пък никъде не видях някой да те слага в кюп?
Обръщаш се, без да са те настъпили. Критиката е изцяло към промоутъра. И докато някои хора не успяха да отидат на AC/DC въпреки че ги слушат от 30 години, то на концерта имаше коментари 'Ей, тая песен май съм я слушал по МТВ'. След малко от другаде 'Тц, тц, добре че дойдохме, парите си заслужават шото има много яки мацки'.
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#92 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2011 - 13:38

View PostScardust, on Feb 24 2011, 13:33, said:

то на концерта имаше коментари 'Ей, тая песен май съм я слушал по МТВ'. След малко от другаде 'Тц, тц, добре че дойдохме, парите си заслужават шото има много яки мацки'.
Такива коментари на големите концерти има винаги. Имаше ги на Металика. Имаше ги на Депеш. Имаше ги на Елтън Джон. Имаше ги на ДиСи. Ще ги има и на Стинг.
Но аз твърдя, че болшинството хора, които ще бъдат на 7-ми юни на Герена, ще са фенове на Стинг. Независимо от цената на билетите.

#93 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 февруари 2011 - 13:56

И докато някои хора не успяха да отидат на AC/DC въпреки че ги слушат от 30 години, то на концерта имаше коментари 'Ей, тая песен май съм я слушал по МТВ'. След малко от другаде 'Тц, тц, добре че дойдохме, парите си заслужават шото има много яки мацки'.
Мисля, че тези някои хора не успяха да отида на концерта не поради липса на финанси. Напротив, цените за ДиСи бяха повече от поносими. Аз познавам много хора, които не отидоха, защото бяха заети и нямаше как да отсъстват от работа, за да пътуват до София.

#94 Кико

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 24 февруари 2011 - 16:22

"Концерт на Стинг Е елитарно събитие"

Факт! А елитарните събития струват пари.
Както Ози спомена,феновете от по-богатите държави,също имат трудности с билетите.
Получават повече пари,но и билетите са доста по-скъпи, от тези в България.

Не знам защо,продължава да се обсъжда темата с цените.Виждате стойността на билетите на другите места.
Виждате как се продават.Защо продължавате?
Фенове,които не могат да си позволят всички концерт,на които искат да идат,винаги ще има.
То това е и идеята от една гледна точка.Да спестяваш за концерт,да го чакаш,да си нетърпелив в часовете преди него и т.н
Неслучайно подобни събития,в рамките на една година,се броят на пръстите на едната или най-много на двете ръце.
Концерти на изпълнители от рода на Стинг,AC/DC,Мадона,Елтън Джон,изискват сериозна организация,условия,време,много работна ръка и т.н
Не може да искате с по 30-40лв да посещавате по 10 такива мероприятия на година.
Сумата от 50лв се равнява горе-долу на 20 паунда.Тук,в Англия,билет за 20 паунда просто няма.Най-евтините започват от 25 и то за малки концерти.
И преди да сте ме апострофирали,нека кажа - НЕ,тук не всички получават космически заплати и няма само Ферарита по улиците.

Друго,което трябва да се има предвид е,че в България има много бедни и много богати.Няма баланс в доходите на хората от населението.
Както видяхте и Мадона и AC/DC бяха посетени повече от добре. Това показва,че има хора,които са способни да се жертват за любимата група,както и рабира се,
такива,които безпроблемно си купуват скъпи билети.

На AC/DC имаше хора,които не знаеха всички песни.Имаше такива,които просто бяха отишли,за да не им е скучно у тях.Но имаше и фенове,които бяха търпяли много лишения,за да са там.Имаше и истински фенове,които останаха пред стадиона.Но това е нормално.
Винаги някой ще има,а друг не.

П.С: Извинявам се,за дългия офф-пост.

Edited by Кико, 24 февруари 2011 - 16:25 .

#95 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 февруари 2011 - 16:49

Ще те апострофирам веднага. Билетите за концерта на Pendragon преди 2 години и половина почти, в Лондон, бяха 10 паунда. Другото, за което ще те апострофирам е, че безработните там получават 7-800 паунда месечно, а аз взимам 350 евро заплата, ако нямам бонуси за месеца. Айде стига и от мене, че тая тема взе да ми писва яко.

#96 Кико

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 24 февруари 2011 - 17:06

View PostSvil, on Feb 24 2011, 17:49, said:

Ще те апострофирам веднага. Билетите за концерта на Pendragon преди 2 години и половина почти, в Лондон, бяха 10 паунда. Другото, за което ще те апострофирам е, че безработните там получават 7-800 паунда месечно, а аз взимам 350 евро заплата, ако нямам бонуси за месеца. Айде стига и от мене, че тая тема взе да ми писва яко.

Възможно е да има такъв случай.Но първо той е 1 от 10. Или в най-добрият случай 2 от 10. Аз говоря за масата.
Все едно да ти намеря образован и възпитан индивид от ромски произход и да ти кажа,че всички са такива.Не се връзва нещо?
Бях на Avenged Sevenfold и Stone Sour - 30 -60 паунда билети,за Алтър Бридж бяха от 27 до 40 ,а за Monster Magnet 20-30,като последните свириха в зала за 3000 души.
Теб може да ти е 350 евро заплатата ,но тук най-евтиният хляб е 90 пенита,равно на 2,07лв.А въпросният хляб никак не е читав.Нормалният е 1,20 паунда = 2,76лв,има и по-скъпи.
Нека не изброявам и други примери.

Не казвам,че ни е добре положението в Родината,но вие прекалявате наистина.Не сме ЧАК ТОЛКОВА по-зле.

#97 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 24 февруари 2011 - 17:34

Не, ти прекаляваш. Миналата година в Лондон гледах Сепултура и Гама Бомб ТОЧНО за 20 паунда, а храната по време на престоя ми определено ми излезе по-евтина отколкото същата храна ми излиза в България, като и в двата случая купувам от супермаркети. Да не говорим за разните дребни случки като това да си купя кенче кола за 40 пенса в центъра на града, като същото кенче кола в центъра на София ми е 1,20 лв. Или това да намеря дрехи и чанти за по 7 паунда, като абсолютно същите артикули тук са по 70-80 лева. НЯМА англичанин, който да получава 400 лева (или към 170 паунда) на месец - НЯМА. Болшинството българи получават точно толкова. За пенсионерите няма да говорим,ч е там нещата са трагични.

И за да не говорим само за Лондон:
отивам на нещо като минитурне в Холандия, ето колко струваха билетите, които си закупих:

*Палас + други: 20 евро (това е част от тридневен фестивал, за който общата цена на билета е 50 евро)
* Трешолд - 20 евро
* Пендрагон - 70 евро за общо два концерта + мърчъндайз пакет, включващ фанелка, диск и ДВД
*Ръш - 60 евро
*Роджър Уотърс - 76 евро

Хвърлила съм око и на Ван дер Грааф Дженерейтър, които пак са за (изненада!) 20 евро.

Цените ми се виждат точно същите като в България, ама там минималната работна заплата е 1350 евро, пък тук е 270 лева. Лишавали се били от концерти... да, ама само когато концертът е в друг град, а на тях няма да им е удобно да пътуват заради работа например. Никъде в Европа цената на билет за един концерт не се равнява на минималната работна заплата, ставате смешни вече.

#98 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 24 февруари 2011 - 17:43

Аз пък никъде не видях някой да те слага в кюп?
Обръщаш се, без да са те настъпили. Критиката е изцяло към промоутъра. И докато някои хора не успяха да отидат на AC/DC въпреки че ги слушат от 30 години, то на концерта имаше коментари 'Ей, тая песен май съм я слушал по МТВ'. След малко от другаде 'Тц, тц, добре че дойдохме, парите си заслужават шото има много яки мацки'.

Стига бе, точно на ДиСи пък цените бяха смешно ниски за група от техния ранг.

А относно концерта на Стинг, трябва да се види на всяка цена!!!

Insane in my brain

#99 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 24 февруари 2011 - 18:08

ей ама вие верно то дума не разбирате. стига с тия цени на билетите, според мен 40 евро билет не е чак толкова лошо като за Стинг, особено пък с оркестър и тн. защото в случая не е само неговия и на оркестъра хонорар, ами и настаняването на тези 40-50 допълнителни човека (без екипа на Стинг), транспорт, кетъринг и още знайни и незнайни разходи. спрете да гледате в канчето на промоутърите, защото със сигурност не са с по 300 % печалба от концерт. то ако беше така всяка седмица щеше да има по един голям концерт за по 200 кинта билета
и друго спомням си че първият концерт на който бях беше на Мейдън през '95 тогава билета (950 лв. неденоминирани лв.) струваше малко повече от един чифт дънки (750 неденоминирани лв). да тогава бях ученик и спестих от закуски за да отида, за миналогодишния Сонисфиър пък спестих от един месец излизания по кръчми и още някоя друга глезотия, но си струваше. когато искаш ще отидеш, ако не искаш ще си мрънкаш че билетите за Стинг са безумно скъпи или пък че Пендрагън (много не ги харесвам тия :angry3: завзели името на някоя хубава power-heavy metal група) ни заобикалят, ама ако дойдат тука и хола у нас ще е достатъчен за феновете им
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#100 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 24 февруари 2011 - 18:18

View PostAbadon, on Feb 24 2011, 18:08, said:

Пендрагън (много не ги харесвам тия :angry3: завзели името на някоя хубава power-heavy metal група) н
:lol: :lol: :lol:
Само недей обвинява превъзходната група за затвореното съзнание на БГ-фена ;)

Не говорим и само за цени, ами за това, което получаваш срещу тях - неадекватна организация, заядливи селтаци за охранители, стадион с паянтови пластмасови столчета за симфоничен концерт, ЗА БОГА!! А и понеже стадионите все още не ги строят наклонени, след петия ред столчета просто няма да се вижда - проблем, който не съществува при една хубава зала с амфитеатрално разположени места и най-важното - АКУСТИКА. И да, след като все още нямаме подходящите условия и ще трябва да се примирим с по-лоши, отколкото ще получат всички останали зрители по всички останали държави - следва, че за тези по-лоши условия и цените трябва да са по-ниски.

И както Minstrell in the gallery каза - хонорарите не са заковани, могат да бъдат променяни и за България почти винаги се намаляват с оглед на това, че сме общо-взето клоаката на Европа. Тогава защо билетите са на еднаква цена с тази на всички останали, а както видяхме - по-скъпи отколкото в Сърбия и Румъния?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users