Jump to content

Sting със Symphonicity в София7.06.2011, ст. "Георги Аспарухов"

254 replies to this topic

#221 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 08 юни 2011 - 17:35

@ marillion
Емил Димитров възкръснал?

@ Ozzy
Моите уважения, но си малко краен тука. Отвори една скорошна тема и погледни там какво писахме за естрадата и западната поп музика. Не ги изравнявам. Но естрадата си е поп музика, за соц реалността и условия, нито като музика, нито като визия бг изпълнители са се различавали кардинално от я Ив Монтан, я Азнавур, я Едит Пиаф, я Нийл Седака, да не изброявам. Нещо повече. Нашите са ходели на западни участия, на фестивали като Сан Ремо, и ако тамошната публика ги е приемала добре, тамошната публика възпитана в поп музика, то значи е виждала в бг естрадни музиканти достатъчен аналог на своята поп музика.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#222 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 17:49

View PostJurisprudent, on Jun 8 2011, 18:30, said:

@ marillion
Емил Димитров възкръснал?
По-скоро работата отива на Кеца...

Моите уважения, но си малко краен тука.
О, да, възможно е. Абсолютно не отричам. Въпреки, че напълно съзнавам, че да си краен (в каквото и да е било) не е най-хубавото нещо. Просто соц реализмът винаги ми е идвал доста в повече. Най-вече когато става въпрос за музика. И примера, който даваш:

Ив Монтан, я Азнавур, я Едит Пиаф,
..................................
Нашите са ходели на западни участия, на фестивали като Сан Ремо
Не е хубав. По-сполучлив можеше да дадеш. Защото френската и италианската естрадна музика е същия бълвоч като нашата. Бълвоч за местна употреба. Е, поради това, че в единия случай става въпрос за Франция, а в другия за Италия, които съвсем не са случайни държави, "местният бълвоч" е излязъл в определена степен и извън границите на съответните държави. Нашият бълвоч - разбира се не.
I don't know how I managed it...

#223 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 08 юни 2011 - 18:33

Аз също бях на пистата и съм съгласен, че звукът беше изключително лош. За щастие това най-малко засегна Гласа на Стинг, който е в зверска вокална форма и се чуваше ясно, макар и тихо. Оркестърът го нямаше, бас липсваше напълно. Реално пистата и целият сектор А бяха оставени на 4-5 групички от колонки, по-малки от моите в хола. Звукът беше толкова слаб, че не му достигаха сили да се отрази в бетонната трибуна (както катастрофално се случи при Роксет). В общи линии през повечето време чувахме приглушена топка от инструменти, наподобяваща звука, който се чува някъде в тоалетна около концерта зала, в комбинация със сравнително ясния глас на Стинг. За щастие това е по-добрата комбинация от обстоятелства. Поради прекрасното представяне на Стинг концертът ми достави голямо удоволствие. Успях да се абстрахирам от аранжимента и парадоксално приемам концерта не като симфоничен, а като акустичен, дори в главата ми е почти акапелен. Финалът с Message In A Bottle беше най-добрият момент и си помислих колко добре щеше да е ако през цялото време слушахме само Стинг и китарата му (нещо като Джон Андерсън в Универсиада).

П.П. С огромно удоволствие бих слушал Стинг с оркестър в зала и с добър звук, нямам нищо против този начин на представяне на песните му, стига да пее по същия брилянтен начин. Като финал- концертът в Несебър беше по-добър, но Стинг е еднакво впечатляващ човек във всякакви въплъщения.

Edited by Seaborn, 08 юни 2011 - 18:50 .

Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#224 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 08 юни 2011 - 19:17

View PostOzzy, on Jun 8 2011, 18:49, said:

По-скоро работата отива на Кеца...

:harhar:

Може и да е от сантименталност. Все пак Васко е първият ми досег с музикалното изкуство на живо. В края на 70-те той пееше в отдавна изгорелия цирк в София и заедно с "Трамвай № 5" и изкусителната "Сали от Сенегал", бяха звездите на представлението. Бил съм на 7-8-9 години, когато видях и чух на живо за първи път Васил Найденов - тогава познат с първия си прякор Васко "Синевата". Снощи на дълго и нашироко говорихме за първите му стъпки в музиката и работата му с други мои любимци "Диана Експрес". Както и да е, за мен Васил Найденов е най-големия български естраден изпълнител за всички времена. Много по-голям от Емил Димитров, дори. Разбира се, това е лично мнение, не ангажирам никого с него. Ози, много добре знае, че същото съм казвал и за Лили Иванова - каквото и да си говорим, тя си остава най-ярката родна звезда, въпреки всичко и напук на всички...

Съжалявам за офтопика, не съм целял нещо подобно...

View PostSeaborn, on Jun 8 2011, 19:33, said:

Финалът с Message In A Bottle беше най-добрият момент и си помислих колко добре щеше да е ако през цялото време слушахме само Стинг и китарата му (нещо като Джон Андерсън в Универсиада).

+1
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#225 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 19:32

Благодарение на Edwar, в края на репортажа вече са качени и няколко снимки от концерта. Скоро и цяла галерия :harhar:

#226 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 08 юни 2011 - 19:48

View Postmarillion, on Jun 8 2011, 19:17, said:

Ози, много добре знае, че същото съм казвал и за Лили Иванова - каквото и да си говорим, тя си остава най-ярката родна звезда, въпреки всичко и напук на всички...
Офтопик, ама ми се ще да кажа нещо.

Значи, Лили Иванова е една от трите български естрадни звезди, които все още уважавам, па макар и напоследък да не мога да я понасям, за което причините са тема на съвсем друг разговор. Другите са Емил Димитров и Васил Найденов.
Приказката ми, обаче, е за Лили Иванова, която, всъщност, е била доста харесвана и извън България. Даже едно време, много, много отдавна самият Майкъл Джексън й е поискал автограф. Тогава е бил още съвсем малък, де, още не е бил известен, обаче, все ми се струва, това показва нещо, ако и да не е много...

Иначе като цяло българската естрада не мога да я понасям, понеже поставена до световната музика ми е като отгледана в парник фиданка, сравнена с вековен бор от тайгата, ако ме разбирате.

Edited by Тигър, 08 юни 2011 - 20:35 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#227 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 08 юни 2011 - 22:00

View PostТигър, on Jun 8 2011, 20:48, said:

...една от трите български естрадни звезди, които все още уважавам....Емил Димитров

Защо ли си мисля, че този впечатляващ дует ще разклати позицията ти. :blink:

За да сме по темата: какво ли е правил Sting по време на въпросния затрогващ пърформънс!?

Може би е заснемал ролята си в "Две димящи дула"!? ;) Може би е получавал поредната си номинация за "Оскар"!? :harhar: Или новата почетна докторантура в Бъркли колидж? Или следващото Грами?

Може би е джемил с Клептън, Бранфорд Марсалис, Фил Колинс или Пол МакКартни? Кой знае, кой знае... :harhar:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#228 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 08 юни 2011 - 23:11

Първо, извинявам се, че последният ми пост е излязъл тройно, нещо ми се прецака интернета.
Второ, аз зацепих, че явно В. Найденов има предвид marillion, ама вече бях пуснал за Е. Димитров

View Postviolator, on Jun 8 2011, 14:00, said:

Защо ли си мисля, че този впечатляващ дует ще разклати позицията ти. :harhar:

Тоя дует, според мен, хич не е случаен. Бях му чел едно интервю на въпросния Деян Неделчев, в което разказва как още 80-те Емил Димитров му бил хвърлил око, тупал го по бедрата, канил го в къщи и т.н. Какво се е случило, не знам, но имаме този дует.

View PostSeaborn, on Jun 8 2011, 10:33, said:

Финалът с Message In A Bottle беше най-добрият момент и си помислих колко добре щеше да е ако през цялото време слушахме само Стинг и китарата му (нещо като Джон Андерсън в Универсиада).

Да се присъединя с +1 и аз

@ Ози

Примерите от френската и италианската музика бяха първите, които ми дойдоха на ум, не съм целял точно с тези да съпоставям, но българската естрада така или иначе се е стремяла към такива образци. И към какви други може де стреми по времето си? Американско кънтри? Бълвоч или не, онова са били известните поп певци на епохата. Няма да изпадам в защита на естрадата, защото не я слушам или харесвам и не ме интересува; в темата за "мразенето" мисля, че аз, Тигър и HeathenHeart обсъдихме доста неща за естрадата. Коментирах, защото ти остро отхвърли, а просто смятам, че на места естрадата е, така или иначе, добра-лоша, поп музика. Което не значи да я съпоставям със Стинг. (и тук се извинявам за офтопика, който направихме за естрадата)

Edited by Jurisprudent, 08 юни 2011 - 23:11 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#229 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 08 юни 2011 - 23:15

Малко офтопик, но... защо смятате, че за да отиде някой човек на концерт трябва да знае всички текстове, всички песни, сетове, да е изгледал всичко в ютуб и т.н.? Значи всеки, който не е до болка запознат с музиката на даден музикант/група да не ходи на концерт, защото ще седи като кръпка? Не съм съгласен. Лично аз съм бил на 3 концерта просто от интерес. Без да знам нито 1 парче или албум. И ми хареса. Не съм пял, скачал и не съм дърдорил колко е велико... Просто в името на музиката бях там

#230 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 08 юни 2011 - 23:23

View PostIohanez, on Jun 8 2011, 15:15, said:

Малко офтопик, но... защо смятате, че за да отиде някой човек на концерт трябва да знае всички текстове, всички песни, сетове, да е изгледал всичко в ютуб и т.н.? Значи всеки, който не е до болка запознат с музиката на даден музикант/група да не ходи на концерт, защото ще седи като кръпка? Не съм съгласен. Лично аз съм бил на 3 концерта просто от интерес. Без да знам нито 1 парче или албум. И ми хареса. Не съм пял, скачал и не съм дърдорил колко е велико... Просто в името на музиката бях там

Да де. Ако погледнеш малко по-горе, ти вероятно си за категория 2 или най-вече 3, които разграничих, без негативизъм.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#231 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 08 юни 2011 - 23:31

View PostJurisprudent, on Jun 9 2011, 00:23, said:

Да де. Ако погледнеш малко по-горе, ти вероятно си за категория 2 или най-вече 3, които разграничих, без негативизъм.
Разбирам, че няма негативизъм в твоето мнение и го приветствам, добро наблюдение.
Мисълта ми е, че има доста фенове /имам и такива приятели/, които са негативно настроени към хората, които са отишли на даден концерт без да са предварително запознати. "Защо е дошъл тоя дръвник на концерта на Металика като знае само 2 парчета?". Ми знае 2 песни, кефят го, плаща си, слуша и гледа. Дразня се от такива коментари, защото съм ги чувал около себе си на концерти и според мен са несправедливи :rolleyes:

#232 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 08 юни 2011 - 23:40

View PostIohanez, on Jun 8 2011, 15:31, said:

Разбирам, че няма негативизъм в твоето мнение и го приветствам, добро наблюдение.
Мисълта ми е, че има доста фенове /имам и такива приятели/, които са негативно настроени към хората, които са отишли на даден концерт без да са предварително запознати. "Защо е дошъл тоя дръвник на концерта на Металика като знае само 2 парчета?". Ми знае 2 песни, кефят го, плаща си, слуша и гледа. Дразня се от такива коментари, защото съм ги чувал около себе си на концерти и според мен са несправедливи :rolleyes:

Щото феновете ревнуват :angry3:
Това в кръга на шегата
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#233 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 08 юни 2011 - 23:52

Мен пък ме дразнят хората, които си обличат дрешките, с които иначе вършеят по чалга клубовете и се грабват на концерт на "голяма звезда", за да ги видят, а после да се хвалят, че са присъствали на такъв концерт. Хората, които по време на някоя песен набират по телефона някого и почват да крещят в слушалката "Пешооооооооо, знаеш ли къде съм бееее, дръвник!", люпят семки безучастно, хората, които масово си тръгват много преди края на концерта (защо ли изобщо са плащали билети тогава?). Обикновено съм пред сцената на концерти и около мен няма такива екземпляри, но този път и това не ме спаси от присъствието им. И не, да не се бъркат с хората, които отиват от любопитство, за да чуят някое любимо парче и защото групата им е интересна.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#234 Edwar_77

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted 09 юни 2011 - 00:52

Edited by Satyr, 09 юни 2011 - 08:34 .

#235 Edwar_77

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted 09 юни 2011 - 01:03

#236 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 09 юни 2011 - 02:01

Спри да лееш простотии посред нощ из форума.

Като ще критикуваш, не обиждай на "лайна" другите потребители.

Edited by Jurisprudent, 09 юни 2011 - 02:03 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#237 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 09 юни 2011 - 07:03

СЕИР!
(някой да донесе още пуканки и бира) :angry3:

и за да не съм съвсем офф :rolleyes: - благодаря за подробните отзиви за концерта - много уважавам Стинг, но за съжаление нямах възможност да присъствам

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#238 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 09 юни 2011 - 08:20

Edwar_77, моля те, вземи изтрезней, успокой се и пробвай да не бълваш болднати лайна из форума, ок?
Не ти казвам какво да правиш, 'щото не съм си броил концертите (а явно това е определящо) - само те моля. :rolleyes:

#239 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 юни 2011 - 08:21

@Edwar_77
Виж сега... Да си недоволен и несъгласен с някое мнение - може. Да се изказваш срещу нещо, с което не си съгласен - може. Аз и по-горе казах - който очаква на 400 километра от сцената под ламаринено-бетонена козирка да чуе добър звук от КОЙТО И ДА Е БИЛО озвучител - значи или това му е първият концерт, или няма никаква представа за какво става въпрос.

НО!
Такива работи:

View PostEdwar_77, on Jun 9 2011, 01:52, said:

View PostEdwar_77, on Jun 9 2011, 02:03, said:

Повече тук не искам да виждам. И мисля, че с теб се разбираме от една приказка. :rolleyes:

#240 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 юни 2011 - 08:57

View PostOzzy, on Jun 9 2011, 09:21, said:

една приказка
Не. Един емотикон:

:rolleyes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика