Jump to content

Sting със Symphonicity в София7.06.2011, ст. "Георги Аспарухов"

• You cannot reply to this topic
254 replies to this topic

#201 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 09:08

Чакайте сега... Вие двамата изначало не сте подходили към концерта правилно ми се струва. Това не е концерт на Sting. Това е концерт на Sting със симфоничен оркестър. И това не са песните на Sting. Това са песните на Sting със симфонични аранжименти. Говорим за две различни неща. Към това бих добавил и DVD-то, което Sting издаде още миналата година и което вероятно и двамата сте гледали. А и да не сте – все някой и друг клип в ютюб сте видели. Т.е., би трябвало да сте напълно наясно какво отивате да гледате. Защо тогава отивате знаейки, че така изсвирени тези песни не ви харесват? Или вие тръгвате с нагласата: ”Отивам да гледам нещо, което знам, че няма да ми хареса”? Странно ми е такова едно разсъждение.

Да не говорим пък за това:

View Postforeigner, on Feb 22 2011, 18:18, said:

Винаги съм искала да гледам Стинг на живо, но благодарение на безграничната промоутърска алчност явно няма да е в близко бъдеще и може би ще бъде някъде по чужбина, въпреки че Герена ми е на пет минути пеша от нас. Дано до юни месец все пак паднат няколкостотин лева отнякъде... че да се разходя до Лондон и да гледам Джейдис в The Peel :harhar:

View Postforeigner, on Feb 23 2011, 01:41, said:

Това са абсолютно СПЕКУЛАТИВНИ цени и аз лично отказвам да ги плащам.

View Postforeigner, on Feb 23 2011, 14:14, said:

типична българска дупедавщина и робско мислене.

И след всичко това отиваш при баровците. Аз след подобни писания нямаше да отида на концерта, дори ако някой ми подареше билет, честно.
Ей, това жените сте страшна работа! Едно говорите, друго мислите, трето вършите. Че и накрая се сърдите когато не ви приемат приказките на сериозно. :D ;)

View Postforeigner, on Feb 23 2011, 19:20, said:

В единия случай отиват истински меломани, в другия стадионът ще е пълен с дебеловрати путьовци, вяли мутрески, чакащи Shape of My Heart, за да си го запишат на телефоните и представители на българския "елит".
Ето, че и тук не се оказа права. Бях почти най-отпред, и около мен беше пълно с абсолютно нормални фенове. Да, разбира се, видях Лили Иванова, вокала на Остава, Милен Велчев и още някоя и друга известна личност. Но повечето хора бяха съвсем нормални. Може би някои от тях със сигурност са с по-добри финансови възможности от повечето българи, но това не ги прави по-малко фенове. И изобщо не ги причислява към ”дебеловрати путьовци и вяли мутрески”. Пак ще повторя – нормални хора, които адски много се забавляваха, танцуваха, и пееха на почти всяка песен. :yes:

Репортаж от концерта – тук. По принцип мислех да съм по-критичен. И имам основание да бъда – концертът е с около 20-30 процента по-слаб от това, което видях миналата година в Загреб (изключвам представянето на самия Sting, което беше еднакво добро). В няколко отношения, за част от които вече съм писал тук:
- нямаше ги трите екрана, които правеха половината концерт, поне що се отнася до визията му;
- 4 песни по-малко – това си е около 25 минути по-къс концерт;
- Sting беше доста по-пестелив в приказките между песните. В Загреб разказа няколко доста интересни истории;
- концертът беше на открито – от това спектакълът губи много, защото цялата му първа част е по светло, а нещата изглеждат в пъти по-красиво когато гледаш концерта на сценично осветление.
И т.н. Т.е., ако трябваше да изразя само моето мнение – щях наистина да бъда по-критичен. Излизайки от стадиона обаче, се сетих за нещо друго. Сетих се за концерта на Rammstein миналата година на Националния стадион. Тогава направо се скъсах да го критикувам, защото бях видял 4 месеца по-рано цялата продукция на групата. И орязаното софийско представление не ме впечатли. Не такова обаче беше мнението на всеки, който за пръв път виждаше Rammstein. Всички до един се скъсаха да хвалят концерта. И аз си казах: ”Абе ти хубаво си видял нещо, което е по-дълго като време, с по-добър звук, на по-хубаво място и т.н., ама тези хора не са и поради тази причина не са и обременени. И щом твърдят, че концерта е бил феноменален, значи наистина е бил такъв”. По време на дългото излизане вчера от стадиона се наслушах на десетки и десетки хора, които бяха истински впечатлени от концерта на Sting. ИСТИНСКИ ВПЕЧАТЛЕНИ. И действително концертът беше много добър. Въпреки минусите, които изброих по-горе.

Напълно съм съгласен с marillion и забележката му относно видимостта от централните трибуни. Хората, които са си купили билети за там, наистина имат право да са недоволни. Що се отнася до това защо сцената не е дръпната по към сектор ”А”, то вероятната причина е, че на говеждия стадион :harhar: не разрешават тежката сцена да стъпва на тревата и това може да става само на пистата. И ако ме питаш мен - правилно. Между милион и два милиона лева им струва само тревното покритие, заедно с инсталациите под него.
Що се отнася до Хадат – бях на 10 метра пред пулта и се обръщах назад от време на време. Хадат на и около пулта не видях. Видях двама озвучители на Sting. Чужденци.

Български естраден певец разкрива тънкости относно певческите възможности на Sting?! :blink: WTF?!?! :shok: И това ли доживях да прочета в този форум? Несериозно е самото споменаване на думата ”естрада” в разговор за Sting, но това е друга тема. Кажи му на този, който и да е той и каквото и да е казал за Sting (независимо дали е много добро или много лошо), че българските естрадни певци като чуят думата ”Sting”, трябва да станат прави, да преклонят леко социалистическите си тикви напред и да замълчат. Просто да мълчат и да не казват каквото и да е било. :yes:
I don't know how I managed it...

#202 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 08 юни 2011 - 09:39

View Postmarillion, on Jun 8 2011, 08:00, said:

Имах удоволствието да споделя компанията на много известен български естраден певец и по време на шоуто той ми разкри някои тънкости относно певческите заложби на Стинг.

Мен ако питаш, за изпълнител, който не е изпял нито една песен на Тончо Русев /по стихове на Евтим Евтимов/ и не е имал щастието да направи нито един дует с Кристина Димитрова,....Стинг се справя прилично. :harhar:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#203 BLADE

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 7 posts

Posted 08 юни 2011 - 09:53

Много добър концерт беше. Като изключим колебанията в качесството на звука на моменти и този гаден тътен при високите тонове( бях на втори ред) всичко беше прекрасно. Още по-прекрасен е факта, че Лили Иванова, "Голямата звезда" беше на трети ред зад мен и също като мен се прекланяше пред таланта на Стинг. Както казах след концерта на един приятел, Лили Иванова знае кой е Стинг, но Стинг дали знае коя е Лили Иванова :harhar:
Относно дискусията за цените на билетите, аз в момента съм безработен, но това не ми попречи да си дам последнтие спестявания за билет за втория ред. Вярно имаше доста известни личности или така наречения "елит", но повечето бяхме съвсем обикновенни хора, дошли да станат свидетели на един прекрасен концерт.

#204 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 08 юни 2011 - 10:59

Аз пък ще кажа различно мнение този път, и то не е продиктувано от желание за критика, а от чиста проба яд. ПО-ОТВРАТИТЕЛЕН ЗВУК НА КОНЦЕРТ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ, разбрах, че Стинг свири с оркестър някъде по време на Desert Rose! Кошмарен звук /да поясня - бях облегнат на загражденията на пистата!/ - Стинг се чуваше докато пее, но по време на речите му между песните НИЩО НЕ СЕ ЧУВАШЕ! Звукът от оркестъра беше толкова слаб и немощен, че можех спокойно да си чуя мислите, защото по-силно звучат! Отделно от това имаше такова омазване на звука, че просто не ми се обяснява! Едва по време на биса имаше що-годе нормален и качествен звук.
В крайна сметка мога да заявя личното си мнение за преживяното - страхотен Стинг, отвратителен звук, по шестобалната система не повече от 4, защото бих дал 6 на Стинг и 2 на озвучителите, така че средно аритметично 4, нито грам повече!!! Дано не правят повече концерт с класически оркестър на открито!!!

#205 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 08 юни 2011 - 11:20

View PostOzzy, on Jun 8 2011, 10:08, said:

Аз след подобни писания нямаше да отида на концерта, дори ако някой ми подареше билет, честно.
Защо? Наистина не съм платила наистина спекулативната цена на билета, че после да се притеснявам, че поведението ми е в разрез с писанията ми.

Колкото до публиката... не знам ти къде точно си бил, но около мен имаше предимно хора, изглеждащи точно като излезли от "Версай", които ОЧЕВИДНО бяха дошли само заради Desert Rose и Shape of My Heart, и които ми направиха забележка, че пея твърде силно на King of Pain!!! Да, пея фалшиво, но... WTF, по дяволите!!
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#206 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 11:25

View Postforeigner, on Jun 8 2011, 12:20, said:

Защо? Наистина не съм платила наистина спекулативната цена на билета, че после да се притеснявам, че поведението ми е в разрез с писанията ми.
Ти си знаеш най-добре. Просто споделих какво аз бих/не бих направил ;)

View Postforeigner, on Jun 8 2011, 12:20, said:

и които ми направиха забележка, че пея твърде силно на King of Pain!!!
Ако седях до теб и не те познавах, аз също щях да ти направя забележка. Това прави ли ме "излязъл от "Версай" дебеловрат путьо"? Хубаво определение, апропо :harhar:

#207 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 08 юни 2011 - 11:44

Отврат звук :harhar:
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#208 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 11:48

Къде беше?

#209 jstefanov

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 7 posts

Posted 08 юни 2011 - 11:52

Ozzy, звукът при теб може да е бил добре, но на трибуните беше отврат - никой не чу и грам бас и ударни! Телефона ми има по-хубав звук!

#210 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 11:59

View Postjstefanov, on Jun 8 2011, 12:52, said:

но на трибуните беше отврат - никой не чу и грам бас и ударни!
Сигурно е така. За това и попитах Scardust къде точно е бил. На 400 километра от сцената и под ламаринено-бетонена козирка, която връща звука, няма как да има хубав звук. Който и да е озвучителят.
Там където бях аз (по средата между пулта и сцената), звукът почти през цялото време си беше супер.

#211 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 08 юни 2011 - 12:05

На пистата също се чуваше отлично; както Стинг, така и оркестърът бяха прекрасни, а публиката, поне доколкото успях да разгледам, изглеждаха напълно нормални хора, които знаеха всички текстове и се наслаждаваха искрено. Не намирам какви оплаквания може да се измислят, освен споменатите в репортажа, с който съм напълно съгласна.
Don't mistake lack of talent for genius.

#212 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 08 юни 2011 - 12:11

View PostMor-Rioghain, on Jun 8 2011, 13:05, said:

На пистата също се чуваше отлично; както Стинг, така и оркестърът бяха прекрасни, а публиката, поне доколкото успях да разгледам, изглеждаха напълно нормални хора, които знаеха всички текстове и се наслаждаваха искрено. Не намирам какви оплаквания може да се измислят, освен споменатите в репортажа, с който съм напълно съгласна.

Съгласен с всичко останало, освен за звука - бях почти в центъра на пистата, лееееекинко вдясно и звука беше отвратителен - слаб, размазан, недостатъчно ясен и чист, оркестъра се чуваше откъслечно, баса също, гласа на самия Стинг на моменти изчезваше, после пак се появяваше ... Изключително недоволен съм от звука, а същото се отнася и за хората, които бяха около мен и без да се познаваме коментирахме отвратителното качество на звука ...

Edited by Minstrel in the Gallery, 08 юни 2011 - 12:11 .

#213 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 12:59

От вестник "Стандарт":

"Концертът му в Румъния започна с парчето "Magic", последвано от "Faith" и суперхита "An Englishman in New York". В сетлиста на гига беше включил и "Roxanne", "Russians" и "Fields of Gold", "Bourbon Street"."

Големци...

#214 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 08 юни 2011 - 14:23

Понеже не съм бил на концерта, няма как да го коментирам, но мненията в темата ме навеждат да вметна две неща, едното от които съвпада с казаното от Ози по-горе, но ще го дам по свой начин:

- За концертите с оркестри и филхармонии. Според мен е хубаво да разграничим два случая.

За единия давам за пример едно нещо, казано от Кери Кинг, Slayer, преди известно време и отбелязано в новините на сайта. На въпрос дали би свирил с оркестър, той казва следното (цитат):

Мисля, че когато свириш с оркестър, просто се самозадоволяваш и казваш "Ние сме кралете на света. Нека посвирим с оркестър". Извинявайте, METALLICA, но вие го направихте (Смях). Толкова много банди го направиха, но просто.... просто това е мастурбация, човече.

С други думи, група Х иска, добавяйки оркестър и преправяйки аранжимента на песните си, да изглежда голямата група Х, толкова голяма, че вече и с филхармониите свири, а тя така си чеше егото.

Сега за другия случай, където е Стинг. Който следи кариерата на Стинг, вероятно е забеязал, че той с лекота прескача от музикална територия в друга такава без проблеми. Още музиката на Полис е уникален микс от пънк и пост-пънк рок, реге, фънк и джаз; самият Стинг се заражда, в далечните си млади времена в Нюкасъл, като джаз музикант, нищо, че става известен в рок музиката. соловата му кариера обикаля през сума ти подстилове. Който се зарови из негови клипове из ютюб, може да намери един концерт на Стинг от къщата му в Тоскана, Италия, от 11.09. 2001 г. Там песните са в камерен джаз аранжимент. Същите може да ги намерите на стадионни изпълнения в рок вариант. На сегашното турне, а и по-рано, музиката му е "симфонизирана". Тоест. Стинг не е човекът, който има нужда от оркестър, за да стане голямо име. Той вече си е постигнал своето и музиката му е достатъчно разнообразна, за да може от нея да се изтеглят аспекти подходящи за рок, за джаз, за класически аранжиран и т.н. концерт. Така че, ако е обявено, че Стинг ще свири с още двама китаристи, басист и барабанист, най-вероятно ще слушате здрав рок; ако с брас бенд, се гответе за джаз; ако е с оркестър - за оркестрации и симфонизации. Иначе, ако очаквате друго, ще се разочаровате или просто няма да ви хареса. Например аз, когато имах възможност да посетя концерт от това турне, си казах, че не искам първия ми концерт на Стинг да е в такъв аранжимент, макар да ми харесва ( и сгреших, че не отидох). Но си знаех, че нещо по-особено ще се свири.

- За дебеловратите путьовци (супер израз)

Да разграничим между посетителите на един концерт три категории. Категория 1. Дай-хард фенове. Познават изпълнителите в дълбочина, следят ги отдавна и в детайли. Ако ще концертът да е на връх Перелик или на бившия остров Болшевик , най-вероятно ще са там и под градушката (това не значи, че от катефорията няма изключения, които не биха отишли, ако условията не са им благоприятни). Категория 2. Знаят и познават изпълнителя, не особено задълбочено, но при добри условия биха посетили. Категория 3. Познават изпълнителя повърхностно, но при много благоприятни условия, ще посетят. Колкото е по-популярен, особено извън своята музикална ниша един изпълнител, толкова повече категории 2и 3 растат. На Destruction ще отидат главно фенове от категория 1, може и от 2. Но за много популярни изпълнители като Стинг, Мадона, възкръснал Майкъл Джексън, Бионсе, Елтън Джон, Моби, Джордж Майкъл, U2, Депеш Мод, Металика и т.н. (давам само разностранни примери, иначе е безкрайно), категории 2 и 3 скачат много. И това е нормално. Така ще се лепнат дебеловрати путьовци колкото искате, това е закономерност. Все едно на ДМ не е имало такива, които знаят точно 2 песни на групата. Или на Металика такива, дошли само заради Nothing Else Matters (известна още като "не си ми майка" в определени кръгове). Но Стинг не го интересува дали в публиката има дебеловрати путьвци, тънковратите им женски еквиваленти и т.н. Музиката му е за публиката и толкова. А доколкото разбирам, имало е нормална маса нормални недебеловрати, познаващи музиката на Стинг хора.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#215 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 14:36

Ако трябва да използвам твоето разделение на публиката, то бих казал, че основната част от зрителите снощи бяха от категория 2. Да речем, около 70 процента. Останалите две категории - по равно.

#216 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 08 юни 2011 - 15:31

View PostOzzy, on Jun 8 2011, 10:08, said:

Български естраден певец разкрива тънкости относно певческите възможности на Sting?! :harhar: WTF?!?! ;) И това ли доживях да прочета в този форум? Несериозно е самото споменаване на думата ”естрада” в разговор за Sting, но това е друга тема. Кажи му на този, който и да е той и каквото и да е казал за Sting (независимо дали е много добро или много лошо), че българските естрадни певци като чуят думата ”Sting”, трябва да станат прави, да преклонят леко социалистическите си тикви напред и да замълчат. Просто да мълчат и да не казват каквото и да е било. :harhar:

Специално този може да каже каквото си иска, защото поне аз не познавам по-голям от него в българската естрада за всички времена... :blink:

Апропо, той каза само хубави неща за Стинг, ако това има някакво значение за теб...

В България му казвахме естрада, а на запад от Калотина му казват поп - нека да не издребняваме с определенията... :shok:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#217 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 15:47

View Postmarillion, on Jun 8 2011, 16:31, said:

В България му казвахме естрада, а на запад от Калотина му казват поп - нека да не издребняваме с определенията... ;)
Няма такъв филм. Между българската соц естрада и западния поп общото е точно толкова, колкото между пършиво, въшлясало, квартално коте и лъв. И двете са от семейство котки, но разликите мисля, че всеки може сам да ги види. Да се сравнява Васко Кеца, Развигор Попов, Орлин Горанов и Христина Димитрова с George Michael, Elton John, Madonna и Tina Turner (примерно) е смешно. Нищо общо не може да има между тези изпълнители и никакъв знак за равенство.

Апропо, той каза само хубави неща за Стинг, ако това има някакво значение за теб...
Разбира се, че няма. Казах го и по-горе. Да стои по-далеч от Sting и да си спомня с овче умиление и носталгия тучния соц, когато е бил извънпланетарна звезда в китната ни татковина. Тъй да му речеш от мен като седнете отново един до друг на някой следващ концерт във ВИП ложата :harhar: И като се наежи соц звездата и попита кой така е казал, да му кажеш: бате Ози Сандуканя! :harhar:

#218 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 08 юни 2011 - 16:06

View PostOzzy, on Jun 8 2011, 16:47, said:

Няма такъв филм. Между българската соц естрада и западния поп общото е точно толкова, колкото между пършиво, въшлясало, квартално коте и лъв. И двете са от семейство котки, но разликите мисля, че всеки може сам да ги види. Да се сравнява Васко Кеца, Развигор Попов, Орлин Горанов и Христина Димитрова с George Michael, Elton John, Madonna и Tina Turner (примерно) е смешно. Нищо общо не може да има между тези изпълнители и никакъв знак за равенство.

Разбира се, че няма. Казах го и по-горе. Да стои по-далеч от Sting и да си спомня с овче умиление и носталгия тучния соц, когато е бил извънпланетарна звезда в китната ни татковина. Тъй да му речеш от мен като седнете отново един до друг на някой следващ концерт във ВИП ложата ;) И като се наежи соц звездата и попита кой така е казал, да му кажеш: бате Ози Сандуканя! :harhar:
Без да съм бил на концерта, без да питая особено уважение към българската естрада и без дори да знам за кого говори marillion, ми се струва, че си доста несправедлив с човека, бтв. В смисъл, не го знаеш как е говорил, сравнявал ли се е изобщо с него и т.н.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#219 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2011 - 16:11

View PostТигър, on Jun 8 2011, 17:06, said:

В смисъл, не го знаеш как е говорил, сравнявал ли се е изобщо с него и т.н.
Ама аз ясно казах вече два пъти, че не искам и да знам, бе, човек... Моята идея е, че тези соц недоразумения не могат и не бива да дават оценки и мнения за Sting. Без значение дали са положителни или отрицателни. Могат само да му се прекланят.
Сега, това си е моето мнение. Вероятно други хора имат друго мнение по въпроса. Живи и здрави! :harhar:

#220 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 08 юни 2011 - 17:30

@ marillion
Емил Димитров възкръснал?

@ Ozzy
Моите уважения, но си малко краен тука. Отвори една скорошна тема и погледни там какво писахме за естрадата и западната поп музика. Не ги изравнявам. Но естрадата си е поп музика, за соц реалността и условия, нито като музика, нито като визия бг изпълнители са се различавали кардинално от я Ив Монтан, я Азнавур, я Едит Пиаф, я Нийл Седака, да не изброявам. Нещо повече. Нашите са ходели на западни участия, на фестивали като Сан Ремо, и ако тамошната публика ги е приемала добре, тамошната публика възпитана в поп музика, то значи е виждала в бг естрадни музиканти достатъчен аналог на своята поп музика.

@ marillion
Емил Димитров възкръснал?

@ Ozzy
Моите уважения, но си малко краен тука. Отвори една скорошна тема и погледни там какво писахме за естрадата и западната поп музика. Не ги изравнявам. Но естрадата си е поп музика, за соц реалността и условия, нито като музика, нито като визия бг изпълнители са се различавали кардинално от я Ив Монтан, я Азнавур, я Едит Пиаф, я Нийл Седака, да не изброявам. Нещо повече. Нашите са ходели на западни участия, на фестивали като Сан Ремо, и ако тамошната публика ги е приемала добре, тамошната публика възпитана в поп музика, то значи е виждала в бг естрадни музиканти достатъчен аналог на своята поп музика.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users