DeBiL.InSiDe, on Jun 15 2011, 16:04, said:

Elevation Music Festival - 30 Seconds to Mars и др.24-25 юни 2011, гр. Разлог
Started by Metal Heart, фев 18 2011 16:13
281 replies to this topic
Posted 15 юни 2011 - 18:45
Някой дали е дочул към колко часа се очаква да започне Jamiroquai? Гледам за dance сцената има часове, за другото няма. А тези сладури не се напъват особено да ми отговорят на мейла : )
Posted 15 юни 2011 - 20:33
Абе големи параноици излезнахте. Как си го представяте на място да ти гледат лична карта? Как си го представяте стотици хора да изгорят и да останат отвън? Няма да си позволят такова нещо. То охраната няма да стигне да удържат " екзалтираните фенове". Забравете ги тия глупости.
Posted 16 юни 2011 - 07:18
Minstrel in the Gallery, on Jun 15 2011, 16:31, said:
И аз не мога да разбера цялата идея с имената. Ок, приятел имам в ЛУУП мрежата, той отива, купува си намален билет и после ми го продава на стойността, на която е. И сега организаторите на фестивала няма да ме пуснат да влезна ли? Аз съм трето добросъвестно /в случая не особено, но на теория добросъвестно/ лице, което просто е получило продукт на по-ниска цена, примерно на промоция. Откъде накъде да следва, че няма да ме пуснат? Купилият билета има пълното право да се разпорежда с него по начин, какъвто намери за добре /в случая да го продаде, защото е изправен пред форсмажорни обстоятелства и непреодолима сила!/, на какво основание мен няма да ме пуснат с този билет на концерта?
Има ли някой по-запознат с материята отблизо, за да не си правим тук разширително тълкуване на ситуацията, а охраната на концерта да не вземе да направи стеснително тълкуване и да остана извън оградата?
Има ли някой по-запознат с материята отблизо, за да не си правим тук разширително тълкуване на ситуацията, а охраната на концерта да не вземе да направи стеснително тълкуване и да остана извън оградата?

Май френд, ти ме уби с този въпрос... Нали знаеш основните правила? Ако на гърба на билета нямаш изрично пояснение, че той важи само и единствено в комплект с документ за самоличност на притежателя (от което пък се извежда извод за идентичност между приносител на билета и изписано лично и фамилно име на лицевата му страна), тогава няма от какво да се притесняваш и лично аз не виждам никаква вероятност да не бъдеш допуснат до събитието с този билет...

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 16 юни 2011 - 08:51
Абе, не е точно така... Прави са си хората да се притесняват. Нали се сещаш, че като отидеш на майната си за концерт, дадеш маса пара за билет, път и нощувки и накрая някой разбрал/не разбрал охранител ти каже: "Не можеш да влезеш, защото името не е същото като на личната ти карта", ще ти е напълно все едно какво пише отзад на билета.
Аз бих посъветвал онези, които са тръгнали да си купуват тези по-евтини билети, да проучат въпроса по-обстойно. Лично аз бих се свързал с организатора. Защото няма логика, ако си купя билет с отстъпка, да не мога да го подаря за рождения ден на приятел. Може ТОЧНО С ТАЗИ ЦЕЛ да съм го купил. Примерно.
Аз бих посъветвал онези, които са тръгнали да си купуват тези по-евтини билети, да проучат въпроса по-обстойно. Лично аз бих се свързал с организатора. Защото няма логика, ако си купя билет с отстъпка, да не мога да го подаря за рождения ден на приятел. Може ТОЧНО С ТАЗИ ЦЕЛ да съм го купил. Примерно.
I don't know how I managed it...
Posted 16 юни 2011 - 10:54
Ozzy, предполагам, че очакват като го купуваш с тази цел, да кажеш името на приятеля, за да бъде изписано то : )
Ovian, благодаря, до вчера го нямаше това инфо : )
Posted 16 юни 2011 - 11:53
Да, това е възможен вариант. Не се бях сетил... При всички случаи нещата трябва да се проверят обстойно, преди да се купи подобен билет.
Posted 16 юни 2011 - 15:48
DeBiL.InSiDe, on Jun 16 2011, 10:54, said:
Ozzy, предполагам, че очакват като го купуваш с тази цел, да кажеш името на приятеля, за да бъде изписано то : )
Edited by stormbringer, 16 юни 2011 - 15:49 .
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.
Posted 16 юни 2011 - 16:06
Да, така е : )
За мен е много странна цялата работа. За първи път чувам и виждам поименни билети за концерт ... дано е и за последен.
За мен е много странна цялата работа. За първи път чувам и виждам поименни билети за концерт ... дано е и за последен.
Posted 16 юни 2011 - 16:10
Аз съм виждал такива билети. Когато си купих билетите за U2 в Истанбул, те бяха поименни. На самия билет беше отпечатано името. Но става въпрос за името на КУПУВАЧА. И на трите билета, които взех, пишеше моето име, но това не попречи на жена ми и дъщеря ми да влезат на стадиона с два от билетите.
Posted 16 юни 2011 - 16:45
Между другото на всички билети, които си купих за холандските концерти тази година, ми пишеше името, а на единия за Роджър Уотърс - това на най-добрата ми приятелка, тъй като тя ги поръча с нейната карта. Нито веднъж не ми поискаха документ за самоличност, само после имах повод да си се кефя, че редом до имена като Роджър Уотърс и Ръш пише и моето
Не вярвам БГ охранителите да са по-стриктни от холандските

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 16 юни 2011 - 16:54
foreigner, on Jun 16 2011, 16:45, said:
Не вярвам БГ охранителите да са по-стриктни от холандските 

Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.
Posted 16 юни 2011 - 17:17
Доколкото ми е известно, LOOP е услуга на Mtel, предназначена за младежи и изрично е обявено, че те като основен спонсор на фестивала правят отстъпка от цената само за тези абонати. Струва ми се абсурдно да пускат по-възрастни фенове с билети с LOOP-ското намаление, но на който му се рискува...
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Posted 16 юни 2011 - 17:20
M/y билет с ИМЕ на него (име на купувач) и ПОИМЕНЕН билет в смисъл на име на лице, което получава това право да купи този билет на тази цена заради принадлежност към дадена категория (клиент на мобилна услуга) според мен има разлика
Plus Ultra.
"This world is totally fugazi."
"We will always be so much more human than we wish to be."
"From the Stars back to our Cities"
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 16 юни 2011 - 17:25
Jurisprudent, on Jun 16 2011, 17:20, said:
M/y билет с ИМЕ на него (име на купувач) и ПОИМЕНЕН билет в смисъл на име на лице, което получава това право да купи този билет на тази цена заради принадлежност към дадена категория (клиент на мобилна услуга) според мен има разлика
именно, точно за тази разлика мисля, че е цялата дилема - Кое ще е (ако въобще нещо е ) на билета?

Posted 16 юни 2011 - 17:34
А пък аз се чудя друго. При положение, че както личи, посещаемостта на фестивала ще е далеч под очакваното, дали организаторите ще предпочетат да има хикс хора, коректно влезли с поименните си билети или хикс плюс игрек, където игрек е броят на некоректно влезли с билет с чуждо име. В края на краищатата билетът е продаден и с него влиза точно един човек. Какво значение дали съм аз, луупаджията, или съм го подарил на дядо си?....
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 16 юни 2011 - 17:40
Дилема няма, ако се чете. Ето от сайта на услугата:
"Заповядай в магазините на M-Tel и вземи своя билет за LOOP Elevation с 35 % отстъпка само защото си част от мрежата на LOOP! Виж и чуй на живо - Jamiroquai, Dog Eat Dog, 30 Seconds To Mars, Morcheeba, Cypress Hill, Hurts, Stereo MC's, Delinquent Habits и други чужди и български изпълнители на 24 юни и 25 юни в гр. Разлог!
46 лв. цена за LOOP-ъри / 70 лв. редовна цена за еднодневен билет 78 лв. цена за LOOP-ъри/ 120 лв. редовна цена за двудневен билет "
Нарочно подчертах. Забележете. Това е отстъпка само и единствено за онези лица, които са клиенти на услугата. Не за друг. Иначе се губи идеята. Нали трябва по този начин, с тази промоция, да промотираш услугата и да ограничиш достъпа да тези намалени цени като входът е: да си loopовец. Препродадеш ли, ти даваш достъп до това намаление на други лица извън услугата, а това не е смисъла.
Ако аз съм член на клуб Абракадабра и членовете получават билет за миланската Скала като подарък за своето членство, те не могат да преотстъпят билета на други, защото този билет е промоция предназначена като подарък точно за определен кръг лица. И те не могат да се разпореждат както си искат. Като искаш билет за Скалата - да си станал член на Абракадабра. За намален Елевейшън - да си станал абонат на лууп и да плащаш ти на Мтел таксите за лууп като техен клиент. Не да си го получил от лице-клиент.
Това не е случаят да купиш билет с напечатано име на купувача. Това е ограничена промоция-подарък за дадена категория клиенти.
Контра: ако някъде има други общи условия, ако на билетите пише друго, ако някой знае достоверно друго - значи не съм прав. Но разсъждавайки от чутото и видяното - е това.
"Заповядай в магазините на M-Tel и вземи своя билет за LOOP Elevation с 35 % отстъпка само защото си част от мрежата на LOOP! Виж и чуй на живо - Jamiroquai, Dog Eat Dog, 30 Seconds To Mars, Morcheeba, Cypress Hill, Hurts, Stereo MC's, Delinquent Habits и други чужди и български изпълнители на 24 юни и 25 юни в гр. Разлог!
46 лв. цена за LOOP-ъри / 70 лв. редовна цена за еднодневен билет 78 лв. цена за LOOP-ъри/ 120 лв. редовна цена за двудневен билет "
Нарочно подчертах. Забележете. Това е отстъпка само и единствено за онези лица, които са клиенти на услугата. Не за друг. Иначе се губи идеята. Нали трябва по този начин, с тази промоция, да промотираш услугата и да ограничиш достъпа да тези намалени цени като входът е: да си loopовец. Препродадеш ли, ти даваш достъп до това намаление на други лица извън услугата, а това не е смисъла.
Ако аз съм член на клуб Абракадабра и членовете получават билет за миланската Скала като подарък за своето членство, те не могат да преотстъпят билета на други, защото този билет е промоция предназначена като подарък точно за определен кръг лица. И те не могат да се разпореждат както си искат. Като искаш билет за Скалата - да си станал член на Абракадабра. За намален Елевейшън - да си станал абонат на лууп и да плащаш ти на Мтел таксите за лууп като техен клиент. Не да си го получил от лице-клиент.
Това не е случаят да купиш билет с напечатано име на купувача. Това е ограничена промоция-подарък за дадена категория клиенти.
Контра: ако някъде има други общи условия, ако на билетите пише друго, ако някой знае достоверно друго - значи не съм прав. Но разсъждавайки от чутото и видяното - е това.
Edited by Jurisprudent, 16 юни 2011 - 17:44 .
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 16 юни 2011 - 17:44
Ето колеги. Сайта на Elevation:
"Всички абонати на LOOP могат да се възползват от 35% отстъпка от цената на еднодневните и двудневните стандартни билети за LOOP ELEVATION Музикален Фестивал 2011. Билетите могат да бъдат закупени от магазините на Мтел, те са поименни и не могат да бъдат преотстъпвани."
"Всички абонати на LOOP могат да се възползват от 35% отстъпка от цената на еднодневните и двудневните стандартни билети за LOOP ELEVATION Музикален Фестивал 2011. Билетите могат да бъдат закупени от магазините на Мтел, те са поименни и не могат да бъдат преотстъпвани."
Edited by Jurisprudent, 16 юни 2011 - 17:44 .
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 16 юни 2011 - 17:51
Преди малко ходих в мтел с идеята да взема за себе си и още трима билети с намаление, като си бях записал стриктно на всеки лупското номерче и именце. Кво се получи - само лично можеш да си вземеш билет, само твойто име може да пише на билета, даже лична карта ти искат. Разпънаха ме на кръст тия боклуци. Билета представлява лист А4 на който ти пише името с шрифт 8-ца сигурно и условията на билета. Никъде не пише че човека който влиза трябва да е същото лице. Пише че билета важи за 1 човек но не се конкретизира. Оставам с впечатлението че с тия поименни билети просто целят да не се злоупотребява с бройката билети.Поддържам си мнението от преди че е абсурдно да ти искат лична карта на входа.
Posted 16 юни 2011 - 19:09
Явно ще има интересен казус с тия билети на входа на фестивала, защото всички знаем, че доста объркани тийнейджъри-луупъри ще купят билети и ще ги дадат на приятелите си. И тук идва въпросът наистина какво ще решат охранителите на място
Все си мисля, че ако посещаемостта е ниска /особено първия ден/ ще се влиза с луупски билети на чужди имена...

Все си мисля, че ако посещаемостта е ниска /особено първия ден/ ще се влиза с луупски билети на чужди имена...
Posted 17 юни 2011 - 13:01
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Vanquish the pain
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users