Jurisprudent, on Jul 9 2011, 21:30, said:
И изобщо си личи, че любовта към Ковърдейл у нас държи яко още.
Да, държи и още как! Както казах на Георид веднага след сета на Снейк:
"Е, кажи ми, как да се пенсионираш след такава публика? Лоутън и Хенсли се пренесоха в България, идва ред на Ковърдейл..."
Доволен съм от този, хм, фестивал, все пак нека да спазим означението на събитието дадено от организатора. Лично аз отидох за две групи, но видях още две...
Фен съм на Slade от години. Учудвам се от факта, че доколкото разбирам, те не са особено популярни сред младото поколение. "Глемърите" са много симпатична и ненатрапчива група с чудесни музикални идеи и достатъчно заряд на сцената, за да те накарат да се усмихнеш на секундата. Много ми хареса целият сет! Изслушах първите две песни от "фан пита", после се пренесох на трибуните. Долу на терена, на около петнадесет метра пред сцената, звукът беше перфектен. Вярно, основните озвучителни тела се включиха по средата на "Take Me Back 'ome", но веднага след това първите редици получиха много силна доза разтърсващ звук, без изкривявания! Горе в ложите, съвсем очаквано, звуковата картината беше доста по-различна и козирката връщаше. Много приятни 45 мин., толкова приятни, че закъснях за пресконференцията на Майк Ръдърфорд и не успях да му стисна ръката...
Хванах малка част от сета на Saxon, за моя радост чух любимото си тяхно парче "Crusader", но като цяло тази група няма с какво да ме впечатли...
За представянето на Майк, предпочитам да не говоря. Само ще спомена, че за тяхното изпълнение отново слязох в зоната пред сцената и успях да си пробия път почти до първите редици. Естествено и съвсем очаквано, помогна ми липсата на сериозен интерес към групата и жаждата на феновете за бира. До мен стоеше компания от млади хора, може би тийнейджъри или най-много двадесет годишни. В самото начало на "Beggar on a Beach of Gold" момиченцето до мен гледаше доста объркано, докато нейния приятел буквално се подиграваше с музикантите на сцената. Към края на композицията видях как девойката започна да се усмихва и скоро след това започна да танцува. Беше приятна картинка. В паузата и казах, че пред себе си вижда човек, който е въведен в "Залата на славата на Рок енд Рола", човек, който е продал над 150 000 000 албума, човек, който е на сцената от 45 години. Казах и още да наблюдава само него, останалите на сцената не са интересни, те се променят в годините, а той е константа. Постепенно девойката и цялата компания се разтанцуваха, а по време на "All I Need Is a Miracle" буквално подскачаха. В края на сета пожелах на компанията приятно прекарване с "останалите, далеч по-интересни групи". Тя ми благодари, а в очите и видях желание да "дръпне" дискографията на "Механиците". Това ми стига...
Нямах идея да оставам за Whitesnake, но обстоятелствата ме принудиха. Не съм разочарован, очаквах вокалната трагикомедия с марка Ковърдейл. Развълнувах се по време на прекрасното изпълнение на "Is This Love" и от топлото отношение на българската публика към този човек. Дори откровеното "бавене на топката" с (поне според мен) излишни за фестивално участие китарни и дръм сола, не помрачи настроението на хората около мен на трибуната...
За Judas Priest не останах, прекалено много щеше да ми дойде. Имам точно едно тяхно любимо парче и то се нарича "Turbo Lover". Нямаше никакъв смисъл да стоя, за да чуя само него, а през останалото време да скучая и да преча на Георид да изживее детската си любов...
Като цяло съм много доволен от събитието. Само допреди два месеца не смятах да посетя този фестивал. Днес се радвам, че обстоятелствата ми помогнаха да го сторя. Съжалявам, естествено, за изпуснатата среща с един от идолите ми, но такъв е живота. Да е жив и здрав Ози, който ми подари негов автограф и утеши мъката ми...
Накрая, само още две неща...
Първо: Прекрасен репортаж, пренесе ме мислено на стадиона!
Второ: "Катехизис" за пореден път доказа, че е единствената мислеща на вълните на феновете рок медия в тази страна. Какво имам предвид? Няма да кажа, скоро ще разберете (надявам се) от официалната страница. Има пресконференции, които не бива да бъдат пропускани за нищо на света! Това обаче е "тера инкогнита" за останалите "рок" медии в България, те са "над" тези неща...