Jump to content

Judas Priest и Whitesnake в София08.07.2011г. - стадион "Българска армия"

• You cannot reply to this topic
789 replies to this topic

#701 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 юли 2011 - 20:30

View PostSatyr, on Jul 9 2011, 11:15, said:

През 2008-а много народ си тръгна след Whitesnake и защото на другия ден започваше фестивалът в Каварна и трябваше да се пътува.

И това, и бурята, но в моята компания тогава например имаше ред девойки, дошли само да видят Ковърдейл и да си отидат, без се интересуват от пътуване не другия ден за Каварна (щот са чалгарки по принцип и Меноуор не са им по вкуса, определено). И изобщо си личи, че любовта към Ковърдейл у нас държи яко още.

View PostHeathenHeart, on Jul 9 2011, 11:08, said:

Да не кажа голяма дума, но около 1/3 от трибуните поетапно си тръгнаха.

View PostSatyr, on Jul 9 2011, 11:15, said:

наистина имаше видимо разотиващи се от стадиона хора.

?! Някакво обяснение за това някой има ли?
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#702 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 09 юли 2011 - 20:44

Имам... Но няма да го кажа, защото:

1. Ще ме набедиш за момиче/жена
и
2. Много Джудас фенове ще поискат публичното ми изгаряне на клада.

Мисля да си спестя и двете неща :clapping:
I don't know how I managed it...

#703 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 09 юли 2011 - 20:44

Скучни Джудас. :clapping:

Edited by rodd1ck, 09 юли 2011 - 20:45 .

#704 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 юли 2011 - 20:48

View PostOzzy, on Jul 9 2011, 12:44, said:

Имам... Но няма да го кажа, защото:

1. Ще ме набедиш за момиче/жена
и
2. Много Джудас фенове ще поискат публичното ми изгаряне на клада.

Мисля да си спестя и двете неща :clapping:

Не бе, кажи утре, културни хора сме, няма да пострадаш...Пък и не забелязах женски белези у теб, така че от първото си спасен :worship: За второто, след като кажеш, си организирай охрана :D Макар че по-скоро усещам какво искаш да кажеш.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#705 U.D.O.

Bulgarian LionHeart

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 325 posts

Posted 09 юли 2011 - 21:24

Велик концерт, ще го помня до края на живота си. Халфорд е БОГ!!!

Иначе Дейвид Ковърдейл пя на плейбек в поне 70% от времето, добре, че за солджъра си беше ориджинал.

Звукът беше кофти за Саксън, но все пак се изкефих.

Публиката беше много зле, все още не мога да разбера защо хората започнаха да водят семействата си (жените, гаджетата и малките деца) след като не са фенове. Никога няма да забравя каква беше атмосферата на масовите събития до 2007.

А това да бъдат изгонени фенове само задето са пияни е тъпо, при това без да се бият и т.н. Правили пого, краудсърфинг и т.н. , та нали това е метъл концерт !!!!!!!!

Забравих да спомена как ме ядосаха паляците с фотоапаратите и джиесемите дето снимаха през цялото време ,нали си има 3-4 сайта които за всеки концерт качат по поне 20 снимки със страхотно качество.

Edited by U.D.O., 09 юли 2011 - 21:52 .

"It's your problem if you can't accept ACCEPT, not mine." (Joe Schlared, 1993)

#706 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 09 юли 2011 - 21:52

Този път се оставих без билет и честно казано ми иде да си отхапя ръцете от яд заради Майк и механиците (и Слейд де :D ). Слушах им сета отвън, просто павираха подстъпите към главния вход на Армията с останките ми, ВЕЛИКАНИ :clapping: :worship: :D Брилянтни музиканти, звучаха все едно свирят в Ройъл Албърт Хол, а не на мизерно БГ стадионче :worship: За любимата ми Word of Mouth думи нямам :wub:

Колкото до звука на Слейд - навън ИЗОБЩО не се чуваха, за другите групи вече оправиха нещата.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#707 U.D.O.

Bulgarian LionHeart

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 325 posts

Posted 09 юли 2011 - 22:12

View Postforeigner, on Jul 9 2011, 22:52, said:

Този път се оставих без билет и честно казано ми иде да си отхапя ръцете от яд заради Майк и механиците (и Слейд де :D ). Слушах им сета отвън, просто павираха подстъпите към главния вход на Армията с останките ми, ВЕЛИКАНИ :clapping: :worship: :D Брилянтни музиканти, звучаха все едно свирят в Ройъл Албърт Хол, а не на мизерно БГ стадионче :worship: За любимата ми Word of Mouth думи нямам :wub:

Колкото до звука на Слейд - навън ИЗОБЩО не се чуваха, за другите групи вече оправиха нещата.

звукът за слейд беше толкова тих на първата песен, че съм сигурен, че не се чуваха и в по-евтината правостояща зона, пък какво да говорим за седящите ....
"It's your problem if you can't accept ACCEPT, not mine." (Joe Schlared, 1993)

#708 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 юли 2011 - 22:15

View PostU.D.O., on Jul 9 2011, 22:24, said:

Иначе Дейвид Ковърдейл пя на плейбек в поне 70% от времето...

Това даже не беше Дейвид Ковърдейл, а негов двойник! :D

Истинският е похитен от извънземни още през 80-те. Posted Image Но това го знаем само аз, ясновидката Светлина и един гологлав басист. :worship:

А тъпаците от НАСА още не могат да разшифроват космическите звуци от Малкия Магеланов облак, гласящи упорито: "бей-бе. бей-бе. бей-бе." :clapping:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#709 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 09 юли 2011 - 22:23

View Postviolator, on Jul 9 2011, 13:15, said:

един гологлав басист.

Вуйчо Тони Левин ? (опа, казах опасното име)
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#710 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 10 юли 2011 - 02:40

View PostBeerMe, on Jul 9 2011, 19:34, said:

За фен зоната вече беше друга бира. При преминаването от терена през фен зоната, до медицинския екип ме придружи пожарникар, като на прехода си имаше охрана, която определено си вършеше работата и силно се съмнявам някой да си се е разхождал свободно между зоните.
Това имах предвид, че там (Standing regular) така или иначе си беше най-евтино и нормално да не се обръща внимание кой се бута да влезе. :worship: Друг е върпосът, че (с изключние на сянката в сектор А до залез слънце) седящите бяха по-прецакани. Е, някои хора може да смятат, че седенето е плюс, но пък и на земята не е особен проблем да починеш, както го доказаха някои спящи. :clapping:
The Darkness shall fall upon You all...

#711 maidenfen

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 10 юли 2011 - 03:28

Айде и аз да кажа моето мнение.Бях най отпред малко вдясно от сцената и мога да кажа,че единствено ,че Шеки и Уйатснейк ме разочароваха.Шеката е готин тип ,но ми дойде малко повече със събличането.Таман си мислех,че си е научил урока след подгряването на Уасп 2004 и 2009, ама не би.АЗ лично четвърти път не искам да го гледам.
Уйатснейк според мен се представиха доста под нивото си.При такова качествено озвучаване да ти отказва микрофона на 3-4 пъти и то само на тях е същинско престъпление.Според мен Ковърдейл си е изпял песента вече и му е време да се оттегли.Не мога да кажа дали е пял на плейбек,но имаше моменти,когато гласа му падаше и то доста ,когато трябваше да взема високите.А това,че некви си там са се изнасяли от стадиона след Уйатснейк точно мога да и кажа,че са най заблудените хора на света и не знаят коя е истинската група и кой беше Богът вечерта на 8-ми срешу 9-ти юли.А той е само един и се казва РОБ ХАЛФОРД.За Джудас всичко вече е изписано ,аз мога само да кажа ,че този концерт го поставям на първо място сред многото ,които съм гледал.Допреди него фаворит ми беше Джудас 2004,но този концерт беше още по-размазващ и от първото и участие.Даже концерта на Диси бледнее пред това,което видях на 8-ми срещу 9-ти.

И накрая и аз като един колега тука да се похваля с трофеите си.Вярно, не съм като него но аз си хванах:

1.Перо От Saxon

2.Перо От Глен Типтън-истинска реликва за фен на Джудас ,като мен.

#712 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 10 юли 2011 - 07:39

View PostJurisprudent, on Jul 9 2011, 21:30, said:

И изобщо си личи, че любовта към Ковърдейл у нас държи яко още.

Да, държи и още как! Както казах на Георид веднага след сета на Снейк: "Е, кажи ми, как да се пенсионираш след такава публика? Лоутън и Хенсли се пренесоха в България, идва ред на Ковърдейл..." :worship:

Доволен съм от този, хм, фестивал, все пак нека да спазим означението на събитието дадено от организатора. Лично аз отидох за две групи, но видях още две...

Фен съм на Slade от години. Учудвам се от факта, че доколкото разбирам, те не са особено популярни сред младото поколение. "Глемърите" са много симпатична и ненатрапчива група с чудесни музикални идеи и достатъчно заряд на сцената, за да те накарат да се усмихнеш на секундата. Много ми хареса целият сет! Изслушах първите две песни от "фан пита", после се пренесох на трибуните. Долу на терена, на около петнадесет метра пред сцената, звукът беше перфектен. Вярно, основните озвучителни тела се включиха по средата на "Take Me Back 'ome", но веднага след това първите редици получиха много силна доза разтърсващ звук, без изкривявания! Горе в ложите, съвсем очаквано, звуковата картината беше доста по-различна и козирката връщаше. Много приятни 45 мин., толкова приятни, че закъснях за пресконференцията на Майк Ръдърфорд и не успях да му стисна ръката... :clapping:

Хванах малка част от сета на Saxon, за моя радост чух любимото си тяхно парче "Crusader", но като цяло тази група няма с какво да ме впечатли...

За представянето на Майк, предпочитам да не говоря. Само ще спомена, че за тяхното изпълнение отново слязох в зоната пред сцената и успях да си пробия път почти до първите редици. Естествено и съвсем очаквано, помогна ми липсата на сериозен интерес към групата и жаждата на феновете за бира. До мен стоеше компания от млади хора, може би тийнейджъри или най-много двадесет годишни. В самото начало на "Beggar on a Beach of Gold" момиченцето до мен гледаше доста объркано, докато нейния приятел буквално се подиграваше с музикантите на сцената. Към края на композицията видях как девойката започна да се усмихва и скоро след това започна да танцува. Беше приятна картинка. В паузата и казах, че пред себе си вижда човек, който е въведен в "Залата на славата на Рок енд Рола", човек, който е продал над 150 000 000 албума, човек, който е на сцената от 45 години. Казах и още да наблюдава само него, останалите на сцената не са интересни, те се променят в годините, а той е константа. Постепенно девойката и цялата компания се разтанцуваха, а по време на "All I Need Is a Miracle" буквално подскачаха. В края на сета пожелах на компанията приятно прекарване с "останалите, далеч по-интересни групи". Тя ми благодари, а в очите и видях желание да "дръпне" дискографията на "Механиците". Това ми стига...

Нямах идея да оставам за Whitesnake, но обстоятелствата ме принудиха. Не съм разочарован, очаквах вокалната трагикомедия с марка Ковърдейл. Развълнувах се по време на прекрасното изпълнение на "Is This Love" и от топлото отношение на българската публика към този човек. Дори откровеното "бавене на топката" с (поне според мен) излишни за фестивално участие китарни и дръм сола, не помрачи настроението на хората около мен на трибуната...

За Judas Priest не останах, прекалено много щеше да ми дойде. Имам точно едно тяхно любимо парче и то се нарича "Turbo Lover". Нямаше никакъв смисъл да стоя, за да чуя само него, а през останалото време да скучая и да преча на Георид да изживее детската си любов...

Като цяло съм много доволен от събитието. Само допреди два месеца не смятах да посетя този фестивал. Днес се радвам, че обстоятелствата ми помогнаха да го сторя. Съжалявам, естествено, за изпуснатата среща с един от идолите ми, но такъв е живота. Да е жив и здрав Ози, който ми подари негов автограф и утеши мъката ми...

Накрая, само още две неща...

Първо: Прекрасен репортаж, пренесе ме мислено на стадиона!

Второ: "Катехизис" за пореден път доказа, че е единствената мислеща на вълните на феновете рок медия в тази страна. Какво имам предвид? Няма да кажа, скоро ще разберете (надявам се) от официалната страница. Има пресконференции, които не бива да бъдат пропускани за нищо на света! Това обаче е "тера инкогнита" за останалите "рок" медии в България, те са "над" тези неща...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#713 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 10 юли 2011 - 08:21

View Postmarillion, on Jul 9 2011, 23:39, said:

Лоутън и Хенсли се пренесоха в България, идва ред на Ковърдейл..."[/i] :clapping:
Тц. Изкарал е прекалено много пари, за да се пенсионира в крайплажна къща в Каварна. Испания, Южна Франция - да, но той специално няма защо да идва тук с такива цели като Хенсли и Лоутън

те не са особено популярни сред младото поколение.
То няма и как да бъдат

В паузата и казах, че пред себе си вижда човек, който е въведен в "Залата на славата на Рок енд Рола", човек, който е продал над 150 000 000 албума, човек, който е на сцената от 45 години. Казах и още да наблюдава само него, останалите на сцената не са интересни, те се променят в годините, а той е константа. Постепенно девойката и цялата компания се разтанцуваха, а по време на "All I Need Is a Miracle" буквално подскачаха. В края на сета пожелах на компанията приятно прекарване с "останалите, далеч по-интересни групи". Тя ми благодари, а в очите и видях желание да "дръпне" дискографията на "Механиците". Това ми стига...
Не пропусна обаче да поквариш невинните млади души...

За Judas Priest не останах, прекалено много щеше да ми дойде. Имам точно едно тяхно любимо парче и то се нарича "Turbo Lover".
Ти баш най-untrue песента иззбра
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#714 Karolina

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 102 posts

Posted 10 юли 2011 - 09:03

View PostDepositus Cordis, on Jul 9 2011, 13:58, said:

Тази снимка е уникална, смятам да си я извадя в някакъв голяяяяяяям формат :clapping:

И въпреки, че даваш свободен линк към нея, аз да си попитам - нали мога да я ползвам (във Фейсбук, форуми и т.н.), естествено, указвайки кой е автора и откъде е свалена? Просто от всички разгледани снимки до момента, тази ми е фаворит :D

#715 Earl Of Black

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 202 posts

Posted 10 юли 2011 - 09:21

Отидох заради Saxon и Whitesnake, а останах най-доволен от Mike and the mechanics, към които иначе бях най-скептично настроен. Много позитивна енергия лъхаше от пичовете. Няма да коментирам Coverdale... то бива да лежиш на стара слава, но това са вече десетина години отгоре. Добре, че има 5 беквокалиста и един стадион хора, които пееха вместо него. Judas... едва ли има недоволен фен, пък и дори не-фен ;)
I will win but never fight
That's the Art of War

#716 Rozanna

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 85 posts

Posted 10 юли 2011 - 09:37

View PostEarl Of Black, on Jul 10 2011, 10:21, said:

Judas... едва ли има недоволен фен, пък и дори не-фен :)
Напълно съм съгласна. С мен беше човек не-фен на групата, цитирам дословно коментара му: "Джудас направиха страхотно шоу!" ;)
Този който се усмихва, вместо да се гневи, е винаги по-силният!

#717 Karolina

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 102 posts

Posted 10 юли 2011 - 10:04

View PostRozanna, on Jul 10 2011, 10:37, said:

Напълно съм съгласна. С мен беше човек не-фен на групата, цитирам дословно коментара му: "Джудас направиха страхотно шоу!" :)

И с мен имаше не-фен на групата, след като свършиха Whitesnake, въпросният ми каза "Е не знам сега какво трябва да направят Джудас, за да запълнят сцената по начина, по който Дейвид я изпълва само с присъствието си, дори без да пее". Отговорих му - трябва просто да бъдат себе си... След като концерта свърши, каза, че ще преразгледа изцяло отношението си към групата и към Роб Халфорд в частност ;)

#718 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 10 юли 2011 - 11:20

Снимки на Slade и Mike & The Mechanics
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#719 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 10 юли 2011 - 12:59

View PostTHE DEADMAN, on Jul 9 2011, 17:54, said:

Лично за мен щеше да е прекрасно да чуем едни Sabaton(подгряващи в Румъния),които да забият вместо тях и да излезнат да речем след Slade и преди Saxon,но ще излезе,че е само мое лично желание,така че да го забравим.
Леко си се заблудил-Сабатон свириха на предишния ден в Румъния-2-ят от общо 3 дневен фестивал.На Змията и Джудас загряваха едни момчета, които явно бяха решили, че е много яко бял човек да се прави на черен.В последствие разбрах ,че на това му викали метъл-кор ;)
Беше си чиста проба рап с китари, чупене на стойки , пръсти и здраво хващане за топките, мадафака ,йо-йо и т.н словоблудства....Да не говорим за касата на бирбанистя, която звучеше през 90 % от времето като тъпан на циганин-мечкар.
www.etarfans.org

#720 OBender

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 35 posts

Posted 10 юли 2011 - 14:26

Втори ден не мога да си сваля усмивката от лицето. Джудас братче, Джудас!
Много се изписа, няма и аз да досаждам, само ще подкрепя хората които твърдяха че публиката е била вяла. На 100%.
Вярно - умора, жега, джудас почнаха в час в който нормалните хора спят сладко сладко, но такава апатия не бях виджал скоро.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users