Jump to content

Judas Priest и Whitesnake в София08.07.2011г. - стадион "Българска армия"

789 replies to this topic

#681 TEMPOS

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 09 юли 2011 - 11:16

Репортажът е страхотен, браво! Велик концерт! :) :wub:

#682 Black Heart

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 120 posts

Posted 09 юли 2011 - 11:54

Страхотен концерт се получи! Атмосферата беше супер! А и доста добре са се сетили да сложат така сцената, че правеше сянка на първите редове.

Шеки и ... - Нямам думи... Виждам ги за втори път и се надявам да е за последен. Просто като се съблече и ми идва в повече.

Slade - Много приятна група. Музикантите бяха много весели. Най-голямо впечатление ми направиха китариста/ който беше от дясно/ и барабаниста/ направо ми напълни душата тоя човек докато го гледах/.

Saxon - АААААА, SAXON!!! Сбъдната мечка! Направо ме разбиха. Изпълниха всичко, което исках да чуя без 747, но нека да я оставим за другия път.

M & M - Направиха ми много добро впечатление. Невероятни музинканти. Направи ми впечатление, че Майк и другия китарист се редуваха на бас и китара :guitar: .

Whitesnake - Сториха ми се доста лигави. Според мен вместо тези дълги сола можеха да намерят време за Crying In The Rain.

Judas Priest - Каквото и да кажа, ще бъде малко!

Неща от концерта:
-едно перце от китариста на Saxon
-две перца от китариста на Judas Priest
-едно перце от басиста на Judas Priest
-палка на Judas Priest

Edited by Black Heart, 09 юли 2011 - 12:01 .

22.04 - Fury UK

#683 TEMPOS

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 09 юли 2011 - 12:09

Еееее, браво бе, Black Heart :)

#684 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 09 юли 2011 - 12:56

Това се казва да се уредиш. :)
Иначе в почивките пуснаха доста песни на AC/DC. Очаквах малко повече разнообразие, но предполагам че са си имали своите причини.
Относно солата на Whitesnake съм малко пристрастен (обичам да слушам барабаните в песните) и нормално жиците сами по себе си ги чаках с лекичко нетърпение да свършат, но после барабанното соло ми изпълни душата от кеф. То не бяха палки, то не беше чудо.
Като цяло след като поспах малко даже съм още по-доволен от концерта. Посочените вече леки негативи по организацията ще бъдат забравени (дано не и от организаторите ;) ), а самите изпълнения ще бъдат помнение с радост! Наистина пропусналите фенове на музиката имат огромни поводи да съжаляват!

П.П. Репортажът е супер. :wub:

Edited by Dezertiora, 09 юли 2011 - 12:56 .

The Darkness shall fall upon You all...

#685 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 юли 2011 - 12:57

От чисто любопитство питам - понеже прочетох нещо такова и под репортажа (чудесен, и аз да се присъединя :clapping: ) - имаше ли изцепки към Майк и групата му, особено черното момче, тип "ей циганин, мангал, лигльовци" и т.н ?
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#686 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 09 юли 2011 - 12:58

Аз да се включа с впечатления...

Влязох по време на Slade и доста ме напече, предполагам че и затова накрая цялата публика беше така вяла. За бира и вода се чакаше половин час...
Самите Slade не бяха лоши, Saxon бяха много добре. Майк'с не бяха за този фестивал, въпреки че се стараеха най-доброто нещо в тях беше тениската на Гардиън на вокалиста. Whitesnake не ми станаха особено приятни наживо, фенките им ми бяха забавни по едно време, много вживяване много нещо...
Та... Джудас са си Джудас, страшно шоу изнесоха, жалко че наистина не се спестиха 1-2 групи и да започне от 7 за да може и публиката да е в кондиция.
Изнасянето от стадиона беше много бавно, особено като вече бяхме уморени.

Снимка :clapping:

#687 Florimel

архиепископ

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 642 posts

Posted 09 юли 2011 - 13:05

View PostJurisprudent, on Jul 9 2011, 13:57, said:

От чисто любопитство питам - понеже прочетох нещо такова и под репортажа (чудесен, и аз да се присъединя :clapping: ) - имаше ли изцепки към Майк и групата му, особено черното момче, тип "ей циганин, мангал, лигльовци" и т.н ?

Покрай мене чух "циганин" и "мангал" по адрес на Andrew Roachford, имаше скандирания "не сме на гей парад" и викове "скучни сте", "тъпи сте" и "довиж-да-не". Като гледам преобладаващите коментари под репортажа, по-скоро Майк и сие са били добре приети, това на което аз станах свидетел е изключение. Ако е изключение - само може да се зарадвам.
Поклон пред всички колеги за прекрасния и бързо написан репортаж! :worship:

#688 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 юли 2011 - 13:13

Ако е било изолиран случай, то говори много добре. Очаквах да има масова негативна реакция. Миналата година на Big 4, като бях на оградата отпред, и минаваха видео техниците, оператори и т.н., като част от тях си личаха, че са я филипинци, я японци, малайзийци, абе все untrue раси, не се спря с "цигани, мангалчета, кофи, печки, педалчета, боклуци" и т.н. Пък българинът все за много толерантен го пишат. Та си мислех, че тази година ще има яко агресия към черното момче в Mike & The Mechanix, пък и вялата група. Щом е било единичен случай, пак добре.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#689 Florimel

архиепископ

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 642 posts

Posted 09 юли 2011 - 13:21

Забавно беше и "не сме на гей парад", предвид факта, че, технически погледнато, вокалът на хедлайнерите е гей :clapping:

#690 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 09 юли 2011 - 13:29

View PostFlorimel, on Jul 9 2011, 05:21, said:

Забавно беше и "не сме на гей парад", предвид факта, че, технически погледнато, вокалът на хедлайнерите е гей :clapping:

Хм, то не само технически...нещо повече.
Гледам постнатата снимка на Depositus Cordis с Халфорд, с фуражка и кожени дрехи. И се сетих за едни плакати из София, преди 4-5 години, на които Азис се рекламираше със снимка по същия начин - фуражка, кожени дрехи, капси, шипове и т.н. Вероятно големите яки анти-гей трю фенове не знаят, че в края на 70-те Халфорд си изгражда този имидж - кожено яке с капси и шипове, кожен панталон, бичове, кожена фуражка, като посещава и събира аксесоари от гей садо-мазо магазини из Лондон, култовия за такива среди квартал Сохо, където подобни магазини и до днес предлагат такава хардкор гей хореография. Та Роб ги взима оттам и привнася у нищо не подозиращите метъл среди, коита знаем как добре се приемат именно кожените дрехи, капси, гривни и т.н. като марка на хеви метъла.
Та, технически погледнато, въпросните викащи срещу гей парада вероятно редовно носят гей символика по себе си, и то баш заради Халфорд.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#691 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 09 юли 2011 - 14:06

View PostJurisprudent, on Jul 9 2011, 13:57, said:

Мне, поне около мен нямаше, че дори учудващо за мен, когато почнах да си танцувам (Да, денсих си на музиката на М&М) се включиха и доста хора около мен.
Това дори е снимка от М&М :worship:
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#692 Florimel

архиепископ

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 642 posts

Posted 09 юли 2011 - 14:24

View PostJurisprudent, on Jul 9 2011, 14:29, said:

Та, технически погледнато, въпросните викащи срещу гей парада вероятно редовно носят гей символика по себе си, и то баш заради Халфорд.

:clapping:

#693 Rozanna

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 85 posts

Posted 09 юли 2011 - 14:50

Страхотен репортаж. :worship:
Сега да си споделя изживяванията. Като цяло съм повече от доволна, отидох с нагласата да се размажа иииии....успях :D
Slade ги изтървахме, по-точно ги слушахме отвън, докато влизахме. Малко ме е яд че стана така, ама ще ми мине.
Saxon ме израдваха доволно, получих точно това, което очаквах от тях.
Майк и механиците - много приятно звучаха, даже си танцувах на музиката им, забелязах че хората около мен правеха същото - забавляваха се. Там където бяхме ние, не чух нито един лош коментар относно новия вокалист на М&M.
За Whitesnake - доволна съм, че ги видях/чух на живо, Дейвид можеше да се постарае малко повечко, но както и да е, все пак беше хубаво.
За Джудас каквото и да кажа, няма да е достатъчно - Те просто го могат. Невероятен Роб, невероятни Джудас, страхотно шоу. :clapping:
Жегата ми дойде в повече и накрая вече се чувствах като пребита, освен мръсна, щото седалките бяха в кошмарно състояние, но всичко си заслужаваше.
Този който се усмихва, вместо да се гневи, е винаги по-силният!

#694 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 09 юли 2011 - 16:54

Ще започна малко преди същинската част на деня/вечерта,а именно влизането и пропускателния режим на стадиона.
На обяд всичко беше спокойно около главния вход,където щяхме да влезем за пред сцена. Жегата ни мъчеше неуморно,а хората наоколо си вярваха,че вратите ще отворят към 13:00.Е,имаше и такива като мен,които знаеха,че нещата няма да седят точно така,но като че ли не бяхме много. След продължително чакане към 14:00 вратите отвориха! Нещата се случват! Скъсаха ни билетите и се юрнахме по алеята,и когато всеки очакваше,че вече ще влезне на стадиона - бам,нова ограда на самите стълби пред централния вход.Явно такава е била стратегията,няма лошо. Почакахме си нетърпеливо още малко,но поне повечето хора бяхме на сянка. По някое време(определено беше преди 15:00) дойдоха момчета от охраната,обясняваха се нещо с хората от първата редица и изведнъж някои от тях успяха да нахлуят. Върнаха ги и след малко охранителите се помъчеха да преместят оградката,явно за да можем да влезем. В същото време всичко живо се юрна да навлиза през малките процепи между оградката и стената на самия вход. Направо се изненадох как не беше прегазен някой (за моя безопасност реших да се дръпна и да пусна няколко човека зад мен,защото не знаех как ще се промуша с тях на гърба ми). Не знам защо нещата се получиха по такъв начин. Планът ли им е бил такъв? В този момент ли щяха да ни пуснат или видяха,че хората напираха да влизат и ги оставиха да се бутат като стадо говеда. Проява на нефестивална култира? - от наша страна,разбира се. Tе на другите им е вградена. Или може би просто такава им е била организацията,но това сигурно би било строго оспорвано от същите тези хора.
Вече сме вътре и на първите позиции все пак,но изведнъж забелязвам,че няма екрани. Нещо немислимо за голям концерт/фестивал като този.Явно някои момчета са решили да спестят парички от такива екстри.
Към 16:00 излезна Шеки с неговата група. Не съм фен на групата му и определено едва ли ще стана,но все пак внесоха настроение. Изборът на българска група на такова събитие и въобще дали да има такава винаги ще предизвиква дискусии. Все пак Шеката показа хъс и мисля,че си свърши работата. Единсвтено китаристчето с шапката, по което девойчетата пищяхме все едно са видяли задните на Coverdale,не се представи добре. Много стойки и плезене,а малко свирине. Направи няколко гафа,а завършекът беше с падането на обицата му. Както и да е,дано се поучи.
17:00 и Slade са на сцената - малко известна група на аудиторията,но самите те се оказаха доста луди старчета,които направиха добро представяне и раздвижиха публиката. Бяха оценени и показаха,че са добра стара рок група.
Следващите,които щяха да се качат на сцената бяха Saxon. Определно нещо по - твърдо и групата,която най - много се доближаваше до големия хедлайнер.Не мога да се нарека фен на самата група,но ме кефят и с удоволствие исках да ги чуя и видя,а с показаното от тях затвърдиха якото впечатление.Даже според мен заслужаваха да излезнат преди Бялата Змия,но... кой съм аз,че да давам съвет на адаша.Раздвижихме вратовете и емоциите определно се покачиха.
Последваха Mike & The Mechanics - групата,която е въртяна най - много в българския радио ефир. ЧУДЕСНО! Само дето кой е знаел,че тези песни са тяхни,а де? Класиците бяха представени лично от Marcel Avram(ако не съм объркал господина). Mike & The Mechanics са наистина класици. Професионализъм,който видяхме с очите си и чухме с ушите си. Правят приятна музика,да приятна,но като че ли не беше за днес. Бяха доста постни след куфеенето със Saxon,на моменти дори скучни. Може би,ако бяха след Slade или дори преди тях щяха да бъдат оценени много повече и да се харесат на масовата публика. Не,че сега не се харесаха особено с Over My Shoulder и хита на Genesis - I can't dance,но пак казвам не бяха за този ден или поне във времето,което излезнаха. Да не говорим,че имаше индиви,които им развяваха бели кърпички,викаха довиждане и простотията за гейския парад. Лично за мен щеше да е прекрасно да чуем едни Sabaton(подгряващи в Румъния),които да забият вместо тях и да излезнат да речем след Slade и преди Saxon,но ще излезе,че е само мое лично желание,така че да го забравим.
Време беше за големите Whitesnake! Да,наистина големите,които са предвождани от големия David Coverdale. Една от най - обичаните групи от българската публика. За пореден път доказаха защо имат такъв статус у нас,а ние им отвърнахме със същата любов,която сме им давали при всяко тяхно посещение. Навярно на много хора ни се искаше да изсвирят повече песни и да пропуснат друм солото и китарния дуел,но те си присъстват във всеки сетлист от турнето. Въпреки не много дългото участие на Whitesnake се изкефих максимално за пореден път на тяхно представяне.
Веднага след приключването на Coverdale и копмания стана ясно,че същинската част на събитието предстои.
Имаше леко забавяне и Judas излезнаха с 20 минути по - късно от обявеното,но както разбрахме в този ден,а и не само от него - едно е да обявиш,а съвсем друго е да се случи. Това ми напомня за примера на Петър Петров в интервюто по Z-Rock как,ако спре някой на улицата и го попита ще отидеш ли на концерт на дадена група и той каже: да,вероятно,то има голяма разлика от това "да,вероятно" до отиването и купуване на билет. Е,явно и при вас г-н Петров нещата с организаренето са на същия принцип. Едно е да обявиш,а съвсем друго е да го изпълниш. Също така имах приятели,които са били на трибуните и за Judas са успели да слязат на терена безпроблемно,а ме съмнява да са били единствени. Както и да е... да се върнем на онова,което си заслужава и всички очаквахме.
Тук не мисля,че има кой знае какво за коментиране,защото дойде време за БОГОВЕТЕ на хеви метъла,а пред тях всеки свежда глава,защото боговете се почитат и уважават от всички. Дори и да си king of metal. :clapping:
Judas Priest показаха пример за провеждане на последен концерт на една група. Твърдост,увереност,безкомпромисност и страхотно шоу. Това беше British Heavy Metal от най - високо ниво.
Колкото за публиката - да,всички бяхме скапани от жегата и над 12 часовото висене на крак.Добре,че хората от охраната(същите тези изкарваха уж пияни направо извън стадиона) даваха множество вода,за да се подкрепим и да оцелеем,но не мисля,че сме били вяла публика. По време на сета на Priest почти нямах глас,но продължих да крещя и пея с пълно гърло,а и предполагам всички са били така. Колкото за изпълнението на Breaking The Law от това,което съм гледал в нета не чух някъде публиката да заглушава инструментала.Горд съм,че видях Judas Priеst на родна земя за втори път и то след такъв размазващ концерт. Да се надяваме,че ще имаме възможност да ги видим още един път в България,колкото и малък да е шанса затова.
Ако постът ми се стори дълъг и скучен на някой,съжалявам. Така видях аз нещата през моите очи,така ги чух и почувствах.

Накрая,ако трябва да оценя от 1 до 10.
Организация на събитието - 4
Като преживяване и емоции - 10

Edited by THE DEADMAN, 09 юли 2011 - 17:13 .

#695 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 09 юли 2011 - 18:16

Според мен от трибуните спокойно можеше да си влезеш на терена и доста народ го направи, но това май само на Standing regular, които така или иначе са най-евтините билети. Ако си имал предвид за преминаване във фензоната аз поне не забелязах подобно нещо, уж си имаше хора да внимават за подобни работи.

Друго, което ми направи впечатление бяха поточетата от хора, които след Змията директно си тръгнаха. Дали някои са отишли до тоалетните, дали за ядене и пиене или наистина са напуснали стадиона може да кажат само хората от пропусквателния режим, които пазеха входовете. Аз лично имах приятели и познати, които наистина си напуснаха след Whitesnake или най-много да изгледаха 2 песни от Judas... Някой друг забеляза ли подобно нещо? В крайна сметка мисля, че стадиона беше прилично запълнен и се получи една не лоша посещаемост. В никакъв случай висока, но прилична.

Edited by Dezertiora, 09 юли 2011 - 18:17 .

The Darkness shall fall upon You all...

#696 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 09 юли 2011 - 18:34

View PostDezertiora, on Jul 9 2011, 19:16, said:

Според мен от трибуните спокойно можеше да си влезеш на терена и доста народ го направи, но това май само на Standing regular, които така или иначе са най-евтините билети. Ако си имал предвид за преминаване във фензоната аз поне не забелязах подобно нещо, уж си имаше хора да внимават за подобни работи.

За огромно разочарование на хората, които са си купили билети за трибуните искам да кажа, че и от терена без проблем се стигаше до трибуните. В ранният следобед, когато слънцето беше зверско, охраната в Г сектор (срещу сцената) се беше скрила под чадърите на "бара", защото на момчетата дори не им бяха сложили 1 прост чадър на входовете. Разбира се, че от входа директно се качихме на трибуните след като там беше и единственото дърво, което хвърляше сянка и изкарахме целия концерт там. Сигурна съм, че без никакъв проблем щяхме да стигнем и до най-скъпите трибуни, но не ни беше цел.
А колко човека успяха да прескочат оградата и да влязат на стадиона зад този сектор само историята помни. :clapping: По едно време дори един стюард седна на стълбите, за да връща ентусиастите, които напираха от към парка.

За фен зоната вече беше друга бира. При преминаването от терена през фен зоната, до медицинския екип ме придружи пожарникар, като на прехода си имаше охрана, която определено си вършеше работата и силно се съмнявам някой да си се е разхождал свободно между зоните.

#697 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 09 юли 2011 - 18:40

За терена имах предвид. Ако успяваха да стигнат и до пред сцена щеше да е прекалено.

Друго, което ми направи впечатление бяха поточетата от хора, които след Змията директно си тръгнаха. Дали някои са отишли до тоалетните, дали за ядене и пиене или наистина са напуснали стадиона може да кажат само хората от пропусквателния режим, които пазеха входовете. Аз лично имах приятели и познати, които наистина си напуснаха след Whitesnake или най-много да изгледаха 2 песни от Judas... Някой друг забеляза ли подобно нещо? В крайна сметка мисля, че стадиона беше прилично запълнен и се получи една не лоша посещаемост. В никакъв случай висока, но прилична.
И аз разбрах,че доста народ си е тръгнал след Whitesnake. Имах приятелки,които бяха дошли специално заради тях и след това си тръгнаха.

#698 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 09 юли 2011 - 19:39

View PostTHE DEADMAN, on Jul 9 2011, 10:40, said:

И аз разбрах,че доста народ си е тръгнал след Whitesnake. Имах приятелки,които бяха дошли специално заради тях и след това си тръгнаха.

2008-ма също беше така. Доста хора се изнесоха след Whitesnake преди да почнат Def Leppard. Най-вече момичета/жени.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#699 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 09 юли 2011 - 20:08

Отидохме за Уайтснейк. В тази голяма жега си спестихме предните групи. Аз съм от тези, които отидоха основна за Ковърдейл и компания. Останах доволна - въпреки, че си е позагубил гласа, с добър подбор и подреждане на на песните, с повечко китарно и дръм соло, се получи стегнат сет. Човекът, който беше с мен е голям фен на Джудас. Ние бяхме на трибуните, но негов приятел го вкара най-отпред с билет от Сонисфиър, където (цитирам) "си откъснахме главите", така всеки от наш'та скромна групичка си тръгна доволен.
Имаше хора, които си отидоха след Снейк и още повече такива, които започнаха да се изнасят след средата на изпълнението на Джудас. Да не кажа голяма дума, но около 1/3 от трибуните поетапно си тръгнаха.
Hedniska Blod

#700 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 09 юли 2011 - 20:15

През 2008-а много народ си тръгна след Whitesnake и защото на другия ден започваше фестивалът в Каварна и трябваше да се пътува.

Снощи аз си тръгнах след третата песен на Judas (извинявам се, но ми се обадиха, че канарчето ми е умряло :clapping:) и наистина имаше видимо разотиващи се от стадиона хора.
Което е по-интересно - когато се прибирах през отворения прозорец чувах звука от стадиона и даже си личеше, че на сцената на Judas, а живея на 3-4 километра от стадиона...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users