Jump to content

Judas Priest и Whitesnake в София08.07.2011г. - стадион "Българска армия"

789 replies to this topic

#661 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 08 юли 2011 - 09:25

View PostBeerMe, on Jul 8 2011, 10:21, said:

Е, дано поне от 3тия път ти върже и да гледаш и ти някоя група най-накрая ;)
Благодаря ти, три е за щастие и в Каварна смятам да наваксам не с една, а с няколко любими групи наведнъж :rolleyes:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#662 karasko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 08 юли 2011 - 11:24

Последно - закупилите билети за терен - Normal Circle - от входа за Сектор Г ли влизат?

#663 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 08 юли 2011 - 12:04

View Postkarasko, on Jul 8 2011, 12:24, said:

Последно - закупилите билети за терен - Normal Circle - от входа за Сектор Г ли влизат?

Ако под "Normal Circle" имаш предвид Standing regular или тези, които са зад фен зоната на терена, то си избери вход 1 или 10 и двата от към Борисовата градина. Кой сектор се води това на Армията нямам идея, не гледам български футбол.

#664 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 08 юли 2011 - 13:56

Айдеее и феновете дето не сме там за огради ще се запътваме :rolleyes:

#665 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 08 юли 2011 - 14:12

View PostBeerMe, on Jul 8 2011, 09:47, said:

Последно? ;)
Ето го последното от Фейсбук :rolleyes:

Болкън Ентъртейнмънт
Вратите ще бъдат отворени в 13 ч, като от 16 ч. започва подгряващата група Sheky & The Bloodrain. От 17 ч. на сцената излиза Slade, от 18:15 - Saxon, Mike & The Mechanics - 19:45. Малко след 21 на сцената ще се качат Whitesnake, а хедлайнерите Judas Priest са от 23 ч.
преди 2 часа
Хубав концерт на всички, които се запътват натам :D
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#666 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 08 юли 2011 - 14:25

Приятен концерт на всички посетители на Sofia Rocks днес.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#667 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 08 юли 2011 - 15:23

приятен концерт и от мен ... ако знаете как ви завиждам само ... направете си кефа и заради мен :)
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#668 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 09 юли 2011 - 04:32

Аз съм доста доволен от концерта. На Slade само ми се стори изпълнението им не на ниво (може там вокала да е бил изморен примерно или пък други да са останали доволни, де) и хайваните се мъчеха да накарат публиката да им пляска или припява, но като цяло получиха вяла реакция. Останалите групи се представиха добре, особено предвид годинките им. Халфорд се раздаде, покрещя доста и сетът им излезе около 2 часа и 20 минути. Аз лично от позицията си по-назад по терена не чух нито един да обижда Майк и компания, а даже получиха солидна подкрепа. Изпяха си добре хитовете и накрая публиката ги изпратихме с доста ръкопляскане. Не искам да пиша повече за двете водещи групи, защото съм сигурен, че феновете им, които ги познават в детайли ще дадат по-стойностна преценка.
Аз лично нямам никакви претенции към звука. Лошо впечатление ми направи липсата на видео стени. Дори второразрядни концерти на ПЛАНЕТАрките или Слави Трифонов винаги разполагат с такива. Не мога дори да го броя за екстра! :)
Не знам официално колко билета са продали, но сектор А и В бяха почти пълни, а терена на близо 2/3.
Цените бяха прилични - 400 мл. Туборг за 2 лв., малка минерална вода за 1 лв., Ред Бул за 3 лв., а за ядене предлагаха разни го(во)рещи кучета пак за 3 лв. (само това малко беше скъпичко, но всеки сам си преценя). Лошо впечатление направиха огромните опашки - чакаше се по 30+ минути, а последното "зареждане" ми отне 40-45 и вместо 10 бири директно взехме 25, че не ми се искаше пак да преминавам тези мъки - 2 пъти ми бяха достатъчни. Интересно, но опашките пред сандвичите бяха по-дълги от тези пред бирите. :wub:

Edited by Dezertiora, 09 юли 2011 - 04:35 .

The Darkness shall fall upon You all...

#669 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 09 юли 2011 - 05:49

:) Леле леле, беше нещо уникално и дори не знам от къде да започна. Влязохме към 15ч като "у дома си". Нямаше изобщо хора, освен тези, които бяха спали на загражденията, за да са първа писта на фронта. Искрените ми почитания, за хората, които удържаха оградата в тази жега, не знам как го правите хора, вие сте някви извънземни. Само се чудя как не им мина през акъла на организаторите да ги пръскат от време на време с вода. На по късен етап дори имаше едно момче, което беше припаднало от жегата.

По отношение на огранизацията нямам никакви забележки, може би наистина щеше да е хубаво да има поне 1 екран, за да виждат и тези по-назад, и сцената да беше маааааалко по-висока, но това се преживява.

Всички групи бяха чудесни, дори и Шеки беше отразен подобаващо, а противно на всички очаквания М&М зарадваха доста хора и се съмнявам изобщо да е имало някакви коментари за тях, предвид че хората доволно пяха с тях на култовите им парчета. За съжаление половината сет на Saxon го доизслушах от линейката, заради някаква тъпа гадина, която ме ухапа и последвалата алергична реакция. Тук са и искрените ми благодарности за лекарският екип, които бяха страхотни, a доктора беше истинско трю. ;)

За деди няма какво да кажа, беше ми мечта от дете да го видя на живо и да беше пял на плейбек, пак щях да се изкефя максимално. А Джудас.......тези хора и след 100 години пак ще са на върха, просто феноменални!

С две думи - незабравимо преживяване и адска жега, която обърнахме на бой с вода и пиене на много бира. Много жадни имаше вчера, такова чакане за бира не бях виждала, да не говорим, че по едно време им свърши водата!!! Който не е присъствал може само да съжалява. :wub:

Edited by BeerMe, 09 юли 2011 - 05:51 .

#670 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 09 юли 2011 - 09:44

Само едно нещо ще кажа - ЖЕСТОК КОНЦЕРТ/ФЕСТИВАЛ!
Слейд си бяха позьори и звука им не беше нещо особено, Саксън се опитаха да посъбудят публиката, но в 18:00 часа и при близо 30 градуса на слънце, кой ти мисли за концерт? Попяха, посвириха, но за мое учудване изкараха много песни от новия си албум, който абсолютно нищо не струва и това не беше плюс в програмата им. Майк и Механиците бяха наистина приятната изненада на вечерта - страхотен сет, съдържащ всичко най-добро, което групата е направила през годините, барабар с две от най-сладките песни на Дженезис - кеф голям!
Преди излизането на Уайтснейк се бях притеснил за гласовите възможности на чичко Ковърдейл /или по-скоро вече за тоталната им липса ... :)/, но групата се представи страхотно, успяха да оправят лошия спомен, който бяха създали у много фенове у нас с концерта си през 2008-ма година. Чичко Ковърдейл пя колкото може, музикантите, с които се е обградил, за пореден път са невероятни инструменталисти, но в един момент прекалиха със соловите лигавщини - безсмислено стържене по китарите от страна на Реб Бийч и най-вече на Дъг Олдридж /не казвам, че не са страхотни китаристи и виртуози, особено Олдридж!!!/ можеше и да не е толкова дълго и на моменти досадно, същото почти се отнася и за соловата изява на Браян Тичи /също страхотен барабанист, но прекали със соловия си сет .../, но като цяло Уайтснейк бяха страхотни!
И ако за Уайтснейк мога да кажа, че бяха страхотни, то тогава ми е трудно да опиша черешката на вечерта - Джудас! Първото, което ми направи страхотно впечатление, беше звука - по-идеален звук на концерт на открито у нас не съм слушал!!!!! Второто беше енергията на момчетата от Джудас - дедо Роб ни подхвана още от първото парче и до Living After Midnight не ни пусна, като ни омагьоса с желанието си за метъл и най-вече с уникален глас - хора, този човек и след 2 часа и 15 минути пя така, сякаш сега започва концерта - евалата дядо Роб, евала мистър Халфорд!!! Поклон пред Вас и ГЛАСА ВИ! Групата беше добре сработена с новия китарист вече, саунда беше плътен, баса и барабаните държаха страхотно темпо и всичко беше невероятно! Сетлистът наистина предлагаше най-доброто от близо 40 годишната кариера на групата и изпълни душата ми! Шапки долу пред едни от истинските титани на тази музика!!! Беше велико!

#671 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 09 юли 2011 - 09:55

Отидох само и единствено заради Priest и не съжалявам ни най-малко за многочасовото висене, въпреки че същевременно ме е яд, че не се замъкнах на стадиона направо в 23:00 ч. И все пак си струваше всяка секунда. Богчета. :)
Останалите групи... Първите три и петата не желая да ги коментирам. Единствено четвъртата (ми) звучеше прилично, но мястото й определено не беше на такъв концерт.
За шестата вече казах, но няма лошо да се повторя: Богчета.

#672 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 09 юли 2011 - 10:06

Аз съм много доволен от вчера. Организацията беше на ниво, аз лично повече от 5-10 минути за бира и кенеф не съм чакал. Slade и Saxon се представиха според очакванията ми, M&M не се вписаха много добре, но пък забавляваха не малка част от публиката. За Whitesnake нямам какво да кажа, това вероятно наистина си е любов... Judas Priest - легендарна банда, която гледам за първи път. Химн след химн, жесток Халфорд. Единствено мисля, че звука беше 2 идеи по-силен от нормалното като това е и единствената ми забележка към групите. Към организацията забележката ми е липсата на видео стени, всичко друго беше супер. Благодарности за всички, които са работили за концерта и на всички, които купонясваха вчера с тези няколко велики групи!

Сега малко почивка и утре ще раздвижим до Букурещ, за да видим друга легенда - Бон Джоуви :)
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#673 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 09 юли 2011 - 10:15

За Джудас едва ли има какво да се каже :wub: :)
Ще кажа само колко много се изкефих на М&М... вярно, не им беше там мястото, но пък музиката им ми дойде като глъдка чист въздух измежду Саксъни и Снейкове, дето на мен ми се стори че свириха една песен ...
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#674 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 09 юли 2011 - 10:17

Ето го и подробният репортаж от концерта.

#675 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 09 юли 2011 - 10:21

View Postdani1948, on Jul 9 2011, 10:06, said:

Единствено мисля, че звука беше 2 идеи по-силен от нормалното като това е и единствената ми забележка към групите.
Без да съм бил на концерта - доста повече от две идеи по-силен беше звукът. В смисъл, че националният стадион е доста по-близо до нас от стадион "Българска армия", а нито AC/DC, нито групите на "Сонисфиър" миналата година ги чувах толкова силно, колкото чувах Judas Priest снощи, докато се опитвах да заспя. В смисъл, през повечето време Халфорд го чувах доста ясно и дори разбирах какво говори - все едно - буквално - беше в съседната стая. В доста добра форма беше човекът. Все пак ми се видя доста странен фактът, че точно по време на "Breaking the Law" чувах само инструментал. :) Чудно ми е защо се получи така.
Както и да е, поздравления за концерта. Радвам се, че е бил хубав, макар и да не го посетих.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#676 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 09 юли 2011 - 10:28

Хафорд остави на публиката тази емблематична песен. За съжаление, публиката не успя да надпее инструментала :) Аз лично не съм виждал толкова вяла българска публика по време на изпълнението на Judas, но аз лично, а предполагам и други, предпочетох да се насладя максимално на Роб, отколкото да се опитвам да му пригласям...
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#677 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 09 юли 2011 - 10:45

Еми хората висяха вече от 12 часа на тая скара там.
А звукът Тигъре си го чувал по простата причина, че Армията е много по-ниска от националния стадион :)
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#678 TEMPOS

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 09 юли 2011 - 10:45

Още не мога да си събера главата след шоуто снощи...надмина десетократно очакванията ми като първите групи бяха чудесни и особено подкрепям всичко казано до момента за Майк и М, справиха се отлично :wub:
За Уайтснейк: визията ми от преди концерта се потвърди- наистина супер шоу с бележката за прекаленото заиграване със солото, което в един момент (поне на мен) ми дотегна (леко). Нооооо.... когато на сцената се качиха Джудас вече ми стана ясно, че това ще е може би един от най-добрите концерти до сега! Страхтони ефекти, светлини и подредба на сцената, а Халфорд за мен поне е ненадминат, имах чувството, че гласа му се издига някъде от дълбините на Ада и изгаря цялото ти тяло... потресаващ, безкомпромисен, изключителен! :)

#679 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 09 юли 2011 - 10:58

View PostEnvy, on Jul 9 2011, 11:17, said:

Ето го и подробният репортаж от концерта.

Репортажа е чудесен. Поздравления за труда, който сте хвърлили по написването му. :)

#680 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 09 юли 2011 - 11:04

ДА, прекрасен репортаж, благодаря! :)
Some Part of the World
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear