Jump to content

Judas Priest и Whitesnake в София08.07.2011г. - стадион "Българска армия"

789 replies to this topic

#561 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 01 юли 2011 - 20:35

View PostOzzy, on Jul 1 2011, 19:48, said:

Догодина? Ще видим... Прогнозата ми е за "Осанна!" :worship:
Дано... Сериозно, бтв.

Бтв, някой съумя ли да сътвори адекватна дефиниция на понятието "фестивал"? Понеже единственото, което ми идва на акъла, е нещо от рода на "изява на две или повече групи, наречена от организатора или друго отговорно лице "фестивал". Понеже стана ясно, че периодичността не е определяща, нито възможността на повече от една-две групи за пълноценна изява, нито броят сцени, нито допълнителните екстри... Следователно всичко, което бъде наречено "фестивал", е фестивал.

View PostMetal Heart, on Jul 1 2011, 13:51, said:

Да оставим цената настрана - никой не оспорва, че беше висока за нашия стандарт. Ставаше въпрос за нагласи: защо да ходя да ги гледам тия другите, като не ме интересуват, че и повече пари да давам заради тях. Моята група, когато дойде на самостоятелен концерт, тогава ще си взема билет и ще знам, че плащам само за това, което искам да гледам. На фестивал е тъпо да ходя само заради нея, защото ще свири по-малко, пред неподходяща публика и т.н. Немалко фенове изразиха подобни мнения тук.
Ще се опитам да отговоря на това. Доста пъти вече написах, че и миналата, и тази година си спестих разходите за билет за "Сонисфиър", защото изпълнителите, които исках да видя, бяха поставени в ролята на подгряващи. Това само по себе си не би било проблем - всъщност нямам много против да видя Manowar като подгряващи на Iron Maiden или, да речем, на групата на Ози Озбърн. Примерно. Обаче миналата година ми ги ръгнаха между гръндж от едната страна и, ъм, индъстриъл от другата... Сега, колкото и да ги харесвам, в тоя случай те са като розова кръпка върху блекметълска тениска. Всяка група, свиреща някакъв традиционен хеви метъл, би стояла така. Като прибавим и орязания сетлист и излизането посред бял ден, възможността за свястна изява отива по дяволите. Същото е и с Алис Купър тая година - да ми сложат изпълнител, избил на сцената още през 60-те години, точно преди група тийн-идоли(не го казвам като обида, не ме нападайте) убива възможността му за силна изява - или поне близка до това, което вече видях през 2008. А, честно да си призная, хич не обичам да виждам изпълнители, които харесвам, в лоша светлина. Проблемът поне при мен е не толкова в това, че освен за "моята" група плащам и за такива, които не харесвам, а че заради тези, които не харесвам, "моята" ще се представи зле - или поне много под обичайното си ниво, което по същество е абсолютно същото.
А да отида на фестивал просто заради фестивалната атмосфера наистина не е за мен. Поне не и в София. Разбирам да го направя на спирита или феста в Каварна, където ще мога да го комбинирам с морето по някакъв начин, или някъде в чужбина, където самото отиване до там би било доста интересно... Но в София каква атмосфера? Нито ми е ново място, нито музиката ми харесва, нито я познавам, че да подивея като феновете на първите акорди на някой риф - това ми е адски сконфузващо, между другото - да виждам как хиляди хора около мен избухват от кеф, когато чуят три ноти, а аз нито схващам, нито мога да схвана... Е*ати атмосферата става, дори изявата да е най-добрата, която групата на сцената може да даде.
С това, което изписах, май се опитвам да кажа, че дори финансовият фактор напълно да отсъства и да не ми пука хич за кого плащам, предпочитам да не гледам една любима група пред това да отида на изява, където тя вероятно няма да се представи на ниво, ако няма какво да компенсира това.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#562 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 юли 2011 - 21:16

View Postforeigner, on Jul 1 2011, 21:09, said:

изясних достатъчно добре какво имам предвид, така че да може да стане ясно дори на маймуна.
Малко пояснение може ли? Ако не съм те разбрал - какво съм аз?
I don't know how I managed it...

#563 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 01 юли 2011 - 21:55

View PostТигър, on Jul 1 2011, 11:35, said:

С това, което изписах, май се опитвам да кажа, че дори финансовият фактор напълно да отсъства и да не ми пука хич за кого плащам, предпочитам да не гледам една любима група пред това да отида на изява, където тя вероятно няма да се представи на ниво, ако няма какво да компенсира това.

Да, да добавя нещо към твоето мнение, но това си е мое виждане, де:
Освен финансовия фактор, за който violator е напълно прав, мен ми пука не просто къде е разположена в рамките на програмата дадена група. Например, има хора, които биха отишли на всяко възможно събитие, но и после ще мърморят, критикуват и т.н. Мен, по различни причини, хич не ме *бе за концерти. Мога спокойно с години да не отида на концерт, ако различни фактори не ми харесват. Какво имам предвид: не просто условията на концерта, а: какво ще изпълни групата; в какъв състав е; колко време изпълнява; какво е турнето - промотира нов албум, припомня стари и т.н.; какви са отзивите за турнето - т.е. ако намеря крайно негативна информация; и т.н. Чак като проверя тези неща, тогава решавам дали ще ида на даден концерт. Един пример, който и другаде дадох: имах възможност да ида на концерт на Стинг от настоящето турне, но реших за себе си, че, макар сттрашно много да харесвам Стинг, кариерата му в Полис и солово, както и аранжимента на музиката му на това турне, първата ми концертна "среща" с него не искам да е в тази, по-специална форма. Сега ме яд, че тогава не отидох, но въпреки това предпочитам да имам добра представа какво да очаквам от концерта на една група, преди да реша да ходя, а не да се хвърля веднага и после да мърморя: "тоя му отслабнал гласа, само нови песни свириха, много късо свириха, много умрели бяха, не ми харесаха със заместващ китарист" и подобни.

М/у другото, заради по-горните постове, предлагам да не се караме толкова за това какво е фестивал или не, къде-къде по-страшни неща има, сега да почваме да се заяждаме за това от дума на дума...не съм участник ама...досега хубаво си хортувахме, да не почваме с обиди и т.н. Само предлагам.

Edited by Jurisprudent, 01 юли 2011 - 22:26 .

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#564 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 01 юли 2011 - 22:37

View PostJurisprudent, on Jul 1 2011, 21:55, said:

"тоя му отслабнал гласа, само нови песни свириха, много късо свириха, много умрели бяха, не ми харесаха със заместващ китарист" и подобни.

хайде и аз да се включа - аз пък не мога да разбера къде е проблема на хората като някой пее "само" нови песни (макар, че САМО не мисля, че изобщо се случва), когато има по някаква причина заместващ китарист (било то барабаност или басист, а в някой случаи дори и вокалист) .. що се отнася до гласа - на всеки с времето му се променя гласа, особено ако го унищожавал на сцената с години ... ами - след като това им пречи - да не ходят .. толкова ли е трудно? ето гледам ти (jurisprudent) се справяш .. яд те е .. ама си знаеш защо си пропуснал ... и сигурно не мърмориш след това, че не са ти изпълнили любимата песен ... като на някой не му харесва, че Richie Faulkner се е наредил до Халфорд и смята да вика "Върнете КК" и да му показва средни пръсти ... от какъв зор ще ходи на концерта изобщо? вече мисля, че споменах някъде за онзи "фен" през 2008 който от първи ред през цялото време псуваше и показваше средни пръсти на Трухиьо .... не го познавам, ама съм сигурен, че след концерта е обяснявал как "тази маймуна трябва да се махне от групата и да си върнат Jason" ...
в днешно време информация не липсва ... всеки преди да отиде на какъвто и да е концерт може да разбере какво да очаква и какво не ... има групи, които бих се радвал да ме изненадат на концерт и никога не им гледам сетлистове .. разбира се - това не се отнася за всички .. до сега не си спомням да съм пропускал концерт, заради нещо което ще видя или няма да видя от някоя група, защото може би съм от тези които биха отишли на всяко музикално събитие ... с тази разлика, че не мърморя след това ... (ок - изкл. концерта на WASP в Köln през октомври ... наистина бях много разочарован, но живот и здраве може да ми се реваншират на 6 август в Дортмунд .. а дано)
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#565 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 01 юли 2011 - 22:41

View Poststormbringer, on Jul 1 2011, 14:37, said:

хайде и аз да се включа - аз пък не мога да разбера къде е проблема на хората като някой пее "само" нови песни (макар, че САМО не мисля, че изобщо се случва), когато има по някаква причина заместващ китарист (било то барабаност или басист, а в някой случаи дори и вокалист) .. що се отнася до гласа - на всеки с времето му се променя гласа, особено ако го унищожавал на сцената с години ... ами - след като това им пречи - да не ходят .. толкова ли е трудно? ето гледам ти (jurisprudent) се справяш .. яд те е .. ама си знаеш защо си пропуснал ... и сигурно не мърмориш след това, че не са ти изпълнили любимата песен ... като на някой не му харесва, че Richie Faulkner се е наредил до Халфорд и смята да вика "Върнете КК" и да му показва средни пръсти ... от какъв зор ще ходи на концерта изобщо? вече мисля, че споменах някъде за онзи "фен" през 2008 който от първи ред през цялото време псуваше и показваше средни пръсти на Трухиьо .... не го познавам, ама съм сигурен, че след концерта е обяснявал как "тази маймуна трябва да се махне от групата и да си върнат Jason" ...
в днешно време информация не липсва ... всеки преди да отиде на какъвто и да е концерт може да разбере какво да очаква и какво не ... има групи, които бих се радвал да ме изненадат на концерт и никога не им гледам сетлистове .. разбира се - това не се отнася за всички .. до сега не си спомням да съм пропускал концерт, заради нещо което ще видя или няма да видя от някоя група, защото може би съм от тези които биха отишли на всяко музикално събитие ... с тази разлика, че не мърморя след това ... (ок - изкл. концерта на WASP в Köln през октомври ... наистина бях много разочарован, но живот и здраве може да ми се реваншират на 6 август в Дортмунд .. а дано)

Само да поясня нещо, че чак сега се усетих - аз говорех по принцип, нямах предвид конкретно нещата около Judas Priest, макар че като си препрочетох поста, така личи наистина
Иначе си прав. Ще дам друг пример - няколко пъти можех да ида на U2, не съм хо направил, по много причини, макар да ми е свръх любима група. Гледах концерта им на Rose Bowl в Калифорния, не ми хареса начина, по който Боно пееше. Не съм критикувал, никъде не съм се оплаквал, мълча си и наблюдавам. Затова бях и решил да не ходя на концерт на U2. Сега, като ги гледах на Гластънбъри и някои по-наскорошни неща, досто повече ми харесва и изпълнението, и сетлиста им. Така че, като следя какво се случва, решението ми може да се промени. Но никъде няма да почвам да плюя, ще си пазя мнението за себе си, тук го казвам само за да дам пример. На мен може да не ми харесва, на други да им хареса, това е. Но със сигурност гледам да сведа до минимум възможността да съм разочарован от концерт - формирам си очаквания от различни източници и чак тогава решавам дали да ходя. И ако отида, и видя 50-годишни изморени семейни хора със сет от час и 15 мин, не ги псувам, а си казвам, че е нормално, и не чакам повече от тях.

Edited by Jurisprudent, 01 юли 2011 - 22:47 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#566 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 01 юли 2011 - 22:54

като ще поясняваме - на мен ми беше ясно, че не говориш за Priest, но тъй като те са идващи в БГ след седмица ... а и все пак темата е за тях, използвах този пример .. иначе аз определено съм останал с впечатление, че няма да ходиш на този концерт ... не можеш да дишаш Whitesnake, и го заявяваш често .. както и често споменаваш, че вече не слушаш музика като Priest ... е - освен да имаш прекалено голям мерак за малко от Ръдърфорд (както е май при Marillion) не виждам защо би се подложил на това :worship:

Edited by stormbringer, 01 юли 2011 - 22:54 .

Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#567 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 01 юли 2011 - 23:06

View Poststormbringer, on Jul 1 2011, 14:54, said:

като ще поясняваме - на мен ми беше ясно, че не говориш за Priest, но тъй като те са идващи в БГ след седмица ... а и все пак темата е за тях, използвах този пример .. иначе аз определено съм останал с впечатление, че няма да ходиш на този концерт ... не можеш да дишаш Whitesnake, и го заявяваш често .. както и често споменаваш, че вече не слушаш музика като Priest ... е - освен да имаш прекалено голям мерак за малко от Ръдърфорд (както е май при Marillion) не виждам защо би се подложил на това :worship:

М/у другото, гледам да си ограничавам негативното мнение за Ковърдейл, за да не се обиждат хората, които го харесват, а и аз малко прекалявам по въпроса. Аз верно уж не мога да трая него и групата му, но си ги изтраях 2008 с Def Leppard. А Judas честно казано през някоя и друга седмица пускам, но не са ми мерак за концерт. И въпреки това са наистина голяма група, надявам се да стане готин концерт, без бури, гръмотевици, неземни чудеса...Все пак Металния Бог минава...

Това беше за офф

Edited by Jurisprudent, 01 юли 2011 - 23:14 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#568 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 01 юли 2011 - 23:31

View PostJurisprudent, on Jul 1 2011, 23:06, said:

но си ги изтраях 2008 с Def Leppard.
аз съм чувал, че той тогава много много не е пял B)

хайде стига с Офф-а и от мен тогава :worship:

#569 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 01 юли 2011 - 23:37

View Poststormbringer, on Jul 1 2011, 14:31, said:

аз съм чувал, че той тогава много много не е пял :worship:

Че той кога ли пее :worship: а не си развява ризките стил Плант на 21 години B)

Ми пя там, по мой спомен, въртя се по сцената...особено смешно ми беше, като почна да вали и да падат в далечината светкавици, и тъкмо почва Is this love и той казва Oh mama, oh baby, tears of heaven....и там нещо се прехласва и въздиша...както и да е, дано е във форма тая година. Но сетлистът малко постен ми се стори, в смисъл откъм класики.

Иначе край с оффа и от мен.

Edited by Jurisprudent, 01 юли 2011 - 23:39 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#570 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 01 юли 2011 - 23:47

аз пък най-вече заради новите парчета парчета платих 81 евро за Граспоп ... и не съжалявам нито за цент (така де - и Judas си казаха думата) .. и това казвам на хората в БГ - само Judas да бяха (или Whitesnake (с пълен сет обаче)), Sofia Rocks пак щеше да си струва ... дори и без Slade, Saxon & Механиците на Майк ... а камо ли с тях (макар, че на мен Saxon са ми, както се беше изразил Ozzy, "най-излишната група в Heavy Metal-a")

Edited by stormbringer, 01 юли 2011 - 23:53 .

#571 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 01 юли 2011 - 23:51

Много сте се разглезили. Хората са вече на години. Какво искате от тях, чудеса от храброст ли? Да си ги посрещнем и изпратим как си требе, после мое да си плюете на воля, че тоз бил пял накриво, а другия бил свирил фалшиво.
За вас не знам, за мен тва са ми едни от най-скъпите спомени в живота. Нема нужда да си мерим пишките точно връз групи, които приключват с кариерата си, и заслужават само нисък поклон за приноса си към Рока.

#572 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 01 юли 2011 - 23:53

View PostIce-9, on Jul 1 2011, 14:51, said:

Много сте се разглезили. Хората са вече на години. Какво искате от тях, чудеса от храброст ли? Да си ги посрещнем и изпратим как си требе, после мое да си плюете на воля, че тоз бил пял накриво, а другия бил свирил фалшиво.
За вас не знам, за мен тва са ми едни от най-скъпите спомени в живота. Нема нужда да си мерим пишките точно връз групи, които приключват с кариерата си, и заслужават само нисък поклон за приноса си към Рока.

Ти чете ли дискусията? И аз, и Stormbringer казахме това, което ти казваш. Не знам защо критикуваш.

И да се убедиш:

Ти каза:

View PostIce-9, on Jul 1 2011, 15:51, said:

Малко преди това аз казах:

View PostJurisprudent, on Jul 1 2011, 14:41, said:

И ако отида, и видя 50-годишни изморени семейни хора със сет от час и 15 мин, не ги псувам, а си казвам, че е нормално, и не чакам повече от тях.

View PostJurisprudent, on Jul 1 2011, 13:55, said:

а не да се хвърля веднага и после да мърморя: "тоя му отслабнал гласа, само нови песни свириха, много късо свириха, много умрели бяха, не ми харесаха със заместващ китарист" и подобни.

View PostJurisprudent, on Jul 1 2011, 15:06, said:

А Judas честно казано през някоя и друга седмица пускам, но не са ми мерак за концерт. И въпреки това са наистина голяма група, надявам се да стане готин концерт, без бури, гръмотевици, неземни чудеса...Все пак Металния Бог минава...

Според мен имаме предвид едно и също.

Edited by Jurisprudent, 02 юли 2011 - 00:09 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#573 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 02 юли 2011 - 00:41

Отдавна спрях да критикувам когото и да било. Не съм чел цялата тема, от-до. Поне не тия дни. Моя грешка, сори. Не знам какво точно ме подразни, но си държа на думите. Надявам се да се получи красив спектакъл, заради нас и заради големците, решили да стъпят на наша земя. Дано да няма неприятни изненади. Пийс :worship:

#574 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 02 юли 2011 - 12:00

В духа на оффтопика бих желал да попитам нещо - доколко е законно да забраняват внасянето на напитки (поне вода) на концерт на стадиона? Доколкото знам дори по време на мачове не го забраняват, а от гледна точка на безопасност само махат капачките.
The Darkness shall fall upon You all...

#575 yosko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 02 юли 2011 - 15:54

View PostDezertiora, on Jul 2 2011, 13:00, said:

В духа на оффтопика бих желал да попитам нещо - доколко е законно да забраняват внасянето на напитки (поне вода) на концерт на стадиона? Доколкото знам дори по време на мачове не го забраняват, а от гледна точка на безопасност само махат капачките.

Миналата година на Sonisphere ми взеха само капачката на шишето, така че не мисля че ще е проблем да си внесеш вода.

#576 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 02 юли 2011 - 16:04

Аз съм си на биричка, но просто ми стана интересно, защото точно миналата година си спомням, че не даваха да се внася нищо - нито пиене, нито храна... Само се чудя как се озова онази двулитровка в лодката на Рамщайн. :harhar:
The Darkness shall fall upon You all...

#577 garigazari

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 138 posts

Posted 02 юли 2011 - 18:17

Точно в деня на Рамщайн и граната да исках да вкарам, щях да успея. Хора с раници си влизаха спокойно, без да ги проверяват.

Edited by garigazari, 02 юли 2011 - 18:18 .

#578 stef_lp

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 128 posts

Posted 02 юли 2011 - 19:18

Чакат да стане нещо и ще се стегнат.

#579 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 02 юли 2011 - 20:10

View Poststef_lp, on Jul 2 2011, 19:18, said:

Чакат да стане нещо и ще се стегнат.
ама то всеки път ли ще е "след дъжд, качулка" ?

#580 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 02 юли 2011 - 21:46

Без думи... :harhar:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion