Jump to content

Judas Priest и Whitesnake в София08.07.2011г. - стадион "Българска армия"

789 replies to this topic

#541 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 30 юни 2011 - 16:56

View PostOzzy, on Jun 30 2011, 16:40, said:

Не можеш да намериш нийде из нета, че когато Озфест е еднодневен, с една сцена е и на него свирят 7 групи не е фестивал, а е концерт. Не можеш да намериш нийде из нета, че "Gods of Metal", който тази година има всичко на всичко три групи повече от нашия Сони или нашия София Рокс, е концерт, а не фестивал.

ако се допитаме до по-рано показания линк .... "A rock festival, or a rock fest, is a large-scale rock music concert, featuring multiple acts." ... Wikipedia по принцип за мен не е достоверен източник на информация, но за нещо такова - защо пък не .... с 2 думи - фестивала си Е концерт така или иначе ... да - не всеки концерт е фестивал, както и не всеки правоъгълник е квадрат, но за днешните разбирания в музикалния бизнес - Sonisphere e фестивал ... иначе - всеки има право на мнение - кое Е и кое не е според личните му критерии и изисквания ФЕСТИВАЛ ... за Foreigner (както и за други хора) явно това НЕ Е .. за много други обаче това е ... какво толкова го спорите?

п.с. foreigner, да постна ли това и като коментар на статуса ти? .. той ме накара да пиша тук най- сетне .. след като вече сума време само чета как хората спорят тук дали квадрата е правоъгълник и кой правоъгълник не е квадрат ...
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#542 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 30 юни 2011 - 17:12

View Poststormbringer, on Jun 30 2011, 17:56, said:

п.с. foreigner, да постна ли това и като коментар на статуса ти? .. той ме накара да пиша тук най- сетне .. след като вече сума време само чета как хората спорят тук дали квадрата е правоъгълник и кой правоъгълник не е квадрат ...
:D :worship: :metal: Ако желаеш :D
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#543 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 30 юни 2011 - 17:12

View Postforeigner, on Jun 30 2011, 17:52, said:

добре ми се удава дървеното философстване гледам :D
Именно защото е дървено философстване, а не желание за сериозна дискусия, те оставям да си философстваш. Аз имах желание за другото. :worship:
I don't know how I managed it...

#544 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 30 юни 2011 - 17:18

Този спор няма смисъл - фестивал или не, харесва ти - отиваш, не ти харесва - не отиваш.
Hedniska Blod

#545 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 30 юни 2011 - 17:26

View PostOzzy, on Jun 30 2011, 18:12, said:

Именно защото е дървено философстване, а не желание за сериозна дискусия, те оставям да си философстваш. Аз имах желание за другото. :worship:
Аз пък през цялото време си мислех, че е сериозна дискусия, просто последната ми реплика (зад която заставам твърдо) прозвуча твърде помпозно и налагаше малко самоирония. Нещо явно непознато в този форум :D
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#546 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 30 юни 2011 - 17:38

Добре де, фестивал все пак е разновидност на концерт, за какво спорите? Буквалисти! :worship:
Фестивал според мен е съвкупност от няколко групи/изпълнителя, на голямо място /в никакъв случай закрито/, по време на летния сезон с възможност за слушане на музика, пийване на биричка, разхождане напред назад по поляната, ако ти омръзне да слушаш отиваш някъде настрани, лафиш си с някой приятел, посядваш на полянката... Или както е на Зигет - не само музика, а и изобразително изкуство, театър, търговска площ... други забавления като да кажем татуисти, дизайнери на екстравагантни дрехи, ония дето ти правят името от тел, защо пък не някакъв спорт /малки вратички, стрийтбол/... Нещо такова си мисля аз :D . Сега, че някой някъде нарича някакъв концерт в зала с хедлайнер и 3 подгравящи фестивал не ме бърка, аз си имам що годе някаква представа

#547 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 30 юни 2011 - 18:02

View PostIohanez, on Jun 30 2011, 08:38, said:

Добре де, фестивал все пак е разновидност на концерт, за какво спорите? Буквалисти! :D

Всичко тръгна според мен от репликата за фестивалната култура. Тогава хората, които се подразниха на това, казаха: ама Сонисфиър-а (нашия си) изобщо не е фестивал, за каква фестивална култура говори тоя. И оттам се завъртяха коментари дали е фетивал, само концерт и т.н.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#548 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 01 юли 2011 - 11:03

Аз сега слушах едно доста дълго интервю с ПП по ЗиРок, кава любопитни неща за фестивалите. Има го на сайта им, ако ви е интересно...
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#549 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 01 юли 2011 - 11:14

View Postdani1948, on Jul 1 2011, 12:03, said:

Аз сега слушах едно доста дълго интервю с ПП по ЗиРок, кава любопитни неща за фестивалите. Има го на сайта им, ако ви е интересно...
И аз го слушах снощи - много вярни неща казва, особенно частта за феновете на една група, които не искат да гледат друга/други и да плащат и за нея/тях. Имало фенове на Слипнот, които звъняли да питат дали не могат да си купят билет само за тях :worship: Смешно, но и тъжно, и жалко, че тази формула, която е популярна и успешна по целия цивилизован свят, е трудно приложима при нас... Ние пак наопаки B)
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#550 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 юли 2011 - 13:30

View PostMetal Heart, on Jul 1 2011, 12:14, said:

И аз го слушах снощи - много вярни неща казва, особенно частта за феновете на една група, които не искат да гледат друга/други и да плащат и за нея/тях. Имало фенове на Слипнот, които звъняли да питат дали не могат да си купят билет само за тях :worship: Смешно, но и тъжно, и жалко, че тази формула, която е популярна и успешна по целия цивилизован свят, е трудно приложима при нас... Ние пак наопаки B)

Ако на фена от цивилизования свят цената на билета за конкретния концерт му възлизаше на 30% от средната работната заплата за страната..., не се съмнявай, че и той щеше да звъни на съответния организатор, за да задава тъжни, смешни и жалки въпроси.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#551 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 01 юли 2011 - 13:51

View Postviolator, on Jul 1 2011, 14:30, said:

Ако на фена от цивилизования свят цената на билета за конкретния концерт му възлизаше на 30% от средната работната заплата за страната..., не се съмнявай, че и той щеше да звъни на съответния организатор, за да задава тъжни, смешни и жалки въпроси.
Да оставим цената настрана - никой не оспорва, че беше висока за нашия стандарт. Ставаше въпрос за нагласи: защо да ходя да ги гледам тия другите, като не ме интересуват, че и повече пари да давам заради тях. Моята група, когато дойде на самостоятелен концерт, тогава ще си взема билет и ще знам, че плащам само за това, което искам да гледам. На фестивал е тъпо да ходя само заради нея, защото ще свири по-малко, пред неподходяща публика и т.н. Немалко фенове изразиха подобни мнения тук.

Edited by Metal Heart, 01 юли 2011 - 13:52 .

Vanquish the pain

#552 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 юли 2011 - 14:14

View PostMetal Heart, on Jul 1 2011, 14:51, said:

Да оставим цената настрана - никой не оспорва, че беше висока за нашия стандарт. Ставаше въпрос за нагласи: защо да ходя да ги гледам тия другите, като не ме интересуват, че и повече пари да давам заради тях. Моята група, когато дойде на самостоятелен концерт, тогава ще си взема билет и ще знам, че плащам само за това, което искам да гледам. На фестивал е тъпо да ходя само заради нея, защото ще свири по-малко, пред неподходяща публика и т.н. Немалко фенове изразиха подобни мнения тук.

Естествено, че е въпрос на нагласи. Но нагласите не са някаква абстракция, обусловена от една гола национална принадлежност. Те пряко зависят от средния социален и обществено-икономически статус на общността.

Да направим една експериментална съпоставка:

Условие: 30% от средната работна заплата в Германия са горе-долу 738 EUR.

Гатанка 1: Какво точно щеше да се случи с тазгодишното издание на Sonisphere в Германия, ако цената на билета за него беше 738 EUR!?
Гатанка 2: Имат ли германците фестивална култура, ако отговорът на Гатанка 1 е: "щеше да се състои, ама друг път"?
Слушай силно!

#553 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 01 юли 2011 - 14:22

Смятам, че това да предпочетеш да гледаш група на самостоятелен концерт, а не на фестивал, е въпрос на лични предпочитания и финансовата страна не винаги е водещия мотив.
Vanquish the pain

#554 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 юли 2011 - 15:17

View PostMetal Heart, on Jul 1 2011, 15:22, said:

Смятам, че това да предпочетеш да гледаш група на самостоятелен концерт, а не на фестивал, е въпрос на лични предпочитания и финансовата страна не винаги е водещия мотив.

Да, парите принципно не са най-важното нещо в живота. Но що се отнася до формиране на предпочитания, начин на мислене и светоглед, са от ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно значение. А когато говорим за масово поведение, а не за това на отделни единици, материалните фактори безапелационно управляват ситуацията.

Пък и 30% от средната заплата за билет си е фрапиращо! И в Руанда, и в Дания. И тук не става въпрос за бутиково мероприятие, предназначено за отбрана аудитория, където е нормално цената да е висока и да не се коментира. Говорим за рок концерт с масов характер.

А извън финансовия контекст, казусът "фестивал vs. самостоятелен концерт" вече е съвсем друга тема. По която съм се произнасял неведнъж.

Но щом вторият ден на миналогодишния Sonisphere се състоя...и дори беше много успешен, значи причината за пропадането на тазгодишния не е в опакостта на бг фена.

Аз по-голяма манджа с грозде от:

Stone Sour <->Alice in Chains <-> Manowar <-> Rammstein

не мога да си представя. Липсват само Майк & Дъ Механикс. :worship:
Слушай силно!

#555 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 01 юли 2011 - 17:35

А ако направя концерт на Ролинг Стоунс без никакви други групи, дойдат 100 000 души и им наблъскам десетки видове атракциони, това фестивал ли е? :worship:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#556 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 01 юли 2011 - 17:53

View PostSatyr, on Jul 1 2011, 09:35, said:

А ако направя концерт на Ролинг Стоунс без никакви други групи, дойдат 100 000 души и им наблъскам десетки видове атракциони, това фестивал ли е? B)

Ем зависи. Аз бих казал: една атракция - 4 живи музикални мумии ( :worship: ) + много допълнителни атракции
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#557 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 01 юли 2011 - 19:27

View PostSatyr, on Jul 1 2011, 18:35, said:

А ако направя концерт на Ролинг Стоунс без никакви други групи, дойдат 100 000 души и им наблъскам десетки видове атракциони, това фестивал ли е? B)
Знам какво ще е, ако го поемат БЕК - първият концерт без продадени билети в историята на Стоунс. Представям си заглавията по родни и чуждестранни медии:

"Мик Джагър от Ролинг Стоунс в клиника заради пристъп на паника: "Изведнъж осъзнах, че съм смъртен", признава известният музикант"

"На българина му липсва фестивална култура, а и феновете тук предпочитат да гледат любимите си групи на ДВД вместо да отделят някой лев за живо изпълнение", обяснява местният промоутър липсата на интерес към билетите на цени между 800 и 1600 лева"

и т.н. :worship:

#558 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 01 юли 2011 - 19:30

Бягаш от отговора :worship:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#559 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 юли 2011 - 19:48

Е... Отговорът ли е важен? Днес модерно е "Разпни го!". По всякакви поводи, за всичко и отвсякъде :worship: Миналата година беше обратното. Догодина? Ще видим... Прогнозата ми е за "Осанна!" B)
I don't know how I managed it...

#560 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 01 юли 2011 - 20:09

View PostSatyr, on Jul 1 2011, 20:30, said:

Бягаш от отговора :worship:
Защото продължавате да извъртате постовете ми, въпреки че още вчера изясних достатъчно добре какво имам предвид, така че да може да стане ясно дори на маймуна. :worship: Този офтопик се изчерпа напълно.

@Ози - напълно резонно, все пак миналата година събитието се проведе със задоволително качество, а тази го осраха до степен, че да го отменят. Изисква се наистина страхотна изобретателност да не можеш да продадеш билети за Айрън Мейдън + Слипнот, Алис Купър и т.н. :worship:

И тъй като г-н Петров говореше нещо за ДДС в интервюто си, ще направя още едно сравнение между българското издание на Сонисфиър и Хай Волтидж в Англия:
-без да има никаква промяна в броя на групите за ден спрямо миналата година, а локацията е сменена с по-неудобна за феновете (и по-евтина), цените на билетите скачат с по 30+% в зависимост от категорията. Промяна на ДДС в България спрямо миналата година няма.
-Хай Волтидж е на същото място като миналата година, с една група на ден по-малко... и 24% по-ниска цена на билета. При качване на ДДС в Англия с 4%.

И двата фестивала се провеждаха за първи път миналата година, но докато Хай Волтидж тази година ще има отново, Сонисфиър отпадна. Защо ли... B)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users