Jump to content

Judas Priest и Whitesnake в София08.07.2011г. - стадион "Българска армия"

789 replies to this topic

#421 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 15 юни 2011 - 17:18

View PostIohanez, on Jun 15 2011, 17:22, said:

@Jimmy Pop, не мисля, че ти се шегуваш. Тук не става въобще въпрос за това, че хората от Сферата са виновни по някакъв начин, а също и тези от София Рокс. Единствените виновни са промоутърите. И не ми казвай, че е справедлива компенсация да ти разрешат да идеш на концерт на Джудас и Уайтснейк при положение, че искаш да гледаш Мейдън и т.н. Аз ако съм искал да ходя на София Рокс щях да съм си взел билет. Абсолютна глупост е да се реваншираш за тоя срам с тия огризки. Никой не говори за 25-те лева разлика, а за принципа. Теб не те интересува, че заради някакъв провал на друг концерт хората ще дойдат на Джудас, но не можеш да запушваш устата на хората с някакви половинчати мерки, които 100% ще доведат до някакъв хаос и неразбиране от хората в деня на София Рокс. Стига с тия маратонки и сравнения, доволен съм на цената, на която съм платил билет и т.н. Ок, но въпроса е друг. Балканският манталитет в случая е да си се примириш, че не са ти предоставили концерт Сонисфиър /поради независещи от теб причини, каквото се е искало от теб си го направил, т.е. купил си си билет/, подиграват ти се, че нямаш фен култура, разиграват си коня и после сори, ама ето ви безплатен вход за концерт на Джудас за вас и жена ви... И ние като големи балканци ще кажем 'благодаря', защото видиш ли БЕК ни правят услуга :harhar:
п.с. Пак повтарям никакви проблеми нямам с това, че хората са си купили билети за София Рокс на една цена, която ги устройва. Или че някой ще влезе с билет от Сонисфиър. Самите хора, които имат билет за Сонисфиър трябва да се замислят какво направи един промоутър с тях и струва ли си да им бъдат запушени устите по тоя тъп начин

Ничия уста не е запушена по този начин, нито пък става дума за някакво примиряване. Не си ме разбрал правилно. Че цялата ситуация е смехотворна, жалка и още няколко подобни епитета - такава е. Че не могат да компенсират адекватно Сонисфиър с по-евтини билети за София Рокс - не могат. Става въпрос обаче за воя, който се вдигна заради това, че някои ще влизат по-евтино именно поради тази абсурдна ситуация. Просто ми се струва някак смешно да мрънкаш, че някои ще влезат по-евтино от теб, въпреки че тези някои нямат никаква вина за това. Като им се предоставя такава възможност и ако имат желание - ще се възползват, разбира се. И пак ще си псуват БЕК за проваления Сонисфиър. Не защитавам промоутъра в никакъв случай. Но вие плачете колко сте прецакани вече две-три страници, а в същото време ми разправяш как теб тая прецаквация въобще не те бърка. Не знам, може и да не съм прав, ама най-малкото не ми се вижда достойно.

#422 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 15 юни 2011 - 21:13

Ок, значи стигнахме до горе долу едно мнение. Жалка и тъпа ситуация, в която са поставени феновете. Неправилна компенсация. Щом фенове на Слипнот искат да отидат на Саксън и Слейд, добре, но ми се струва малко нереално :harhar:
п.с. Не мрънкам, а изказвам мнение, че ако продължаваме така да си заравяме главите като фенове ще продължават и тия мизерии. Събирам пари, отделям време /отпуска, пътуване примерно, престой на място и т.н., правя си план/ и накрая ми сори иди на Уайтснейк и аз да кажа 'ок, аз съм куул с тая оферта'... :mellow:
п.с2. Лично мен не ме засяга конкретно тая история, защото не смятах да посещавам никой от двата феста, невъзможно ми е. Просто като наблюдател изказвам мнение :)

#423 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 16 юни 2011 - 07:11

:mellow: Супер :) Май наблюдателите станаха твърде много и именно това е една от основните причини Sonisphere да се прецака така епично :D А иначе аз съм фен и на Слипнот и на Саксън и не виждан нищо лошо в това :harhar:
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#424 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 16 юни 2011 - 08:02

Добре де, нали има възможност да се вземат парите от проваления Sonysphere? Какво значение има тогава, че се предоставя допълнителна възможност да ги замениш (с печалба) за билети от София рокс? Тотално не ми е ясно от какво са недоволни хората. Да, фестивалът падна - това е неприятно и може да се вини БЕК, може да се вини БЕК и за поведението по време на подготовката на фестивала, преди подготовката му и след отпадането му. Но след като вече е отпаднал - решението, което е взето за мен е правилно. Вие какво искате бе хора, да ви дадат билети и да ви извозят безплатно то sonysphere в Турция ли?
Моля някой от най-недоволните да каже какво обезщетение би го овъзмездило, за да видя колко реално мислещи са феновете.
... Through dreams I influence mankind...

#425 Adramelech

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 13 posts

Posted 16 юни 2011 - 08:55

Не искам да се правя на пророк (шаман, врач, гадател или някакъв друг вид шарлатан), но си мисля, че хората, които искат да гледат Джудас и Белата З'мя вече са си купили билети и тези, които ще се възползват от ос.... гафа няма да са кой знае колко. Вярно, че малко тъпо се получава това и че или едните ще са ощетени или другите (говоря за феновете), но феновете в случая нямат никаква вина. Малко тъпо се получава сега, като почнат феновете, които ще се възползват от тази "промоция" и тези, които вече са си взели билет за София Рокс да се обвиняват взаимно (не става дума за хората във форума, а по принцип), защото и двете групи са прави за себе си.

Аз лично ще си се надявам да мога да го посетя концерта, дали обаче ще мога ... само времето ще покаже :harhar:

#426 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 16 юни 2011 - 13:07

View PostЗмей Горянин, on Jun 16 2011, 09:02, said:

Моля някой от най-недоволните да каже какво обезщетение би го овъзмездило, за да видя колко реално мислещи са феновете.
Лично аз, ако имах билет за Сонисфиър и бях преживял това, през което преминаха феновете с билети за там щях да си взема парите и БЕК да забравят за мен като потенциален купувач на билет за техен концерт за доста дълго време. Нямам нужда от компенсации от такъв сорт, това е личното ми мнение. Все пак нали това е форум, в който можем да споделяме мненията си, нали? :)
Все пак пожелавам приятен концерт на всички, които решат да отидат на София Рокс :)

#427 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 16 юни 2011 - 17:26

Не знам дали е за добро или не,но последният слух е,че Шеката и компания ще подгряват.

#428 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 16 юни 2011 - 17:30

View PostIohanez, on Jun 16 2011, 14:07, said:

Лично аз, ако имах билет за Сонисфиър и бях преживял това, през което преминаха феновете с билети за там щях да си взема парите и БЕК да забравят за мен като потенциален купувач на билет за техен концерт за доста дълго време. Нямам нужда от компенсации от такъв сорт, това е личното ми мнение.
И аз съм на същото мнение. И още утре смятам да си върна билетите, а парите да пренасоча към Каварна рок фест и Жан Мишел Жар в новата Арена. Преди да отменят фестивала, бях на кантар дали да ходя и на София Рокс, но сега вече съм сигурна, че няма да си оставя парите в ръцете на този промоутър.

Edited by Metal Heart, 16 юни 2011 - 17:31 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#429 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 16 юни 2011 - 20:07

View PostAdramelech, on Jun 16 2011, 08:55, said:

Не искам да се правя на пророк (шаман, врач, гадател или някакъв друг вид шарлатан), но си мисля, че хората, които искат да гледат Джудас и Белата З'мя вече са си купили билети и тези, които ще се възползват от ос.... гафа няма да са кой знае колко. Вярно, че малко тъпо се получава това и че или едните ще са ощетени или другите (говоря за феновете), но феновете в случая нямат никаква вина. Малко тъпо се получава сега, като почнат феновете, които ще се възползват от тази "промоция" и тези, които вече са си взели билет за София Рокс да се обвиняват взаимно (не става дума за хората във форума, а по принцип), защото и двете групи са прави за себе си.
Разбира се, че ще е тъпо и една от причините да се откажа да вляза с билета от Сонито е именно вероятността от разправии с феновете, купили си билети за София Рокс за същите трибуни, за които би трябвало да важи и моят билет. Защото едно 90% от тях ще искат да се настанят на мястото, което е посочено на билета им и моят с "промоцията" ще се окаже, че важи за там, закъдето никой не е пожелал да си купи :( Мерси от такъв жест :no:
Относно тези хватки с цените, това не е първият, нито единствен случай - по същия начин имаше недоволни от организаторите на Elevation, които пуснаха промоционални билети на една цена, а след сключването на договора с мобилния оператор обявиха голямото намаление, по-късно пък се появиха пакетни оферти с включена нощувка, транспорт и т.н. и в крайна сметка се оказа, че едва ли не най-подранилите са платили най-много. От една страна не е справедливо (то къде ли вече има справедливост), но от друга това е бизнес и всеки има право да прави врътки с цените с цел спечелване на определена група клиенти (абонати на мобилен оператор, клиенти на сайтове за групово пазаруване и т.н.). По същия начин някой записал се първи за почивка или екскурзия може да протестира срещу пускането на офертите Last minute, които са на по-ниски цени с цел запълване на последните места, но аз лично не съм чула за такива бунтове :unsure:
Vanquish the pain

#430 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 19 юни 2011 - 01:49

View PostMetal Heart, on Jun 16 2011, 21:07, said:

Разбира се, че ще е тъпо и една от причините да се откажа да вляза с билета от Сонито е именно вероятността от разправии с феновете, купили си билети за София Рокс за същите трибуни, за които би трябвало да важи и моят билет. Защото едно 90% от тях ще искат да се настанят на мястото, което е посочено на билета им и моят с "промоцията" ще се окаже, че важи за там, закъдето никой не е пожелал да си купи B) Мерси от такъв жест :worship:
Не ме интересува, че сонисферци са на далавера, но ако не въведат някакъв ред, ще настъпи голяма неразбория. Скапаха ми настроението, дето го имах, че ще чуя Ковърдейл, защото не съм го гледала на живо до сега. Вместо това си мисля през какви скандали ще трябва да минем преди да се настаним. Егати простотията! :worship:
Hedniska Blod

#431 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 19 юни 2011 - 10:38

View PostHeathenHeart, on Jun 19 2011, 01:49, said:

Не ме интересува, че сонисферци са на далавера, но ако не въведат някакъв ред, ще настъпи голяма неразбория.
Абе за мен не е далавера да си платил за едно, а да гледаш друго... Това си е опит на БЕК за замазване на положението с цел връщане на по-малки суми. И финансово никак не ми е изгодно, защото парите от връщането на втория билет (ако бяхме решили да влезем двама с първия) няма да ни покрият разходите за път, спане и храна, т.е. ще трябва и да доплащаме. А като си спомня колко билета бяха продадени за тези трибуни (отделно колко души ще се възползват от "промоцията"), едва ли ще има чак такъв наплив точно към тези места. Жест щеше да бъде, ако бяха запазили няколко реда от най-близките до сцената сектори само за билети от Sonisphere, но откъде такава загриженост към удобството на феновете, все пак става дума за БЕК :worship:

Edited by Metal Heart, 19 юни 2011 - 10:40 .

Vanquish the pain

#432 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 19 юни 2011 - 10:53

View PostMetal Heart, on Jun 19 2011, 11:38, said:

Абе за мен не е далавера да си платил за едно, а да гледаш друго... Това си е опит на БЕК за замазване на положението с цел връщане на по-малки суми. И финансово никак не ми е изгодно, защото парите от връщането на втория билет (ако бяхме решили да влезем двама с първия) няма да ни покрият разходите за път, спане и храна, т.е. ще трябва и да доплащаме. А като си спомня колко билета бяха продадени за тези трибуни (отделно колко души ще се възползват от "промоцията"), едва ли ще има чак такъв наплив точно към тези места. Жест щеше да бъде, ако бяха запазили няколко реда от най-близките до сцената сектори само за билети от Sonisphere, но откъде такава загриженост към удобството на феновете, все пак става дума за БЕК :worship:
Прав си, аз по-скоро бих си взела парите, а не да гледам друго. Нямам нищо против и да им запазят редове, искам единствено да се въведе ред и да не си разваляме настроението с разправии.
Аз взех от промоционалните билети, така че сумата за 2 май се равнява на билет от Сонсфиър.
Hedniska Blod

#433 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 23 юни 2011 - 08:40

Снощи е бил първият концерт на Whitesnake за това европейско турне, който е фестивално участие, а след групата на сцената са се качили Judas Priest. Очаквано, сетлистът е съкратен с 3 песни ("Fare Thee Well", "Ain't No Lovein the Heart of the City" - защо, по дяволите!!! :D и "Soldier of Fortune"). Вероятно и ние ще видим това в София:

- Intro: My Generation
1. Best Years
2. Give Me All Your Love
3. Love Ain't No Stranger
4. Is This Love
5. Steal Your Heart Away
6. Forevermore
7. Love Will Set You Free
8. Guitar duel
9. My Evil Ways / drum solo
10. Fool For Your Loving
11. Slide It In Intro / Here I Go Again
Encore:
12. Still Of The Night
- Outro: We Wish You Well

11 песни, от които 4 от последния и 1 от предпоследния албум.
I don't know how I managed it...

#434 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 23 юни 2011 - 08:43

Хохохо - без Cryin in the rain...
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#435 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 23 юни 2011 - 08:49

Ози, сетлиста е точно това, което искам да видя от дядя Дейвид. :D

Edited by BeerMe, 23 юни 2011 - 08:58 .

#436 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 23 юни 2011 - 08:53

View PostJurisprudent, on Jun 23 2011, 09:43, said:

Хохохо - без Cryin in the rain...

Че то това не е сефте. От 4 концерта на Whitesnake в България до момента, песента е изпълнявана само в два. И тук говорим за 4 отделни турнета.
Цък, цък, цък и цък ;)

View PostBeerMe, on Jun 23 2011, 09:49, said:

Ози, като изключим, че си в грешната тема
Вече не... :D

#437 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 23 юни 2011 - 09:25

Да, аз сега се сетих, че 2008 я нямаше...което тогава леко ме удиви, имайки предвид популярността на песента...но явно не е толкова за дивене.

Обаче 1997-ма (как това го има в архивите на Катехизис?) съпорт е бил Конкурент...връх в кариерата на Анчев.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#438 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 23 юни 2011 - 09:29

О, в концертния ни архив има и доста по-стари неща. Както и информация, която не може да се намери никъде другаде :D
За Емо Анчев не ми напомняй... И друг път съм писал за това "подгряване". Такива чупки, такива стойки, такова желание да прилича на Coverdale и да върти стойката на микрофона като него, че накрая я............... изкриви! Та се наложи за Whitesnake да вадят нова :D Жалка история. Както винаги, между другото.

Онзи ден го видяхме на Канзас. Чудех се какво ли си е казал след концерта? Сигурно е било нещо от сорта на: "Абе, добре посвирват тия. Нелоша група..." ;)

#439 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 23 юни 2011 - 09:38

View PostOzzy, on Jun 23 2011, 00:29, said:

върти стойката на микрофона като него, че накрая я............... изкриви! Та се наложи за Whitesnake да вадят нова :D
:D

View PostOzzy, on Jun 23 2011, 00:29, said:

"Абе, добре посвирват тия. Нелоша група..." ;)

"Мога да ги взема за подгряващи"

Тъкмо в момента случайно му попаднах на интервю от днес в интернет и го гледам...Голям! "Имам хиляди участия. Много ме търсят в чужбина, след 2 месеца пак отивам..." Къде - не се знае. Но да, може да вземе и Канзас да посвирят Magnum Opus преди него.

Edited by Jurisprudent, 23 юни 2011 - 09:38 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#440 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 23 юни 2011 - 09:44