Dezertiora, on Jun 15 2011, 10:22, said:
Аз билет за София Рокс си имам от първия момент на пускане на билетите в продажба и не се чувствам прецакан, защото съм бил доволен от обявената цена, на която съм си купил билет за тези банди. Типично българска черта си ни е да не се радваме на чуждото щастие. В случая това ми прилича малко на да съм си купил някакви готини маратонки (часовник, яке, кола...) и след две седмици да видя, че са ги намалили, заради някаква промоция и да си умра от мъка, че даже да ме е яд на хората купуващи си го на тази цена.
В момента даже се радвам, че хората от Сонито ще са на кяр, защото те са си изпуснали да видят обещаните (любими) групи, а някои сигурно са платили на куриер за доставка на билетите. Това е пак някаква подходяща форма на извинение от организаторите. Отделно като плюсове отчитам повече присъстващи на Армията, които да зарадват изпълнителите, а и малко да се чуе навън, че все пак си има фенове на тази музика, въпреки несъстоялия се "фест". Друг плюс е повечко парички за BEC, което пък ще им намали загубите (повиши приходите) и догодина с малко късмет пак ще организират концерти с групи, които ще ви/ни зарадват. (Надявам се с поуките, които би трябвало да са си извлекли.)
Напълно споделям това мнение. Дори мислех в моето по-горе да направя подобна съпоставка на тази с маратонките, но реших, че ще се подразбере. Прецакани сте били вие, които сте си купили билет за София Рокс по-рано, така ли? А какво да кажат тези, които са спестявали от закуски и са живели няколко месеца с мисълта, че ще видят любимата си група (била тя Слипнот, Мейдън, Алис, Мастодон, Апокалиптика или всичките накуп)? Това, вярвайте ми, е много по-жестоко прецакване откъдето и да го погледнеш, от това че някои ще влезат на София Рокс с 25 лв. (!!!) по-евтино от вас. Затова се рдавам за тези хора и мисля, че имат правото и те да си се зарадват на тази частична компенсация, без да бъдат безпричинно обругани.
@lohanez: Балкански нрави и великодушие?! Ти сигурно се шегуваш. (Предполагам, че "великодушие" е употребено от теб саркастично, но е хубаво да знаеш, че и сарказмът по нашите земи много-много не вирее. Само иронията е силна тук. По обясними причини). Ако великодушието беше част от балканските нрави сега нямаше да сме изписали общо над 100 страници с
едни и същи коментари. Замислете се, че
при всеки ход, повтарям - при всеки ход на някой промоутър (който и да е той и какъвто и да е ходът) има мрънкане, недоволство и злоба. БЕК се изложиха тотално, осраха се и се омазаха в собствените си изпражнения... и взеха, че "великодушно" решиха все пак да се извинят на феновете под някаква форма - и тя веднага беше заклеймена. Знаете ли какво съм забелязал друго? Когато на нашенеца нещо му хареса - усмихва се доволно и си държи езика зад зъбите. Когато обаче нещо не му се нрави - плювните нямат сприка. И са особено креативни. Ако тази енергия беше насочена в нещо по-общественополезно може би нямаше да се намираме чак на дъното на клоаката.
@karasko: Добре дошъл и тук и вива ла О.Е.!

Макар че не споделям мнението ти, но мнение другар няма.