Jump to content

Judas Priest и Whitesnake в София08.07.2011г. - стадион "Българска армия"

789 replies to this topic

#401 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 14 юни 2011 - 22:12

View PostJimmy Pop, on Jun 14 2011, 20:38, said:

И какво ако някой влезе с по-евтин билет от теб? Ще се чувстваш балама по време на целия концерт, вместо да му се наслаждаваш, без да ти пука кой колко пари е дал около теб? Трябва да свикваш да се чувстваш балама, защото винаги ще има хора, дали по-малко пари за нещо от теб. И не защото те са се изтарикатили. Така е устроен светът.

Аман от балкански нрави, завист и злоба!

Аз се радвам, че част от хората ще изкярят от цялата цигания със Сонисфиър. Няма да ходя на концерта, но и да си бях взел вече билет, пак щях да се радвам.
Аз лично нямам никакви проблеми ;)
Мисълта ми е, че това си е нечестно към хората, които са си купили билет за София Рокс по-рано.
И да ти кажа честно типичните балкански нрави са да се правиш на много великодушен - голяма работа, че ме прецакват и ме правят на луд, аз си се кефя на концерта пък на другото майната му. Да, кефи се, няма проблем и това няма нищо общо с простотията с билетите. Нарушават за пореден път правата на феновете, а ти ми казваш, че това е завист и злоба :( ... Това да пуснеш 2-ма човека не е никакво извинение за 'циганията със Сонисфиъра' :angry3:

#402 karasko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:08

Привет на всички потребители и четящи този форум. До вчера и аз бях от втората категория, но рекох да се включа в дискусиите.
След вчерашната новина за отмяна на Сонисфеър, ми направи неприятно впечатление публикуваното във фейсбука на Евентим, че със закупен билет за Сонито може да влизат двама на София Рокс в съответния сектор - и след като казвате, че голямата наглост на БЕК идва не от отменения "фестивал", а от това, че не поемат вината и се крият като мишки, то това как ще го определите.
johanez го е казал много точно, аз бих бил по-краен - поредна наглост и подигравка с феновете, този път с тези, закупили си билети за Judas и сие. Значи аз като фен на бандата ще си купувам отрано билет и после ще се окаже, че такива които примерно не са мислели да идват на концерта ще влизат с 35% по-евтин билет. На мен ще ми върнат ли разликата, дето съм се "набутал", че съм кредитирал БЕК преди 2,5 месеца при явно по-неизгодни условия към днешна дата.
Ми що не го направят и с билет за Сонито да влизат по 4 човека на Драгана Миркович утре - ще и се израдват пълноценно. Егати шибания начин за компенсиране на едни фенове и прецакване на други.

#403 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:21

Имам някакво усещане, че с тези билети в деня на концерта ще стане тотално мазало.
Ако приемем, че един човек е закупил билет за трибуните за Сони-то отговарящ на седящо място в сектор В на стадиона и заедно с него на София Рокс влезе още един - каква гаранция имам, че въпреки моя редовен билет за София Рокс за сектор В, тези двама души няма да са ми седнали на мястото??? Те не само са с редовен билет за същия сектор и същото място примерно, ами са и двама?!?!? Какво става при това положение?!?!?

#404 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:22

Аз билет за София Рокс си имам от първия момент на пускане на билетите в продажба и не се чувствам прецакан, защото съм бил доволен от обявената цена, на която съм си купил билет за тези банди. Типично българска черта си ни е да не се радваме на чуждото щастие. В случая това ми прилича малко на да съм си купил някакви готини маратонки (часовник, яке, кола...) и след две седмици да видя, че са ги намалили, заради някаква промоция и да си умра от мъка, че даже да ме е яд на хората купуващи си го на тази цена.
В момента даже се радвам, че хората от Сонито ще са на кяр, защото те са си изпуснали да видят обещаните (любими) групи, а някои сигурно са платили на куриер за доставка на билетите. Това е пак някаква подходяща форма на извинение от организаторите. Отделно като плюсове отчитам повече присъстващи на Армията, които да зарадват изпълнителите, а и малко да се чуе навън, че все пак си има фенове на тази музика, въпреки несъстоялия се "фест". Друг плюс е повечко парички за BEC, което пък ще им намали загубите (повиши приходите) и догодина с малко късмет пак ще организират концерти с групи, които ще ви/ни зарадват. (Надявам се с поуките, които би трябвало да са си извлекли.)
The Darkness shall fall upon You all...

#405 didogun

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 133 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:28

Прав е пичът дето прави сефтето по-горе. Кви са тия номера от селски вечеринки. Който има билет за отменения фест отива на посочената каса връща го и при желание му дават билет за София Рокс (за който там сектор има желание или възможност) + ресто.

Обаче тука, приятели, има една малка подробност. За лирическия герой е далеч по-добър варианта двама човека с един билет... Е как защо? Защото няма да се налага да връща пари на хората.

Edited by didogun, 15 юни 2011 - 09:39 .

#406 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 юни 2011 - 09:40

View Postjugulator, on Jun 15 2011, 10:21, said:

Имам някакво усещане, че с тези билети в деня на концерта ще стане тотално мазало.
Ако приемем, че един човек е закупил билет за трибуните за Сони-то отговарящ на седящо място в сектор В на стадиона и заедно с него на София Рокс влезе още един - каква гаранция имам, че въпреки моя редовен билет за София Рокс за сектор В, тези двама души няма да са ми седнали на мястото??? Те не само са с редовен билет за същия сектор и същото място примерно, ами са и двама?!?!? Какво става при това положение?!?!?

Аз си мисля, че това с точен ред и място можеш спокойно да го забравиш. Това няма как да стане, защото секторите на едното място нямат нищо общо с тези на другото. Като големина, като брой редове, като брой места на редовете и т.н. По-скоро си мисля, че нещата ще стоят така: ако билетът ти за Сони или София Рокс е бил за левите трибуни - на стадиона отиваш на левите трибуни. И обратното.
Съответно ако билетът ти е бил за левите трибуни, но от по-скъпите - отиваш на левите трибуни в предната им част (тази, която е по-близо до сцената). Предполагам, че поне по този признак ще разделят двете трибуни, всяка на две части - по-скъпи и по-евтини билети.
I don't know how I managed it...

#407 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:12

View PostOzzy, on Jun 15 2011, 10:40, said:

Аз си мисля, че това с точен ред и място можеш спокойно да го забравиш. Това няма как да стане, защото секторите на едното място нямат нищо общо с тези на другото. Като големина, като брой редове, като брой места на редовете и т.н. По-скоро си мисля, че нещата ще стоят така: ако билетът ти за Сони или София Рокс е бил за левите трибуни - на стадиона отиваш на левите трибуни. И обратното.
Съответно ако билетът ти е бил за левите трибуни, но от по-скъпите - отиваш на левите трибуни в предната им част (тази, която е по-близо до сцената). Предполагам, че поне по този признак ще разделят двете трибуни, всяка на две части - по-скъпи и по-евтини билети.
Точен ред и място както и да е, но да си си взел място за трибуните и да стоиш прав, някак не ми се връзва. :harhar:
Hedniska Blod

#408 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:27

Не мисля, че е възможно, защото трибуните на стадиона са доста по-голями от тези, които бяха предвидени по принцип.
I don't know how I managed it...

#409 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:34

Това звучи успокояващо. :harhar:
Hedniska Blod

#410 Rozanna

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 85 posts

Posted 15 юни 2011 - 10:41

Ами има логика, защото това все пак е стадион и местата по трибуните надвишават в пъти тези, които са били предвидени за хиподрума. Така, че смятам да съм спокойна за мястото си.
Този който се усмихва, вместо да се гневи, е винаги по-силният!

#411 karasko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 15 юни 2011 - 11:12

В този форум се изписаха 60 страници по темата Сонисфеър колко били високи цените и повечето казваха, че този факт и локацията са двете основни причини за отказа да го посетят почти на 100%. Сега сме абсолютно съчувстващи на прекаралите се фенове и да влизат на най-ниски цени за друг концерт. Нищо против тях, самият аз за малко да съм купил билети и за двете събития, но защо да са ощетени хората, закупили билети за София Рокс. Ако бях от закупилите билети за Сонито, сигурно нямаше да "мрънкам" сега, но това не означава, че нямаше да кажа :"Егати как прецакват тези с билети за Judas".
И примера с маратонките не е правилен - защото тук няма намаление на цената на маратонката (услугата, продукта) - билетите за София Рокс не се е замисляло никога да бъдат намалявани. Просто фирма предлагаща два вида маратонки с приблизително еднакъв клас и качество, решава след време, че за цената на единия вид ще можеш да си купиш два чифта от другия. Е кой е прекарания?

И понеже моя билет не е за седалки, не се бях замислял, ама това с номера на мястото си и проблем. ОК - те ще продават толкова брой билети, колкото са местата в съответните сектори на Армията. Как точно ще знаят кои места в момента са свободни по секторите на стадиона, след като не се знае тези с билетите от Сонито на кои ще седнат. Ще кажете - като ударят жицата, кой ще ти седи бе, братче. Въпросът е принципен - може някои да искат да са на хубави седящи места и нарочно да са си купили билети за там.

#412 Dezertiora

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 31 posts

Posted 15 юни 2011 - 12:16

Просто фирма предлагаща два вида маратонки с приблизително еднакъв клас и качество, решава след време, че за цената на единия вид ще можеш да си купиш два чифта от другия
Просто си си взел модел маратонки, чиято партида се е оказала с дефект и фирмата ти е дала възможност или да ти върне парите или да си вземеш от друг модел един чифт за теб + един за приятелката ти, като при това ти си на печалба. Защо това, че фирмата в случая решава да си задържи клиента с цената на загуба или минизиране на печалбата (най-вероятното) да потриса толкова някой друг, който си е взел от втория вид маратонки?
The Darkness shall fall upon You all...

#413 Rozanna

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 85 posts

Posted 15 юни 2011 - 12:24

View Postkarasko, on Jun 15 2011, 12:12, said:

Въпросът е принципен - може някои да искат да са на хубави седящи места и нарочно да са си купили билети за там.

Аз съм една от тях. :harhar: То е ясно, че няма да съм седнала, ама все пак колкото и да издържам, бих искала на някоя по-спокойна песен да се отморя седейки.
А докато съм седнала пък, искам да имам добра видимост към сцената. Затова и когато взимах билети местата бяха подбрани така, че да са ни удобни.
Този който се усмихва, вместо да се гневи, е винаги по-силният!

#414 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 15 юни 2011 - 12:43

Въпросът е принципен - хората, купили по-рано билети за София Рокс са прекарани. Пак казвам, че това да влизат по 2-ма човека не е никаква компенсация, даже ако имаш някакво достойнство ще си върнеш билета за Сонисфиър и ще си вземеш парите. Подхвърлят някакви оправдания и ние им се радваме и наричаме хората, които са против тези своеволия 'завистливи, злобни и балкански субекти'... В другите теми нееднократно беше разисквано как много фенове не посещават някакъв концерт заради някакви техни принципи и ги бойкотират. Същата работа е и тук. Не е въпроса кой ще се кефи, кой е конкретно е прецакан и т.н., а че общо ни гаврят всички. И вместо да имаме гражданска позиция ние се радваме, че видиш ли е ебати далаверата, че се е провалила Сферата, за да влезнат 2-ма човека на София Рокс.. :angry2:

#415 karasko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 15 юни 2011 - 12:44

View PostDezertiora, on Jun 15 2011, 13:16, said:

Просто си си взел модел маратонки, чиято партида се е оказала с дефект и фирмата ти е дала възможност или да ти върне парите или да си вземеш от друг модел един чифт за теб + един за приятелката ти, като при това ти си на печалба. Защо това, че фирмата в случая решава да си задържи клиента с цената на загуба или минизиране на печалбата (най-вероятното) да потриса толкова някой друг, който си е взел от втория вид маратонки?
Защото така се изплюва в лицето на втория, който има пълното право да е недоволен и да пита фирмата какво ще направи за него, за да го задържи.
Примерът както казах не е уместен - първо не става въпрос инцидентно за теб и приятелката ти, а за примерно 5000 човека х 2; второ - никой не ти предлага за коменсация след като му връщаш 90лв, да ти даде нещо за 140лв - щото, тоя дето ти е дал 90лв в началото ще се замисли дали да идва при теб пак; трето откога 70лв = 45лв

#416 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 15 юни 2011 - 13:03

Желанието на БЕК да обезщети феновете, закупили билети за Sonisphere е похвално, независимо от начина, по който е постигнато. В крайна сметка, видно е, че БЕК нямат верен ход след отпадането на фестивала, а това, което направиха, според мен е най-добро за всички. Просто трябваше да направят още едно допълнение - хората, които са си купили вече билет за София рокс, срещу представянето му, да могат да купят втори билет на цена разликата между билета за сонисфиър и софия рокс. И туй то.
... Through dreams I influence mankind...

#417 andro

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 48 posts

Posted 15 юни 2011 - 13:16

Не энам до колко информармацията эа важащи билети от единия концерт эа другия e меродавна.
Отидох днес в каса на Евентим и момичето иэвади мейл, в който се споменава само эа връщaне на пари, но не и эа това дали билетите щe важат эа друг концерт.
Някой дали случaйно не е проверил таэи информация и на друго място освен във Facebook?
Защото предпочитам да си подаря билета на 2ма приятели, koито тъй или иначе нямаха средства да присъстват, да се забавляваме заедно отколкото да орева орталъka, че съм се прекарал с билети и за 2та концерта.
А ако не стане, просто щe си взема парите и ще ида другаде.
:angry2:

#418 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 15 юни 2011 - 15:18

View PostDezertiora, on Jun 15 2011, 10:22, said:

Аз билет за София Рокс си имам от първия момент на пускане на билетите в продажба и не се чувствам прецакан, защото съм бил доволен от обявената цена, на която съм си купил билет за тези банди. Типично българска черта си ни е да не се радваме на чуждото щастие. В случая това ми прилича малко на да съм си купил някакви готини маратонки (часовник, яке, кола...) и след две седмици да видя, че са ги намалили, заради някаква промоция и да си умра от мъка, че даже да ме е яд на хората купуващи си го на тази цена.
В момента даже се радвам, че хората от Сонито ще са на кяр, защото те са си изпуснали да видят обещаните (любими) групи, а някои сигурно са платили на куриер за доставка на билетите. Това е пак някаква подходяща форма на извинение от организаторите. Отделно като плюсове отчитам повече присъстващи на Армията, които да зарадват изпълнителите, а и малко да се чуе навън, че все пак си има фенове на тази музика, въпреки несъстоялия се "фест". Друг плюс е повечко парички за BEC, което пък ще им намали загубите (повиши приходите) и догодина с малко късмет пак ще организират концерти с групи, които ще ви/ни зарадват. (Надявам се с поуките, които би трябвало да са си извлекли.)

Напълно споделям това мнение. Дори мислех в моето по-горе да направя подобна съпоставка на тази с маратонките, но реших, че ще се подразбере. Прецакани сте били вие, които сте си купили билет за София Рокс по-рано, така ли? А какво да кажат тези, които са спестявали от закуски и са живели няколко месеца с мисълта, че ще видят любимата си група (била тя Слипнот, Мейдън, Алис, Мастодон, Апокалиптика или всичките накуп)? Това, вярвайте ми, е много по-жестоко прецакване откъдето и да го погледнеш, от това че някои ще влезат на София Рокс с 25 лв. (!!!) по-евтино от вас. Затова се рдавам за тези хора и мисля, че имат правото и те да си се зарадват на тази частична компенсация, без да бъдат безпричинно обругани.

@lohanez: Балкански нрави и великодушие?! Ти сигурно се шегуваш. (Предполагам, че "великодушие" е употребено от теб саркастично, но е хубаво да знаеш, че и сарказмът по нашите земи много-много не вирее. Само иронията е силна тук. По обясними причини). Ако великодушието беше част от балканските нрави сега нямаше да сме изписали общо над 100 страници с едни и същи коментари. Замислете се, че при всеки ход, повтарям - при всеки ход на някой промоутър (който и да е той и какъвто и да е ходът) има мрънкане, недоволство и злоба. БЕК се изложиха тотално, осраха се и се омазаха в собствените си изпражнения... и взеха, че "великодушно" решиха все пак да се извинят на феновете под някаква форма - и тя веднага беше заклеймена. Знаете ли какво съм забелязал друго? Когато на нашенеца нещо му хареса - усмихва се доволно и си държи езика зад зъбите. Когато обаче нещо не му се нрави - плювните нямат сприка. И са особено креативни. Ако тази енергия беше насочена в нещо по-общественополезно може би нямаше да се намираме чак на дъното на клоаката.

@karasko: Добре дошъл и тук и вива ла О.Е.! :angry2: Макар че не споделям мнението ти, но мнение другар няма.

#419 Iohanez

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 37 posts

Posted 15 юни 2011 - 16:22

@Jimmy Pop, не мисля, че ти се шегуваш. Тук не става въобще въпрос за това, че хората от Сферата са виновни по някакъв начин, а също и тези от София Рокс. Единствените виновни са промоутърите. И не ми казвай, че е справедлива компенсация да ти разрешат да идеш на концерт на Джудас и Уайтснейк при положение, че искаш да гледаш Мейдън и т.н. Аз ако съм искал да ходя на София Рокс щях да съм си взел билет. Абсолютна глупост е да се реваншираш за тоя срам с тия огризки. Никой не говори за 25-те лева разлика, а за принципа. Теб не те интересува, че заради някакъв провал на друг концерт хората ще дойдат на Джудас, но не можеш да запушваш устата на хората с някакви половинчати мерки, които 100% ще доведат до някакъв хаос и неразбиране от хората в деня на София Рокс. Стига с тия маратонки и сравнения, доволен съм на цената, на която съм платил билет и т.н. Ок, но въпроса е друг. Балканският манталитет в случая е да си се примириш, че не са ти предоставили концерт Сонисфиър /поради независещи от теб причини, каквото се е искало от теб си го направил, т.е. купил си си билет/, подиграват ти се, че нямаш фен култура, разиграват си коня и после сори, ама ето ви безплатен вход за концерт на Джудас за вас и жена ви... И ние като големи балканци ще кажем 'благодаря', защото видиш ли БЕК ни правят услуга :angry2:
п.с. Пак повтарям никакви проблеми нямам с това, че хората са си купили билети за София Рокс на една цена, която ги устройва. Или че някой ще влезе с билет от Сонисфиър. Самите хора, които имат билет за Сонисфиър трябва да се замислят какво направи един промоутър с тях и струва ли си да им бъдат запушени устите по тоя тъп начин

#420 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 15 юни 2011 - 16:39

View PostЗмей Горянин, on Jun 15 2011, 13:03, said:

Желанието на БЕК да обезщети феновете, закупили билети за Sonisphere е похвално, независимо от начина, по който е постигнато. В крайна сметка, видно е, че БЕК нямат верен ход след отпадането на фестивала, а това, което направиха, според мен е най-добро за всички. Просто трябваше да направят още едно допълнение - хората, които са си купили вече билет за София рокс, срещу представянето му, да могат да купят втори билет на цена разликата между билета за сонисфиър и софия рокс. И туй то.
Само не разбрах как точно стана ясно това нещо. За мен това е грешка. Разликите в някои от случаите са 40-50 кинта? А и никъде не видях официално изявление на БЕК по този повод...
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users