Jump to content

Judas Priest и Whitesnake в София08.07.2011г. - стадион "Българска армия"

789 replies to this topic

#241 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 07 април 2011 - 22:42

View PostOzzy, on Apr 7 2011, 23:36, said:

Безценно!!!
:blink: :wacko: :harhar:

Щеше, ако действително ставаше дума за прог група, а не за поп рока на чичко Майк и Механиците, които с новия вокал дори и за мен го раздават лигаво, а какво остава за закоравели металюги като вас двамата с Абадона... :rolleyes:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#242 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 12 април 2011 - 10:02

Mike & The Mechanics се присъединяват към лайнъпа на Sofia Rocks :D

#243 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 12 април 2011 - 10:05

View PostBeerMe, on Apr 12 2011, 11:02, said:

Mike & The Mechanics се присъединяват към лайнъпа на Sofia Rocks :D

е, не е чак толкова неочаквано, след като и на румънския фест ще свирят... :yes:

#244 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 12 април 2011 - 10:06

Явно съм го пропуснала този момент, за мен е пълна изненада, направо дето се вика дойде ми Over my shoulder :lol:

#245 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 12 април 2011 - 10:14

Еми добре... тез не съм ги слушал, ама колкото повече толкова повече време за бира :lol:

#246 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 12 април 2011 - 10:16

View PostDepositus Cordis, on Apr 12 2011, 11:14, said:

Еми добре... тез не съм ги слушал, ама колкото повече толкова повече време за бира :lol:
Ох, само дето взе да става твърде много времето за бира преди Judas Priest :lol:

#247 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 12 април 2011 - 10:47

Не знам въобще защо ги бутат такива групи на концерт на Judas Priest и Whitesnake.Повече публика ли ще им докарат,какво? Или важното е да има,за да се каже,че е фестивал.

#248 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 12 април 2011 - 11:06

View PostBeerMe, on Apr 12 2011, 11:02, said:

Mike & The Mechanics се присъединяват към лайнъпа на Sofia Rocks :blink:
Пфффффф, аман от неподходящ пълнеж. :lol: Дано не набутат още подобни от румънския фест.
Сабатон може. :lol: :harhar:
Hedniska Blod

#249 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 12 април 2011 - 11:17

View PostJavor, on Apr 12 2011, 11:16, said:

Ох, само дето взе да става твърде много времето за бира преди Judas Priest :lol:
E аз и поснимавам от време на време, тъй че всичко точно :lol:

#250 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 12 април 2011 - 11:19

View PostTHE DEADMAN, on Apr 12 2011, 11:47, said:

Не знам въобще защо ги бутат такива групи на концерт на Judas Priest и Whitesnake. Повече публика ли ще им докарат,какво?

Едва ли.

Лично аз бих видял бандата на Майк Ръдърфорд на живо с огромно удоволствие. При все, че в момента той не се ползва от услугите на любимеца ми Пол Карак. С нови вокали са Механиците. Двама. Някои си Andrew Roachford и Tim Howar.

Но за някакво тяхно измислено фестивално участие нямам никакво намерение да платя цена на билет, в която се включва стойността на концерт на групи от рода на Judas Priest и Saxon. :lol: С които нямам нищо общо. Два съвършено различни свята са това.:lol:

С две думи - не вярвам Mike & The Mechanics да привлекат повече от петдесетина, незаинтересовани до този момент от Sofia Rocks крайни фенове на Genesis. С оглед на условията, в които са поставени.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#251 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 12 април 2011 - 11:32

View Postviolator, on Apr 12 2011, 12:19, said:

С две думи - не вярвам Mike & The Mechanics да привлекат повече от петдесетина, незаинтересовани до този момент от Sofia Rocks крайни фенове на Genesis. С оглед на условията, в които са поставени.

Позволи ми да те цитирам:

View Postviolator, on Apr 12 2011, 12:19, said:

Едва ли.

:lol:

Аз по-скоро се оглеждам за предстоящото попълване на решетката за тридневния фестивал в Букурещ. Там М+М са хедлайнери на втория ден и при едно евентуално анонсиране на Blackfield, като нищо да се кача на колата... :lol:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#252 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 12 април 2011 - 12:44

View Postmarillion, on Apr 12 2011, 12:32, said:

violator said:

Позволи ми да те цитирам:

violator said:

Едва ли.

:lol:

Точно това имам предвид. Че привлечени едва петдесетина човека от добавена допълнително група, са едно голямо нищо, когато става въпрос за фестивал. Гонещ петцифрени суми публика.

Даже се съмнявам, че ще са и петдесетина. Щом самият ти, който си ултрас на Genesis, очевидно не проявяваш интерес.

Трудно може да се прогнозира, колко публика биха събрали Mike & The Mechanics у нас на самостоятелен концерт, но предполагам, че ще са около 1000 човека. Това е една сравнително стабилна цифра. Колко от тях биха посетили Sofia Rocks само и единствено заради тях? Говорим за хора, нямащи никакъв интерес към хедлайнерите?

Много, много малко! Тоест - тяхното добавяне не променя посещаемостта в никаква степен.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#253 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 12 април 2011 - 13:14

Преди малко написах нещо по темата на друго място. Ще си позволя да го публикувам и тук, за да не се повтарям. Познавайки форумните нрави обаче, ще помоля съфорумците за малко повече снизхождение и проява на чувство за хумор, докато четат този текст:

Сега като се замисля, Майк е третият Genesis, който ще посети страната, намираща се в културните покрайнини на Европа. Интересен факт е, че и трите участия на музиканти от прогресив рок легендата, влизат директно в графата "странни обстоятелства". Първо, Свети Питър, ни в клин ни в ръкав, реши да включи София в супер-екстравагантния си тур през 2004г. Освен че ни подари едно незабравимо шоу за жълти стотинки, на сцената Питър ни беше подготвил и импознатата телефонна кабина за култовото изпълнение на "Come Talk To Me", но поради неандерталското работно време на Летище "София" в онези години, бяхме лишени от този момент, за да може чартъра на Питър все пак да излети малко преди затваряне на аеропорта... Преди година, друг Genesis, някак като на шега посети страната и отново при странни обстоятелства. Хакет не свири в някоя софийска зала, той дори не дойде за самостоятелно шоу, а като част от симпатичната унгарска етно-джаз формация Djabe и то на джаз фестивал в Банско?! Сега Майк ще бъде принуден да свири пред възможно най-неподходящата аудитория в цялата си бляскава кариера и по-странно от всичко друго е това, че огромната част от тази аудитория, дори не осъзнава абсурдността на ситуацията и счита, че подредбата на лайнъпа е съвсем закономерна и ролята на Ръдърфорд е именно подгряваща... В странни времена живеем, дано само да не станат прекалено интересни, както се твърди в онази древноизточна мъдрост... :lol:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#254 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 12 април 2011 - 13:43

View Postmarillion, on Apr 12 2011, 14:14, said:

Сега като се замисля, Майк е третият Genesis, който ще посети страната, намираща се в културните покрайнини на Европа. Интересен факт е, че и трите участия на музиканти от прогресив рок легендата, влизат директно в графата "странни обстоятелства". Първо, Свети Питър, ни в клин ни в ръкав, реши да включи София в супер-екстравагантния си тур през 2004г. Освен че ни подари едно незабравимо шоу за жълти стотинки, на сцената Питър ни беше подготвил и импознатата телефонна кабина за култовото изпълнение на "Come Talk To Me", но поради неандерталското работно време на Летище "София" в онези години, бяхме лишени от този момент, за да може чартъра на Питър все пак да излети малко преди затваряне на аеропорта... Преди година, друг Genesis, някак като на шега посети страната и отново при странни обстоятелства. Хакет не свири в някоя софийска зала, той дори не дойде за самостоятелно шоу, а като част от симпатичната унгарска етно-джаз формация Djabe и то на джаз фестивал в Банско?! Сега Майк ще бъде принуден да свири пред възможно най-неподходящата аудитория в цялата си бляскава кариера и по-странно от всичко друго е това, че огромната част от тази аудитория, дори не осъзнава абсурдността на ситуацията и счита, че подредбата на лайнъпа е съвсем закономерна и ролята на Ръдърфорд е именно подгряваща... В странни времена живеем, дано само да не станат прекалено интересни, както се твърди в онази древноизточна мъдрост... :)

:lol: :lol: :harhar: :blink:
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#255 Javor

кардинал

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 1411 posts

Posted 12 април 2011 - 13:51

Всъщност въобще не е учудваща комбинацията от групи имайки предвид, че това е втория опит за фестивал на BEC. Sonisphere не го броим - там уж всичко идва отвън, значи Sofia Rocks е логичното продължение на Rock The Balkans, където комбинацията Saga, Queensryche, Biohazard (отпаднаха в последствие), Limp Bizkit беше не по-малко обсъждана :lol: Тази година много повече си подхождат стилово групите и всички са на преклонна възраст :lol:

Edited by Javor, 12 април 2011 - 13:52 .

#256 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 12 април 2011 - 13:55

Наистина се получи малко манджа с грозде откъм лайнъп. И наистина Mike & The Mechanics е група от различен музикален свят, в сравнение с Judas и Saxon. Но в крайна сметка - какво от това?
Не виждам защо нещата трябва да се поставят на полюси. Beggar on a Beach of Gold например ми е страшно любим албум и винаги го слушам с голямо удоволствие. За Judas няма да говоря - една от най-любимите групи. Мисля, обаче че има предостатъчно музикални фенове, които биха се изкефили на всички представени групи. Подредбата, разбира се е напълно логична.

#257 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 12 април 2011 - 13:57

View Postmarillion, on Apr 12 2011, 14:14, said:

Преди малко написах нещо по темата на друго място. Ще си позволя да го публикувам и тук, за да не се повтарям. Познавайки форумните нрави обаче, ще помоля съфорумците за малко повече снизхождение и проява на чувство за хумор, докато четат този текст:

Сега като се замисля, Майк е третият Genesis, който ще посети страната, намираща се в културните покрайнини на Европа. Интересен факт е, че и трите участия на музиканти от прогресив рок легендата, влизат директно в графата "странни обстоятелства". Първо, Свети Питър, ни в клин ни в ръкав, реши да включи София в супер-екстравагантния си тур през 2004г. Освен че ни подари едно незабравимо шоу за жълти стотинки, на сцената Питър ни беше подготвил и импознатата телефонна кабина за култовото изпълнение на "Come Talk To Me", но поради неандерталското работно време на Летище "София" в онези години, бяхме лишени от този момент, за да може чартъра на Питър все пак да излети малко преди затваряне на аеропорта... Преди година, друг Genesis, някак като на шега посети страната и отново при странни обстоятелства. Хакет не свири в някоя софийска зала, той дори не дойде за самостоятелно шоу, а като част от симпатичната унгарска етно-джаз формация Djabe и то на джаз фестивал в Банско?! Сега Майк ще бъде принуден да свири пред възможно най-неподходящата аудитория в цялата си бляскава кариера и по-странно от всичко друго е това, че огромната част от тази аудитория, дори не осъзнава абсурдността на ситуацията и счита, че подредбата на лайнъпа е съвсем закономерна и ролята на Ръдърфорд е именно подгряваща... В странни времена живеем, дано само да не станат прекалено интересни, както се твърди в онази древноизточна мъдрост... :lol:
Именно, не знам кой е решил да постави Mike & The Mechanics в положението на първите подгряващи групи от посетени в близката половин година от мен концерти в зали. Сравнението на Mike & The Mechanics с въпросните групи, никак не става. Положението направо обижда групата, чудя се как са се съгласили. Но е факт, че в случая Майк е неподходящо попълнение. Ситуацията е ни тако, ни вако.

Edited by HeathenHeart, 12 април 2011 - 13:58 .

Hedniska Blod

#258 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 12 април 2011 - 14:31

не знам защо всяко такова "положение" се приема на кръв и като едва ли не обида за групите ... миналата година, ако Дио, лека му пръст, не си беше отишъл, Heaven & Hell щяха да подгряват The Big 4 ... което, както всички знаем освен Metallica, които хайде заради пределно ясни причини така или иначе ще закрият концерта, означава Slayer, megadeth i anthrax ... ничии предпочитания не искам да засягам ... ама това не би ли било обидно за Тони, Гийзър, Вини и Рони по тази логика? ами не .. това е едно шоу в което всички участват ..и им плащат добре за това ... ще кажете, че на сила някой ги кара да свирят тогава
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#259 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 12 април 2011 - 14:31

не знам защо всяко такова "положение" се приема на кръв и като едва ли не обида за групите ... миналата година, ако Дио, лека му пръст, не си беше отишъл, Heaven & Hell щяха да подгряват The Big 4 ... което, както всички знаем освен Metallica, които хайде заради пределно ясни причини така или иначе ще закрият концерта, означава Slayer, megadeth i anthrax ... ничии предпочитания не искам да засягам ... ама това не би ли било обидно за Тони, Гийзър, Вини и Рони по тази логика? ами не .. това е едно шоу в което всички участват ..и им плащат добре за това ... ще кажете, че на сила някой ги кара да свирят тогава
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#260 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 12 април 2011 - 15:15

Плащат им, така е, ама поне на мен не ми допада това мешане на групи от различни стилове. Отнася се не само за този фестивал.
Hedniska Blod

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users