Jump to content

Каварна Рок Фест 201115-17 юли 2011

477 replies to this topic

#321 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 април 2011 - 14:35

До колкото ми е известно Разпети Петък винаги е бил почивен ден в западния свят. Да ме поправи някой, ако греша...
I don't know how I managed it...

#322 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 26 април 2011 - 14:45

View PostOzzy, on Apr 26 2011, 15:35, said:

До колкото ми е известно Разпети Петък винаги е бил почивен ден в западния свят. Да ме поправи някой, ако греша...

И да и не. При германците се казва Karfreitag и винаги е бил почивен ден, холандците го наричат Goede Vrijdag (Good Friday), но пък в Австрия, Белгия, Чехия и други най-вероятно, смело си работят.

А 1ви юли им се иска да е празник, че да почиват петък, събота и неделя. :rolleyes:

#323 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 26 април 2011 - 15:11

View PostOzzy, on Apr 26 2011, 15:35, said:

View PostBeerMe, on Apr 26 2011, 15:45, said:

И да и не. При германците се казва Karfreitag и винаги е бил почивен ден, холандците го наричат Goede Vrijdag (Good Friday), но пък в Австрия, Белгия, Чехия и други най-вероятно, смело си работят.

А 1ви юли им се иска да е празник, че да почиват петък, събота и неделя. :rolleyes:

Не се разбрахме B) Имах предвид нашия си, български премиер и неговото правителство. Доколкото помня допреди него разпети петък не беше неработен ден. И ми беше свръхабсурдно и смешно обяснението, че "големият началник" бил почивал на този ден същ, така че трябвало да стане празник. Ао се мисли така - всякаква глупост ще стане официален празник. Това казах.

Edited by Jurisprudent, 26 април 2011 - 15:12 .

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#324 Spectator

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 26 април 2011 - 15:19

Мдааа, в последно време явно българите ставаме все по-мързеливи (и мрънкащи) и вече си търсим и повече официални поводи да не работим.
Нали сме си насмогнали на масрафа...:rolleyes:

#325 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 април 2011 - 15:28

Абе не знам. Разбирам защо Разпети петък би бил официален празник - все пак поради обясними причини това е ден, важен за всеки истински християнин на планетата.

Но това да ми правят български национален празник от измишльотина, започната като протест срещу Онзи Режим, наречена на английска англоезична песен на английска група, кръстена на герой, измислен от английски писател, ми се вижда нелепо. Най-малкото. Какъв ще е този български национален празник с английско заглавие бе, да му се не види...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#326 Spectator

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 26 април 2011 - 15:30

Еее, как звучи само - "Да ви поздравя с днешния национален празник Юлско утро" :rolleyes: .

#327 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 26 април 2011 - 15:35

View PostJurisprudent, on Apr 26 2011, 15:32, said:

Ами ето един пример за обявяването на друг празник. В петък преди Великден преди години беше работен ден. Стана неработен с решение на това правителство, доколкото помня. На въпрос защо, премиерът отговаря: "ще почиваме днес, защото днес почива и Големия Началник" (сещай се кого има предвид). Така че при такава простотия и другата за 1ви юли е възможна отвсякъде.
Не може да се сравнява Разпети петък с първи юли. В обявяването на Разпети петък за неработен ден не виждам никаква "простотия".
Това за първи юли е много измислено - нито е български празник, нито православен, нито нещо свързано с България по какъвто и да е начин.

Edited by HeathenHeart, 26 април 2011 - 15:37 .

Hedniska Blod

#328 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 26 април 2011 - 15:48

View PostТигър, on Apr 26 2011, 16:28, said:

Абе не знам. Разбирам защо Разпети петък би бил официален празник - все пак поради обясними причини това е ден, важен за всеки истински християнин на планетата.

Но това да ми правят български национален празник от измишльотина, започната като протест срещу Онзи Режим, наречена на английска англоезична песен на английска група, кръстена на герой, измислен от английски писател, ми се вижда нелепо. Най-малкото. Какъв ще е този български национален празник с английско заглавие бе, да му се не види...

Празникът няма да е "национален", а "официален". Единственият празник в България, който е "национален", е Трети март. Останалите празници са "официални"!

View PostHeathenHeart, on Apr 26 2011, 16:35, said:

Не може да се сравнява Разпети петък с първи юли. В обявяването на Разпети петък за неработен ден не виждам никаква "простотия".
Това за първи юли е много измислено - нито е български празник, нито православен, нито нещо свързано с България по какъвто и да е начин.

...и това с първи юли или Джулая си е точно български празник. Тук измислен и го няма нийде по широкия бял свят, освен у нас...

Edited by Digger, 26 април 2011 - 15:48 .

#329 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 26 април 2011 - 15:50

View PostHeathenHeart, on Apr 26 2011, 16:35, said:

В обявяването на Разпети петък за неработен ден не виждам никаква "простотия".
Аз разбрах колегата по-горе, че вижда простотията в обяснението защо, а не в самия празник.
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#330 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 26 април 2011 - 15:55

View PostBlacky, on Apr 26 2011, 16:50, said:

Аз разбрах колегата по-горе, че вижда простотията в обяснението защо, а не в самия празник.

Именно. Или логиката на обяснението. Или липсата на логиката, с която всяка простотия може да се обясни и приеме. Така става по-ясно, надявам се.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#331 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 26 април 2011 - 16:02

View PostBlacky, on Apr 26 2011, 16:50, said:

View PostJurisprudent, on Apr 26 2011, 16:55, said:

Именно. Или логиката на обяснението. Или липсата на логиката, с която всяка простотия може да се обясни и приеме. Така става по-ясно, надявам се.
С това съм съгласна. Ние пак с Jurisprudent споменахме някъде за чалгата във всякакъв аспект...

View PostDigger, on Apr 26 2011, 16:48, said:

...и това с първи юли или Джулая си е точно български празник. Тук измислен и го няма нийде по широкия бял свят, освен у нас...
Това не знам дали е така, но и така да е, пак неубедителен ми се вижда този празник.

Edited by HeathenHeart, 26 април 2011 - 16:05 .

Hedniska Blod

#332 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 април 2011 - 16:07

View PostHeathenHeart, on Apr 26 2011, 17:02, said:

Това не знам дали е така, но и така да е, пак неубедителен ми се вижда този празник.
Що, бе, може пък да изберат аватара ти за герб на празника :rolleyes:
I don't know how I managed it...

#333 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 26 април 2011 - 16:11

View PostOzzy, on Apr 26 2011, 16:07, said:

Що, бе, може пък да изберат аватара ти за герб на празника :rolleyes:

Aaaa гербът е ясен - снимка в профил на Джон Лоутън.

(Да ме извиниява човекът, че го плюя вече втори ден)

Edited by Jurisprudent, 26 април 2011 - 16:12 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#334 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 26 април 2011 - 16:30

View PostJurisprudent, on Apr 26 2011, 17:11, said:

Aaaa гербът е ясен - снимка в профил на Джон Лоутън.
Ааа, не - сбъркал си човека, чийто профил да напишеш :rolleyes:
ПИСУК!

#335 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 26 април 2011 - 16:33

View Postwhiplash159, on Apr 26 2011, 16:30, said:

Ааа, не - сбъркал си човека, чийто профил да напишеш :harhar:

? Цонко?
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#336 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 26 април 2011 - 16:36

View PostOzzy, on Apr 26 2011, 17:07, said:

Що, бе, може пък да изберат аватара ти за герб на празника :D
Ако отец Висарион разбере откъде е аватарчето ще анатемоса празника. :harhar:

View PostJurisprudent, on Apr 26 2011, 17:33, said:

? Цонко?
Бойко! :)

Edited by HeathenHeart, 26 април 2011 - 16:35 .

Hedniska Blod

#337 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 26 април 2011 - 16:42

View PostHeathenHeart, on Apr 26 2011, 17:36, said:

Бойко! :harhar:

Сакън недей всуе името Бойково да зовеш; то ако го вземем профила му, къде по-напред да лепнем по един "бойко"...гледам напоследък как администрацията по различни места слага дискретно по едно календарче с портрет на Бойко тук-там я на стена, я на бюро...скоро и маслен портрет зад всеки директор, с онзи намръщен поглед казващ: "мисли му, ще ядеш бой, дори да няма за какво, профилактично". Тука е ниска топка за Бойко, дайте друга идея.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#338 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 април 2011 - 16:44

View PostDigger, on Apr 26 2011, 16:48, said:

Празникът няма да е "национален", а "официален". Единственият празник в България, който е "национален", е Трети март. Останалите празници са "официални"!
Принципно съм съгласен, обаче в конкретния случай няма абсолютно никакво значение дали думата е "официален" или "национален". Все идва като пълна нелепост да се превърне в празник конкретно в България обичай, кръстен на английска песен.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#339 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 26 април 2011 - 16:47

И както гласи една стара българска мъдрост: Може да сме без/делници, но не сме без празници :harhar:

#340 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 26 април 2011 - 17:09

View PostJurisprudent, on Apr 26 2011, 17:42, said:

Сакън недей всуе името Бойково да зовеш; то ако го вземем профила му, къде по-напред да лепнем по един "бойко"...гледам напоследък как администрацията по различни места слага дискретно по едно календарче с портрет на Бойко тук-там я на стена, я на бюро...скоро и маслен портрет зад всеки директор, с онзи намръщен поглед казващ: "мисли му, ще ядеш бой, дори да няма за какво, профилактично". Тука е ниска топка за Бойко, дайте друга идея.
Що, както слънцето огрява навсякъде, тъй и пастира народен. :harhar:
Hedniska Blod

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users