Jump to content

Каварна Рок Фест 201115-17 юли 2011

477 replies to this topic

#221 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 07 април 2011 - 09:17

View PostOzzy, on Apr 7 2011, 09:51, said:

Играл си си да смяташ, а забрави най-основното. Повтарям - общината НЕ Е търговско дружество и при нея НЕ са водещи сметките печалба-загуба от тази или онази дейност и най-важното - не са самоцел. Да, много важни са. И няма община, която упорито да налива безкрай пари в нещо губещо, но в разглеждания контекст това не е водещо.

Все пак, да се върнем на и сметките. 700 000 лв. казваш. Ама колко от тях са хонорар за групите, разходи и комисионна на промоутъра, наем на техника, логистика и настаняване, кетъринг на групите и т. н.? Никой не знае. Но на теб ли трябва да напомням, че са МНОГО голям част от тези 700 хиляди. Може, и сигурно се е случвало - след някой концерт или фестивал като чисти цифри общината да е на загуба. Какво да кажем за безплатните концерти в Каварна? По твоята логика - Цонко трябваше отдавна да е престанал да прави концерти. В последните две години броят им чувствително намаля, за което си има със сигурност и икономически причини, но пак казвам - печалбата не е самоцел на общината в случая.

Същото и за футболния отбор. Той се поддържа заради традицията, психологическия ефект като обединяващ фактор за местното население и т. н.
Противопоставянето футболен отбор - рок концерт е изначално погрешно :)

View PostOzzy, on Apr 7 2011, 10:08, said:

Ето и малко по-точни числа, за да не си говорим само празни приказки...

Току що говорих с приятел, който е в ръководството на Славия. Питах го колко е бюджета на отборите в "А" група. Той каза, че много зависи от това кой е отборът. Казах му, че се интересувам от "Калиакра". Той каза, че скоро те са обявили бюджета си и там числата се знаят.
Та:
Бюджетът на "Калиакра" годишно бил между 1,5 и 2 млн. лв. Т.е. толкова са годишните разходи на отбора.
От тях 600-700 000 идвали директно от Община "Каварна". Още толкова от телевизионни права. Останалите идвали от продажба на футболисти (тази година били продали някакъв футболист на ЦСКА за 100-200 000 лв.), дребни спонсорства и приходи от билети, които са смешни на фона на целия бюджет. С други думи, ако не е Община "Каварна", ФК "Калиакра" ще е на загуба от около 600-700 000 лева всяка година.

Моят приятел ми каза, че отбори НА ПЕЧАЛБА в България нама. За разлика от фестивалите. Фестивали на печалба - бол. Ако не бяха - организаторите нямаше да ги организират.
Добре, бе - дай да се обадим на Цонко и да му кажем - "Закривай отбора и увеличи концертите" :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#222 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 април 2011 - 09:19

View PostSatyr, on Apr 7 2011, 10:17, said:

Добре, бе - дай да се обадим на Цонко и да му кажем - "Закривай отбора и увеличи концертите" :)
А! Ти, па... Ние ще му се обаждаме. Защо? Той си се справя БРИЛЯНТНО и сам. Скоро ще ги наритат служебно към "Б" група САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ НЕГО, а от там към "В" и окръжните крачката е само една. :)
I don't know how I managed it...

#223 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 07 април 2011 - 09:25

Хубаво. И как ще се отрази това на концертите? :)

#224 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 07 април 2011 - 09:32

View PostOzzy, on Apr 7 2011, 10:08, said:

С други думи, ако не е Община "Каварна", ФК "Калиакра" ще е на загуба от около 600-700 000 лева всяка година.
...едно малко уточнение - ФК "Калиакра" е общински отбор, т.е. община Каварна е собственик на ФК "Калиакра". Нормално е бюджетът на отбора да се формира като част от бюджета на общината...

#225 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 07 април 2011 - 09:33

Концертите на Цонко трябва да се отграничат от разни местни общественополезни дейности като фестивал по калкана и мидите и т.н. Фестът си е търговско начинание. То не задоволява културните потребности на населението - а футболния отбор спокойно може да бъде такава общинска дейност по поддържане на гордостта и реномето на града. Фестивалът не е. Той може да облагодетелства населението като даде възможност за бизнес (квартири, ресторантчета и т.н.) Но иначе трябва да излиза на печалба. Не може да се сравнява нито с футбола, нито с други подобни дейности.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#226 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 07 април 2011 - 09:36

Къде отидохте вие направо :)

#227 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 07 април 2011 - 09:46

Я сега разнищете и положението с предстоящите президентски/местни избори :)

Футболните отбори на печалба не само в България, но и в световен мащаб не са много. Цонко е видял възможност да си покаже магарията и го прави по единственият начин, който знае - по селски. Може и да не му пука дали ще го изберат отново за кмет и респективно му е през оная работа дали ще има фест или не (който както отбеляза Ozzy по-нагоре е с основен принос за доброто му реноме).
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#228 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 07 април 2011 - 09:54

Всъщност, не знам защо сме се хванали само за фубтола. Цонко е кмет. Като такъв той извършва, ръководи и координира много повече неща от концерти и футбол. Например - стои пътища. Ха, сега де! Каква е печалбата от новите пътища? Никаква! 0 лв. Да оставим футбола. Цонко, спри да правиш пътища*, прави концерти! :)

*Да, добрите пътища спомагат за цялостното подобряване на инфраструктурата в региона, вкл. организирането и посещението на мач или концерт, но пряка печалба от тях няма :)

#229 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 07 април 2011 - 10:04

View PostSatyr, on Apr 7 2011, 09:54, said:

Всъщност, не знам защо сме се хванали само за фубтола. Цонко е кмет. Като такъв той извършва, ръководи и координира много повече неща от концерти и футбол. Например - стои пътища. Ха, сега де! Каква е печалбата от новите пътища? Никаква! 0 лв. Да оставим футбола. Цонко, спри да правиш пътища*, прави концерти! :)

*Да, добрите пътища спомагат за цялостното подобряване на инфраструктурата в региона, вкл. организирането и посещението на мач или концерт, но пряка печалба от тях няма :)

Смесваш нещата. Пътищата са дейност, за която Цонко няма да търси печалба. Концертите са друго. Ако една община има една празна сграда и я даде под наем и печеи от наема, това не е общественополезна дейност от характера на строеж на пътища. А чисто търговска. Нищо, че парите са пак насочени към бюджета на общината и краен потребител е гражданинът. Може ли да държиш отговорен кмета, че не стро пътища? Да. А да прави концерти? Не. Разликата се вижда.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#230 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 07 април 2011 - 10:06

Пътища е силно казано, Цонко може (и трябва) да поддържа улиците в поверената му община - пътищата от републиканската пътна мрежа са задължение на държавата...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#231 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 април 2011 - 10:09

View PostSatyr, on Apr 7 2011, 10:54, said:

Всъщност, не знам защо сме се хванали само за фубтола.
Ясно е защо...
Първо - нас ни интересуват концертите в Каварна.
Второ - виждаме, че вместо да се занимава с организирането на феста, той се занимава да си показва магарията. На футболна тематика. Не на тематика пътища, болници, училища, детски градини, читалищна дийност и т.н. За които мен лично, а и предполагам 99% от пишещите тук им е през оная работа.
Но не ми е през оная работа ще има ли фест там, кога ще бъде обявен и кои ще са групите. Следователно е съвсем нормално и естествено за мен, като рок фен, да си кажа: "Този защо се занимава в момента с футбол и то само за да се прави на интересен и по този начин ще докара на отбора си САМО И ЕДИНСТВЕНО НЕГАТИВИ, а не се занимава с фестивала?"

#232 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 07 април 2011 - 10:10

View PostJurisprudent, on Apr 7 2011, 11:04, said:

Смесваш нещата. Пътищата са дейност, за която Цонко няма да търси печалба.

Печалбата от строежа на пътища е косвена - т.е. има я, но тя идва от всички онези, които използват пътищата. Добрата инфраструктура привлича инвеститори.

Edited by Digger, 07 април 2011 - 10:10 .

#233 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 07 април 2011 - 10:13

View PostOzzy, on Apr 7 2011, 11:09, said:

Ясно е защо...
Първо - нас ни интересуват концертите в Каварна.
Второ - виждаме, че вместо да се занимава с организирането на феста, той се занимава да си показва магарията. На футболна тематика. Не на тематика пътища, болници, училища, детски градини, читалищна дийност и т.н. За които мен лично, а и предполагам 99% от пишещите тук им е през оная работа.
Но не ми е през оная работа ще има ли фест там, кога ще бъде обявен и кои ще са групите. Следователно е съвсем нормално и естествено за мен, като рок фен, да си кажа: "Този защо се занимава в момента с футбол и то само за да се прави на интересен и по този начин ще докара на отбора си САМО И ЕДИНСТВЕНО НЕГАТИВИ, а не се занимава с фестивала?"

...много просто - на теб ти е през оняа работа за "пътища, болници, училища, детски градини, читалищна дийност и т.н.", на Цонко му е през оная работа за концертите, защото пътищата, болниците, детските градини, читалищната дейност са с приоритет за една община.

#234 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 април 2011 - 10:14

Естествено. Всеки гледа през своя аршин. Аз през аршина на Цонко ли да гледам?! А и недоволството ми не идва от това, че той гледа за "пътища, болници, училища, детски градини, читалищна дийност и т.н.", а от това, че се прави на интересен на футболна тематика.

#235 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 07 април 2011 - 10:15

View PostDigger, on Apr 7 2011, 10:10, said:

Печалбата от строежа на пътища е косвена - т.е. има я, но тя идва от всички онези, които използват пътищата. Добрата инфраструктура привлича инвеститори.

Да, аз по-надолу се прецизирах. Печалба има, така е. Но това (улиците, да не казвам пътища) не е дейност с цел да печели (само), а да изпълнява задълженията по облагородяване и поддържане на градската транспортна мрежа.

Аз млъквам за пътищата, защото от пример изпадаме в офтопик.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#236 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 април 2011 - 10:17

View PostJurisprudent, on Apr 7 2011, 11:15, said:

Аз млъквам за пътищата, защото от пример изпадаме в офтопик.
Офтопик, викаш... Ами дай да спрем с офтопика и да говорим по темата. М? Ти по темата имаш ли какво да кажеш? Защото аз нямам. Нещо случило ли се е свързано с феста, че да си говорим за него? Групите да обсъдим? Цената? Нещо друго? :)

#237 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 07 април 2011 - 10:19

View PostOzzy, on Apr 7 2011, 11:14, said:

Естествено. Всеки гледа през своя аршин. Аз през аршина на Цонко ли да гледам?! А и недоволството ми не идва от това, че той гледа за "пътища, болници, училища, детски градини, читалищна дийност и т.н.", а от това, че се прави на интересен на футболна тематика.

защото може би е решил проблемите с "пътища, болници, училища, детски градини, читалищна дийност и т.н." и сега наред е футболът :)
не е необходимо да гледаш през неговия аршин и никой не те кара - приеми, че в повечето случаи кметовете имат други приоритети, които не съвпадат с очакванията и вижданията на всички.

View PostOzzy, on Apr 7 2011, 11:17, said:

Офтопик, викаш... Ами дай да спрем с офтопика и да говорим по темата. М? Ти по темата имаш ли какво да кажеш? Защото аз нямам. Нещо случило ли се е свързано с феста, че да си говорим за него? Групите да обсъдим? Цената? Нещо друго? :)

всичко е в сферата на предположенията...и както е тръгнало май там ще си остане...ама и аз си искам фестивала!!!

но нека не забравяме, че Цонко работи с пари на общината, т.е. с пари на жителите на тази община, а не с лични средста. Ами ако тази година бюджета за култура е орязан многократно? Все пак бюджета на една община се приема от Общинския съвет, а в него влиза и т.нар. държавна субсидия.

Edited by Digger, 07 април 2011 - 10:23 .

#238 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 април 2011 - 10:22

View PostDigger, on Apr 7 2011, 11:19, said:

защото може би е решил проблемите с "пътища, болници, училища, детски градини, читалищна дийност и т.н." и сега наред е футболът :)
Аха... Към "Б" група. Добре, че и пътищата, болниците и училищата им не ги "оправи" така. Там няма как да си кривим душата - човекът свърши много работа.

View PostDigger, on Apr 7 2011, 11:19, said:

Ами ако тази година бюджета за култура е орязан многократно?
Нямам проблеми с това. Излез и кажи: "Така и така, кинти за това тази година няма." Или: "Търсим в момента средства, за да го има фестивала. Имайте малко търпение."

#239 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 07 април 2011 - 10:26

View PostOzzy, on Apr 7 2011, 11:22, said:

Аха... Към "Б" група. Добре, че и пътищата, болниците и училищата им не ги "оправи" така. Там няма как да си кривим душата - човекът свърши много работа.

Нямам проблеми с това. Излез и кажи: "Така и така, кинти за това тази година няма." Или: "Търсим в момента средства, за да го има фестивала. Имайте малко търпение."

те Калиакра и в по-малките групи са играли и то доста по-често. Няма да им се случи нищо ново :)

пък обяснения за феста - че нямало пари и се търсят - ето тук е разковничето - фенът това не го интересува, него го интересува да има фестивал. Т.е. и мен ме интересува да има фестивал :)

#240 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 07 април 2011 - 10:28

View PostDigger, on Apr 7 2011, 11:26, said:

Т.е. и мен ме интересува да има фестивал :)
Е, всеки го интересува това. За едно и също нещо говорим.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users