Blackiel, on Mar 30 2011, 13:29, said:
Може и да си прав, но както на тях може да не им дреме за моите и-мейли, така може и на мен да спре да ми пука за техните концерти, защото освен ако не докарат някоя група с единствен концерт за годината, то аз имам избор да видя всяка друга група на различно място. Много голяма част от промоутърите са самозабравили се и некадърни и ако наистина няма ясни доказателства за това че бавенето на датите им струва пари, то промяна скоро няма да има.
Вярно.
Blackiel, on Mar 30 2011, 13:29, said:
Точно и това ми е идеята, че в момента благодарение на интернет, си нямате и идея всъщност колко голяма власт имате. Всеки има електронна поща и потенциална връзка с промоутърите. Много от тях имат и Facebook-страница, на която също може да се пише и колкото по-скоро мнонието "на тях пък много им пука за мен" се промени, толкова по-скоро българският фен ще престане да бъде цакан.
Вярно.
Но и фактически безполезно. И с хиляда Facebook-a не мож накара да ти обявят нещо, което не е още уговорено, сигурно и т.н. Ще го цакат, защото е в естествено по-слаба позиция, той е потребител, всеки потребител могат да го цакат. А и друго. Аз ако съм промоутър и трябва да подпиша 5-6 договора, с няколко групи, зали, стадиони, хиподруми/колодруми/космодруми и др. места за провеждане на концерти, и още сделки, в които плащам или чакам плащане, и искам сигурност преди обявяване, няма да ме, ше го кажа по-грубичко без обидни намерение, *бе колко имейла получавам от фенове. Щот съм с двата крака в тоя бизнес и м/у успешната сделка и тоталния провал не винаги е дълъг пътя.
Пиша го тоя коментар, щото съм напълно сългасен с мнението ти, само че практически не смятам, че винаги всичко опира до много некадърни и ужасно целещи да измамят феновете хора-промоутъри. Те не че не го правят. Но това си е бизнес като всеки друг. Ако една фирма гарантира с цялото си имущество, за да събере пари за провеждане на концерт и т.н., и не играе доста сигурно, без да се изхвърля, може да се набута в повече проблеми. И няма да се трогне, че доста фенове ще отидат да гледат друго другаде. 1%, 5%, 10 да са. Но не вярвам да не са си разчели забавяне, късно обявяване т.н.. Ако правиш бизнес и не си фалирал, или имаш магическа пръчка, философски камък у дома и превръщаш олово в злато, или си има конкретни начини, с които успяваш да се задържиш финансово.