Jump to content

Riverside в София09.05.2011г. - зала "България"

114 replies to this topic

#81 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 10 май 2011 - 18:16

View PostOzzy, on May 10 2011, 15:49, said:

Чета там, че "Сигурно всички онези 800 човека..."
Може на някой много да му се иска да са били толкова, но реалността е съвсем различна и тя е около 400 B)
Обзалагам се, че ако догодина Ривърсайд дойдат пак и свирят този път в зала "Христо Ботев", концертът ще го посетят 1500 души :blink:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#82 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 май 2011 - 18:24

В ПроРок пък са написали:
"Напълно достатъчна бройка фенове препълни зала "България""
Не ми е ясно как точно около 400 човека ПРЕПЪЛВАТ зала за 1 200, но това, както и "Сигурно всички онези 800 човека..." от репортажа, за който спомена marillion ясно, ми показва, че на някой наистина му се искат неща, които нямат нищо общо с действителността. Както се казва - гладна кокошка просо сънува.

Що се отнася до това:

View Postbagator, on May 10 2011, 18:51, said:

След като прилежно ги изслушате (както съм уверен, че ще направите), моля, отговорете на въпроса: какво е общото между тях, освен очевидното съвпадение в имената. И откъде ви хрумна, прощавайте, да намесвате в злобничките си коментари Jethro Tull?
Без да искам да ставам адвокат на marillion (опазил ме Господ - адвокат на адвокат B) ), според мен той имаше предвид ето това изречение от репортажа:
"...но ‘Living In The Past’ (навяващо силни асоциации с други титани на прог метъла) ми обира точките и преспокойно може да бъде обявено за най-силният момент от целия концерт."
Един вид, че авторът на репортажа смята, че Jethro Tull СА титани на прог метъла, докато marillion смята това твърдение за, да го наречем, доста погрешно.
Така поне аз го разбирам :blink:
I don't know how I managed it...

#83 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 10 май 2011 - 18:32

View Postbagator, on May 10 2011, 18:51, said:

Многоуважаеми и многознаещи!

Моля, обърнете внимание на тези две парчета:

и

След като прилежно ги изслушате (както съм уверен, че ще направите), моля, отговорете на въпроса: какво е общото между тях, освен очевидното съвпадение в имената. И откъде ви хрумна, прощавайте, да намесвате в злобничките си коментари Jethro Tull?

Явно повече внимание е отделено на предния коментар, вместо да се вникне в написаното от мен. Още преди няколко дни, тук във форума вече уточнихме, че става дума за дублиране на имената на двете композиции - едната на Jethro Tull и другата на Riverside. По този повод беше и първото ми мнение с препратка към репортажа от една друга медия. Там е направена аналогия с Jethro Tull и отново там, същите са наречени "титани на прог метъла". През 1989г. групата получи награда "Грами" за хеви-метъл, това пък по отношение на връзката с написаното в онзи псевдо-репортаж. Но, така се получава, когато се чете с едно на ум и не се внимава. Предполагам следва ново умозаключение, че в "злобничките си коментари" съм се усъмнил в качеството на акустиката на зала "България". А, всъщност по-горе казвам точно обратното, но когато тръгне разваления телефон е късно за внимателен прочит...

EDIT: Писали сме едновременно с Ози, но той е успял далеч по-добре от мен да разясни ситуацията и то без да сътвори поредното 25-редово обяснение, след което и тези, които не са присъствали на концерта да се възмутят...

Edited by marillion, 10 май 2011 - 18:35 .

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#84 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 10 май 2011 - 18:37

View PostOzzy, on May 10 2011, 19:24, said:

Не ми е ясно как точно около 400 човека ПРЕПЪЛВАТ зала за 1 200
Аз се сещам за един. Начин. Нали залата е със седалки. Всеки един от 400-те присъствали през половин час става и заема някое незаето място. Така за два часа концерт (120 минути) всеки един ще е седнал на четири различни седалки. 400х4 = 1600. И ето така 400 души препълват зала за 1200 :blink:

#85 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 10 май 2011 - 18:41

Не знам дали ви направи впечатление, но съвсем умишлено в цялата галерия със снимки от концерта, липсват такива с публиката за фон. Нека само да си спомним за концерта на Анатема в същата зала и снимките на същата фотографка - там публиката присъстваше осезаемо, но и залата беше далеч по-пълна...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#86 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 май 2011 - 18:43

Не ми трябват снимки с публиката за фон. Аз знам колко човека е имало на този концерт. При това го знам с почти абсолютна точност.
А и би трябвало да го знае и всеки присъствал, стига да е здравомислещ.
I don't know how I managed it...

#87 bagator

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 2 posts

Posted 10 май 2011 - 21:25

View PostOzzy, on May 10 2011, 19:24, said:

Един вид, че авторът на репортажа смята, че Jethro Tull СА титани на прог метъла, докато marillion смята това твърдение за, да го наречем, доста погрешно.
Така поне аз го разбирам :blink:

Е, хайде следващият път да НЕ коментирате какво някой "смята" или евентуално е имал предвид. В репортажа НИКЪДЕ не са написани думите Jethro Tull. Следователно, вие не просто предполагате, а чисто и просто лъжете. Но не просто лъжете, а се смеете дебелашки, правейки се на експертите, каквито не сте.
И като сте решили да плюете, имайте елементарната доблест поне да се позовавате точно на написаното, а не да се смеете тъпашки и да правите глупавите си заключения.
Хайде, експерти, със здраве.

#88 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 10 май 2011 - 22:33

View Postbagator, on May 10 2011, 22:25, said:

Е, хайде следващият път да НЕ коментирате какво някой "смята" или евентуално е имал предвид. В репортажа НИКЪДЕ не са написани думите Jethro Tull. Следователно, вие не просто предполагате, а чисто и просто лъжете. Но не просто лъжете, а се смеете дебелашки, правейки се на експертите, каквито не сте.
И като сте решили да плюете, имайте елементарната доблест поне да се позовавате точно на написаното, а не да се смеете тъпашки и да правите глупавите си заключения.
Хайде, експерти, със здраве.
Да не би ти да си авторът на репортажа :blink:
Ето това е нагла лъжа (оставям настрана бройката на присъствалите, която е силно преувеличена):

И тъй като аудиторията на двата концерта до голяма степен съвпада, феновете вече нямаха нужда от напомняне какви са правилата тук – съответно никой не посмя да прецака обстановката, палейки цигара или разливайки бира по седалките, което пък обезпечава възможността това да не е последният такъв концерт точно на това място.
Точно зад мен прецакаха обстановката поне два пъти B) И макар, че на това място навсякъде да бяха сложени табели да не се снима от публиката (дори и с мобилен телефон), това също не се спазваше...
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#89 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 10 май 2011 - 23:00

.... а не да се смеете тъпашки

Най-тъпашкото нещо в драмата около изречението, визиращо някакви си други /явно имагинерни/ "титани на прог метъла", е правописната грешка в него.

и да правите глупавите си заключения.

Най-глупавото заключение, витаещо наоколо, е твърдението във въпросния репортаж, че Riverside били изпълнили кавър на ръшовия инструментал "YYZ". B)

Понеже на концерта, на който бях аз, поклонът към Rush се изрази в Leave That Thing Alone. :blink: Ни повече, ни по-малко.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#90 nousha

вещичка

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 443 posts

Posted 10 май 2011 - 23:01

View PostOzzy, on May 10 2011, 15:49, said:

Чета там, че "Сигурно всички онези 800 човека..."
Може на някой много да му се иска да са били толкова, но реалността е съвсем различна и тя е около 400 :blink:

Аз понеже съм любопитен човек, само за това да попитам - не съм била и на двата концерта, но до колкото разбирам в репортажа се визират 800-те човека, били на предишния концерт на Ривърсайд в Блу Бокс. А сега в зала България колко бяха?
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

#91 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 11 май 2011 - 06:11

То и в "Blue Box" публиката не надхвърляше 500 души. И ако същата група само година по-късно при дъжд, даже порой от концерти (и то какви), събере 800 души, трябва Джими Хендрикс, Бонзо и Дио да станат от гроба и да направят супергрупа с басист Фънки :lol:

#92 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 11 май 2011 - 07:10

Е айде сега, "bagator" си е написал репортажа, а вие сега да му се присмивате така гадно. Дайте малко по оптимистично, потвърдете че публиката е била минимум 1 000 човека. Аз само не разбрах кои са били титаните.

#93 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 май 2011 - 07:12

Не знам защо се обръщаш към Ози, при положение, че аз се смея дебелашки, правейки се на експерт. Нямам идея защо реши, че лъжа, но когато се споменава композиция с име Living In The Past, първата работа на средностатистическия прогресив рок фен е да се сети за дедо Йън и групата му. Същото прави и човечето от материала, но определя Jethro Tull по един абсурден начин. Ако считаш, че думите "...но ‘Living In The Past’ (навяващо силни асоциации с други титани на прог метъла)" се отнасят до друга група, а не до Jethro Tull, моля, сподели мнението си...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#94 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 май 2011 - 07:29

View Postnousha, on May 11 2011, 00:01, said:

Аз понеже съм любопитен човек, само за това да попитам - не съм била и на двата концерта, но до колкото разбирам в репортажа се визират 800-те човека, били на предишния концерт на Ривърсайд в Блу Бокс. А сега в зала България колко бяха?

Нуша, според мен залата беше наполовина пълна на партер и полупразна на балкона. Нека запознатите кажат какво означава това според капацитета на зала "България", но отново ще кажа, че на концерта на Анатема имаше поне два пъти повече хора...

Иначе си права. В материала бройката 800 е спомената за миналогодишния концерт. Като цяло не се впечатлявам от подобни писания, но този път не издържах от няколкото фактологични грешки и умението в няколко реда да не се каже абсолютно нищо конкретно за събитието. Този материал преспокойно може да се напише преди, по време и след концерта и то от човек, който не присъства на събитието. За жалост през годините се разглезих от стилистически и фактологически добре издържани репортажи от авторите на нашия форум и явно този материал ми дойде в повече. Извинявам се на автора за силните думи, по принцип не си позволявам подобни атаки към чуждото мнение, но бях вътрешно провокиран. Поднасям извиненията си и лично към Енви, който възмутих с първия си коментар на статията. Явно не е тук мястото където можем да дискутираме концерт на който сме присъствали и за който впоследствие четем откровени глупости...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#95 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 11 май 2011 - 07:59

bagator, явно общата ти култура и музикалните знания стигат само да пишеш глупости и заядливи забележки, при това без да си вникнал в смисъла на написаното от Ozzy & marillion, a то е, че цитата "...но ‘Living In The Past’ (навяващо силни асоциации с други титани на прог метъла)" се отнася и препраща към едноименната песен на групата Jethro Tull , които са почти всичко друго, но нямат нищо общо с прог метъла и хеви метъла /въпреки "Грами"-то за последното .../. И явно липсата на музикални знания измъчва не само автора на статията, а и теб, защото написаното говори само за себе си и показва ниското ниво на музикална култура и на автора, и на всеки защитаващ изказването му ... :lol:

П.С: В залата имаше не повече от 400 човека и според мен, но най-красивите, готините и симпатичните се видяхме и си полафихме :harhar:

#96 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 11 май 2011 - 08:16

View Postmarillion, on May 11 2011, 08:29, said:

Поднасям извиненията си и лично към Енви, който възмутих с първия си коментар на статията. Явно не е тук мястото където можем да дискутираме концерт на който сме присъствали и за който впоследствие четем откровени глупости...
Не помня да съм писал/намеквал нещо за дискутирането на концерта. Не помня и да съм писал/намеквал, че тук е или не е мястото за каквото и да било. Написах нещо за дискутирането на нечий репортаж, и то от конкретен потребител на форума. Ясно ми е, че нямаше смисъл да го правя, но въпреки това не съжалявам ни най-малко.

#97 distortion

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 11 май 2011 - 10:05

Без да познавам marillion, споделям до голяма степен мнението му за концерта на Riverside (за съжаление - и това му за Anathema, но това е друга болка...).
Аз съм от хората, които не бяха на предишния Riverside, но за сметка на това не мисля да посещавам следващ; повече емоция ми носи слушането
на студийните им неща и собствените албуми на Mariusz. Поздразни ме до голяма степен новото "правило" да не се внасят фотоапарати,
при положение, че миналата година на Anathema това беше разрешено от същия организатор (и нямаше да мрънкам, ако някъде бе обявено предварително).

За сметка на това, неочаквано приятна изненада ми донесоха подгряващите момчета, въпреки ехото и т.н.
Затова и се забавлявах, докато прехвърлях различни репортажи от събитието, един от които твърди:

..за съжаление в случая това е начин да се каже, че няма много други позитивни думи, с които да бъде описана тяхната част от шоуто. Шестте им парчета бяха с еднотипни хармонии и повтаряща се структура, почти лишени от мелодия. Когато все пак имаше мелодия, тя беше сведена до повтарящ се мотив без развитие.

А всъщност просто неподходящ избор на подгряваща група, имах чувството, че съм бил на два концерта.
Хора, пътища, крокодили... :lol:

#98 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 11 май 2011 - 10:27

View Postdistortion, on May 11 2011, 11:05, said:

(и нямаше да мрънкам, ако някъде бе обявено предварително).
Пак щеше да мрънкаш, защото явно не използваш сетивата си по предназначение ;) That!

СНИМАНЕ:

Внасянето на фотоапарати и камери в зала 'България' няма да бъде допуснато. В случай на залавянето на такива на входа ще поставят притежателя пред неудобния избор - дали да влезе и да го остави на произвола на съдбата, тъй като не се предвижда "гардероб" за фото техника.

А за останалите дребнави коментари просто дори няма и да се захващам. Явно наистина си нямате ценна работа за вършене.
Envy, е написал всичко което бих искал да ви кажа :harhar:
А и не знам как при 140 продадени билета за балкона е имало 400 души. Уж с моята група правим концерти и определено никак не ми се струва че едва 250 човека имаше долу, защото толкова се събират и в малкия Фенс спокойно.... :lol:
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#99 distortion

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 11 май 2011 - 10:43

Прав си, point taken. Просто навигирам трудно из сайта на ТМР :lol:

#100 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts