Riverside в София09.05.2011г. - зала "България"
Started by marillion, яну 13 2011 10:20
114 replies to this topic
Posted 09 май 2011 - 11:53
Blacky, нямаш място за ЛС

Posted 09 май 2011 - 23:24
Поне три неща станаха ясни тази вечер:
1. Зала "България" притежава великолепна акустика, а на кривата ракета и пречи, знаете какво...
2. Riverside са чудесна група, но въпреки значително подобрения сетлист и видимото израстване, остават пълни дървета на сцената и определено не спадат в графата "мога да ги гледам всеки ден"...
3. Абсолютният "хайлайтс" на вечерта, поне за мен, беше изпълнението на Left Out (странно, при положение, че е от най-малко любимия ми техен албум), както и залепените за него Second Life Syndrome, Loose Heart и 02 Panic Room. Много силно впечатление ми направи и новата композиция Forgotten Land...
Преди да започне Left Out си помислих, че присъствам на последния си концерт на поляците, но след последвалото "медли" и великолепната нова композиция започнах да променям решението си. А, когато мечтите станаха реалност и молитвите бяха чути (което се случи по време на втория бис, когато групата ме зарадва с втората ми най-любима тяхна композиция "The Curtain Falls"), тогава вече знаех, че ще има и друга наша среща с Riverside...
1. Зала "България" притежава великолепна акустика, а на кривата ракета и пречи, знаете какво...
2. Riverside са чудесна група, но въпреки значително подобрения сетлист и видимото израстване, остават пълни дървета на сцената и определено не спадат в графата "мога да ги гледам всеки ден"...
3. Абсолютният "хайлайтс" на вечерта, поне за мен, беше изпълнението на Left Out (странно, при положение, че е от най-малко любимия ми техен албум), както и залепените за него Second Life Syndrome, Loose Heart и 02 Panic Room. Много силно впечатление ми направи и новата композиция Forgotten Land...
Преди да започне Left Out си помислих, че присъствам на последния си концерт на поляците, но след последвалото "медли" и великолепната нова композиция започнах да променям решението си. А, когато мечтите станаха реалност и молитвите бяха чути (което се случи по време на втория бис, когато групата ме зарадва с втората ми най-любима тяхна композиция "The Curtain Falls"), тогава вече знаех, че ще има и друга наша среща с Riverside...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 10 май 2011 - 01:49
Ба, аз вече с нетърпение чакам следващия 9-ти май
Моят личен хайлайт си беше Егоист Хедонист, имах натрапчивото усещане, че ще вземат да ни я спестят, но я чухме
Перфектни Ривърсайд, имам да изкоментирам нещо друго обаче:
това беше един от общо може би петте пъти за всичките ми концертни ходения, в които подгряващата група не само не ми беше досадна, ами се радвах, че са на сцена, че исках да посвирят и още. Перфектен избор за съпорт

това беше един от общо може би петте пъти за всичките ми концертни ходения, в които подгряващата група не само не ми беше досадна, ами се радвах, че са на сцена, че исках да посвирят и още. Перфектен избор за съпорт

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 10 май 2011 - 08:06
marillion, on May 10 2011, 00:24, said:
Riverside са чудесна група, но въпреки значително подобрения сетлист и видимото израстване, остават пълни дървета на сцената

А Riverside отново бяха страхотни, с различен от първия концерт сетлист, но не по-малко размазващ

Edited by Metal Heart, 10 май 2011 - 08:10 .
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Posted 10 май 2011 - 08:07
Metal Heart, on May 10 2011, 09:06, said:
На фона на "раздвиженото" поведение на подгряващата група, много музиканти след това могат да ти се сторят дървета
Поне музиката им си струваше
А Riverside отново бяха страхотни, с различен от първия концерт сетлист, не не по-малко размазващ

А Riverside отново бяха страхотни, с различен от първия концерт сетлист, не не по-малко размазващ

I don't know how I managed it...
Posted 10 май 2011 - 08:09
Ozzy, on May 10 2011, 09:07, said:
Кога гледА концерта, кога се върна във Варна? 

За съжаление не мога да пусна сетлист - заглавията на песните ми се губят, напоследък оставам само с музиката...
Edited by Metal Heart, 10 май 2011 - 08:14 .
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Vanquish the pain
Posted 10 май 2011 - 08:29
Зверско свирене! Страхотни пичове! Направо изкъртиха залата!

Posted 10 май 2011 - 10:04
Metal Heart, on May 10 2011, 09:06, said:
На фона на "раздвиженото" поведение на подгряващата група, много музиканти след това могат да ти се сторят дървета
Поне музиката им си струваше 

Честно да ти призная по едно време басистчето така се беше развилняло пред тупанджията, че неволно си припомних една култова сцена от алънпаркъровия шедьовър The Commitments...

Иначе тези момци ми харесаха определено. Всъщност харесаха ми първите три композиции, особено една от тях, в която първо основния китарист се заигра с мотиви от репертоара на Стивън Родъри, а в края на композицията бяхме връхлетени от типичен флойдиски циклон...
whiplash159, on May 10 2011, 09:09, said:
Е, пуснете го този сетлист, за да го видим и ние (неприсъствалите), де...
Сетлистът беше абсолютно същия като този в Прага с леки размествания в композициите и включването на втория бис за който вече споменах...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 10 май 2011 - 10:13

ВЕЛИКОЛЕПИЕ!!!
МАГИЯ!!!
Много добър звук, перфектно свирене, супер сетлист и т.н.!
Въобще коментарът е излишен. Думите не могат да опишат ВЪЗВИШЕНАТА МУЗИКА, ТЯ СЕ УСЕЩА!!!
И пак-

Posted 10 май 2011 - 10:25
Зверове са Ривърсайд. Рядко се среща такъв фронтмен. Сет-листа и звукът бяха перфектни, а свиренето безкомпромисно. Нищо повече не мога да искам...на 2-3 пъти се хващах сам, че гледам с широко-зяпнала уста.
Ще им стана абонат на тез
Залата изигра лоша шега на първите пичове, защото им връщаше страшно ехо. Тамън си викам 'абе тия как успяват да запазят такта с тва ехо и тия слушалки в ушите', когато в този момент и тримата едновременно се спогледаха и махнаха слушалките.
Приятен пост-рок, прекалено много Каспиан, малко преиграване в сценичното поведение, но не дразнещо.
Последните им две песни бяха идеален пример как можеш да хванеш Анджело Бадаламенти, да му откраднеш музиката и почти никой да не разбере
И една тайна, докато лафихме с подгряващите казаха 'мисля че ще се върнем още през ноември в тази зала с друга група която е свирила за вас'...
Ще им стана абонат на тез

Залата изигра лоша шега на първите пичове, защото им връщаше страшно ехо. Тамън си викам 'абе тия как успяват да запазят такта с тва ехо и тия слушалки в ушите', когато в този момент и тримата едновременно се спогледаха и махнаха слушалките.
Приятен пост-рок, прекалено много Каспиан, малко преиграване в сценичното поведение, но не дразнещо.
Последните им две песни бяха идеален пример как можеш да хванеш Анджело Бадаламенти, да му откраднеш музиката и почти никой да не разбере

И една тайна, докато лафихме с подгряващите казаха 'мисля че ще се върнем още през ноември в тази зала с друга група която е свирила за вас'...

What am i supposed to do when the sky begins to fall ?
Posted 10 май 2011 - 14:34
Знаете, не съм от тези, които злорадстват на чужд гръб, но-о-о... Но, няма как да пропусна този миг! 22 години по-късно, отново доживях да прочета, че Jethro Tull не са това, което са, а всъщност са "титани на прог метъла"!
Уникален репортаж, който по същество не казва абсолютно нищо...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 10 май 2011 - 14:49
Чета там, че "Сигурно всички онези 800 човека..."
Може на някой много да му се иска да са били толкова, но реалността е съвсем различна и тя е около 400
Може на някой много да му се иска да са били толкова, но реалността е съвсем различна и тя е около 400

I don't know how I managed it...
Posted 10 май 2011 - 14:53
Не исках да отварям приказка за бройката. Въобще, въпросното човече, е успяло да накаканиже доста нелепици в рамките на само няколко реда. Да не говорим за задълбочените "размисли и страсти" на тема зала "България" и "просто перфектната" акустика по време на концерта на Anathema там...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 10 май 2011 - 15:24
Много хубав концерт! По-добър от миналогодишния. Песните от новото ЕП къртят (не ги бях чувал преди това). Ultimate Trip беше пикът на вечерта за мен, въпреки че всичко останало беше повече от ок, особено Second Life Syndrome, макар и без най-яката ѝ част. Подгряващите също бяха супер... или всъщност просто поредната полска "амбициозен рок" банда от висока класа.
Пълни дървета на сцена? Сред публиката имаше повече дървета според мен
На фона на музиката им сценичното им поведение го намирам за напълно нормално...
marillion, on May 10 2011, 00:24, said:
Пълни дървета на сцена? Сред публиката имаше повече дървета според мен

Posted 10 май 2011 - 15:45
Това естествено е лично мое мнение, не ангажирам никого с него. За мен сценичното поведение на поляците куца, особено това на китариста Пьотър. А в крайна сметка, поне за мен, именно Пьотър в най-голяма степен олицетворява групата. Естествено, че Riverside не са единствени в това отношение. Например, любимата ми група от новата вълна в прога, също не може да се похвали с атрактивно сценично поведение. За разлика от поляците обаче, Стивън Уилсън е достатъчно енигматичен, за да прикове вниманието на публиката. Колин Едуин - достатъчно загадъчен, за да бъде удостоен с периодични погледи в редките моменти когато се осмели да излезе от сенчестата част на сцената. Ричърд Барбиери винаги е позициониран така, че да обира част от вниманието концентрирано в Стивън. Джон Уесли е безобразно добър китарист и би било истинско кощунство ако не му отделиш повече време по време на концерт, а за машината зад барабани Гавин Харисън, дори не ми се отваря приказка. Като прибавим към всичко това е убийственото звучене на живо, сам разбираш, че аналогията между двете групи е немислима, дори и единствено на ниво сценично присъствие. През последните години имах късмет да видя почти всички съвременни прогресив рок групи и на фона на видяното, Riverside изглеждат леко сковано на сцената и това превръща слушането на студийните им творби в по-добро изживяване от посещението на техен концерт. Има и пример в другата посока. Аnathema - безобразно добри в студийните си изяви и потискащо фалшиви в живите си изяви. А, иначе, сценично поведение за 10+ Ама, какво от това...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 10 май 2011 - 16:31
marillion, on May 10 2011, 15:53, said:
Въобще, въпросното човече, е успяло да накаканиже доста нелепици в рамките на само няколко реда. Да не говорим за задълбочените "размисли и страсти" на тема зала "България" и "просто перфектната" акустика по време на концерта на Anathema там...
1. Репортажът на човечето е съвсем приличен и дава възможност четящият го да си изгради добра представа за протичането и атмосферата на концерта. В крайна сметка, това е и целта на един репортаж, а не да изпишеш 22 хиляди символа само заради самото писане.
2. Ако смяташ, че можеш да накаканижеш не-нелепици в рамките на само няколко или повече редове - моля, имаш думата. Сигурен съм, че (за пореден път) ще се справиш блестящо, и то в рамките само на 45 машинописни страници, и (за пореден път) вероятно ще си единственият, който (евентуално) ще разбере смисъла на написаните красиви, високопарни и най-вече съдържателни словосъчетания и фрази.
3. Моля те, спри при всеки удобен (и не само) случай да натрапваш мнението си за концерта на Анатема. Окей, всички разбрахме, че не е удовлетворил високите ти очаквания. Разбрахме, че акустиката в Зала "България" не е била на ниво. Разбрахме и че самите Анатема не могат да изсвирят собствените си песни на живо. Няма нужда от нови и нови повторения на тези неоспорими и напълно обективни факти. Безусловно се съгласявам с тях, само млъкни и спри да спамиш из целия форум, моля те!
Хайде, сега можеш да пографоманстваш и да сътвориш поредното 25-редово обяснение, че, видиш ли, никого не ангажираш с мненията си, камо ли пък да ги натрапваш... Боже, как можах дори да си го помисля!
След това спокойно можеш да се прехвърлиш към поредната тема, страдаща от липсата на никому ненужни словоблудства.
P.S. Съжалявам за написаното, но наистина ми писна от вечното мрънкане и безконечните "ненатрапчиви" поучения на някои хора.
Posted 10 май 2011 - 16:38
Envy, on May 10 2011, 17:31, said:
P.S. Съжалявам за написаното, но наистина ми писна от вечното мрънкане и безконечните "ненатрапчиви" поучения на някои хора.
Простено да ти бъде, предполагам сега се чувстваш далеч по-добре...

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 10 май 2011 - 17:51
marillion, on May 10 2011, 15:34, said:
Знаете, не съм от тези, които злорадстват на чужд гръб, но-о-о... Но, няма как да пропусна този миг! 22 години по-късно, отново доживях да прочета, че Jethro Tull не са това, което са, а всъщност са "титани на прог метъла"!

Многоуважаеми и многознаещи!
Моля, обърнете внимание на тези две парчета:
и
След като прилежно ги изслушате (както съм уверен, че ще направите), моля, отговорете на въпроса: какво е общото между тях, освен очевидното съвпадение в имената. И откъде ви хрумна, прощавайте, да намесвате в злобничките си коментари Jethro Tull?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users